De groene dictatuur van politici,bankiers en elite

De groene dictatuur van politici,bankiers en elite

12 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Een enorme ingrijpende verandering in de richting van een ‘groene economie’ wordt nu onder druk gezet door krachten die een goed opgeleide burger nogal ongemakkelijk kunnen maken.

Natuurlijk flitsen nieuwsberichten dagelijks met de dappere jonge beweging van ‘eco-krijgers’ onder leiding van de 16-jarige Greta Thunberg in Zweden of de 17-jarige Jamie Margolin in Amerika, die in heel Europa en Amerika leiding hebben gegeven aan bewegingen zoals de Extinction Rebellion, Dit is Zero Hour, de Sunrise Movement en Eco-kruistocht voor kinderen. Het jonge gezicht van Alexandria Ocasio-Cortez verkoopt dagelijks het idee dat de enige manier voor verouderde kapitalistische krachten die de wereld al tientallen jaren hebben geteisterd om te worden vervangen, is door een vegende Green New Deal op te leggen die prioriteit geeft aan de-carbonisatie als een doel voor de mensheid in plaats van de hersenloze krachten van de markten blijven toelaten onze bestemming te bepalen.

EU-voorzitter Ursula von der Leyen heeft zelfs aangevallen China’s Belt en Road Initiative (die ironisch genoeg is wat neerkomt op een echte 21 ste  eeuw New Deal) door te zeggen:  “sommigen hun invloed te kopen door te investeren in afhankelijkheid van de havens en wegen” … maar “we gaan de Europese manier ”. Wat is de  “Europese manier”?  Niet de ontwikkelingsplannen van Charles De Gaulle of Konrad Adenauer die industriële groei en een groeiende bevolking als positief beschouwden, maar eerder een Green New Deal. Von der Leyen  zei op 17 juli  dat  “ik wil dat Europa tegen  2050 het eerste CO 2 -neutrale continent ter wereld wordt! Ik zal tijdens mijn eerste 100 dagen op kantoor een Green New Deal voor Europa indienen … “

Het aanvallen van de ‘hersenloze marktkrachten’ en gevestigde machtsstructuren van het kapitalisme zijn geen slechte dingen om te doen … maar waarom moeten we de-carboniseren? Het opnieuw reguleren van de te groot om te mislukken banken is al lang te laat, maar waarom gaan zovelen ervan uit dat een “Green New Deal” niet alleen diezelfde krachten zal machtigen die de afgelopen halve eeuw grote schade hebben aangericht aan de wereld en alleen maar meer dood en verhongering veroorzaken dan al is geleden onder globalisering?

Je zou alleen kunnen denken om dergelijke vragen zelfs te stellen door eerst het ongemakkelijke feit onder ogen te zien dat achter jonge kartonnen uitsnijdingen als Thunberg, Margolin, Cortez of de Green New Deal cijfers zijn die je op geen enkele manier zou associëren met humanitarisme.

Groene banden en oligarchen

Wanneer we het gordijn beginnen terug te trekken, komen we al snel figuren tegen als Prins Charles, die onlangs de hoofden van 18 Commonwealth-landen ontmoette om de noodwetgeving op het gebied van klimaatverandering te consolideren die snel werd aangenomen in het VK en de Canadese parlementen. Aan het einde van de bijeenkomst zei Charles dat we  “18 maanden de tijd hebben om de wereld te beschermen tegen klimaatverandering”  en riep hij op  “de hoeveelheid financiering uit de particuliere sector te verhogen die naar het ondersteunen van duurzame ontwikkeling in het Gemenebest stroomt”.

Na het koninklijk besluit hebben de Bank of England en enkele van de smerigste banken in het Rothschild-City of London web of finance “groene financiële instrumenten” onder leiding van Green Bonds gepromoot om pensioenplannen en beleggingsfondsen om te buigen naar groene projecten die niemand in hun juiste geest zou ooit opzettelijk in investeren. De  ecologische, sociale en governance-index (ESGI) is nu opgezet bij 51% van de Duitse banken, inclusief de derivatenbom die wacht om te blazen, genaamd Deutschebank. Toonaangevende bankiers die de ESGI ondersteunen, zoals Mark Carney van de Bank of England, hebben gezegd dat meer dan 6,5 biljoen euro kan worden gemobiliseerd onder deze nieuwe index (die momenteel goed is voor ongeveer $ 160 miljard). De oprichting van deze ‘groene obligaties’ gaat hand in hand met de bail-in mechanismen die nu zijn geïmplementeerd in de trans-Atlantische landen om triljoenen dollars van pensioenfondsen, RRSP’s en beleggingsfondsen te stelen de volgende keer een reddingsactie is nodig om de “te groot om te mislukken” te ondersteunen die momenteel bovenop een $ 1,2 biljoen derivatenbel zit te wachten om te blazen.

Bovenop de Bank of England, heeft voormalig Goldman Sachs-man Carney ook de Task Force Financial Stability on Climate Information Financial Disclosures  goedgekeurd,  die in 2015 is opgericht en werd gebruikt als een richtlijn voor het Witboek van de Britse regering in juli 2019 ‘ Green Financiële strategie: transformeren van financiën voor een groenere toekomst ”. Het Witboek stelde voor om  “de positie van het VK als een wereldwijde hub voor groene financiën te consolideren en het VK te positioneren aan de kop van groene financiële innovatie en gegevens en analyses … ondersteund door instellingen die wereldwijd 118 miljard dollar vertegenwoordigen”. De door Carney geleide Task Force heeft ook het Green Finance Initiativevoortgebracht  in 2016, dat nu een primair voertuig is dat is ontworpen om internationale kapitaalstromen om te zetten in groene technologie.

De voormalige werkgever van Carney bij Goldman Sachs heeft ook een ‘Groene index voor’ deugdzaam beleggen ‘gecreëerd, inclusief twee nieuwe duurzaamheidsindexen om zware investeringen in groene infrastructuur te promoten, genaamd  CDP Environment EW en CDP Eurozone EW . De afkorting CDP is afkomstig van het  Climate Disclosure Project  – een in Londen gevestigde denktank die het programma van Goldman Sachs heeft gegenereerd. Marine Abiad van Goldman Sachs promootte de CDP-index en zei op 10 juli:  “Wij zijn ervan overtuigd dat duurzame financiering financiële markten in staat stelt een deugdzame rol in de economie te spelen.”

Voor het geval je dacht dat de Extinction Rebellion op de een of andere manier onaangetast was door de hand van sociale ingenieurs, was een leidende figuur achter de beweging genaamd Alex Evans een voormalig consultant bij de Prince’s  International Sustainability Unit en co-auteur van de Global Trendsvan de US National Intelligence Council  2025: Een getransformeerde wereld die in 2008 een blauwdruk voor het buitenlands / milieubeleid werd voor de Obama-administratie. Momenteel voert Evans ook het  Collective Psychology Project uit  “waar psychologie en politiek samenkomen”.

Andere vooraanstaande Britse inlichtingenfiguren die de Extinction Rebellion-beweging beheren, waren Farhana Yamin en Sam Gaell van Chatham House (de controlerende instelling achter de New York Council on Foreign Relations).

Lees ook:  Nieuwe uitbraak van BIRD FLU ziet duizenden kippen gedood in coronavirus-geteisterd China

Zou een ‘welwillende’ groene dictatuur een goede zaak kunnen zijn?

De advocaat van de duivel spreekt: kunnen we niet aannemen dat deze centrale banken, oligarchen en hedgefondsbeheerders alleen maar om het milieu geven? Dus wat als  ze proberen het gedrag van de mensheid te wijzigen om het milieu te redden? De mensheid zelf is tenslotte een egoïstische, vraatzuchtige vervuilingsmachine en is niet beter voor iedereen als die verlichte elite de wereldeconomie transformeert, zodat we minder consumeren en meer nadenken over de toekomst?

Als deze manier van denken iets benadert dat je in jezelf voelde, dan ben je gehersenspoeld.

Natuurlijk is de wereld de afgelopen decennia een consumentistische cultus geworden die langetermijndenken heeft opgeofferd voor winst op korte termijn en natuurlijk hebben we een reorganisatie van het systeem nodig. Thunberg en de Green New Dealers hebben daar geen ongelijk in. Dat is allemaal prima en dandy.

Maar als je denkt dat je meegaat met de soorten hervormingen die ernaar streven dollarwaarden te stellen voor het verminderen van koolstofvoetafdrukken of het verspreiden van lage kwaliteit (en erg dure) windmolens en zonnepanelen over de hele wereld met de verwachting dat deze energiebronnen op de een of andere manier  geen een enorme ineenstorting van industriële capaciteit van de beschaving  (en een bijbehorend verlies van capaciteit om het menselijk leven in stand te houden), dan houd je jezelf voor de gek. Eén kilowatt windmolenenergie is alleen hetzelfde als één kilowatt kernenergie wanneer toegepast op een wiskundige vergelijking,  maar niet in het echte leven. Wanneer toegepast op kapitaalintensieve werkfuncties die nodig zijn om industrieel staal te smelten, werktuigmachines te bedienen, een enorm agro-industrieel complex aan te sturen, hogesnelheidsspoorwegsystemen of dingen te bouwen zoals Belt and Road Initiative, komen “groene” energiebronnen niet eens in de buurt van ijzer strijken.

Het probleem is altijd bevolkingscontrole geweest

De oligarchen die het ‘grote groene ontwerp’ runden sinds de Sir Alexander King van de Club van Rome in 1970 met de studie Limits to Growth begon, wisten dat groene energiebronnen met een ‘lage energiefluxdichtheid’ de wereldbevolking zouden vernauwen en dat is precies wat ze wilden. Sir King zei zoveel in 1990  toen hij schreef: ‘Op zoek naar een nieuwe vijand om ons te verenigen, kwamen we op het idee dat vervuiling, de dreiging van het broeikaseffect, watertekorten, hongersnood en dergelijke bij de wet zouden passen … deze gevaren worden veroorzaakt door menselijk ingrijpen en alleen door veranderde houdingen en gedrag kunnen ze worden overwonnen. De echte vijand is dan de mensheid zelf. ‘

Sir King volgde immers gewoon de leiding van UNESCO-oprichter (en Eugenics-president) Sir Julian Huxley,  die in 1946 schreef: ‘Politieke eenwording in een soort van wereldregering zal vereist zijn … Ook al zal een radicaal eugenetisch beleid nog vele jaren duren politiek en psychologisch onmogelijk, zal het belangrijk zijn voor UNESCO om te zien dat het eugenetische probleem met de grootste zorg wordt onderzocht, en dat de publieke opinie op de hoogte is van de kwesties die op het spel staan, zodat zoveel dat nu ondenkbaar is op zijn minst denkbaar kan worden. “

Het was slechts een paar jaar later dat Huxley samen met Prins Philip Mountbatten en Prins Bernhardt van Nederland het Wereld Natuur Fonds oprichtte. Alle drie waren aanwezig op de oprichtingsbijeenkomst van Bernhardt van de Bilderberg-groep om deze grootschalige verbouwing van de samenleving in een opzettelijke zelfvernietiging in 1954 te bevorderen en terwijl Huxley niet aanwezig was in 1970, stichtten de andere twee oligarchen  de 1001 Nature Trust  naast 999 andere rijke misantropieën om de bloeiende milieubeweging te financieren. Deze krachten waren ook achter de staatsgreep in Amerika die  de Trilaterale Commissie aan de macht bracht onder Jimmy Carter en de “gecontroleerde desintegratie van de Amerikaanse economie” ontketende ‘Van 1978-1982 (dit wordt het onderwerp van een ander onderzoek). Deze groepering, geleid door Zbigniew Brzezinski, speelde niet alleen de  radicale islamkaart tegen de Sovjetunie , maar stelde ook een programma in voor bevolkingsreductie door de promotie van groene energiebronnen lang voordat het populair was.

De oligarchen die momenteel de mensheid proberen te hervormen, geven niet om het milieu. Prins Philip en Bernhardt hebben naar verluidt meer bedreigde diersoorten op safari gedood dan de meeste mensen muggen hebben gedood. Ze houden gewoon niet van mensen. Vooral denkende mensen. Denkende mensen die zich afvragen hoe en waarom willekeurige regels worden toegepast om oorlogen, armoede en oligarchisme te rechtvaardigen die levens nu en in de toekomst vernietigen.

Het Belt and Road Initiative en de neiging om de menselijke bevolking zowel kwantitatief als kwalitatief te laten groeien, wat zulke grote projecten met zich meebrengen, is het doel van de Green New Deal.

De erfenis van wetenschappelijke en technologische vooruitgang dat de westerse beschaving van een donkere leeftijd en in een renaissance in de 15 gelanceerd ste  eeuw ligt onder vuur omdat het is dat verloren ethiek die de oligarchie nog weet kan worden gewekt en die zou het westen in harmonie te brengen met het Rusland-China-programma voor groei en ontwikkeling vanuit een filosofie van ‘win-win-samenwerking’ zowel op aarde als  in de ruimte .

De effecten van de ideeën van de renaissance vielen samen met het grootste aantal ontdekkingen van universele principes toen de mensheid de geest van god probeerde te leren kennen door het boek van de natuur te bestuderen met een hart van liefde en een houding van nederigheid geïllustreerd in de figuur van Leonardo Da Vinci. De explosie van nieuwe technologieën die ontstond, bracht niet alleen een revolutie teweeg in de astronomie, geneeskunde en techniek, maar bracht ook de moderne industriële economie voort die samenviel met de  grootste bevolkingsgroei in de geschiedenis . Deze exponentiële opkomst wordt al eeuwen door Malthusians gebruikt als het bewijs dat de mensheid “gewoon weer een kwaadaardige groei” is van de “zuiverheid van moeder Gaia”.

Dus als u het niet eens bent met mensen = kankerfilosofie en iets optimistischer in uw leven wilt, steun dan vandaag nog een echte New Deal.Lees ook:  Omtzigt moest oprotten: Met de notities op straat ligt de formatie in duigen

Comments

comments