Israëls handen spreiden wijd en graven diep

Israëls handen spreiden wijd en graven diep

6 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vond op 23 juli een overweldigende stemming plaats waarin de beweging Boycott, Desinvestering en Sancties (BDS) werd veroordeeld, die tot doel heeft de regering van Israël aan te moedigen om te voldoen aan “haar verplichting om het onvervreemdbare recht van het Palestijnse volk op zelf- erkenning te erkennen vastberadenheid en volledig te voldoen aan de voorschriften van het internationale recht door: 1. Bezetting en kolonisatie van alle Arabische landen te beëindigen en de Muur te ontmantelen; 2. Erkenning van de grondrechten van de Arabisch-Palestijnse burgers van Israël op volledige gelijkheid; en 3. Respecteren, beschermen en bevorderen van de rechten van Palestijnse vluchtelingen om terug te keren naar hun huizen en eigendommen zoals bepaald in VN-resolutie 194. “

Er is niets moreel of juridisch twijfelachtig in een van deze doelstellingen. Maar het Amerikaanse Congres houdt zich niet bezig met de goede zeden of de wettelijkheid, indien deze in strijd zijn met haar beleid ten aanzien van Israël, die, zoals verkondigd door Vertegenwoordiger Lee Zeldin van New York, is gebaseerd op de overtuiging dat “Israël is onze beste bondgenoot in de Mid Oosten; een baken van hoop, vrijheid en vrijheid, omringd door existentiële bedreigingen. “Fox News meldde dat de veroordelende resolutie” is gepusht door AIPAC, de invloedrijke Israëlische lobby in Washington, “die veel verklaart, zoals AIPAC, het Amerikaanse Israel Public Zakencommissie is een zeer krachtige organisatie, met diepe zakken en wijd verspreide handen.

In februari 2019 merkte The Intercept op  dat “AIPAC op zijn eigen website leden rekruteert om lid te worden van de ‘Congressional Club’ en zich ertoe verbindt om minimaal $ 5000 per verkiezingscyclus te geven.” In een film genaamd The Lobby “Eric Gallagher, een topambtenaar op AIPAC van 2010 tot 2015, vertelt een Al Jazeera-verslaggever dat AIPAC resultaten behaalt. ”Een geheime opname onthulde dat“ het verkrijgen van $ 38 miljard aan veiligheidshulp aan Israël van belang is, wat AIPAC zojuist deed. Alles wat AIPAC doet is gericht op het beïnvloeden van het congres. ”

En AIPAC beïnvloedt het Congres en andere agentschappen uiterst efficiënt, zelfs in de mate dat het Al Jazeera ervan weerhoudt de op de VS gerichte versie van The Lobby uit te zenden De directeur van de onderzoekseenheid van Al Jazeera, Clayton Swisher, zei dat druk ‘pro-Israëlische lobbyisten in Washington omvatte die het Congres dreigden te overtuigen het netwerk te registreren als’ buitenlandse agenten ‘, en valse beschuldigingen van antisemitisme tegen de producenten van de documentaire. “Dat is alles wat je nodig hebt: alleen al het noemen van antisemitisme zorgt ervoor dat iedereen zijn tanden opzuigt, met zijn ogen rolt en uit de weg springt.

Het gebeurde zo dat de dag voor het Congres een initiatief veroordeelde om Israël de rechten van Palestijnen te laten erkennen en zich aan het internationale recht te houden, de Israëli’s een vernietigingsoperatie uitvoerden die specifiek gericht was tegen de rechten van Palestijnen en in strijd was met het internationale recht. Zoals de BBC meldde , ging het om 200 Israëlische soldaten en 700 politie, wapens in de aanslag, om 4 uur ‘s ochtends op 22 juli naar het Palestijnse dorp Wadi Hummus, samen met bulldozers en graafmachines die Palestijnse huizen gingen vernietigen.

Er was geen bezwaar van de Amerikaanse regering wiens tweeter-in-chief zijn opvattingen over Israël glashelder had gemaakt op 16 juli toen hij aankondigde dat de vier niet-blanke vrouwelijke congresleden die hij verafschuwt tot het punt van psychose “een stelletje communisten [die] Israël haten.” Bovendien zijn ze “praten over Israel alsof ze een stel misdadigers, niet de slachtoffers van de hele regio.” Aan de andere kant, de Europese Unie verklaard dat “het nederzettingenbeleid van Israël, met inbegrip van acties die in dat kader worden ondernomen, zoals gedwongen transfers, uitzettingen, sloop en inbeslagname van huizen, illegaal is volgens het internationale recht. In lijn met de al lang bestaande positie van de EU verwachten we van de Israëlische autoriteiten dat ze de lopende sloopwerkzaamheden onmiddellijk stoppen. ”Grote kans daarop – net zoals er geen mogelijkheid is dat de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk het nastreven van internationaal recht zullen steunen wanneer het wordt geschonden door Israël.

Groot-Brittannië is onderweg naar de Europese Unie, heeft dus geen zeggenschap over het EU-beleid, maar het zou in ieder geval niet instemmen met kritiek op Israël omdat de regerende conservatieve partij een organisatie bevordert die ‘Conservative Friends of Israel’ (CFI) wordt genoemd wiens leden ongeveer tachtig procent van de conservatieve parlementsleden uitmaken.

Lees ook:  Voedsel zoeken in de vuilnis: het regime van Merkel veroordeelt uitgehongerde gepensioneerden en voeden migranten

Boris Johnson, de nieuwe Trump-liefhebbende nieuwe premier van Groot-Brittannië, is een vurige voorstander van CFI die hem steunde in zijn poging om hoofd van de conservatieve partij te worden. Op 23 juli, na zijn selectie tot leider en aldus minister-president, van het Gerecht voorzitters, Stephen Crabb MP en Heer Pickles, en erevoorzitter Lord Polak verklaard dat “Van zijn weigering om Israëlische producten te boycotten in zijn tijd als burgemeester van Londen tot en met zijn instrumentele rol als minister van Buitenlandse Zaken … Boris heeft een lange geschiedenis van schouder aan schouder staan ​​met Israël en de Joodse gemeenschap. Johnson bleef zijn vastberaden steun betuigen … en herhaalde zijn diepe steun voor Israël en beloofde een kampioen voor Joden te worden in Groot-Brittannië en de rest van de wereld. “

Een van Johnson’s eerste ministeriële benoemingen was van mevrouw Priti Patel als Home Secretary. Ze had in november 2017 ontslag genomen bij het kabinet van premier Theresa May omdat was ontdekt dat ze leugens had verteld, wat op zichzelf niet ongebruikelijk was, maar de omstandigheden waren intrigerend. Zoals de BBC kopteover het toenmalige hoofd van Internationale Ontwikkeling: “Priti Patel verlaat het kabinet boven de vergaderrijen in Israël”, waarbij ze zich verontschuldigde bij de premier “na ongeautoriseerde ontmoetingen in augustus met Israëlische politici – inclusief premier Benjamin Netanyahu – aan het licht kwam. Maar later bleek dat ze had nog twee vergaderingen zonder ambtenaren aanwezig zijn in september.”Niet alleen dat, maar in een media-interview“Ze gaf de valse indruk dat de buitenlandse secretaris, Boris Johnson en het ministerie van buitenlandse zaken op de hoogte waren van haar vergaderingen in Israël.”

Het is een van deze onregelmatige werkwoorden die veel gelachen werd tijdens de prachtige BBC-serie ‘Yes Minister’ en ‘Yes, Premier’ – ‘Ik maak een verkeerde verklaring; ze geeft een valse indruk; hij zit in de gevangenis omdat hij leugens heeft verteld. ‘

En het was beslist vreemd dat de schandelijke Lord Polak, hij van de verklaring dat Boris Johnson “schouder aan schouder met Israël staat” Patel vergezelde op 13 van haar 14 vergaderingen met Israëlische ambtenaren in augustus en september. Wat was er in vredesnaam aan de hand?

Natuurlijk had ze geen reden om zich zorgen te maken dat ze moest aftreden omdat ze leugens vertelde, omdat Boris Johnson ten tijde van haar schande de BBC vertelde dat “Priti Patel al heel lang een zeer goede collega en vriend is en een eersteklas secretaresse van staat voor internationale ontwikkeling. Het was een plezier om met haar samen te werken en ik weet zeker dat ze een grote toekomst voor zich heeft. ‘De man heeft de gave van profetie.

Vervolgens benoemde Johnson Michael Gove tot zijn kabinet als kanselier van het hertogdom Lancaster, wat een rare afspraak is die veel macht en heel weinig verantwoordelijkheid geeft. Gove was Johnson aantoonbaar ontrouw geweest tijdens de eerste leiderschapsstrijd, in wat de Daily Telegraph een “spectaculaire daad van verraad” noemde, maar alles werd vergeven omdat, zoals vastgelegdgoedkeurend door de conservatieve vrienden van Israël gelooft hij dat anti-zionisme en antisemitisme “twee kanten van dezelfde medaille” zijn, wat betekent dat iedereen die kritiek heeft op de nationalistische vervolging van Palestijnen door Israël een antisemiet is. Hij gelooft dat ‘de test voor elke beschaafde samenleving is of deze bij het Joodse volk staat en of deze bij Israël staat. Het is een genoegen om bij het Joodse volk te staan. Het is de plicht om bij Israël te staan. ‘

De Palestijnen krijgen geen klein beetje steun van de Verenigde Staten of Groot-Brittannië als hun huizen tot puin zijn platgewalst. Ze kunnen geen kritiek verwachten van Washington of Londen wanneer hun kinderen in Gaza worden gedood door Israëlische soldaten .

De Westelijke Jordaanoever, tussen Israël en Jordanië, werd in de Midden-Oostenoorlog in 1967 door Israël veroverd. Toen annexeerde het Oost-Jeruzalem. Beide gebieden worden in het internationale recht gedefinieerdals bezet gebied. Hoewel dit door de VS en Groot-Brittannië wordt genegeerd, was het intrigerend dat in een kleine maar veelzeggende juridische bevinding in Canada op 30 juli, een rechter oordeelde dat wijnen gemaakt in Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever geen etiketten mogen dragen met de tekst “Product van Israël” omdat de nederzettingen natuurlijk op Palestijns land zijn gebouwd.

Maar het heeft geen zin om dat aan de Israëlische wijnkenner Donald Trump of het Amerikaanse congres of een lid van de Britse conservatieve partij te vertellen , omdat internationaal recht niets betekent als er andere prioriteiten zijn.Lees ook:  "Greta - The Film": de opkomst van Thunberg ging vanaf het begin gepaard met camera's en Soros

Comments

comments