Middenklasse dodelijke spiraal : consumenten hebben nooit meer schulden gemaakt en faillissementen lopen op

Middenklasse dodelijke spiraal : consumenten hebben nooit meer schulden gemaakt en faillissementen lopen op

13 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

Dit had niet moeten gebeuren. Tijdens de relatieve economische stabiliteit van de afgelopen jaren zou de middenklasse een opleving doormaken, maar in plaats daarvan is deze gewoon uitgehold. 

De kosten van levensonderhoud zijn veel sneller gestegen dan de lonen, en als gevolg daarvan worden hard werkende gezinnen in heel de VS en Europa financieel uitgerekt als nooit tevoren. Hoewel de meesten van ons werken, leeft 59 procent van alle burgers momenteel van salaris tot salaris, en bijna 50 miljoen Amerikanen leven in armoede. In een wanhopige poging om hun middenklasse levensstijl voort te zetten, hebben veel Amerikanen bergen schulden opgestapeld en het is zover dat we een grote crisis hebben.

Volgens de New York Post staat het totale bedrag aan schulden dat Amerikaanse huishoudens hebben opgebouwd op het punt de grens van 14 biljoen dollar voor het eerst te overschrijden …

Ondertussen is de recordschuld van Amerikaanse huishoudens, bijna $ 14 biljoen inclusief hypotheken en studieleningen, ongeveer $ 1 biljoen hoger dan tijdens de Grote Recessie van 2008. De creditcardschuld van $ 1 biljoen overschrijdt ook de piek van 2008.

Amerikanen geven weer veel uit, en vaak roekeloos, zeggen analisten.

Dit is precies het tegenovergestelde van wat Amerikaanse consumenten zouden moeten doen. We zien overal tekenen van een nieuwe economische vertraging en consumenten moeten koortsachtig proberen zo snel mogelijk uit de schulden te raken.

Maar in plaats daarvan blijven de schuldniveaus gewoon record na record vestigen. In feite bereikte de totale schuld van studentenleningen een gloednieuw record van 1.605 triljoen dollar , en de schulden van autoleningen bereikten net een gloednieuw record van 1.174 triljoen dollar .

Het zou één ding zijn als we al deze schulden zouden kunnen afhandelen, maar dat is niet het geval. Het aantal faillissementen is gestaag toegenomen en volgens de laatste cijfers is het aantal faillissementen in de maand juli met nog eens 5 procent gestegen …

De faillissementsaanvragen voor consumenten en bedrijven nemen toe. Er was een toename van 5% in het totale aantal faillissementen in juli 2019 ten opzichte van de vorige maand, zei het American Bankruptcy Institute deze week. Er waren 64.283 faillissementsaanvragen, tegen 62.241 voor dezelfde periode vorig jaar.

Helaas is dit waarschijnlijk nog maar het begin.

Op dit moment leeft het grootste deel van het land financieel op de rand, en dus zou een grote economische vertraging onvermijdelijk een nieuwe enorme tsunami van faillissementen van consumenten veroorzaken, zoals we in 2008 zagen.

Zelfs nu zijn de dingen al zo slecht dat veel hardwerkende “middenklasse” werknemers in dure steden zoals New York zo financieel gespannen zijn dat ze moeten vertrouwen op gratis voedsel van lokale voedselbanken …

“In dure steden zoals New York zijn persoonlijke inkomsten niet vaak genoeg om de huishoudelijke rekeningen te betalen,” vertelde Zac Hall, vice-president van anti-armoedeprogramma’s bij de Food Bank voor New York City, aan The Post. “We zien mensen die consumentenschuld gebruiken als een manier om rond te komen wanneer ze hier komen,” voegde hij eraan toe, daarbij verwijzend naar de druk waarmee zijn non-profit geconfronteerd wordt om de distributie van voedsel en maaltijden kosteloos te behouden voor ongeveer 1,5 miljoen New Yorkers.

Als 1,5 miljoen mensen in New York nu worden gevoed door voedselbanken terwijl de zaken nog relatief stabiel zijn, hoe slecht zullen de dingen dan zijn als de economie echt begint te tanken?

Decennia lang was de ‘almachtige Amerikaanse consument’ een van de fundamentele pijlers van onze economie, maar nu is dat niet langer het geval.

Amerikaanse consumenten hebben eenvoudigweg niet veel discretionair inkomen om deze dagen door te brengen, en dit doodt grote retailers in het hele land. We zijn op weg om het record voor winkelsluitingen in één jaar absoluut te verbreken en in de afgelopen 7 dagen hebben meer grote retailers aangekondigd dat ze winkels permanent zullen sluiten.

Walgreens heeft bijvoorbeeld zojuist aangekondigd dat ze “ongeveer 200 Amerikaanse winkels” zullen sluiten …

Walgreens is van plan ongeveer 200 Amerikaanse winkels te sluiten, kondigde het bedrijf dinsdag aan in een SEC-aanvraag .

Volgens het dinsdag gepubliceerde document op de website van de Securities and Exchange Commission volgt de verhuizing om winkels te sluiten “een beoordeling van de voetafdruk van onroerend goed in de Verenigde Staten.”

Dat zou niet gebeuren als de Amerikaanse economie echt ‘booming’ was.

Hier is nog een voorbeeld dat ons overkomt van Wolf Street …

A’Gaci, een jonge damesmodezaak gevestigd in Texas, heeft donderdag voor de tweede keer een aanvraag ingediend voor hoofdstuk 11 tegen faillissementsbescherming, na voor het eerst in januari 2018 te hebben gedeponeerd. Deze keer wordt het geliquideerd. Alle resterende 54 winkels in zeven staten en Puerto Rico zullen worden gesloten – het grootste deel ervan tegen het einde van deze maand.

Bovendien hebben we net vernomen dat Party City meer winkels gaat sluiten dan verwacht in 2019 …

Party City verhoogt het aantal winkels dat dit jaar naar verwachting sluit.

Het in New Jersey gevestigde bedrijf voor feestartikelen zei dat het 55 winkels het hele jaar door wilde sluiten, een stijging van 10 ten opzichte van de mei-schatting van 45 winkels.

Ik weet eerlijk gezegd niet wat winkelcentra en winkelcentra overal in de VS gaan doen. Ik heb ooit gewaarschuwd voor een toekomst waarin het Amerikaanse landschap zou worden bezaaid met verlaten winkels , en die toekomst is nu aangebroken.

Op dit moment doen de mensen aan de top van de economische piramide het nog steeds goed, maar de middenklasse erodeert een beetje meer met elke dag die voorbijgaat. Voor veel meer hierover zou ik je willen aanmoedigen om deze YouTube-video van Jeremiah Babe te bekijken .

Ik schrijf al tien jaar over de ontruiming van de Amerikaanse middenklasse en de toestand van de middenklasse is nu zo slecht als ik hem ooit heb gezien.

En terwijl we ons onderdompelen in deze nieuwe economische neergang, zullen de dingen alleen maar erger worden. De middenklasse verdrinkt absoluut in de schulden en zelfs een milde recessie zou voldoende zijn om miljoenen Amerikaanse gezinnen financieel teniet te doen.

Steun deze website en steun het vrije alternatieve nieuws zonder censuur:
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments