Procureur-generaal Barr ‘geschokt’ door de kennelijke zelfmoord van Epstein, zegt inspecteur-generaal en onderzoek van de FBI

Procureur-generaal Barr ‘geschokt’ door de kennelijke zelfmoord van Epstein, zegt inspecteur-generaal en onderzoek van de FBI

10 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

  • Procureur-generaal Bill Barr zei zaterdag dat hij “geschokt” is door de dood van Jeffrey Epstein en heeft de inspecteur-generaal geraadpleegd over een onderzoek nadat Epstein zichzelf had opgehangen en vroeg in zaterdag in zijn gevangeniscel werd gevonden.
  • “Ik was geschokt toen ik hoorde dat Jeffrey Epstein vanochtend vroeg dood werd gevonden door een schijnbare zelfmoord in federale hechtenis,” zei Barr.
  • “Dhr. De dood van Epstein roept serieuze vragen op die moeten worden beantwoord. Naast het onderzoek van de FBI heb ik de inspecteur-generaal geraadpleegd, die een onderzoek opent naar de omstandigheden van de dood van de heer Epstein. ” 

Procureur-generaal Bill Barr zei zaterdag dat hij “geschokt” is door de dood van Jeffrey Epstein en heeft de inspecteur-generaal geraadpleegd over een onderzoek nadat Epstein zichzelf had opgehangen en vroeg in zaterdag in zijn gevangeniscel werd gevonden.

“Ik was geschokt toen ik hoorde dat Jeffrey Epstein vanochtend vroeg dood werd gevonden door een schijnbare zelfmoord in federale hechtenis,” zei Barr.

“Dhr. De dood van Epstein roept serieuze vragen op die moeten worden beantwoord. Naast het onderzoek van de FBI heb ik de inspecteur-generaal geraadpleegd, die een onderzoek opent naar de omstandigheden van de dood van de heer Epstein. ” 

Het Amerikaanse gevangenisbureau bevestigde zaterdag in een verklaring dat de FBI de zelfmoord van de financier zou onderzoeken, die wordt beschuldigd van seksueel misbruik van en handel in minderjarige meisjes. Er is op dit moment niets dat wijst op vals spel, zei een hooggeplaatste ambtenaar van de wetshandhaving. 

Lees ook:  Het volgende Europese land als een strategisch doelwit van extreem-rechts

De FBI onderzoekt normaal gesproken geen zelfmoorden in federale gevangenisfaciliteiten, maar functionarissen zeiden dat, gezien de aard van Epstein’s geval, een “overvloed aan voorzichtigheid” zou worden genomen.

Vorige maand, een week nadat hij borgtocht was ontzegd wegens federale aanklacht wegens sekshandel, werd Epstein semi-bewust op de vloer van zijn gevangeniscel gevonden met markeringen in zijn nek. Gevangenisfunctionarissen onderzochten dat incident als een mogelijke zelfmoordpoging.

Epstein zat in zijn eigen cel, maar was momenteel niet in zelfmoordwacht op het moment van zijn dood, zeiden mensen die bekend waren met het onderzoek. 

Epstein werd vastgehouden zonder borgtocht in de gevangenis sinds zijn arrestatie begin juli op een luchthaven in het noorden van New Jersey na zijn aankomst daar met zijn privévliegtuig op een vlucht vanuit Parijs. Hij werd gearresteerd op federale beschuldigingen van seksueel misbruik en meisjeshandel in de vroege jaren 2000.

Metropolitan Correctional Centre in Lower Manhattan, waar Epstein verbleef, heeft een zelfmoordpreventieprogramma voor gevangenen die het risico lopen zichzelf te doden. De cellen voor zelfmoordpreventie moeten een “onbelemmerd zicht op de gevangene bieden” en “mogen geen voorzieningen of bouwkundige kenmerken hebben die gemakkelijk zelfverwonding mogelijk maken”, aldus het beleid van het Bureau of Prisons .

Michael R. Bromwich, een voormalig inspecteur-generaal voor het ministerie van Justitie, riep op zaterdagochtend op tot een “onmiddellijk en uitgebreid DOJ-inspecteur-generaal onderzoek om te bepalen wie verantwoordelijk is”. 

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  KRACHT EN ZWAKTE VAN DE "UNBREAKABLE" MERKEL

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  De Trump administratie gebruikt de volledige kracht van de Amerikaanse bewakingsstaat tegen klokkenluiders in de wereld
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments