President Trump bereidt een uitvoerend bevel voor dat hard neerkomt op censuur van sociale media

President Trump bereidt een uitvoerend bevel voor dat hard neerkomt op censuur van sociale media

8 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Het lijkt erop dat president Trump zich opmaakt om de hamer op de grote sociale mediabedrijven neer te halen. Volgens Politico is de regering Trump bezig met het opstellen van een uitvoeringsbevel dat “de vermeende anti-conservatieve vooringenomenheid van Silicon Valley zal aanpakken”.

En het is heel erg in het eigen belang van president Trump om dit te doen. Sociale media speelden een belangrijke rol om hem te helpen winnen in 2016, maar sinds die tijd hebben we een ongekende golf van censuur gezien op de belangrijkste sociale mediaplatforms, en de meeste van die censuur was gericht op conservatieve stemmen. Als president Trump niets doet, is het moeilijk in te zien hoe hij zal winnen in 2020, en dat is natuurlijk precies wat de linkse leidinggevenden bij de grote sociale mediabedrijven willen.

Uiteindelijk zou er een congresdaad nodig zijn om alles te doen wat gedaan moet worden, maar president Trump zou applaus moeten krijgen voor zijn poging om te doen wat hij zelf kan. Blijkbaar was Politico in staat om met drie afzonderlijke bronnen te spreken die bekend zijn met het opstellen van deze nieuwe uitvoerende orde, en na met hen allemaal te hebben gesproken kwam Politico tot de conclusie dat de regering Trump zeer serieus is over “het uitoefenen van de macht van de federale overheid tegen Silicon Valley ” …

Het Witte Huis circuleert ontwerpen van een voorgestelde uitvoeringsbevel dat beschuldigingen van anti-conservatieve vooringenomenheid door sociale mediabedrijven zou aanpakken, volgens een ambtenaar van het Witte Huis en twee andere mensen die bekend zijn met de kwestie – een maand nadat president Donald Trump beloofde om te verkennen “ alle wettelijke en wetgevende oplossingen ”over dit onderwerp.

Geen van de drie zou de inhoud van de bestelling beschrijven, die door één persoon is gewaarschuwd, al veel verschillende vormen heeft aangenomen en nog steeds in beweging is. Maar het bestaan ​​ervan en de beraadslagingen eromheen zijn het bewijs dat de regering serieus kijkt naar het uitoefenen van de macht van de federale overheid tegen Silicon Valley.

Het is niet duidelijk of een dergelijk executief bevel in de rechtbank zou volhouden, en ongetwijfeld zullen er meteen juridische uitdagingen zijn. Natuurlijk zullen die juridische uitdagingen lang duren om uit te spelen, omdat we allemaal weten hoe snel ons juridische systeem beweegt.

Lees ook:  HOE DE DIEPE STAAT NAAR AMERIKA KWAM

Maar voor de korte termijn is het echt van belang welk effect dit zal hebben op het gedrag van de grote sociale mediabedrijven. Het doel zou moeten zijn om hen bang te maken om het juiste te doen, en hopelijk zal de formulering van deze uitvoerende orde zo krachtig mogelijk zijn.

Aangezien sommige van deze grote technologiebedrijven contracten hebben met de federale overheid, zou Trump in zijn uitvoerende orde kunnen proberen om federale aannemers te verbieden klanten te discrimineren op basis van hun politieke opvattingen. Een vergelijkbare aanpak is al een paar keer geprobeerd voordat …

Een mogelijke benadering zou kunnen zijn het gebruik van de invloed van de overheid op federale contractanten, een tactiek die de Obama-regering gebruikte om LGBT-rechten te bevorderen. Een uitvoeringsbesluit van 2014 verbood federale aannemers werknemers te discrimineren op basis van seksuele geaardheid of geslachtsidentiteit.

Trump tekende eerder dit jaar een uitvoeringsbesluit bedoeld om de vrijheid van meningsuiting op universiteitscampussen te bevorderen door van scholen te eisen dat zij instemmen met het bevorderen van gratis onderzoek om federale onderzoeksfinanciering te ontvangen – iets dat de scholen al hadden moeten doen.

We zullen zien wat er gebeurt, maar hopelijk kan Trump deze executieve opdracht snel krijgen, omdat het verkiezingsseizoen 2020 al is begonnen.

Natuurlijk zijn liberalen van streek over deze potentiële uitvoerende orde, en velen van hen blijven volhouden dat conservatieven niet specifiek door sociale media worden aangevallen. Bekijk bijvoorbeeld dit fragment uit een Vox-artikel …

Zoals Recode en andere verkooppunten hebben gemeld, is er geen bewijs dat bedrijven zoals Google en Twitter anti-conservatieve vooringenomenheid in hun producten hebben ingebakken. Hoe dan ook, de president en de Republikeinse wetgevers zijn dergelijke beweringen blijven doen, deels aangemoedigd door een recente bewering van een voormalige Google-ingenieur dat hij werd ontslagen vanwege zijn conservatieve politieke opvattingen. (Google zegt dat de werknemer is ontslagen wegens misbruik van bedrijfsapparatuur ; andere rapporten geven aan dat hij intern e-mails heeft gedeeld waarin hij witte supremacistische groepen verdedigde.)

Ernstig?

Lees ook:  Het coronavirus is niet 'de pest': het is de VS

Vanwege wat ik doe, heb ik connecties in de conservatieve media, en zowat iedereen die ik ken is gecensureerd, verboden, in de schaduw gezet of op de een of andere manier gedeformeerd. In de afgelopen twee en een half jaar zijn we getuige geweest van de grootste zuivering in de geschiedenis van het internet, en het was absoluut wreed.

Sommige conservatieve stemmen kunnen nog steeds sociale media gebruiken, maar de zware hand van censuur is altijd aanwezig. Telkens wanneer Dr. Michael Brown bijvoorbeeld een video op YouTube plaatst, wordt deze onmiddellijk “gemarkeerd als ongeschikt voor de meeste adverteerders” …

Tot op dit moment wordt het moment waarop een van mijn YouTube-video’s wordt gepost – en ik bedoel het moment meteen – gemarkeerd als ongeschikt voor de meeste adverteerders, die we dan moeten betwisten door te vragen om een ​​handmatige beoordeling. Op dat moment heb je echt geen idee wat de recensent zal beslissen.

Natuurlijk zijn andere conservatieve stemmen het doelwit om volledig uit sociale media te worden verwijderd. Mike Adams van Natural News is een ongelooflijk oprechte kerel en een van de meest gearticuleerde conservatieve stemmen op het hele internet, en hij is vervormd door zowat elk sociaal mediaplatform dat bestaat …

Als reactie op een gecoördineerde, zwaar gefinancierde lastercampagne tegen Natural News en mijzelf, de Health Ranger, heeft Facebook Natural News nu permanent verboden inhoud te plaatsen. De kanaalnaam die is verbannen is Facebook.com/healthranger, ons primaire kanaal dat meer dan 2,5 miljoen mensen bereikt.

Dit komt bovenop de permanente verboden van Natural News-content van Twitter, YouTube, Pinterest, Google News, Apple en andere technofascisten die nu de grootste bedreiging vormen voor de menselijke vrijheid die de wereld ooit heeft gezien.

Er is geen reden waarom Mike Adams ooit door iemand zou zijn verbannen. Ik heb de gelegenheid gehad om persoonlijk met hem te gaan zitten en hij is iemand die veel geeft om Amerika en de mensen om hem heen. Wat de grote sociale media bedrijven hem hebben aangedaan is absoluut walgelijk.

Lees ook:  Roger Stone schijnt nieuw licht op Russia-Gate Hoax

Maar hij is natuurlijk verre van alleen. Uit een onderzoek bleek dat sinds de presidentsverkiezingen van 2016 het verkeer via sociale media naar een groep van enkele van de meest conservatieve websites op internet met 93 procent daalde. Je kunt de volledige studie hier vinden , en het is zeker de moeite van het lezen waard.

Uiteindelijk is het heel eenvoudig. De linksen die de grote sociale-mediabedrijven leiden, haten wat we geloven, en ze willen niet dat we de waarheid naar buiten brengen zegt Trump. Ze geloven niet in een vrije markt van ideeën, omdat hun ideeën altijd verliezen, zegt de man die zelf zeer rechtse media bedrijven bezit.

Dus de enige manier waarop ze kunnen winnen is door ons te zwijgen, en dat is precies wat ze hebben geprobeerd te doen.

De sociale media-reuzen bouwden imperiums van meerdere miljard dollar door iedereen een stem te geven, maar nu ze zo’n dominante positie op internet hebben, hebben ze besloten dat veel prominente conservatieve stemmen volledig tot zwijgen moeten worden gebracht.

Ze willen bepalen aan welke ideeën mensen worden blootgesteld en zo de algemene richting van het land als geheel bepalen.

Als ze ermee wegkomen, zullen ze de politieke toekomst van Amerika tot ver na de verkiezingen in 2020 sterk veranderen.

Er moet onmiddellijk iets worden gedaan, en laten we hopen dat president Trump deze uitvoerende orde een aantal zeer sterke tanden geeft.Comments

comments