Koude oorlog 2.0 en het gezoem rond de nieuwe ultrazware drone van Rusland

Koude oorlog 2.0 en het gezoem rond de nieuwe ultrazware drone van Rusland

10 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

De perceptie van de Koude Oorlog van ruimtevaart als zeer mensgericht met de mens die Mars verovert om de kapitalistische of communistische steden van morgen te bouwen, is volledig vervangen door de realiteit dat drones veel beter geschikt zijn voor verkenning van de ruimte dan mensen. 

Wat de militaire luchtvaart betreft, is de situatie vergelijkbaar. Het sterkste en zwakste punt van een piloot zijn zijn hersenen, die niet tegen de enorme zwaartekrachten kunnen die ultra-moderne straaljagers kunnen creëren. Het is dus geen verrassing dat de VS, Rusland en China op een bepaald moment een drone zullen onthullen die groot genoeg en capabel genoeg is om alle huidige generatie bommenwerpers en jagers te vervangen die de beperkingen van de zwakte van het menselijk lichaam tot grote zwaartekracht uit de militaire luchtvaart verwijderen. En vanaf een paar dagen geleden deden de Russen precies dat.

Het ministerie van Defensie van de Russische Federatie heeft zojuist video vrijgegeven voor het publiek van een test van hun nieuwe massieve pilootloze vliegtuig genaamd “The Hunter”. Deze demonstratie werd uitgevoerd terwijl het vaartuig signalen ontving van een menselijke piloot op het land, maar het ministerie beweert dat het binnenkort zal kunnen pronken met zijn volledig geautomatiseerde mogelijkheden.

De Hunter is een groot beest, de grootste militaire “drone” ooit geproduceerd als het in productie wordt genomen, met een gewicht van 20 ton waardoor het de mogelijkheid heeft om elke lading te dragen die een andere Russische straaljager in theorie kan.

De natuurlijke media-reactie op deze onthulling zal zeker die zijn van “Russische agressie” (hoe durf je dat sneeuwslaven iets anders dan olie produceren) of “Koude Oorlog 2.0” gebeurt nu (we zijn allemaal mogelijk gedoemd). De laatste optie is veel relevanter en interessanter.

Hoewel niemand uit de wereld van journalistiek of analyse u echt de totale waarheid kan vertellen over hoe het Amerikaanse militaire industriële complex het Sovjet-equivalent kon overtreffen, is er een algemene opvatting dat de Amerikaanse zijde de Russen kon misleiden tot een overproductie en dus te veel uitgeven aan wapenproductie. En dit bracht de USSR een verlammende klap toe. Maar zal de veronderstelde Koude Oorlog 2.0 waar we in zitten exact dezelfde resultaten hebben? Kunnen de VS in principe de Russen maximaal uit hun creditcards halen om opnieuw de overwinning te behalen …?

Lees ook:  Rechtse Amerikaanse generaals roepen op tot een militaire staatsgreep: een lange geschiedenis

Rusland zoals het vandaag is, ziet er erg zwak uit in vergelijking met wat het was tijdens de Sovjetperiode, maar het heeft enkele grote verschillen (en sommigen zouden voordelen zeggen) dat de Sovjet-Unie niet deed. Ten eerste is Rusland kapitalistisch, wat niemand je ook vertelt, systematisch loopt Rusland helemaal niet vast door de eisen van het communistische dogma. De hele dynamiek waarmee dingen worden geproduceerd en uitgevoerd is anders. Ten tweede is er niet langer een ongelukkig Warschaupact dat moet worden getraind, bewapend en uitgevoerd op de begroting van Moskou.

21e eeuw Rusland verkoopt zijn ontwikkelingen voor winst en tenminste in het geval van Syrië vraagt ​​zij zoals Assad om hun eigen veldslagen te vechten, misschien met hulp, maar Rusland is erg moe van het herhalen van een Sovjet-Afghaans of Vietnam (vanuit een Amerikaans perspectief) scenario .

De oprichting van een straaljager zonder piloot is een voorbeeld van logische militaire uitgaven die niet in overeenstemming zijn met de mislukkingen van de Koude Oorlog van de USSR. Zoals hierboven vermeld vanwege menselijke fysieke beperkingen zullen nieuwe straaljagers drones moeten zijn om competitief te zijn. Dit is gewoon de aard en richting van oorlog, het creëren van dit soort projecten is een logische volgende stap en gerechtvaardigde uitgaven. Dit is niet hetzelfde als de redenering uit het Brezjnev-tijdperk dat als de Amerikanen een X-aantal ICBM’s met kernkoppen hebben (genoeg om de hele wereld te vernietigen), we X + 1000 ICBM’s moeten bouwen om hen te laten zien wie de baas is, terwijl de bevolking zijn toevlucht moet nemen hun eigen kleding naaien vanwege tekorten.

Het maakt niet uit wat de Mainstream Media (of de fascistische trollen van Kiev) proberen door te drukken op sociale media, ondanks sancties, dingen in Rusland zijn prima. De winkels zitten vol met dingen, waarvan een groot deel in Rusland wordt gemaakt, waaronder voedsel dat Rusland nu meer exporteert dan het importeert . Rusland uithongeren zoals het Westen deed met sancties tegen de Sovjet-Unie tijdens de Interwar periode gaat dit keer niet zo goed. De dynamiek waarmee Cold War 2.0 zich afspeelt, is gewoon niet hetzelfde of zo simpel als het maken van coole computergraphics om te laten zien aan een verraderlijke ongelukkige Gorbatsjov.

Ja, Rusland wordt gedwongen te besteden om de veel rijkere Verenigde Staten bij te houden, maar deze keer is het in staat om dit op een veel slimmere manier te doen, met het kapitalisme aan zijn kant en geen noodzaak om enorme bergen nutteloze wapens te produceren om luie ‘bondgenoten’ te ondersteunen of om de Amerikanen te laten zien dat ze ‘meer’ hebben of zoiets, is de logica van Cold War 2.0 gewoon anders. Dit nieuwe Hunter drone-project is hier een goed voorbeeld van. Het is iets dat het Russische leger echt nodig heeft, lijkt te werken (tot nu toe) en dat breekt niet de nationale begroting, en kan binnen een paar jaar worden verkocht aan Multipolarity-fans met veel geld in landen die geen geavanceerde wapens ontwikkelen. Als Rusland dit redelijke ontwikkelingspad blijft volgen, staan ​​we deze keer voor een lange Mexicaanse impasse, en misschien is dat een goede zaak.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Hoe QAnon satanische retoriek gebruikt om een ​​verhaal van 'goed versus kwaad' op te zetten

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Tien keer werden Trump en zijn regering gewaarschuwd voor het coronavirus
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments