Waarom milkshaking werkt

Waarom milkshaking werkt

10 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Extreemrechts vreest niets meer dan publieke vernedering.

Het grootste onderwerp in Britse politieke kringen op maandag was niet het aanstaande vertrek van het land uit de Europese Unie. Het waren milkshakes – of liever één milkshake in het bijzonder die werd gelobd door een omstander in Newcastle bij Nigel Farage, een Brexit-partijkandidaat bij de verkiezingen voor het Europees Parlement later deze week.

Will Black on Twitter

Nigel Farage berates his security team for their “complete failure”, after a man spilled #Milkshake on him. This is @Nigel_Farage, who has failed six times at becoming an MP, had his lifestyle funded by miscreant Arron Banks (allegedly) and ran UKIP into the ground https://t.co/GPlizwuQY3

Farage, de spirituele leider van de Brexit-beweging, gebruikte de lactische confrontatie snel om politici de schuld te geven. “Helaas zijn sommige overblijfselen geradicaliseerd, in de mate dat normale campagnes onmogelijk worden”, schreef hij op Twitter kort na het incident. “Om een ​​geciviliseerde democratie te laten werken, heb je toestemming van de verliezers nodig. Politici die het referendumresultaat niet hebben geaccepteerd, hebben ons hiertoe geleid.”

De voormalige UKIP-leider is niet alleen. In de afgelopen weken zijn andere extreemrechtse cijfers voor zetels van het Europees Parlement ontmoet met zuivelgerichte directe actie. Anti-racistische demonstranten hebben Tommy Robinson, de voormalige leider van de Engelse Defensie Liga, meerdere keren op milkshakes gericht . Carl Benjamin, een alt-rechtse YouTube-persoonlijkheid die vorige maand zei dat hij een vrouw die hem tegenhield ‘ niet eens zou verkrachten ‘, is de afgelopen week vier keer milkshaked (milkshaken?) .

Een milkshake naar iemand gooien is in het ergste geval onbeleefd. Het kan ook kwalificeren als aanval in sommige rechtsgebieden, vooral in de Verenigde Staten. Britse politieke en media-figuren veroordeelden de incidenten. Het kantoor van premier Theresa May zei dat politici “hun werk en campagne moeten kunnen voortzetten zonder intimidatie, intimidatie en misbruik.” Tim Farron, de leider van de pro-Europese liberale democraten, zei : “Ik lach niet mee met de aanval op Farage. Geweld en intimidatie kloppen niet, op wie ze ook zijn gericht. Bovendien maakt het de man gewoon een martelaar, het speelt in zijn handen. “

Wat deze kritieken verkeerd begrijpen, is waarom milkshaking zo krachtig is tegen Farage en zijn broeders: het vernedert hen. Niets bezielt extreem-rechts of vormt zozeer het wereldbeeld als het verlangen om anderen te vernederen – en de angst om zelf vernederd te worden. Het is de reden waarom alt-juiste trollen, die hun eigen seksuele onzekerheden projecteren, het leuk vinden om hun tegenstanders ‘ cucks ‘ te noemen . Ze zwaaien met vernedering als een wapen terwijl ze ernaar verlangen los te laten.

Doused worden in een milkshake berooft extreemrechtse figuren van de sfeer van chauvinistische onkwetsbaarheid dat ze zoveel tijd besteden aan cultiveren. Ze willen serieus genomen worden ondanks hun racistische opvattingen. Ze willen omschreven worden als dapper, geïnterviewd worden op avondnieuwsuitzendingen en weekend talkshows en gezien worden als een legitieme deelnemer aan het democratische proces. De meeste politici links van Enoch Powell zouden melkschudden afweren als een onschadelijke stunt. Voor degenen die op zoek zijn naar reguliere legitimiteit, is het een andere scherpe herinnering dat ze er niet bij horen.

Dat is de reden waarom zoveel mensen in de extreem-rechtse rand van Groot-Brittannië de uitdrukking “politiek geweld” gebruiken om milkshaking te beschrijven. Het is waar dat het in de meest technische zin van het woord in aanmerking komt: het is politiek en gewelddadig. Maar de descriptor is een grove overdrijving, vooral in het land waar een extreemrechtse schutter Jo Cox , een Labour-lid van het Parlement, kort voor het Brexit-referendum drie jaar geleden heeft vermoord . (Toen de resultaten binnenkwamen, grapte Farage dat de Leave-beweging had gewonnen “zonder dat een enkele kogel werd afgevuurd.”) Het gebruik ervan lijkt bijna bedoeld om de betekenis en betekenis van de term te verdunnen.

Lees ook:  Gaat Nederland weer in een harde lockdown?

Achter de terminologie schuilt ook een impliciete dreiging: politiek geweld zal gepaard gaan met politiek geweld. “Ik waarschuw sterk tegen het normaliseren van politiek geweld” schreef Kurt Schlichter, columnist van Townhall , op Twitter . “Ik vind het vooral onverstandig, aangezien de aangevallen partij de overgrote meerderheid van de mensen heeft die goed zijn in geweld.” Voormalig Breitbart-redacteur Raheem Kassam waarschuwde dat extreem-rechts de afgelopen jaren “collectief koel had gehouden”, maar met voldoende milkshakes, “ze gaan dingen terug doen.” Katie Hopkins, een extreem-rechtse Britse polemist, plaatste milkshaking in dezelfde categorie als zuuraanvallen en steekpartijen.

De overdreven reactie op milkshaking, en de handwringing van het Britse establishment, herinnert aan een vergelijkbaar debat in de Verenigde Staten twee jaar geleden over Antifa. De anonieme linkse beweging steeg in 2017 naar nationale bekendheid vanwege haar bereidheid om blanke nationalisten fysiek te confronteren toen ze in het openbaar verschenen. Misschien was het beroemdste incident tijdens de inhuldiging van Trump toen een gemaskerde figuur Richard Spencer tijdens een interview op de camera sloeg. De clip werd al snel een meme op Twitter, een die algemeen werd gedeeld door die vijandige naar Spencer’s opvattingen.

Middle East Monitor on Twitter

WATCH: Is it OK to punch a ‘Nazi’? The internet reacts to #RichardSpencer getting punched. https://t.co/vzX0xuT9aW | #Trump https://t.co/vvJ6MT7o4y

Spencer, die oproept tot een ‘ vreedzame etnische zuivering ‘ van de Verenigde Staten, vertelde het Atlantic ‘s Graeme Wood een paar maanden later dat hij ‘het recht heeft als burger om door de straten te lopen en niet aangevallen te worden, en ik heb het recht om te worden beschermd. ‘Wood schreef dat Spencer na de ervaring’ kwetsbaar klonk ‘. Hij vertelde de journalist dat hij tijdens de aanval een gescheurd trommelvlies had. Antifidemonstranten spartelden later met extreemrechtse demonstranten tijdens protesten in Berkeley , tijdens anti-racistische bijeenkomsten in Boston , en buiten de Unite the Right-bijeenkomst in Charlottesville in 2017.

Commentatoren debatteerden over de vraag of het goed was om ‘nazi’s te slaan’. Jesse Singal van het New Yorkse tijdschrift betoogde dat geweld tegen blanke nationalisten zou bijdragen aan hun verhaal over slachtofferschap en hen uiteindelijk zou versterken. Cathy Young van de Boston Globe waarschuwde dat nazi-ponsen “waarschijnlijk zal leiden tot escalatie van politiek geweld over de hele linie.”

Deze voorspellingen hebben geen vruchten afgeworpen. Hoewel er verschillende factoren zijn achter de daling van blank-nationalistische rally’s en marsen, lijkt hun angst voor publieke botsingen met Antifa er een van te zijn. De opeenvolgende bijeenkomst van Unite the Right in augustus trok minder dan twee dozijn mensen naar een openbaar plein in Washington, DC Ze werden geconfronteerd met duizenden lokale tegen-demonstranten, evenals een paar dozijn gemaskerde leden van Antifa. Het effect was intimiderend en diepgaand.

Wat extreemrechts meer vreest dan iets anders, is geen nederlaag bij de stembus of een tijdelijke tegenvaller in de beleidsvorming. Het is de angel van schaamte die voortkomt uit vernederd worden in het openbaar. Ik ben persoonlijk tegen geweld in alle vormen, dus ik zou mezelf niet kunnen brengen om een ​​milkshake te gooien naar de dichtstbijzijnde racist die ik tegenkom. Maar ik hoef er niet in te geloven om te erkennen hoe effectief het is om extreemrechts te beschamen.Lees ook:  BAM! Het explodeert totaal bij #FVD. Nanninga, Pouw-Verweij, Vlaardingerbroek én Eerdmans WEG

Comments

comments