Besteedt Saoedi-Arabië $ 500 miljard om een ​​stad te bouwen ‘De grootte van Massachusetts’ en creëert het beest?

Besteedt Saoedi-Arabië $ 500 miljard om een ​​stad te bouwen ‘De grootte van Massachusetts’ en creëert het beest?

8 augustus 2019 1 Door Indignatie redactie

Onder leiding van Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman wordt een $ mega-stad van $ 500 miljard gebouwd in de noordwestelijke hoek van Saoedi-Arabië. Deze stad heeft de naam ‘Neom’ gekregen en wanneer deze volledig is voltooid, is deze ongeveer ‘de grootte van Massachusetts’

De Wall Street Journal kon onlangs 2.300 pagina’s met geclassificeerde documenten onderzoeken die verband houden met dit project, en wat ze ontdekten is absoluut verbluffend. Deze “stad van de toekomst” zal een kunstmatige maan, vliegende taxi’s en robotmeisjes hebben, maar er zal ook gen-bewerking zijn om mensen sterker en slimmer te maken, en iedereen die daar woont, wordt 24 uur per dag bewaakt. Bovendien wordt ons verteld dat dit ‘de eerste onafhankelijke internationale zone ter wereld’ zal zijn, en velen maken zich zorgen over wat dat precies zal betekenen.

“Neom” heeft zeker een futuristische uitstraling, en volgens Digital Trends is het afgeleid door een Grieks woord en een Arabisch woord te combineren …

Neom (een mix van het Griekse woord voor “nieuw” en Arabisch woord voor “toekomst” genoemd), beoogt het project een stad van $ 500 miljard te bouwen, die 10.000 vierkante kilometer kustlijn en woestijn in het noordwesten van Saoedi-Arabië beslaat. Met zijn mix van hightech voorzieningen en luxe diensten zoals restaurants en winkels, is het doel om te bouwen wat de Wall Street Journal beschrijft als een superieur aan “Silicon Valley in technologie, Hollywood in entertainment en de Franse Rivièra als een vakantiebestemming. ”

Er is gemeld dat de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman oorspronkelijk met het idee voor de stad kwam toen hij “een kaart van zijn land op Google Earth omhoog trok en zag dat het noordwestenkwadrant een lege lei was.” Uiteindelijk besloot hij dat het een ideale locatie zijn voor “de stad van de toekomst”, en hij schakelde een leger van Amerikaanse consultants in om hem te helpen zijn droom te vervullen.

Maar zal zijn droom uiteindelijk een nachtmerrie worden? Er zijn een aantal zeer alarmerende dingen waar ik je over wil vertellen, maar laten we het eerst hebben over enkele van de coole dingen die gepland zijn voor de stad …

De in ontwikkeling zijnde Saoedi-Arabische stadstaat zal robotmeisjes, vliegende taxi’s en glow-in-the-dark zand hebben, volgens vertrouwelijke planningsdocumenten beoordeeld door The Wall Street Journal . Een kunstmatige maan zal elke nacht de hemel laten oplichten en een eiland in Jurassic Park-stijl laat bezoekers zich vermengen met robotdinosaurussen.

Klinkt als een leuke plek om te wonen, toch?

En hoewel het klimaat in de regio extreem, extreem droog is, is de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman van plan om “cloud seeding” te gebruiken om regen te produceren wanneer dat nodig is.

Met andere woorden, het feit dat ze geo-engineering gebruiken om het weer in deze stad te beheersen, wordt niet eens verborgen.

Lees ook:  Oproep tot boycot G20 door SP: 'Rutte en Máxima moeten niet naar Saoedi-Arabië afreizen'

Er zullen ook faciliteiten voor het bewerken van genen zijn die zullen worden gebruikt om mensen sterker en slimmer dan ooit tevoren te maken, en volgens de Wall Street Journal is het bestuur van Neom van plan om het een volledig geautomatiseerde stad te maken “waar we alles kunnen bekijken” …

“Dit zou een geautomatiseerde stad moeten zijn waar we alles kunnen bekijken,” zegt het oprichtingsbord van Neom volgens de WSJ in de documenten . “[Een stad] waar een computer misdaden kan melden zonder deze te moeten melden of waar alle burgers kunnen worden gevolgd.”

Dat betekent dat terwijl je aan het chillen bent op het gloeiende strand, dagdroomt over je volgende prix fixe- maaltijd, een drone die is uitgerust met gezichtsherkenningstechnologie je locatie waarschijnlijk zal doorgeven aan Neom’s “1984” -achtige wetshandhavingsfunctionarissen.

Hmmm – dat klinkt eigenlijk helemaal niet zo leuk.

In feite klinkt het eigenlijk als het soort dystopische nachtmerrie waar ik altijd voor heb gewaarschuwd .

Maar nog verontrustender is het feit dat deze stad wordt gefactureerd als ” s werelds eerste onafhankelijke internationale zone ‘ …

De stad zelf wordt ” s werelds eerste onafhankelijke internationale zone ‘, presenteert haar marketingliteratuur. Hoe onafhankelijk het daadwerkelijk zal zijn valt nog te bezien. Het Koninkrijk Saudi-Arabië heeft een ‘speciale autoriteit’ ingesteld, voorgezeten door de kroonprins zelf, om toezicht te houden op de ontwikkeling van het project. Eenmaal gebouwd, zal de zone worden beheerd via een “regelgevingskader dat investeringswetten van wereldklasse zal aannemen ter ondersteuning van bewoners en economische sectoren,” verklaart de presentatie , die ook beweert dat de stadstaat een “autonoom gerechtelijk systeem zal hebben. “De wetten, afgedwongen door stadsbrede automatisering en het volgen van zijn burgers, zouden onafhankelijk zijn van Saoedi-Arabië, gecreëerd door een lei van zowel lokale als buitenlandse investeerders” in overeenstemming met internationale beste praktijken. “

Dus deze stad zal technisch gezien geen deel uitmaken van Saoedi-Arabië.

Het zal eigenlijk een ‘stadstaat’ zijn met zijn eigen wetten, regels, voorschriften en gerechtelijke systemen.

Zou het kunnen dat deze gigantische “onafhankelijke internationale zone” op een dag de thuisbasis zal zijn voor een “internationale leider”?

Ik weet het niet. Ik gooi dat gewoon weg.

Uiteraard is hier een agenda. Waarom zou Saoedi-Arabië anders bereid zijn een gigantisch stuk land ter grootte van Massachusetts op te geven voor een futuristische megastad die niet eens onder hun jurisdictie valt?

Zoals met zoveel andere dingen, wordt dit helemaal niet voor ons verborgen gehouden. Het wordt direct in de open lucht gedaan en Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman is heel duidelijk dat het zijn bedoeling is om van Neom de belangrijkste stad op de hele planeet te maken.

Maar voor mij klinkt het als een gevangenis, en de waarheid is dat dit de richting is waar de hele wereld naartoe gaat.

Nu wordt vrijwel alles wat we doen op de een of andere manier bekeken, gevolgd of gevolgd. Met elk voorbijgaand jaar wordt het wereldwijde Big Brother-surveillancenetwerk nog uitgebreider en hebben we nog maar weinig privacy.

Dus misschien moeten we stoppen met zoveel te praten over de dystopische nachtmerrie die eraan komt, want het is er al voor een groot deel.Lees ook:  Trump Administration levert nieuw bewijs voor een Saoedische connectie tot 9/11

Comments

comments