Hoe miljonairs miljonair worden

Hoe miljonairs miljonair worden

9 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Amerika heeft de grootste ongelijkheden, het hoogste sterftecijfer, de meeste regressieve belastingen en de grootste overheidssubsidies voor bankiers en miljardairs van alle ontwikkelde kapitalistische landen.

In dit essay zullen we de sociaal-economische wortels van ongelijkheden bespreken en de relatie tussen de concentratie van rijkdom en de neerwaartse mobiliteit van de werkende en bezoldigde klassen.

Hoe de miljonairs miljonair worden

In tegenstelling tot de propaganda die door de zakelijke pers werd gepusht, had tussen 67% en 72% procent van de bedrijven nul belastingverplichtingen na kredieten en vrijstellingen … terwijl hun werknemers en werknemers tussen de 25 – 30% belasting betaalden. Het tarief voor de minderheid van ondernemingen die belasting betaalden, bedroeg 14%.

Volgens de Amerikaanse Internal Revenue Service bedraagt ​​belastingontduiking door miljardairs elk jaar $ 458 miljard dollar aan verloren overheidsinkomsten – volgens deze conservatieve schatting om de twee jaar bijna een triljoen dollar.

De grootste Amerikaanse bedrijven schuilden meer dan $ 2,5 biljoen dollar in belastingparadijzen overzee waar ze geen belastingen of enkelcijferige belastingtarieven betaalden.

Ondertussen ontvingen Amerikaanse crisisbedrijven meer dan $ 14,4 biljoen dollar (Bloomberg claimde 12,8 biljoen dollar) aan openbare reddingsgelden, verdeeld over de Amerikaanse schatkist en de Federal Reserve, meestal van Amerikaanse belastingbetalers, die overwegend werknemers, werknemers en gepensioneerden zijn.

De ontvangende bankiers investeerden hun renteloze of lage rente Amerikaanse reddingsfondsen en verdienden miljarden winst, het meest als gevolg van hypotheekafschermingen van arbeidersklassehuishoudens.

Door gunstige wettelijke uitspraken en illegale executies hebben de bankiers 9,3 miljoen gezinnen uitgezet. Meer dan 20 miljoen personen verloren hun eigendom, vaak als gevolg van illegale of frauduleuze schulden.

Een klein aantal financiële oplichters, waaronder leidinggevenden van de toonaangevende banken van Wall Street (Goldman Sachs, JP Morgan, enz.), Betaalden boetes – maar niemand ging naar de gevangenis voor de gigantische fraude die miljoenen Amerikanen in ellende bracht.

Er zijn andere oplichterbankiers, zoals de huidige minister van Financiën Steve Mnuchin , die zich hebben verrijkt door illegaal duizenden huiseigenaren in Californië af te schermen. Sommigen werden berecht; allen werden vrijgesproken, dankzij de invloed van democratische politieke leiders tijdens de Obama-jaren.

Silicon Valley en zijn innovatieve miljardairs hebben een nieuwe manier gevonden om belastingen te vermijden door gebruik te maken van buitenlandse belastingparadijzen en binnenlandse belastingafschrijvingen. Ze verhogen hun rijkdom en bedrijfswinsten door hun lokale handarbeiders en bedienden armoedelonen te betalen. Executives in Silicon Valley ‘verdienen’ duizend keer meer dan hun productiemedewerkers ..

Klasse ongelijkheden worden verder versterkt door etnische divisies. Blanke, Chinese en Indiase multimiljonairs exploiteren Afro-Amerikaanse, Latijns-Amerikaanse, Vietnamese en Filipijnse arbeiders.

Miljardairs in de commerciële conglomeraten, zoals Walmart, exploiteren werknemers door armoedelonen te betalen en weinig of geen voordelen te bieden. Walmart verdient $ 16 miljard dollar per jaar aan winst door zijn werknemers tussen $ 10 en $ 13 per uur te betalen en te vertrouwen op staats- en federale hulp om diensten te verlenen aan de families van zijn arme werknemers via Medicaid en voedselbonnen. Amazone plutocraat Jeff Bezos exploiteert werknemers door $ 12,50 per uur te betalen, terwijl hij meer dan $ 80 miljard aan winst heeft verzameld. UPS CEO David Albanyneemt $ 11 miljoen per jaar door werknemers te exploiteren met $ 11 per uur. Fred Smith, CEO van Federal Express, krijgt $ 16 miljoen en betaalt werknemers $ 11 per uur.

Ongelijkheid is geen resultaat van ‘technologie’ en ‘educatie’ – hedendaagse eufemismen voor de heersende klasse van superioriteit – zoals liberalen en conservatieve economen en journalisten graag beweren. Ongelijkheden zijn het gevolg van lage lonen, gebaseerd op grote winsten, financiële oplichting, multi-triljoen dollar openbare handouts en multi-miljard dollar belastingontduiking. De heersende klasse beheerst de ‘technologie’ van het exploiteren van de staat, door zijn plundering van de schatkist en de arbeidersklasse. Kapitalistische uitbuiting van laagbetaalde productiemedewerkers levert extra miljarden op voor de ‘filantropische’ miljardairfamiliestichtingen om hun publieke imago op te poetsen – met een andere gimmick voor belastingontwijking – zelfverheerlijkende ‘donaties’.

Werknemers betalen onevenredige belastingen voor onderwijs, gezondheidszorg, sociale en openbare diensten en subsidies voor miljardairs.

Miljardairs in de wapenindustrie en veiligheids- / huurlingconglomeraten ontvangen meer dan $ 700 miljard dollar van het federale budget, terwijl meer dan 100 miljoen Amerikaanse werknemers onvoldoende gezondheidszorg hebben en hun kinderen worden opgeslagen in verslechterende scholen.

Werknemers en bazen: sterftecijfers

Miljardairs en multimiljonairs en hun gezinnen leven langer en gezonder dan hun werknemers. Ze hebben geen behoefte aan zorgverzekeringen of openbare ziekenhuizen. CEO’s leven gemiddeld tien jaar langer dan een werknemer en genieten twintig jaar meer van een gezond en pijnloos leven.

Particuliere, exclusieve klinieken en uitstekende medische zorg omvatten de meest geavanceerde behandeling en veilige en bewezen medicatie waarmee miljardairs en hun familieleden langer en gezonder kunnen leven. De kwaliteit van hun medische zorg en de kwalificaties van hun medische zorgverleners vormen een schril contrast met de apartheid in de gezondheidszorg die de rest van de Verenigde Staten kenmerkt.

Werknemers worden behandeld en mishandeld door het gezondheidssysteem: ze hebben onvoldoende en vaak incompetente medische behandeling, vluchtig onderzoek door onervaren medische assistenten en worden uiteindelijk het slachtoffer van het wijdverspreide voorschrift van zeer verslavende verdovende middelen en andere medicijnen. Over-recept van verdovende middelen door incompetente ‘providers’ heeft aanzienlijk bijgedragen aan de toename van vroegtijdige sterfgevallen onder werknemers, spiraalsgewijs gevallen van overdosis opiaten, invaliditeit als gevolg van verslaving en afdaling naar armoede en dakloosheid. Deze onverantwoorde praktijken hebben extra miljarden dollars aan winst opgeleverd voor de elite van de verzekeringsmaatschappij, die hun pensioenen en zorgverplichtingen kan verlagen als gewonde, gehandicapte en verslaafde werknemers uit het systeem vallen of sterven.

Lees ook:  Waarom protesteren tegen racisme tijdens een pandemie belangrijk is - legt een epidemioloog uit

De verkorte levensverwachting voor werknemers en hun familieleden wordt gevierd op Wall Street en in de financiële pers. Meer dan 560.000 werknemers werden gedood door opioïden tussen 1999-2015, wat bijdroeg tot de daling van de levensverwachting voor werknemers in de werkende leeftijd en salaris en verminderde pensioenverplichtingen voor Wall Street en de Social Security Administration.

Ongelijkheden zijn cumulatief, intergenerationeel en multisectoraal.

Miljardairsfamilies, hun kinderen en kleinkinderen erven en investeren miljarden. Ze hebben bevoorrechte toegang tot de meest prestigieuze scholen en medische voorzieningen, en worden op handige wijze verliefd op even bevoorrechte, goed verbonden vrienden om zich bij hun fortuin te voegen en nog grotere financiële rijken te vormen. Hun rijkdom koopt gunstige, zelfs reeksen, massamedia en de diensten van de meest invloedrijke advocaten en accountants om hun oplichting en belastingontduiking te dekken.

Miljardairs nemen innovators in dienst en beheren MBA-managers om meer manieren te bedenken om de lonen te verlagen, de productiviteit te verhogen en ervoor te zorgen dat de ongelijkheden nog groter worden. Miljardairs hoeven niet de slimste of meest innovatieve mensen te zijn: dergelijke individuen kunnen eenvoudig worden gekocht of geïmporteerd op de ‘vrije markt’ en naar believen worden weggegooid.

Miljardairs hebben joint ventures met elkaar gekocht of gevormd, waardoor onderling verbonden directoraten zijn ontstaan. Banken, IT, fabrieken, magazijnen, voedsel en apparaten, farmaceutische producten en ziekenhuizen zijn rechtstreeks verbonden met politieke elites die door deuren van roterende benoemingen binnen het IMF, de Wereldbank, de Schatkist, Wall Street-banken en prestigieuze advocatenkantoren glijden.

Gevolgen van ongelijkheden

In de eerste plaats domineren miljardairs en hun politieke, juridische en zakelijke medewerkers de politieke partijen. Ze wijzen de leiders en belangrijke aangestelden aan, waardoor ze ervoor zorgen dat begrotingen en beleid hun winst verhogen, sociale voordelen voor de massa uithollen en de politieke macht van populaire organisaties verzwakken.

Ten tweede wordt de last van de economische crisis verlegd naar de werknemers die worden ontslagen en later opnieuw worden aangenomen als parttime, voorwaardelijke arbeid. Openbare reddingsoperaties, verstrekt door de belastingbetaler, worden naar de miljardairs geleid onder de doctrine dat Wall Street-banken te groot zijn om te falen en werknemers te zwak zijn om hun lonen, banen en levensstandaard te verdedigen.

Miljardairs kopen politieke elites, die de Wereldbank en IMF-functionarissen aanstellen die belast zijn met het instellen van beleid om lonen te bevriezen of te verlagen, bedrijfs- en openbare gezondheidszorgverplichtingen te verlagen en de winst te verhogen door overheidsbedrijven te privatiseren en bedrijfsverplaatsingen naar lagelonenlanden met lage belastingen te vergemakkelijken.

Als gevolg hiervan zijn loon- en salarisarbeiders minder georganiseerd en minder invloedrijk; ze werken langer en voor minder loon, lijden aan grotere onzekerheid op de werkplek en verwondingen – lichamelijk en geestelijk – vallen in verval en invaliditeit, vallen uit het systeem, sterven eerder en armer, en bieden daarbij onvoorstelbare winsten voor de miljardairklasse. Zelfs hun verslaving en sterfte bieden kansen voor enorme winst – zoals de Sackler-familie, fabrikanten van Oxycontin, kan bevestigen.

De miljardairs en hun politieke acolieten beweren dat diepere regressieve belastingen investeringen en banen zouden verhogen. De gegevens spreken anders. Het grootste deel van de gerepatrieerde winsten is bestemd om aandelen terug te kopen om dividenden voor beleggers te verhogen; ze zijn niet geïnvesteerd in de productieve economie. Lagere belastingen en meer winst voor conglomeraten betekent meer buy-outs en grotere uitstromen naar lagelonenlanden. In reële termen zijn belastingen al minder dan de helft van het nominale tarief en zijn ze een belangrijke factor die de concentratie van inkomen en macht verhoogt – zowel oorzaak als gevolg.

Bedrijfselites, de miljardairs in het wereldwijde complex van Silicon Valley-Wall Street zijn relatief tevreden dat hun gekoesterde ongelijkheden worden gegarandeerd en zich uitbreiden onder de Demo-Republikeinse presidenten – terwijl de ‘goede tijden’ doorgaan.

Weg van de ‘miljardairelite’, roepen de ‘buitenstaanders’ – binnenlandse kapitalisten – op tot grotere overheidsinvesteringen in infrastructuur om de binnenlandse economie uit te breiden, lagere belastingen om de winst te verhogen en staatssubsidies om de opleiding van de beroepsbevolking te vergroten en tegelijkertijd de middelen te verminderen voor gezondheidszorg en openbaar onderwijs. Ze zijn zich niet bewust van de tegenstrijdigheid.

Met andere woorden, de kapitalistische klasse als geheel, zowel globalistisch als binnenlands, voert hetzelfde regressieve beleid, bevordert ongelijkheid en worstelt om aandelen van de winst.

Honderdvijftig miljoen loon- en loonbetalers zijn uitgesloten van de politieke en sociale beslissingen die rechtstreeks van invloed zijn op hun inkomen, werkgelegenheid, belastingtarieven en politieke vertegenwoordiging.

Ze begrijpen of ervaren op zijn minst hoe het klassensysteem werkt. De meeste werknemers zijn op de hoogte van het onrecht van de neppe ‘vrijhandelsovereenkomsten’ en het regressieve belastingregime, dat zwaar weegt op de meerderheid van de lonen en loontrekkenden.

De vijandigheid en wanhoop van werknemers is echter gericht tegen ‘immigranten’ en tegen de ‘liberalen’ die de import van goedkope geschoolde en semi-geschoolde arbeidskrachten onder het mom van ‘vrijheid’ hebben gesteund. Dit ‘politiek correcte’ imago van geïmporteerde arbeid bedekt een beleid dat heeft geleid tot lagere lonen, voordelen en levensstandaard voor Amerikaanse werknemers, of ze nu in technologie, in de bouw of in productie zijn. Rijke conservatieven daarentegen verzetten zich tegen immigratie onder het mom van ‘wet en orde’ en verlagen de sociale uitgaven – ondanks het feit dat ze allemaal geïmporteerde kindermeisjes, leraren, verpleegkundigen, artsen en tuiniers gebruiken om hun gezinnen te onderhouden. Hun bedienden kunnen altijd worden uitgezet als het hen uitkomt.

De kwestie van pro en anti-immigranten vermijdt de grondoorzaak voor de economische uitbuiting en sociale degradatie van de arbeidersklasse – de miljardaireigenaren die samenwerken met de politieke elite.

Om de regressieve belastingpraktijken en belastingontduiking, de lage looncyclus en de stijgende sterftecijfers als gevolg van verdovende middelen en andere te voorkomen oorzaken, waarvan verzekeringsmaatschappijen en farmaceutische miljardairs profiteren, tegen te gaan, moeten klasseallianties worden gesmeed die werknemers, consumenten, gepensioneerden verbinden, studenten, gehandicapten, de afgeschermde huiseigenaren, uitgezet huurders, schuldenaren, de onderwerknemers en immigranten als een verenigde politieke macht.

Eerder gezegd dan gedaan, maar nooit geprobeerd! Alles en iedereen staat op het spel: leven, gezondheid en geluk.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Hoe het best verkochte anti-Trump-boek helpt nepnieuws tegen Rusland te verspreiden

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Venezuela en Iran in het vizier van Murderers Inc. - Wie is de volgende?
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments