De schaamte en schande zullen blijven hangen

De schaamte en schande zullen blijven hangen

13 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Op zaterdag verspreidde president Trump een complottheorie die de Clintons beschuldigde van het vermoorden van Jeffrey Epstein.

10 augustus 1969: San Clemente, Californië – President Richard Nixon beschuldigde zijn voorganger Lyndon Baines Johnson van medeplichtigheid aan de moord op president John F. Kennedy. Spreken met verslaggevers op de eerste dag van een verblijf van 10 dagen in zijn vakantiehuis in de Stille Oceaan …

Natuurlijk is dat nooit gebeurd. Duidelijk. Hoe kon het; hoe durf het? Maar alshet was gebeurd, zou een dergelijke beschuldiging – door een president, tegen een voormalige president – de Verenigde Staten en de wereld in verwarring hebben gebracht. Vandaag beschuldigde president Donald Trump zijn voorganger Bill Clinton – of mogelijk zijn tegenstander in 2016, de voormalige presidentsvrouw en staatssecretaris Hillary Clinton – van medeplichtigheid aan de dood van de beschuldigde sekshandelaar Jeffrey Epstein.

Velen lijken te hebben gereageerd met geschrokken schouders op. Wat verwacht je? Het is gewoon Trump die stoom afblaast op Twitter.

Reacties op acties van Trump worden altijd gefilterd door het prisma van de steeds bredere aanvaarding – binnen zijn regering, binnen het Congres, in de Verenigde Staten en over de hele wereld – dat de 45e president een roekeloze klootzak is; een samenzweerderige, racistische idioot, wiens rare opmerkingen door verstandige mensen buiten beschouwing moeten worden gelaten.

Inmiddels zijn de partij van Trump in het Congres, de leden van zijn kabinet en zelfs zijn Witte Huis helemaal stilzwijgend het erover eens dat Trump’s bezetting van het kantoor in Washington, Lincoln, FDR en Eisenhower een bizarre kosmische grap moet zijn, die niet moet worden genomen ernstig. Jake Tapper van CNN citeerde op 2 augustus een “hoge nationale veiligheidsbeambte” als volgt: “Iedereen negeert op dit moment wat de president zegt en doet gewoon zijn werk. Het Amerikaanse volk moet daar een zekere mate van vertrouwen in nemen. ‘

Iedereen negeert op dit moment wat de president zegt.

Dus hoewel Trump net de cabaretier Terrence K. Williams heeft geretweet die de Clinton-familie beschuldigt van moord, kunnen de mensen die voor Trump werken dat ook negeren. Ze weten dat de president die op de retweetknop drukt alsof een gepensioneerde gepensioneerde de gokspellen door een mist van pijnstillers speelt, niets betekent. De dagen van ” Trump serieus nemen, niet letterlijk ” zijn al lang voorbij. Op dit punt wordt Trump noch serieus noch letterlijk genomen. Zijn woorden zijn even waardeloos als de IOU’s van de Trump-organisatie.

Maar kosmische grap of geen kosmische grap, Donald Trump is de president van de Verenigde Staten. Misschien vind je het niet leuk. Ik vind het niet leuk. Mike Pompeo vindt het niet leuk. Mitch McConnell vindt het niet leuk. Kevin McCarthy vindt het niet leuk. Maar het is nog steeds een feit, en elke volgende verontwaardiging maakt het niet minder een feit. Grijnzend en knipperend met een duim omhoog over een weeskind? Ja, nog steeds president. Tweetend dat een dictator op de derde rij hem met meer raketproeven heeft bedreigd tenzij hij militaire oefeningen met een Amerikaanse bondgenoot stopzet – en dat hij zich heeft overgegeven aan die chantage? Schandelijk, nog steeds president. Een voormalige Amerikaanse president van moord beschuldigen? Het is ongelooflijk, het is verschrikkelijk, het is vernederend … maar ja, hij is toch de president.

Trump’s cirkel verwacht waarschijnlijk dat de wereld een tijdje zal sputteren en dan wordt afgeleid door een nieuwe verachtelijke uitspraak of handeling. Zo is het bijna drie jaar gegaan, en zo zal het waarschijnlijk nog steeds gaan. Trump stuurt de VS en de wereld in een handelsoorlog, en misschien een financiële crisis en recessie. Hij vernielt de structuur van Amerikaanse allianties in Azië en zijn retoriek zet aan tot schietpartijen tegen minderheden. In vergelijking daarmee wegen louter beledigingen en beledigingen misschien lichter in de verpletterende Dumpster-lading van Trump’s output van ongeschiktheid voor het kantoor dat hij bekleedt.

Maar het moet ook niet worden vergeten in de stormloop van gebeurtenissen. De zekerheid dat Trump na die nieuwe dieptepunt steeds dieper in subbasissen van ‘nieuwe dieptepunten’ zal afdalen, zou ons niet moeten verdoven in zijn nieuwheid en laagheid.

Noch de praktische belemmeringen voor afzetting en het Vijfentwintigste wijzigingsproces, noch de zwakheden en tekortkomingen van de kandidaten die hem willen vervangen, maken duidelijk dat dit voorzitterschap het kantoor elke minuut van elk uur van de dag beschaamt en te schande maakt. En zelfs wanneer het eindigt, hoe het ook eindigt, zal de schaamte het nog steeds bevlekken.

Steun deze website en steun het vrije alternatieve nieuws zonder censuur:
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Comments

comments