De opkomst van de Amerikaanse Gestapo

De opkomst van de Amerikaanse Gestapo

8 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Ondanks de vingerwijziging en uitingen van ontzetting van degenen die kijken hoe de regering bij elke beurt de rechtsstaat aflegt, is de vraag niet of Donald Trump de nieuwe Adolf Hitler is, maar of de Amerikaanse politiestaat het nieuwe Derde Rijk is.

Voor degenen die het huidige en voorbije politieke landschap kunnen bekijken zonder partijdige oogkleppen, zijn de waarschuwingssignalen onmiskenbaar: de liefdesaffaire van de Deep State met totalitarisme begon lang geleden.

De Amerikaanse regering bewonderde inderdaad het nazi-regime dat het na de Tweede Wereldoorlog in het geheim Hitler’s werknemers rekruteerde, zijn protocollen overnam, zijn gedachtegang over recht en orde omarmde, zijn tactiek in stapsgewijze stappen implementeerde en de basis legde voor de opkomst van het vierde rijk.

Klinkt vergezocht? Lees verder. Het is allemaal gedocumenteerd.

Zoals historicus Robert Gellately  vertelt : “Na vijf jaar Hitler’s dictatuur had de  nazi-politie het FBI-keurmerk gewonnen .” De nazi-politiestaat werd aanvankelijk zo  bewonderd  om zijn efficiëntie en orde door de  wereldmachten  van de dag dat J. Edgar Hoover, toenmalig hoofd van de FBI, stuurde eigenlijk een van zijn rechterhand, Edmund Patrick Coffey, in januari 1938 naar Berlijn op uitnodiging van de Duitse geheime politie – de Gestapo.

De FBI was zo onder de indruk van het nazi-regime dat volgens de  New York Times in de decennia na de Tweede Wereldoorlog de FBI samen met andere overheidsinstanties agressief  minstens duizend nazi’s rekruteerde , waaronder enkele van Hitler’s hoogste handlangers.

Alles bij elkaar genomen, kregen duizenden nazi-medewerkers – waaronder het hoofd van een nazi-concentratiekamp – geheime visa en werden ze via Project Paperclip naar Amerika gebracht. Vervolgens werden ze aangenomen als spionnen en informanten en vervolgens gecamoufleerd om ervoor te zorgen dat hun ware identiteit en banden met Hitlers holocaustmachine onbekend zouden blijven. Al die tijd,  duizenden Joodse vluchtelingen werden inreisvisa geweigerd  om de VS op grond van het feit dat zij de nationale veiligheid in gevaar kunnen brengen.

De Amerikaanse belastingbetalers hebben nog steeds meer schade  toegebracht en betalen sindsdien om deze ex-nazi’s op de loonlijst van de Amerikaanse overheid te houden  . En op echte Gestapo-manier heeft  iedereen die het aandurfde om het fluitje te blazen over de illegale nazi-banden van de FBI, zichzelf bespioneerd , geïntimideerd, lastiggevallen en bestempeld als een bedreiging voor de nationale veiligheid.

Alsof de  geheime, door de belastingbetaler gefinancierde tewerkstelling van nazi’s na de Tweede Wereldoorlog niet erg genoeg was, hebben Amerikaanse overheidsinstanties – de FBI, de CIA en het leger – veel van de goed ontwikkelde politietactieken van de nazi’s volledig omarmd en ze herhaaldelijk tegen Amerikaanse burgers.

Inderdaad, met elke dag die voorbijgaat, leent de regering van de Verenigde Staten nog een ander blad uit het speelboek van nazi-Duitsland:  Geheime politie . Geheime rechtbanken. Geheime overheidsinstanties. Toezicht. Censuur. Intimidatie. Intimidatie. Martelen. Brutality. Brede corruptie. Entrapment. Indoctrinatie. Onbepaalde detentie.

Dit zijn geen tactieken die worden gebruikt door constitutionele republieken, waar de rechtsstaat en de rechten van de burger de overhand hebben. Het zijn eerder de kenmerken van autoritaire regimes, waar de enige wet die telt in de vorm van hardhandige, unilaterale dictaten komt van een hoogste heerser die een geheime politie gebruikt om de bevolking te controleren.

Dat gevaar wordt nu gevormd door de FBI, wiens lijst met misdaden tegen het Amerikaanse volk bestaat uit bewaking, desinformatie, chantage, beknelling, intimidatietactieken, intimidatie en indoctrinatie, overheidsoverschrijdingen, misbruik, wangedrag, verboden terrein, criminele activiteiten mogelijk maken en privéschade aanrichten eigendom, en dat is gewoon gebaseerd op wat we weten.

Of de FBI undercover-agenten plant in kerken, synagogen en moskeeën; het uitgeven van valse noodbrieven om toegang te krijgen tot de telefoonbestanden van de Amerikanen; met behulp van  intimidatie tactiek  voor de Amerikanen die kritiek hebben op de regering het zwijgen; rekruteren van middelbare scholieren om medestudenten te bespioneren en te melden  die tekenen vertonen van toekomstige terroristen; of het overtuigen van beïnvloedbare individuen om terreurdaden te plegen en ze vervolgens op  te sluiten , de algemene indruk van de geheime politie van de natie is die van een goedgeklede schurk, die zijn spieren buigt en het vuile werk van de baas doet om naleving te waarborgen, het potentieel in de gaten te houden dissidenten en het straffen van degenen die de status-quo durven aan te vechten.

Welke minimale beperkingen de bewakingsactiviteiten van de FBI aanvankelijk binnen de grenzen van de wet hielden, zijn na 9/11 vrijwel verdwenen. Sindsdien is de FBI omgevormd tot een gigantisch federaal politie- en bewakingsagentschap dat grotendeels als een macht voor zichzelf functioneert, buiten het bereik van gevestigde wetten, rechterlijke uitspraken en wetgevende mandaten.

Overweeg de vergaande bevoegdheden van de FBI om te surveilleren, vast te houden, te ondervragen, te onderzoeken, te vervolgen, te bestraffen, te politieeren en in het algemeen als een wet op zichzelf te handelen – net als hun nazi-neven en nichten , de Gestapo – en probeer vervolgens uzelf ervan te overtuigen dat de Verenigde Staten nog steeds een constitutionele republiek.

Net als de Gestapo beschikt de FBI over enorme middelen, enorme onderzoeksbevoegdheden en een  enorme vrijheid om te bepalen wie een vijand van de staat is .

Tegenwoordig heeft de FBI meer dan 35.000 personen in dienst en heeft meer dan 56 veldkantoren in grote steden in de VS, evenals 400 ingezeten agentschappen in kleinere steden en meer dan 50 internationale kantoren. Naast hun ‘datacampus’, die meer dan 96 miljoen sets vingerafdrukken uit de hele Verenigde Staten en elders herbergt, heeft de FBI ook een uitgebreide repository van ‘profielen van tienduizenden Amerikanen en legale inwoners die niet worden beschuldigd’ gebouwd van elke misdaad. Wat ze hebben gedaan, lijkt achterdochtig te handelen tegen een stadssheriff, een verkeersagent of zelfs een buurman . ”De snel groeiende databases van de FBI over Amerikanen worden niet alleen toegevoegd aan en gebruikt door lokale politiebureaus, maar worden ook beschikbaar gesteld aan werkgevers voor  realtime achtergrondcontroles .

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de bijna onbeperkte middelen van het agentschap (het minimale budget alleen al in het fiscale jaar 2015 was  $ 8,3 miljard ), het enorme arsenaal aan technologie van de overheid, de onderlinge verbondenheid van inlichtingendiensten van de overheid en het delen van informatie via fusiecentra – gegevensverzameling agentschappen verspreid over het hele land die voortdurend de communicatie (inclusief die van Amerikaanse burgers), alles van internetactiviteit en zoekopdrachten op internet tot sms-berichten, telefoontjes en e-mails controleren.

Net als de  Gestapo die post en telefoontjes bespioneerde , hebben FBI-agenten carte blanche toegang tot de meest persoonlijke informatie van de burgers.

Via de US Post Office heeft de  FBI toegang tot elk poststuk dat het postsysteem passeert : meer dan 160 miljard stuks worden jaarlijks gescand en geregistreerd. Bovendien stelt de  National Security Letters , een van de vele ongeoorloofde bevoegdheden die zijn toegestaan ​​door de Patriot Act van de VS, de FBI in staat om in het geheim te eisen dat banken, telefoonbedrijven en andere bedrijven hen klantinformatie verstrekken en deze eisen niet aan de klant bekendmaken. Uit een interne audit van het bureau bleek dat de FBI-praktijk om elk jaar tienduizenden NSL’s uit te geven voor gevoelige informatie zoals telefoon- en financiële gegevens, vaak in niet-noodgevallen, wijdverbreide constitutionele schendingen kent  .

Net als de geavanceerde surveillanceprogramma’s van de Gestapo, kunnen de spionagecapaciteiten van de FBI zich verdiepen in de meest intieme details van Amerikanen (en de lokale politie toestaan ​​dit ook te doen).

Naast technologie (die wordt gedeeld met politiebureaus) waarmee ze kunnen luisteren naar telefoongesprekken, e-mails en sms-berichten kunnen lezen en webactiviteiten kunnen volgen, biedt de FBI-surveillance een  invasieve verzameling spionagetools,  variërend van Stingray-apparaten die kunnen volgen de locatie van mobiele telefoons naar Triggerfish-apparaten waarmee agenten telefoongesprekken kunnen afluisteren. In één geval slaagde de FBI er in om op  afstand een “verdachte” draadloze internetkaart te herprogrammeren,  zodat “real-time locatiegegevens van de mobiele site naar Verizon zouden worden verzonden, die de gegevens doorstuurden naar de FBI”.  volgsoftware voor sociale media  om Facebook-, Twitter- en Instagram-berichten te volgen. Bovendien heerst ook geheime FBI sta agenten toe om journalisten te bespioneren  zonder significant juridisch toezicht.

Net als het vermogen van de Gestapo om zich te profileren op basis van ras en religie, en de veronderstelling van  schuld door associatie , maakt de FBI’s benadering van pre-criminaliteit het mogelijk om Amerikanen te profileren op basis van een breed scala aan kenmerken, waaronder ras en religie.

Lees ook:  Draghi sloopt onze pensioenen

De biometrische database van het agentschap is   enorm gegroeid, de grootste ter wereld, met alles van vingerafdrukken, hand- en gezichtsscans en irisscans tot  DNA , en wordt steeds  vaker gedeeld tussen federale, nationale en lokale wetshandhavingsinstanties  in een poging om potentiële criminelen lang voordat ze ooit een misdaad begaan. Dit is wat bekend staat als pre-crime. Toch zijn het niet alleen uw acties die u in de problemen brengen. In veel gevallen is het ook  wie je kent  – zelfs minimaal – en waar je sympathieën liggen die je op een watchlist van de overheid kunnen brengen. Bovendien, zoals de  Intercept  meldt, ondanks anti-profileerverboden, claimt het bureau “aanzienlijke speelruimte om ras, etniciteit, nationaliteit en religie te gebruiken bij de beslissing welke mensen en gemeenschappen moeten worden onderzocht.”

Net als de kracht van de Gestapo om iemand een vijand van de staat te maken, heeft de FBI de macht om iedereen een binnenlandse terrorist te noemen.

Als onderdeel van de zogenaamde voortdurende oorlog tegen terreur van de overheid, is de de facto geheime politie van het land begonnen de termen “anti-overheid”, “extremistisch” en “terrorist” door  elkaar te gebruiken . Bovendien blijft de regering haar groeiende lijst met kenmerken toevoegen die kunnen worden gebruikt om een ​​individu (vooral iedereen die het niet eens is met de overheid) te identificeren als een  potentiële  binnenlandse terrorist. U kunt bijvoorbeeld een binnenlandse terrorist zijn in de ogen van de FBI (en zijn netwerk van snitches) als u:

  • libertarische filosofieën uiten  (verklaringen, bumperstickers)
  • Tweede op amendementen georiënteerde standpunten vertonen (lidmaatschap van NRA of gun club)
  • overlevingsliteratuur lezen, inclusief apocalyptische fictieve boeken
  • tekenen van zelfvoorziening vertonen (voedselvoorraad, munitie, handgereedschap, medische benodigdheden)
  • vrees voor een economische ineenstorting
  • goud en ruilartikelen kopen
  • onderschrijven religieuze opvattingen  over het boek Openbaring
  • stemangsten over Big Brother of grote overheid
  • uitleggen over grondwettelijke rechten  en burgerlijke vrijheden
  • geloof in een samenzwering van de Nieuwe Wereldorde

Net als de Gestapo geïnfiltreerde gemeenschappen om de Duitse burgers te bespioneren, infiltreert de FBI routinematig politieke en religieuze groepen, evenals bedrijven.

Zoals Cora Currier  schrijft voor het  onderscheppen : “Door mazen te gebruiken die het al jaren geheim houdt, kan de FBI in bepaalde omstandigheden zijn eigen regels omzeilen om undercoveragenten of informanten naar politieke en religieuze organisaties te sturen, evenals naar scholen, clubs en bedrijven … ”De FBI heeft zelfs  technici van Geek Squad bij Best Buy betaald om de computers van klanten  zonder een bevel te bespioneren .

Net zoals de Gestapo de Duitse politiemacht verenigde en militariseerde tot een nationale politiemacht, zijn de Amerikaanse politiemachten grotendeels gefederaliseerd en veranderd in een nationale politiemacht.

Naast overheidsprogramma’s die de politie van de natie voorzien van militair materieel en training, heeft de  FBI ook een Nationale Academie  die duizenden politiechefs traint elk jaar en hen indoctrineert in een mindset van agentschappen die het gebruik van bewakingstechnologie en het delen van informatie tussen lokale, provinciale, federale en internationale agentschappen.

Net zoals de geheime dossiers  van de  Gestapo over politieke leiders werden gebruikt om te intimideren en te dwingen, zijn de dossiers van de FBI over iedereen die verdacht wordt van “anti-regeringsgevoel” op dezelfde manier misbruikt.

Zoals talloze documenten maken duidelijk, de FBI heeft geen scrupules over het gebruik van zijn uitgebreide bevoegdheden om politici, chanteren  bespioneren beroemdheden  en  hooggeplaatste overheidsfunctionarissen , en  te intimideren en de poging om dissidenten in diskrediet te brengen  van alle strepen. De FBI volgde bijvoorbeeld niet alleen Martin Luther King Jr. en bugs in zijn telefoons en hotelkamers, maar agenten stuurden hem ook anonieme brieven  waarin ze hem aanmoedigden om zelfmoord te plegen  en dwongen een Massachusetts college om King te laten vallen als spreker.

Net zoals de Gestapo invangoperaties uitvoerde, is de FBI een meester in de kunst van het vangen geworden.

In de nasleep van de terroristische aanslagen van 9/11 heeft de FBI zich niet alleen op kwetsbare personen gericht, maar ook  naar valse terreurplots gelokt of  gechanteerd terwijl ze feitelijk zijn uitgerust met de organisatie, het geld, de wapens en de motivatie om de complotten uit te voeren — beknelling— en vervolgens gevangen zetten of deporteren voor hun zogenaamde terroristische complotten. Dit is wat de FBI kenmerkt als ” voorover leunen – preventieve – vervolgingen “. Naast het creëren van bepaalde misdaden om ze vervolgens te “oplossen”, geeft de  FBI ook bepaalde informanten toestemming om de wet te overtreden , “inclusief alles van kopen en verkopen illegale drugs voor het omkopen van overheidsfunctionarissen en het beramen van overvallen, ‘in ruil voor hun samenwerking op andere fronten. USA vandaag schat dat  agenten criminelen toestemming hebben gegeven om maar liefst 15 misdaden per dag te begaan . Sommige van deze  informanten krijgen astronomische bedragen betaald : een bijzonder ongure kerel, later gearresteerd voor een poging om een ​​politieagent te overreden, kreeg eigenlijk $ 85.000 betaald voor zijn hulp bij het leggen van de val voor een beknellingsregeling.

Wanneer en als er ooit een echte geschiedenis van de FBI wordt geschreven, zal deze niet alleen de opkomst van de Amerikaanse politiestaat volgen, maar ook de achteruitgang van de vrijheid in Amerika in kaart brengen, op ongeveer dezelfde manier waarop de empowerment van de Duitse geheime politie werd gevolgd met de opkomst van het nazi-regime.

Hoe is de Gestapo de terreur van het Derde Rijk geworden?

Het deed dit door een geavanceerd surveillance- en wetshandhavingssysteem te creëren dat voor zijn succes afhankelijk was van de samenwerking van het leger, de politie, de inlichtingengemeenschap, buurtwaakhonden, ambtenaren voor het postkantoor en de spoorwegen, gewone ambtenaren en een natie van snitches die geneigd zijn ‘ geruchten, afwijkend gedrag of zelfs losse praatjes ‘ te melden .

Met andere woorden, gewone burgers die met overheidsagenten werkten, hielpen bij het creëren van het monster dat nazi-Duitsland werd. Barry Ewen schrijft voor de  New York Times en schetst een bijzonder huiveringwekkend portret van hoe  een hele natie medeplichtig wordt aan haar eigen ondergang  door de andere kant op te kijken:

In wat misschien zijn meest provocerende verklaring is, zegt [auteur Eric A.] Johnson dat  ” de meeste Duitsers misschien niet eens tot heel laat in de oorlog beseften, of ooit, dat ze in een gemene dictatuur leefden . ” Dit is om niet te zeggen dat ze zich niet bewust waren van de Holocaust; Johnson toont aan dat miljoenen Duitsers op zijn minst een deel van de waarheid moeten hebben geweten. Maar, concludeert hij, ” er werd een stilzwijgend Faustiaans koopje gesloten tussen het regime en de burgers. ” De regering keek de andere kant op toen er kleine misdaden werden begaan. Gewone Duitsers keken de andere kant op toen Joden werden opgepakt en vermoord; ze kwamen terecht in een van de grootste misdaden van de 20e eeuw, niet door actieve samenwerking, maar door passiviteit, ontkenning en onverschilligheid.

Net als het Duitse volk zijn ‘wij, de mensen’ passief, gepolariseerd, goedgelovig, gemakkelijk gemanipuleerd en hebben ze geen kritisch denkvermogen. Afgeleid door entertainmentbrillen, politiek en schermapparatuur, zijn ook wij medeplichtige, stille partners in het creëren van een politiestaat vergelijkbaar met de terreur van vroegere regimes.

Als de regering had geprobeerd een dergelijke situatie plotseling in onze keel te rammen, had ze misschien een rebellie in handen.

In plaats daarvan heeft het Amerikaanse volk de kokende kikkerbehandeling gekregen, ondergedompeld in water dat langzaam wordt verwarmd – graad voor graad – zodat ze niet merken dat ze worden gevangen en gekookt en gedood.

“Wij de mensen” zijn nu in warm water.

De grondwet maakt geen schijn van kans tegen een federaal, geglobaliseerd, permanent leger van handlangers van de overheid, beschermd door wetgevende, gerechtelijke en uitvoerende afdelingen die allemaal aan dezelfde kant staan, ongeacht welke politieke opvattingen zij onderschrijven: het volstaat te zeggen, ze zijn niet aan  onze kant of aan de kant van vrijheid.

Van Clinton tot Bush, vervolgens Obama en nu Trump, het is alsof we gevangen zitten in een tijdlus, gedwongen om steeds opnieuw hetzelfde te herleven: dezelfde aanvallen op onze vrijheden, dezelfde minachting voor de regel van de wet, dezelfde onderwerping aan de Diepe Staat, en dezelfde corrupte, zichzelf dienende overheid die alleen bestaat om macht te vergaren, haar aandeelhouders te verrijken en haar voortdurende dominantie te verzekeren.

Kan het Vierde Rijk hier gebeuren?

Zoals ik in mijn boek  Battlefield America: The War on the American People aanwijs , gebeurt het al recht onder onze neus.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  EEN OPROEP VOOR DE STRIJD? Trump beveelt zijn sekte-volgers om 'dramatisch te escaleren'

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Zuid-Korea en Japan: Een wederzijdse afkeer die de VS niet kan oplossen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments