Trump’s omhelzing van witte suprematie vergiftigt de ziel van Amerika

Trump’s omhelzing van witte suprematie vergiftigt de ziel van Amerika

7 augustus 2019 3 Door Indignatie redactie

Ras, wapens en immigratie kunstig gecombineerd

Binnen 13 uur vonden twee massale schietpartijen plaats – in El Paso, Texas en Dayton, Ohio – waarbij 31 onschuldige mensen om het leven kwamen en twee keer zoveel gewond raakten. We horen normaal gesproken over deze gruwelijke incidenten, uiten verdriet en verbijstering, praten over wapenbeheersing en gaan verder. Politici, waaronder Trump, sturen hun oude en vermoeide deelneming met condoleances en bieden gebeden om de nabestaanden van de slachtoffers te troosten. Maar dan gaan we door met onze dagelijkse routine, wetende dat de volgende massaschieten opdoemen alsof het een natuurlijk fenomeen is zoals een onweersbui, waarmee we niets kunnen doen. En tragisch genoeg gaat de vicieuze cirkel door.

Deze keer is er echter iets veel sinister en diep verontrustends aan de gang. Ras, wapens en immigratie werden zo kunstig gecombineerd door een racistische president die gezworen heeft geen zinvolle wetten voor wapenbeheersing goed te keuren om zijn basis te behagen, racisme bevordert om het land te verdelen, en roept Spaanse immigranten “indringers” op om hen tot doelwit te maken. De afgelopen maanden heeft Trump meer dan een miljoen dollar uitgegeven aan Facebook-advertenties met het woord ‘invasie’ in grote letters om angst onder zijn kiezers te verspreiden en een sfeer te creëren die rijp is voor geweld tegen gekleurde mensen.

In de eerste 216 dagen van dit jaar vonden 251 massale schietpartijen plaats waarbij meer dan 520 mensen werden gedood en minstens 2.000 gewond raakten. Is het gewoon toeval dat van de tien ergste massaschietpartijen in de Amerikaanse geschiedenis er sinds 2016 vijf plaatsvonden? Kan iemand suggereren dat Trump er niets mee te maken heeft? Laat het natuurlijk aan Trump over om de pers, geestesziekte en zelfs videogames de schuld te geven van de frequentie van massa-opnames.

Er wachten ons donkerdere en meer onheilspellende dagen. Massa-opnames kunnen niet afzonderlijk worden aangepakt, maar in de context van de algemene omgeving waarin we leven. Het land is politiek verdeeld, onze waarden worden gestampt, racisme consumeert onze sociale structuur, blanke supremacisten paraderen hun onverdraagzaamheid met trots, en de president draagt ​​bij aan de epidemie van pistoolgeweld door haat te verspreiden om zijn politieke agenda te promoten.

Wanneer een president racisme en onverdraagzaamheid tot de orde van de dag maakt, en Republikeinse leiders het op grond van hun zwijgen goedkeuren, vergiftigt het onze sociale en politieke organen en tart het de premisse waarop dit land werd gesticht.

De massale schietpartij in El Paso werd expliciet gemotiveerd door haat en beweerde dat er een “Spaanse invasie van Texas” was. Het was een haatmisdrijf gericht op Hispanics, die Trump als buitenaards wezen, verkrachters en criminelen beschouwt, banen wegneemt, openbare middelen onttrekt en vooral de kleur van het land verandert. Dit is de boodschap die Trump overbrengt aan zijn blanke supremacistische volgelingen, dat Amerika ‘bruiner’ wordt en er moet iets worden gedaan om dat te voorkomen, terwijl de vinger op Spaanse immigranten als de daders wordt gewezen.

Toegegeven, massale schietpartijen hebben eerder plaatsgevonden en kunnen nog jaren duren nadat Trump zijn ambt heeft verlaten. De mate waarin massale schietpartijen vertragen of escaleren, hangt echter niet alleen af ​​van de goedkeuring van strikte wapenbeheersingswetten, maar ook van de actie of het nalaten van Trump en de Republikeinse partij, omdat zij de volledige verantwoordelijkheid moeten dragen voor de droevige stand van zaken in die we onszelf vinden. Ik houd mijn adem niet in, wachtend op onze racistische hoofdcommissaris om er iets aan te doen.

Lees ook:  Het Amerika van de vader van Trump: een Hitler fan heerste in New York

In feite zal precies het tegenovergestelde gebeuren. In een tijd van dreigende verkiezingen zal Trump zijn racisme en dehumanisering van immigranten blijven opdrijven en giftige taal gebruiken tegen iedereen die er Spaans uitziet. Hij gelooft dat het aanmoedigen van sociale verdeeldheid een briljante strategie is om zijn blanke supremacistische basis te voeden die naar hem luistert en zijn prediking volgt. De schutter in El Paso weergalmde precies het gevoel van Trump. En terwijl Trump het heeft over wat wapenbeheersingswetgeving, zullen noch hij noch zijn onderdanige Republikeinse Senaat dergelijke wetten overwegen of bespreken die een deel van zijn volgelingen kunnen vervreemden.

Terwijl de Democratische kandidaten voor president blijven kibbelen over gezondheidszorg, belastingen en klimaatverandering, hoe belangrijk deze kwesties misschien ook, ze hebben niet alleen de noodzaak van wapenbeheersingswetten genegeerd, maar belangrijker nog niet aangepakt waar het land onder toezicht van Trump staat . Hoewel ze Trump als een racist bestempelden, hebben ze zich niet gericht op de implicaties van zijn racistische uitingen en hoe verwoestend dat de sociale cohesie en tolerantie van Amerika beïnvloedt, wat de morele lijm is die het land bij elkaar houdt.

De republikeinen lijken daarentegen hun morele verantwoordelijkheid volledig te hebben opgegeven en besloten om Trump in staat te stellen en hem te gebruiken om hun sociaal-politieke en economische agenda te promoten. Het feit dat Amerika’s internationale status nooit zo hoog is en binnenlandse sociale desintegratie zich alarmerend ontwikkelt, lijkt de Republikeinen niet te storen, die hun persoonlijke en partijbelangen boven die van de natie stellen.

Stel je eens voor wat er zou kunnen gebeuren als Trump de volgende verkiezingen verliest? Na het land politiek te hebben gepolariseerd in de mate dat hij dat heeft, heeft zijn giftige retoriek tegen gekleurde mensen, verzinsel van een Spaanse invasie, afstemming met blanke supremacisten en catering aan zijn basis een buitengewoon onheilspellende omgeving gecreëerd die extremisme en geweld uitnodigt.

Hoewel op dit moment het vaststellen van wetten inzake wapenbeheersing van cruciaal belang blijft, zijn ze niet voldoende om de schade te herstellen die Trump Amerika heeft aangedaan. Onder zijn hoede heeft Amerika zijn ziel verloren. Hij heeft haat gezaaid, verdeeldheid gevoed en het ene segment van het Amerikaanse volk tegenover het andere gezet. Antisemitisme heeft een nieuw hoogtepunt bereikt, gekleurde mensen zijn het doelwit van minachting en discriminatie, corruptie en obstructie van gerechtigheid staat bovenaan en helaas schieten massale schietpartijen verder op.

Trump zal verdoemd worden door de geschiedenis omdat hij het land uit elkaar heeft gescheurd, en zolang hij aan de macht is, moeten we verwachten dat de waarden van Amerika en zijn morele status potentieel zullen blijven degraderen tot een punt van geen terugkeer.

Trump is gevaarlijk en het Amerikaanse publiek moet hem afzetten om de ziel van Amerika te redden voordat het te laat is.

*

Opmerking voor lezers: klik op de deelknoppen boven of onder. Stuur dit artikel door naar uw e-maillijsten. Crosspost op uw blogsite, internetforums. enz.Lees ook:  'Ik wil Greta Thunberg niet beschamen, maar ...': Activist door de media 'anti-Greta' genoemd RIPS IN 'klimaatalarm'

Comments

comments