De gemiddelde Amerikaanse boerderij heeft een schuld van $ 1.300.000, en nu is de ergste landbouwcrisis in de moderne geschiedenis voor ons

De gemiddelde Amerikaanse boerderij heeft een schuld van $ 1.300.000, en nu is de ergste landbouwcrisis in de moderne geschiedenis voor ons

13 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

We hebben zoiets niet meer gezien sinds de Grote Depressie van de jaren dertig. In de aanloop naar dit jaar waren de landbouwinkomsten het grootste deel van het afgelopen decennium lager, en ondertussen explodeerde de landbouwschuld absoluut. Dus Amerikaanse boeren waren wanhopig op zoek naar een heel goed jaar, maar in plaats daarvan was 2019 een totale ramp. 

Zoals ik zorgvuldig heb gedocumenteerd, zijn vanwege eindeloze regen en catastrofale overstromingen miljoenen hectaren prime landbouwgrond dit jaar helemaal niet geplant , en de opbrengsten op tientallen miljoenen andere acres zullen naar verwachting ver onder normaal zijn. Als gevolg hiervan worden we geconfronteerd met de ergste landbouwcrisis in de moderne Amerikaanse geschiedenis, en dit komt op een moment dat Amerikaanse boerderijen meer schulden maken dan ooit tevoren. De laatste cijfers die we hebben laten zelfs zien dat de gemiddelde Amerikaanse boerderij 1,3 miljoen dollar aan schulden heeft …

De schuld-tot-activa ratio’s zien dezelfde druk, met meer bedrijven die een ratio van meer dan 80% bereiken. Barrett merkt sinds 2009 elk jaar een toename van het gemiddelde bedrag van de totale schuld bij boeren, en 2017 was geen uitzondering. De gemiddelde schuld steeg met 10% tot $ 1,3 miljoen. De grootste toename was de langlopende schulden, zoals grond.

De landbouw in de 21ste eeuw is een buitengewoon risicovolle onderneming geworden en talloze Amerikaanse boeren stonden al op het punt om ten onder te gaan, zelfs voordat we 2019 bereikten.

Nu dit jaar zo’n complete en totale ramp is geweest, zullen veel bedrijven niet meer kunnen werken als we in 2020 zijn.

De boeren in Minnesota Liz en Bob Krocak hoopten op betere dagen voor het begin van dit jaar, maar de dingen zijn echt zwaar geweest en hun schulden zijn overweldigend geworden. Tijdens een recente ontmoeting met hun schuldeisers was Liz zo radeloos dat ze letterlijk in tranen uitbarstte …

Ze moesten hun schuldeisers onder ogen zien bij een bemiddeling. Er was Del, de monteur, die ze $ 28.000 schuldig zijn en die nu zijn zoon niet kan helpen een huis te kopen. Er was Steve, de feed store-man, die 64 is en zijn pensioen heeft vertraagd vanwege de $ 311.000-rekening van de Krocaks.

Liz herinnerde zich dat de bemiddelaar de bijeenkomst had geopend door te zeggen: ‘Dit wordt een emotionele dag. Ik zie dat iedereen deze familie echt leuk vindt. ‘Liz was toen in tranen uitgebarsten – en ze huilde nu weer, en beschreef de scène zeven maanden later.

“We hopen maar dat er aan het einde van de boerderij nog een boerderij over is,” zei ze.

In totaal hebben de Krocaks toevallig 1,3 miljoen dollar aan schulden.

Op dit moment is er geen gebed dat al die schuld ooit zal worden afbetaald. Het enige waar ze echt op kunnen hopen, is meer geduld van hun schuldeisers, want zonder dat gaat de boerderij ten onder.

De Krocaks ontvingen onlangs een cheque van ongeveer 12.000 dollar van de federale overheid, en ze zijn erg dankbaar voor het geld, maar de waarheid is dat het niet eens een deuk in hun schuld van 1,3 miljoen dollar zal maken.

Lees ook:  Een recessie in de VS: wat er met Amerika is gebeurd, is een tragedie

Als het gruwelijke weer en de eindeloze overstromingen niet genoeg waren, kondigde de Chinese regering ongeveer een week geleden aan dat ze alle “aankopen van Amerikaanse landbouwproducten” zouden beëindigen , en dat was een verwoestende klap voor boeren in het hele land.

Met name sojaboeren zullen de vraag naar hun gewassen absoluut zien instorten. China heeft de afgelopen jaren ongeveer 60 procent van alle Amerikaanse sojabonen geëxporteerd.

En zelfs als er uiteindelijk een handelsdeal wordt gesloten, is het onwaarschijnlijk dat al die vraag ooit zal terugkomen. Op dit moment geven de Chinezen enorme hoeveelheden geld uit “om transportinfrastructuur te bouwen om sojabonen te laten groeien die in regenwouden waren geteeld” in Brazilië. Ze zullen dat niet allemaal opgeven, alleen omdat Trump plotseling van gedachten verandert.

En de waarheid is dat het buitengewoon onwaarschijnlijk is dat Trump van gedachten verandert en zich stort op de Chinezen.

Dus in de nabije toekomst zullen Amerikaanse boeren te maken krijgen met zwakkere markten en lagere prijzen, en dat zal voor velen van hen de laatste druppel zijn.

Ben je ooit op een punt in je leven geweest waar je probleem na probleem hebt doorstaan ​​en op een dag een laatste verpletterende klap komt die het laatste greintje hoop wegneemt dat je vasthield? Dat is precies wat er is gebeurd met boeren zoals Bob Kuylen uit North Dakota …

“Het wordt hier echt heel erg slecht”, zegt Bob Kuylen, die al 35 jaar in Noord-Dakota wordt verbouwd.

“Trump verpest onze markten. Niemand koopt ons product niet meer en we hebben geen markten meer. “

We blijven horen over “reddingsoperaties van de overheid”, maar die zullen voor de meeste boeren niet groot genoeg zijn. Kuylen heeft zo hard gewerkt als hij maar kon, maar hij was niet in staat om de uitdagingen waar hij voor stond te overwinnen, en nu staat hij voor een financiële ramp. Hij zou weglopen, maar hij zegt dat hij dat niet kan omdat “ik alles heb geïnvesteerd in de landbouw” …

Kuylen, die ongeveer 1500 hectare tarwe en zonnebloemen kweekt, verloor dit jaar $ 70 per hectare, ondanks het verbouwen van goede gewassen. De huidige overheidssubsidies dekken slechts ongeveer $ 15 per acre, zei hij.

“Er is geen stimulans om te blijven boeren, behalve dat ik alles heb geïnvesteerd in de landbouw, en het is moeilijk om weg te lopen,” zei hij.

Het zou leuk zijn om te denken dat al deze boeren volgend jaar op de een of andere manier terug zullen stuiteren, maar dat is niet waarschijnlijk. Het is zeer twijfelachtig dat er vóór de presidentsverkiezingen in 2020 een handelsovereenkomst met China zal zijn en dat de wereldwijde weerpatronen niet stabieler zullen worden . Helaas is het heel goed mogelijk dat volgend jaar voor Amerikaanse boeren nog moeilijker kan zijn dan dit jaar.

Dus bid alstublieft een gebed voor onze boeren. Ze verbouwen het voedsel dat we allemaal dagelijks eten, en hun harde werk wordt zelden erkend op een nationale basis. Het zijn onbezongen helden, en op dit moment doen de meesten echt heel veel pijn.Lees ook:  8 Redenen waarom een enorme gouden manie staat op het punt te beginnen

Comments

comments