Bolton, Boris en Bibi: De ‘Three B’s’ hebben korte tijd maar grote toorn ‘

Bolton, Boris en Bibi: De ‘Three B’s’ hebben korte tijd maar grote toorn ‘

8 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

St. John kende zijn politiek en zijn psychologie, evenals zijn profetie en theologie: het ergste waarmee je Lovers of Power kunt bedreigen, is het vooruitzicht om het onmiddellijk van hen af ​​te nemen. Zo’n verschrikkelijke nachtmerrie-visie zal gegarandeerd zelfs anders nuchtere mannen – maar vooral roekeloze gokkers – ertoe aanzetten om tegen de tweede hypotheek op hun huis te lenen en op rood in te zetten wanneer het roulettewiel draait – ongeacht de kansen tegen hen. Het is een recept voor catastrofe en verwoesting elke keer.

Openbaring 12:12

“Wee de bewoners van de aarde en van de zee! want de duivel is naar u toegekomen met grote toorn, omdat hij weet dat hij slechts een korte tijd heeft. ”- King James Bible, Authorized Version.

Vandaag zijn de politieke toekomst van het Verenigd Koninkrijk, Israël en de Verenigde Staten in handen gevallen van drie onzekere politieke gokkers, demagogen en risiconemers. Het gevaar dat dit oplevert voor het behoud van de wereldvrede kan niet worden overschat.

Nu Boris Johnson premier van Groot-Brittannië is geworden, zoek hem een ​​gemeenschappelijk doel met de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur John Bolton en de Israëlische premier Benjamin “Bibi” Netanyahu in roekeloos avontuur en gokken die de vrede van de wereld in gevaar zullen brengen.

De bevestiging van Johnson als de – hoogstwaarschijnlijk laatste – premier van het Verenigd Koninkrijk plaatst het ontbrekende stuk in plaats van dit trio van door macht geobsedeerde leiders.

In de Verenigde Staten, zoals ik en andere bijdragers aan dit platform herhaaldelijk hebben opgemerkt, heeft Nationale Veiligheidsadviseur Bolton, na slechts anderhalf jaar in het hoogste ambt dat hij ooit heeft bereikt (de man is eigenlijk nooit ergens voor gekozen) al versloeg zijn welkom bij president Donald Trump vanwege het belachelijke geklungel van zijn ambitieus georchestreerde masterplan om de democratisch gekozen president van Venezuela, Nicolas Maduro, omver te werpen en hem te vervangen door een farcical marionet, Juan Guaido.

Bijna zodra het falen van de Guaido Plot duidelijk werd, zelfs voor de verre felle gloeilampen in de Amerikaanse media, alsof de Amerikaanse spanningen met Iran door magie omhoogschoten en ze nu hoog blijven, ondanks president Trump’s zeer duidelijk uitgesproken verklaring dat hij wil geen oorlog met Teheran.

St. John in Openbaring geeft ons het psychologische inzicht in wat er gebeurt: John Bolton weet dat zijn tijd kort is, maar hij heeft nog steeds grote toorn – en de vastberadenheid om die uit te oefenen.

Nu heeft Boris Johnson het ene grote echte doel bereikt dat zijn hele leven heeft gedomineerd – om een ​​heroïsche, almachtige premier van het Verenigd Koninkrijk te worden. Het enige probleem is dat het al overduidelijk is dat hij geen idee heeft wat hij moet doen om het land daadwerkelijk te leiden en te redden.

In tegenstelling tot zijn held Churchill – wiens eigen strategische oordeel schommelde tussen briljant en execrable – is Johnson niet van nature koelhoofdig en dapper. Hij is emotioneel zeer onstabiel, een uit de hand gelopen zware drinker (Churchill kan zijn drank vasthouden) en in tegenstelling tot Churchill of Trump en wat dat betreft heeft Trump en Netanyahu geen ervaring of leidinggevende functie bij het leiden van een regering ooit.

Lees ook:  Deze pandemie overleven is moeilijk, voor Amerika's meest kwetsbare, het is bijna onmogelijk

Er is geen enkel teken dat Johnson even heeft nagedacht over hoe te reageren op de totale ineenstorting van de Britse economie en de enorme uitstroom – al ver gevorderd – van buitenlandse directe investeringen uit Groot-Brittannië, die de onvermijdelijke resultaten zijn van een ‘harde’ no-deal Brexit.

Johnson is, net als Bolton, een pestkop, een sukkel, een roekeloze gokker en denkt nooit goed na of plant zijn risicovolle tegenslagen niet goed. En net als Bolton is zijn standaardpositie altijd om grijnzen op, haten en goedkope schoten maken tegen Rusland.

Netanyahu in Israël is in feite de meest ervaren en tot nu toe verreweg de meest voorzichtige en stabiele van de drie. Hij is al langer premier van Israël dan wie ook in de geschiedenis van de staat, en overschreed zelfs de ambtstermijn van het oprichten van vader David Ben Gurion zelf. Hij heeft zich herhaaldelijk verstandig en verantwoordelijk getoond bij het zoeken naar stabiele goede relaties met Moskou en heeft zich nooit overgegeven aan de krankzinnige en extreem gevaarlijke razende Rusland-hatende fobieën van zijn neocon-bondgenoten in de Verenigde Staten.

Netanyahu kan echter eindelijk – of misschien niet – op weg naar buiten zijn. Zijn oude politieke bondgenoot, die hij zelf creëerde als een levensvatbare politieke macht, voormalig defensie en minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman sloeg de 13-jarige in wezen stabiele grand free market-religieus-nationalistische coalitie van Netanyahu kapot door te weigeren er lid van te worden. Dit leidde tot nieuwe verkiezingen in september, de tweede in minder dan een jaar. En Netanyahu wordt ook nog steeds onderzocht in een schijnbaar eindeloos drama over corruptiesonde.

Ook als Netanyahu ziet dat zijn oude vriend en bondgenoot van vele decennia, John Bolton, op weg is als Trump’s nationale veiligheidsadviseur, kan hij heel goed in paniek raken en meegaan met een riskante provocatie, escalatie of eenzijdige actie om Iran te proberen uit te lokken of een andere grote macht in een confrontatie met de Verenigde Staten.

Trump is trots op zijn nabijheid tot Netanyahu en is schaamteloos in het steunen van Johnson sinds hij de Amerikaanse president werd.

Het zou dus een natuurlijke zet zijn voor Bolton – meester van sluwheid en intriges in presidentiële rechtbanken die bijna 40 jaar teruggaat – om zowel zijn oude vriend Netanyahu als zijn nieuwe vriend Johnson te bereiken om hem te herstellen naar de goede gratie van Trump. En wat is een betere manier om dit te doen dan een crisis uit te lokken met Iran of Turkije of China of Rusland of allemaal?

Wereldoorlogen in de afgelopen eeuw braken altijd uit in augustus of september, zei mijn oude Oxford-mentor Dr. Hans Schenk, Dean van Wolfson College. In de komende weken moeten wereldleiders en hun regeringen de reizen en acties van “The Three B’s” nauwlettend in de gaten houden – want zoals St. John ons waarschuwde, is hun tijd kort en is hun toorn groot.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  2021: De geopolitiek van het vaccin

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  EINDE MERKEL IN ZICHT: CDU Secret Society plant val van de kanselier op partijcongres
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments