De El Paso-moordenaar was dol op Trump. En jij? Dan ben jij ook verantwoordelijk

De El Paso-moordenaar was dol op Trump. En jij? Dan ben jij ook verantwoordelijk

7 augustus 2019 3 Door Indignatie redactie

Minstens 20 mensen werden zaterdag doodgeschoten door een Trump-liefhebbende blanke supremacist in El Paso, Texas, waarbij de ramp van de 21-jarige verdachte in de top tien van dodelijkste massale schietpartijen in de Amerikaanse geschiedenis werd geplaatst.

Het motief van de schutter verscheen al snel in de vorm van een manifest, dat twee federale wetshandhavers aan CNN vertelden dat ze onderzoek deden als behorend tot de moordenaar.

call_me_ricky_ on Twitter

Graphic: Video taken inside the El Paso Walmart during the shooting. Gunfire can clearly be heard in the background. #ElPaso #walmartshooting https://t.co/ImhuPxa0RO

Het vermeende manifest van de schutter leest als een kopie van degenen die zijn geschreven door de moordenaars die de recente aanvallen op de moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland hebben uitgevoerd; de Tree of Life Synagogue in Pittsburgh; en de synagoge in San Diego.

“Dit is een reactie op de Spaanse invasie,” zou de verdachte enkele dagen voor de schietpartij online hebben gepost. Vervolgens beschuldigt hij de Democratische Partij van ‘pandering aan het Spaanse stemblok’, terwijl hij ook zijn minachting uitsprak voor ‘race-mixen’.

Hij sprak ook goedkeurend over president Trump, in het bijzonder de “stuur haar terug” gezangen gericht aan congresvrouw Ilhan Omar. En zijn social media-feed stond vol met MAGA-quotes zoals #BuildtheWall:

Davis Schmiven on Twitter

The Shooter in El Paso according to a Sargent on the scene says the shooter is Patrick Crusius If this is true, the Twitter account associated with Patrick is full of Trump and MAGA related postings. Another right wing extremist motivated by xenophobia

Het bracht de waarheid naar boven: deze alarmerende golf van massale slachtoffers van terroristische aanslagen op zwarte kerken, synagogen en moskeeën kwam niet uit een vacuüm. Ze zijn het directe gevolg van het feit dat de president van de Verenigde Staten naar immigranten, asielzoekers en vluchtelingen verwijst als ‘indringers’, ‘verkrachters’ en ‘terroristen’.

Sinds Trump voor het eerst zijn kandidatuur voor de Amerikaanse presidentiële race van 2016 aankondigde, heeft hij blank Amerika ingekaderd als bedreigd door of in directe concurrentie met niet-blanke immigranten “indringers”, specifiek met betrekking tot banen, veiligheid en “manier van leven” wat dat ook betekent.

Lees ook:  De belasting mag gewoon u ter gronde richten oplichter Menno Snel mag blijven

“Mensen haten het woord ‘invasie’, maar dat is het dan ook,” zei Donald Trump op 15 maart .

Trump heeft openlijk racisme zodanig genormaliseerd dat genocidale ‘grote vervangende’ samenzweringstheorieën zijn verschoven van de donkere hoeken van het internet naar het reguliere politieke discours, met neonazi’s die uit hun geheime schuilplaatsen komen om openlijk op straat te marcheren.

Het is om deze reden dat haatmisdaden tegen Joden, moslims en andere minderheden een ongekend niveau hebben bereikt sinds Trump aantrad, en het is om deze reden dat rechtsextremisten sinds eind 2017 verantwoordelijk zijn voor 100% van de terroristische aanvallen op Amerikaanse bodem, volgens de Anti-Defamation League .

De schuld moet nu echter verder reiken dan Trump zelf, want zijn rol in het Witte Huis is nu vrijwel die van een expert in het kijken naar polls, die zijn berichten maakt op basis van wat het beste aan zijn basis verkoopt.

Simpel gezegd, hij verkoopt niet wat zijn aanhangers niet kopen, en wat ze kopen is zijn racistische verdeeldheid en vreemdelingenhaat, die meetbaar en aantoonbaar Amerikanen gedood.

Welke alternatieve verklaring is er? Ze ondersteunen hem zeker niet voor hun gezondheidszorg. Trump heeft dat weggenomen. Ze ondersteunen hem zeker niet voor zijn belastingverlaging. 83% van de voordelen daarvoor ging naar de top 1% van de inkomens. Ze ondersteunen hem ook niet omdat hij ‘het moeras drooglegt’. Geen ander bestuur in de geschiedenis van de VS heeft zoveel federale aanklachten opgestapeld. En ze steunen hem absoluut niet voor het verminderen van het tekort. Hij heeft dat met 77% overtroffen .

Ze steunen hem omdat hij hun raciale grieven kanaliseert, zoals studie na studie bevestigt. De laatste, gepubliceerd door Sociological Quarterly , vond dat “het nativistische verhaal over ‘het terugnemen van Amerika’ en het anti-immigrantensentiment sterker werden dan economische kwesties.”

Lees ook:  Trump-campagne besteedt ongekende bedragen aan juridische kosten terwijl rechtszaken opstapelen

In 2016 waren er misschien excuses om op Trump te stemmen. Mensen waren de politiek zoals gewoonlijk zat en beu. Ze zagen beide partijen als even onbekwaam of corrupt, en ze wilden het bij het ‘establishment’ houden.

Maar ze hebben nu bijna drie jaar om die stemming te beoordelen. Ze hebben zijn nu 10.796 bewezen leugens en onwaarheden gehoord . Ze hebben hem de nazi’s horen prijzen die zongen: “Joden zullen ons niet vervangen.” Ze hebben hem vier congresvrouwen van minderheden horen vertellen “terug te gaan naar waar ze vandaan kwamen”.

Donald J. Trump on Twitter

So interesting to see “Progressive” Democrat Congresswomen, who originally came from countries whose governments are a complete and total catastrophe, the worst, most corrupt and inept anywhere in the world (if they even have a functioning government at all), now loudly……

En ze hebben de moordenaars gezien die naar zijn woorden luisteren en het leven van Joden, moslims, Latino’s en andere Amerikanen uit pure haat halen.

Als je na dit alles nog steeds Trump steunt, dan heb je aangetoond dat je helemaal onder de indruk bent van zijn soort racistische, seksistische, xenofobe haat, het soort dat zwarte kerken, synagogen, moskeeën, scholen, bioscopen en winkelcentra veruit neerschiet – goede psychopaten in het hele land.

Als jij dit bent, dan ben je in de woorden van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hilary Clinton een onherstelbaar ‘betreurenswaardig’ persoon.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  De Washington Post publiceerde opnieuw anonieme lekken van de geheime diensten tegen Trump

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments