BREAKING: Jeffrey Epstein pleegt zelfmoord in zijn cel

BREAKING: Jeffrey Epstein pleegt zelfmoord in zijn cel

10 augustus 2019 2 Door Indignatie redactie

Miljonair financier en veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein is gestorven in een gevangenis in Manhattan, volgens bronnen van wetshandhaving dat hij zelfmoord pleegde. Epstein was in afwachting van een proces wegens kinderhandel en samenzwering.

Dat meldt de Amerikaanse zender ABC News zaterdag. Epstein werd van grootschalig misbruik beschuldigd.

Het incident komt twee weken nadat de 66-jarige “gewond en in een foetale positie” op de vloer van zijn cel werd gevonden, met verwondingen aan zijn nek. Epstein werd hierdoor op zelfmoordwacht geplaatst.

Bronnen voor wetshandhaving vertelden meerdere nieuwsbronnen dat Epstein zaterdagochtend zelfmoord pleegde, met zijn lichaam weggereden en rond 7.30 uur naar een ziekenhuis in New York gebracht.

Epstein werd op 6 juli gearresteerd en beschuldigd van sekshandel en samenzwering. De aanklachten tegen de miljonair beweren dat hij tientallen jonge meisjes op zijn bezittingen in Manhattan en Palm Beach, Florida, heeft misbruikt, waarvan sommige zelfs 14 jaar oud waren. Afgezien van de vermeende overtredingen circuleerden geruchten over verder kindermishandeling op het privé-Caribische eiland van Epstein.

Volgens gerechtelijke documenten die een dag voor zijn dood zijn ontsloten, beweert een ander vermeend slachtoffer dat Epstein haar en andere meisjes heeft verhandeld aan enkele van ‘s werelds rijkste en machtigste mannen, waaronder de Britse Prins Andrew, miljardairbelegger Glenn Dublin en voormalig New Mexico-gouverneur Bill Richardson . De lijst van het slachtoffer bevat ook ‘een andere prins’, een ‘buitenlandse president’, een ‘bekende premier’ en de eigenaar van een Franse ‘grote hotelketen’.

Lees ook:  Von der Leyen en Europese commissie een symbool van Europa dat mensen heeft verlaten

Met Epstein dood zal de omvang van zijn misdaden waarschijnlijk nooit bekend zijn, noch die van zijn naaste medewerkers. Gezien het bereik van de cirkels waarin hij kwam, speculeerden velen dat Epstein het niet zou overleven tot het proces. Nieuws over zijn dood werd ook begroet met cynisme door online commentatoren.

Yashar Ali 🐘 on Twitter

2. To die by suicide in federal prison, particularly after he attempted it once before, is a massive scandal. Survivors of Epstein’s predation have been robbed of their right to seek justice.

Scott Hechinger on Twitter

I am not into conspiracy theories. But Epstein had destructive information on an extraordinary number of extraordinarily powerful people. It is not easy to commit suicide in prison. Especially after being placed on suicide watch. Especially after already allegedly trying.

Voorafgaand aan zijn dood leek Epstein klaar om het volle gewicht van het rechtssysteem onder ogen te zien voor zijn vermeende daden. Een decennium eerder slaagde hij erin om de federale aanklacht voor soortgelijke misdaden te ontwijken, waarbij hij een controversieel pleidooi kreeg waarbij hij slechts 13 maanden in een gevangenis met weinig beveiliging zat voor de mindere aanklacht van prostitutie van een minderjarige.

Artikelenreeks

Na een artikelenreeks in de Miami Herald in 2018 kwam de zaak weer onder de aandacht. Een rechter oordeelde dit jaar dat de schikking onwettig was. Justitie in Manhattan opende een nieuwe zaak en arresteerde hem begin juli op verdenking van sekshandel en samenzwering daartoe.

Lees ook:  Welkom in 2021! Bent u KLAAR voor een totale (ideologische) oorlog?

Epstein ging geraffineerd te werk in zijn misbruik. Tegen betaling liet hij meisjes uit kwetsbare milieus naar zijn huizen in New York of Florida komen. Daar moesten zij hem schaars gekleed een massage geven. Als ze eenmaal met hem in een ruimte waren, drong hij zich seksueel aan hen op. De meisjes die hij misbruikte betaalde hij weer om nieuwe slachtoffers aan te dragen.

Eind juli werd Epstein al bewusteloos in zijn cel aangetroffen. Mogelijk probeerde hij toen al een einde aan zijn leven te maken. Volgens Amerikaanse media stond hij sindsdien onder extra toezicht.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

Lees ook:  Intimidatie op de werkplek is een alomtegenwoordige maar onzichtbare plaag

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments