Quillette’s lijst met “Antifa-journalisten” had me kunnen vermoorden

Quillette’s lijst met “Antifa-journalisten” had me kunnen vermoorden

10 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Wat een intimidatiecampagne onthult over een schatdagboek van het intellectuele dark web.

Op 15 mei publiceerde een man met de naam Eoin Lenihan een Twitter-thread die beloofde de resultaten van een nieuwe bomstudie te onthullen. Hij presenteerde zichzelf als een ‘online extremisme-onderzoeker’ en riep twee van de favoriete bogeymen van de rechtervleugel – antifa en ‘de media’ – op en beweerde dat hij kon bewijzen dat de ene in bed lag met de andere. De rechtse media gingen rechtop zitten en namen kennis – en toen liepen de dingen snel uit de hand.

Volgens Lenihan: “We hebben de sociale interacties van 58.54 aan Antifa gelieerde accounts op Twitter in kaart gebracht op basis van een eerste seed van 16 zelfidentificerende en verifieerbare Antifa-accounts.” Deze tweet ging vergezeld van een grafiek met een web van verbindingen tussen verschillende antifascistische Twitter-accounts en een aantal journalisten en academici die zijn geverifieerd door Twitter (via het gevreesde blauwe vinkje). Hij merkte verder op dat hij en zijn team (wie ze ook mochten zijn) artikelen van de 15 meest verbonden journalisten hadden geanalyseerd en vonden dat ze volgens Lenihan onvoldoende kritisch waren over antifascisme.

In één close-upgrafiek werden die 15 accounts groen gemarkeerd. De mijne was een van hen.

Deze ‘ontdekking’ inspireerde een zelfgenoegzame reactie van verschillende rechtse verkooppunten zoals Breitbart , RedState , RT en Human Events, die hun lippen likten en alarmerende artikelen publiceerden over de ‘bevindingen’ van Lenihan en zijn daaropvolgende Twitter-schorsing. Misschien was dat te verwachten. Van bijzonder belang was echter dat Quillette, een tijdschrift dat is ook wel de stem van de zogenaamde intellectuele dark web, ook toegetreden tot de stapel-on. Anderen hebben erop gewezen dat Quillette, dat een serieus tijdschrift van mening wil zijn, gewoon een andere reactionaire uitlaatklep is aan de rechterkant. Maar zijn omhelzing van Lenihan, een in diskrediet geraakte extreem-rechtse troldie voorheen een account beheerde onder de naam ‘Progdad’ die in 2018 door Twitter was opgeschort , toont aan dat het reactionair is tot het punt van roekeloosheid in gevaar.

Quillette, opgericht door de Australische schrijfster Claire Lehmann, had een velddag met de ‘studie’ van Lenihan, die deze voor de nominale waarde vereiste. Het gaf Lenihan een platform om een ​​heel artikel over zijn bevindingen te publiceren, getiteld: “It’s Not Your Imagination: The Journalists Writing About Antifa Are vaak Cheerleaders.” Hij bracht het stuk door met vermoeide verwijzingen naar Berkeley, waar antifascistische activisten vaak mee botsten extreemrechtse extremisten en wringden zijn handen over gevallen van vermeend antifascistisch geweld. Hij was kaal van mening dat verschillende journalisten louter “radertjes zijn in een activistische onderneming die zowel pro-Antifa propaganda als doxing informatie over echte of ingebeelde ideologische vijanden voortbrengt” – wat een nogal ruwe manier is om te verwijzen naar mensen die hun letterlijke werk doen door neonazi’s blootleggen.

Het is geen heel goed artikel, maar wat verwacht je als je de auteur beschouwt? Lenihan’s aandringen dat hij het in theorie eens is met antifascisme, maar alleen antifascistische tactieken afkeurt, is moeilijk te slikken. En zijn bezorgdheid over de ‘problematische’ aspecten van de mogelijke sympathie van een bepaalde journalist voor mensen die niet van nazi’s houden, lijkt een beetje rijk van een man die al lang in verband wordt gebracht met alt-right. Quillette nam blijkbaar echter niet de tijd om deze connecties te ondervragen of zijn motieven te analyseren. Waarom zou het, wanneer zijn “studie” zo netjes past in zijn Trump-vriendelijke “de media is de vijand van het volk” verhaal?

Lehmann verzette zich tegen pogingen om terug te dringen op dit verhaal, zich overgevend aan een openbare Twitter- inzinking waarin ze erop stond dat een aantal journalisten niet “echt” waren en nodigde een van de beoogde journalisten uit om “[haar] kont te kussen.”

Lees ook:  Rechtse propaganda zeggen de eigen journalisten van The New York Post over de Hunter Biden zaak

Maar de geïdentificeerde journalisten zijn zeer reëel en zeer kwetsbaar voor pesterijen. Zoals Lenihan in Quillette schreef, was zijn primaire doel bij het uitvoeren van deze cockamamiestudie ons in de gaten te houden. “Bij het identificeren van deze groep van 15 journalisten wier betrokkenheid met Antifa bijzonder intens is, was ons doel niet om hen uit de hand te houden van vooroordelen, maar eerder om hen te identificeren voor verder onderzoek, om te bepalen of er een algemene correlatie was tussen de niveau van hun online engagement met Antifa en de manier waarop deze journalisten Antifa behandelden in hun gepubliceerde journalistiek. “

De dag nadat het was gepubliceerd, vond het artikel zijn weg naar het beruchte witte supremacistische forum Stormfront, en ik kwam er al snel achter wat bedoeld werd met “verder onderzoek”.

Een paar weken nadat Lenihan zijn grote dag op Quillette had gehad, kreeg ik een bericht van een vriend die me waarschuwde voor een rare video die net op YouTube was verschenen. Zoals de Columbia Journalism Review beschrijft , toonde de video ‘beelden van massa-shooters afgewisseld met beelden van de verslaggevers die Lenihan noemde onder het kopje’ Sunset the Media ‘.’ Mijn gezicht was daar, naast die van een dozijn andere schrijvers, activisten, en vrienden.

Een snelle rondgang bevestigde dat de gebruiker die het had gemaakt een fan was van de Atomwaffen-divisie , een gewelddadige neonazistische cel die verantwoordelijk was voor ten minste vijf moorden. Een citaat van de virulente Amerikaanse neonazi James Mason , de auteur van het racistische manifest Siege (dat voor Atomwaffen een soort spirituele tekst is), maakte een einde aan de clip.

YouTube heeft de video uiteindelijk verwijderd, nadat een aantal mensen dit hadden gemeld. Dezelfde gebruiker uploadde vervolgens een andere, die was gevuld met meer Atomwaffen-beelden en videoclips van drone slaat over het ploffende geluid van ” Thought Control “, een nummer van de blanke powerband de Bully Boys.

Ik was namelijk een van de gelukkigen. De mensen die Lenihan in zijn draad kozen, kregen in het artikel het leeuwendeel van de intimidatie. Hier is het ding uiteindelijk: deze studie was nooit bedoeld om een ​​gesprek te beginnen over journalistieke integriteit, of ethiek, of iets dergelijks. Het was bedoeld om zich te richten op linkse journalisten, en dit is precies wat de rechtse propagandamachine, inclusief Quillette, in staat stelde om het op een bredere schaal te doen.

Hoe kan ik daar zo zeker van zijn? In een sleepnet van journalisten die naar verluidt extreemrechts zouden zijn en die naar verluidt daar verschrikkelijk werk mee deden, omvatte Lenihan twee academici, verschillende publiekelijk geïdentificeerde activisten (waaronder Chelsea Manning), een hiphopartiest en een arbeid-reporter-slash-heavy-metal-muziek-criticus-me. Het is duidelijk dat hij en zijn vrienden net die high-volger hebben gebaggerd, openlijk linkse geverifieerde Twitter-accounts die ze konden vinden, en uiteindelijk een aantal verslaggevers bereikten die extreem rechts in hun net dekken. In een poging om een ​​rookgordijn voor hun lastercampagne te creëren, concentreerden ze zich alleen op die mensen in hun rechtvaardigingen, waarbij ze de rest van ons verwaarloosden – die gewoon politieke opvattingen hebben die ze niet leuk vinden, of spreken over antifascisme. Natuurlijk, ik heb al eerder over antifascisme geschreven, maar het is zeker niet mijn belangrijkste journalistieke focus. Volg ik veel antifascistische accounts? Natuurlijk. Waarom? Omdat het 2019 is en ik weet aan welke kant ik sta.

Niemand van ons had op deze manier het doelwit mogen zijn. Ik hoef me geen zorgen te maken dat ik word vermoord door een neonazi tussen het schrijven van recensies voor Pitchfork of het interviewen van queer-arbeidsactivisten voor Teen Vogue (weet je, wat ik eigenlijk doe). Anderen zouden zich ook geen zorgen hoeven te maken over gewelddadige bedreigingen terwijl ze het belangrijke werk doen van het volgen van extreemrechtse bewegingen. Dit moet allemaal overduidelijk zijn, net als de echte rol van Quillette in het conservatieve media-ecosysteem.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  De Trump administratie gebruikt de volledige kracht van de Amerikaanse bewakingsstaat tegen klokkenluiders in de wereld

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Wanneer gaat de islam Europa domineren?
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments