Surrogate Angels of Death een schokkende foto van Trump en de First lady Melania

Surrogate Angels of Death een schokkende foto van Trump en de First lady Melania

13 augustus 2019 1 Door Indignatie redactie

Surrogate Angels of Death: Wat te denken van de First Lady met het moederloze kind en de jongste overlevende van het bloedbad in El Paso.

Stel je dit eens voor: een schutter is een openbare plek binnengegaan, waar je met je gezin wandelt. Je hebt maar een minuut om je te realiseren dat je je 2-maanden oude kunt redden door je eigen lichaam te gebruiken om hem te beschermen tegen de kogels die om je heen regenen. Slechts enkele dagen later zal uw baby, de jongste overlevende van het bloedbad in El Paso , op televisie verschijnen met dezelfde man die de terrorist inspireerde die zowel u als uw man heeft vermoord. Voor het nageslacht wordt een foto gemaakt .

Op de foto draagt ​​je baby een strikje en een klein jasje; iemand heeft hem voor deze gelegenheid aangekleed. Hij staart opzij (naar zijn tante, die naast First Lady Melania Trump staat ), zijn lichaam stijf, zijn gezicht plechtig. Hij voelt zich niet op zijn gemak in de armen van deze vreemde dame. Hoe kon hij zijn? Je kind is net uit het ziekenhuis gekomen, waar hij werd behandeld voor gebroken botten die je had toen je jezelf wanhopig over zijn kleine lichaam gooide en de kogels nam die seconden later wees en hem en zijn twee broers en zussen.

Noch de president, noch Melania werpt een blik op Baby Paul. Ze zijn zich (zoals altijd) niet bewust van de plechtigheid van hun gelegenheid en glimlachen breed, bijpassend fineer op volle breedte. Je man kwam uit een familie van Trump-aanhangers . Misschien heb je in een andere wereld misschien zelfs Donald Trump willen ontmoeten, of een foto met hem willen maken terwijl hij een van zijn kenmerkende duim-omhoog gebaren gaf – alles is hier OK.

Stel je dit eens voor en bekijk deze foto dan opnieuw.

Baby’s zijn uitstekende politieke rekwisieten – zo handig voor een snelle zoen en knuffelen tijdens campagnestops, onmiddellijke humanisten van zelfs de stijfste politici. Maar de troeven zijn anders. We zien ze zelden met baby’s. Ze zijn de minst ‘familiale’ eerste familie in ons leven, ondanks (of misschien vanwege) de meest familiegerichte, nepotistische, mob-dynastie-achtige administratie in de geschiedenis hebben gecreëerd. We detecteren geen familiewarmte van deze president (behalve zijn verontrustende gehechtheid aan Ivanka). Geen echtelijke genegenheid. Maar ook zo weinig erkenning van een van zijn andere kinderen, van het feit dat hij vader (en grootvader) is. Waar is bijvoorbeeld Barron? We zien hem nooit of ontvangen zelfs de meest anodyne updates over hem – zijn vooruitgang op school, zijn favoriete sportteam. Waar zijn de kleinkinderen? Niets. En zeker, Melania is de minst openbare First Lady die we ooit hebben gehad. Ze doet niet eens alsof ze om haar geeft .

Nee, in Trumpville is de emotionele textuur en het familiale gevoel dat gewoonlijk wordt gemodelleerd door een Eerste Familie vervangen door het enthousiasme van anonieme menigten, met de massale hysterie opgedreven tijdens bijeenkomsten in Neurenberg-stijl onder leiding van de president, waar mensen de spanning van verbinding zoeken opgeroepen door ritualistische gezangen van racisme en misogynie (“Sluit haar op!” “Bouw die muur!” “Stuur ze terug!”). Donald Trump lijkt liefde alleen in dergelijke zielloze omgevingen te ervaren, met hun onderliggende dreiging van geweld – en hij moedigt zijn volgelingen aan hetzelfde te doen.

Die fascistische ceremonies liggen aan de basis van het bloedbad in El Paso, en dat is wat deze foto bijzonder irritant maakt. Moederloze baby Paul is het nieuwste slachtoffer van de haat die de rally’s opwekken. Voor Trump is dit faux-portret van familiale liefde dan karakterloos creëren, een soort gelukkige papa, mama en baby spelen – door DEZE baby te lenen – een gruwel. In dit simulacrum van een familieportret is het middelpunt een directe evocatie van het bloedbad dat hem in de eerste plaats beschikbaar stelde voor ‘adoptie’ in deze foto. En omdat de foto de geslachte ouders van de baby – vermoord voor de Latinx-etniciteit van de familie – vervangt door twee onbezorgde, glimlachende blanke mensen, voert het een soort symbolische ontvoering uit, wreed het kind van een ander wreed toe voor persoonlijk gewin.

Lees ook:  De nieuwe gratie verlening van Trump roept de vraag op: is het Amerikaanse leger slechts een 'moordmachine'?

Het misbruik en de ontvoering van gekleurde kinderen zijn terugkerende thema’s in deze administratie. Denk aan de kinderen van de 680 Mississippi-voedselarbeiders die deze week wreed zijn gearresteerd, die na hun eerste schooldag terugkwamen om hun ouders te zien verdwijnen . Ze zijn het slachtoffer van kindermishandeling, zo niet ronduit psychologische marteling. Idem voor de vele kinderen die ouders en andere familieleden hebben verloren in drie , grotendeels raciaal verbogen moordpartijen in de afgelopen twee weken. Om nog maar te zwijgen over de kinderen die zelf zijn gedood in die schietpartijen (inclusief een 6-jarige Latino-jongen in Gilroy, CA ). Wat betreft de duizenden migrantenkinderen die uit de armen van hun ouders zijn gerukt en vastgehouden in onmenselijke, dodelijke omstandigheden (zonder plannen voor gezinshereniging) zijn ze onmiskenbaar het slachtoffer van voortdurende massale, door de overheid gesponsorde feitelijke ontvoering.

Er zijn bovendien sterke aanwijzingen dat sommige van die migrantenkinderen nu met geweld zijn geadopteerd bij blanke Amerikaanse families via ‘Bethany Christian Services’, een anti-keuze adoptiebureau dat bekend staat om zijn dwangpraktijken en wordt geleid door Brian DeVos, een neef- bij huwelijk van minister van Onderwijs Betsy DeVos. Dit komt neer op ontvoering bovenop ontvoering – en betekent waarschijnlijk het einde van alle hoop dat deze kinderen ooit herenigen met hun eigen gezin.

Al deze afgrijselijke waarheden laten zich voelen in deze enkele foto van de lege en zelfvoldane Trumps die zich voordoen als vriendelijke ziekenhuisbezoekers, die de overlevenden van El Paso willen troosten. Stellend voor deze foto nemen de Trumps elke laatste twijfel weg over hun dodelijke wreedheid en transactionele kijk op het leven. Glimlachend leeg boven deze gewonde kleine jongen, wiens leven kapot was voordat hij zijn eerste stap kon zetten, roepen de president en zijn vrouw die beroemde safarifoto’s op die zijn genomen door Trump’s zonen Eric en Don Jr. – waarin ze, net als hun vader, , glimlachen helder over de slachtoffers van hun eigen achteloze wreedheid en geweld. Voor Donald Trump is deze baby niet veel meer dan een jachttrofee in zijn eigen brute raceoorlog (wat zijn triomfantelijke duimen omhoog verklaart).

Baby Paul verwond, verward, wringt zich weg van Melania’s broze omhelzing en spant zich in voor wat er nog over is van zijn familie. wil door een blanke supremacistische president .

Natuurlijk had Trump graag veel meer van de overlevenden in zijn foto-operatie opgenomen, maar hij ontmoette geen van de anderen. Van de acht overlevenden in het ziekenhuis weigerden er vijf om de president te ontmoeten. Als sprekende, bewuste volwassenen, konden ze hun toestemming onthouden. (Volgens het ziekenhuis was de afwezigheid van andere overlevenden te wijten aan hun verwondingen of de Spaanstalige barrière.) Maar Baby Paul was te jong om nee te zeggen. Als hij later te weten komt wat er met zijn baby zelf is gebeurd, over de dag waarop zowel zijn ouders als de rust van zijn jeugd van hem zijn gestolen, hoe zal hij dan over deze foto denken? Hoe zou jij je voelen?

Dit bericht is bijgewerkt om de leeftijd te corrigeren van het kind dat is gedood bij de massale schietpartij op het Gilroy Garlic Festival (hij was zes, niet twee), en om de relatie van Brian DeVos met Betsy DeVos te corrigeren (hij is haar neef door huwelijk, niet haar broer.)Lees ook:  Jihadi John, binnenlandse terrorist

Comments

comments