Trump het duim op tijdens foto met baby wees in het bloedbad van El Paso

Trump het duim op tijdens foto met baby wees in het bloedbad van El Paso

9 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

President Trump heeft geen geheim gemaakt van zijn onvermogen om de rol van ‘trooster-in-chief’ zelfs maar één dag correct uit te voeren, maar nu staat hij voor een nieuwe ronde van kritiek op foto’s en video’s die zijn bizarre gedrag vastlegden tijdens zijn reis naar Dayton , Ohio en El Paso, Texas, op woensdag.

Tussen bezoeken met mensen die getroffen waren door de schietpartijen die het leven van 31 mensen vorig weekend opeisten, genereerde Trump een gestage stroom van vervelende tweets , die uithaalden naar Beto O’Rourke, de New York Times , Fox News, Joe Biden, Joaquin en Julián Castro en de media in het algemeen. Hij viel zelfs twee Ohio-ambtenaren aan, senator Sherrod Brown en Dayton-burgemeester Nan Whaley, en beschuldigde hen valselijk van een verkeerde voorstelling van wat er tijdens zijn ziekenhuisbezoek was gebeurd. Vervolgens maakte hij in El Paso de bizarre observatie dat de schutter, die door de politie werd gearresteerd, een ‘lafaard’ is. Hij gaf het op, gaf het gewoon op. ‘

Het is bijna moeilijk je voor te stellen dat een leider zo opgewekt en afgeleid is als hij de gruwelijke nasleep van een massa van dichtbij ziet schieten, maar dat hoeft niet. Laat op woensdag tweette een lokaal CBS-station een mobiele telefoonvideo van de Trump-ontmoeting met eerste hulpverleners in het Universitair Medisch Centrum van El Paso, waarin hij opschepte over de menigte bij een bijeenkomst die hij eerder dit jaar in de stad hield en meer jabs op O nam ‘Rourke.

Eerst prees hij de medische staf en benadrukte hij dat hij één arts op tv had gezien en “ze praten over jou over de hele wereld.” Toen draaide hij zich snel om over zichzelf te praten.

“Ik was hier drie maanden geleden,” zei Trump. “Die plaats zat vol … Dat was wat publiek. En we hadden twee keer zoveel buiten. En toen had je die gekke Beto. Beto had zo’n 400 mensen op een parkeerplaats, ze zeiden dat zijn menigte geweldig was, ‘ging hij verder.

CBS4Local on Twitter

This is viewer video of President @realDonaldTrump and @FLOTUS at @umcelpaso meeting with victims and medical staff. Send us any photos/videos of president Trump’s visit to #ElPaso and we may show it on TV. Upload here: https://t.co/UHa4MdGOH4 https://t.co/DD5otJtYEg

Het Witte Huis vertelde journalisten dat ze Trump niet konden vergezellen naar de ziekenhuizen in Dayton en El Paso omdat het geen ‘foto-op’ was. Maar CNN meldt dat dit het tegenovergestelde is van wat Trump wilde:

Maar volgens iemand die bekend is met de reactie van de president, haalde de president zijn staf uit omdat hij de camera’s bij hem weghield en klaagde dat hij niet genoeg krediet ontving. Hulpverleners hadden een moment gevreesd zoals datgene dat nu viraal gaat – waar de president zich lijkt te concentreren op degenen die nog herstellen van een tragedie.

Op woensdagmiddag plaatsten Trump en andere ambtenaren van het Witte Huis tussen boze tweets en video’s in campagnestijl en foto’s van het ziekenhuisbezoek van de president.

Donald J. Trump on Twitter

We love you Dayton, Ohio! https://t.co/IaCZAdyuzL

Donald J. Trump on Twitter

Incredible afternoon in El Paso, Texas. We love you, and are with you, all the way! https://t.co/pTNhHapx86

Veel mensen in de beelden lijken opgewonden om de president en de First Lady te ontmoeten (vooral de man die Trump-sokken in de video van de mobiele telefoon toont). Maar een ziekenhuisfunctionaris in El Paso vertelde CNN dat Trump tijdens zijn bezoek een “afwezigheid van empathie” toonde. En natuurlijk laten de afbeeldingen niet zien dat alle slachtoffers die nog steeds worden behandeld in het Universitair Medisch Centrum van El Paso een bezoek van Trump weigerden . Drie daalden omdat ze in een te slechte staat waren of een Spaanstalige barrière hadden, en vijf wilden gewoon de president niet ontmoeten, volgens de El Paso Times.

Lees ook:  Zowel de Trump als de investeerders wedden alles op een versneld coronavirusvaccin… maar wat als ze per ongeluk een medische tijdbom op Amerika loslaten?

Het ziekenhuis zei dat twee slachtoffers die al waren ontslagen, met hun families naar het ziekenhuis terugkeerden om Trump te ontmoeten. Het lijkt erop dat Paul 2 maanden oud was, die wees was in de schietpartij. Paul werd begraasd door een kogel en brak twee vingers, en de familie zegt dat zijn ouders, Andre en Jordan Anchondo, stierven terwijl ze hem beschermden. Een van de onderstaande foto’s, geplaatst door de First Lady, toont de Trumps met een grote glimlach op hun gezichten, de president flitst een duim omhoog teken.

Melania Trump on Twitter

I met many incredible people in Dayton, Ohio & El Paso, Texas yesterday. Their communities are strong and unbreakable. @potus and I stand with you!

David Alandete on Twitter

@joshtpm I interviewed the kid’s grandfather this afternoon and he confirmed that the White House sent two people to his home to ask him to be present during the visit. No one arranged for the photo beforehand but FLOTUS decided to hold the baby, who has a broken hand…

De foto raakte een zenuw online:

Don Moynihan on Twitter

This child just lost both parents to a white supremacist who drove 10 hours to a Wal Mart to kill Hispanics because, like Trump, he was concerned about an immigrant invasion. Why, exactly, are the President and First Lady smiling? Why the hell is he doing the thumbs up sign?

Ana Navarro-Cárdenas on Twitter

You’re telling me this is the baby whose mother and father were killed by a white supremacist triggered by Trump, who hunted them down for being Hispanic? And then, Dotard Trump sees it fit to pose doing a thumbs up. Imbecil. https://t.co/M5xf0XZDa9

Brian Klaas on Twitter

This baby was recently orphaned by a terrorist who parroted some of Trump’s rhetoric. His parents died trying to shield him. I’ve don’t think I’ve ever met anyone who would think the appropriate response would be flashing a smile and thumbs up. Something is wrong with him.

Parker Molloy on Twitter

From @FLOTUS’s Twitter account… Why can’t he just act like a human being for once?

Het is een heuse oefening geworden, maar laten we ons even voorstellen wat de reactie zou zijn geweest als president Obama tijdens een van zijn vele bezoeken aan steden die door een massale schietpartij waren getroffen, verschillende politieke vijanden had bashen en vervolgens beelden had gemaakt van zijn joviale interacties met slachtoffers en first responders in promotiemateriaal voor zijn herverkiezingscampagne. Mensen in het hele politieke spectrum zouden ontsteld zijn en het incident zou jarenlang worden herinnerd als een vlek op zijn nalatenschap. (Voor een herinnering aan hoe een normale president zich gedraagt, bekijk dit 2016 New York Times- stuk over Obama met echte knuffels en troostende woorden tijdens langdurige privébezoeken met de families van slachtoffers van massale schietpartijen.)

Lees ook:  Trump breekt met Amerikaanse geschiedenis van wereldwijde samenwerking bij het uitroeien van ziekten

Toch zal de controverse over het verontrustende gedrag van Trump in Dayton en El Paso waarschijnlijk binnen een paar dagen worden vergeten, want het is gewoon het laatste in een lange lijst met herinneringen dat onze huidige president functioneert zonder een empathie-chip.Comments

comments