Bill Clinton ontving miljoenen voor sharia-wetgeving

Bill Clinton ontving miljoenen voor sharia-wetgeving

14 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Bill Clinton ontving miljoenen van ‘s wereld grootste “onderwijs-instelling” voor sharia-wetgeving

De voormalig Amerikaans president Bill Clinton heeft $5,6 miljoen aan vergoedingen ontvangen van GEMS Education, een in Dubai gevestigde onderneming die de Shariawetgeving uitdraagt via haar netwerk van meer dan 100 scholen in het Midden-Oosten, Azië en Afrika, blijkt uit onderzoek van de site Daily Caller .

De financiële middelen van dit bedrijf worden uitsluitend aangewend voor “Shariafinancieringen,” waaronder het verstrekken van “zakat”, een religieuze belasting waarvan één achtste van de opbrengst is gewijd aan de financiering van de islamitische jihad. De onderneming heeft ook miljoenen dollars bijgedragen aan de Clinton Foundation.

De vroegere Amerikaanse president had de functie van erevoorzitter voor GEMS Onderwijs gedurende de jaren 2011-2014, blijkt uit federale belastingaangiften die hij samen met zijn vrouw Hillary Clinton heeft ingediend.

Het meest verdiende hij bij deze onderneming – gevestigd op de Kaayman eilanden – in 2014, toen hij $ 2,1 miljoen incasseerde [2]. Het is (nog) niet duidelijk of Bill Clinton óók in 2015 geld van deze onderneming ontving, omdat Hillary Clinton over het jaar 2015 nog niet haar belastingaangifte heeft ingediend.

De sharia-wetgeving is een islamitisch systeem dat door velen in het Westen wordt gezien als intolerant jegens mensenrechten en andere religies, terwijl de rechten van vrouwen en homo’s met voeten worden getreden. De shariawetgeving wordt door veel moslims als superieur geacht, staande boven alle autoriteiten. Islamitische jihadisten worden geacht deze wetgeving te willen doordrukken in de westerse samenleving. Ook de vrijheid van meningsuiting hoort niet in de Sharia thuis, evenmin als persvrijheid.

Dat het Westen steeds meer gedomineerd wordt door de sharia-wetgeving blijkt ondermeer uit het door overheden “goedpraten” van de geweld- en verkrachtingsgolven die het westen ondergaat, het wordt dan gelieerd aan “de cultuur” en lijkt derhalve haast geaccepteerd gedrag.

Laster en kritiek op de islam, waaronder het verlaten van de islam, is volgens de sharia-wetgeving onacceptabel. Daarop staan dan ook de hoogste straffen, inclusief het van het leven beroven van de “daders”. Een zeer legitieme reden om in het westen de islam niet als godsdienst of religie te erkennen. Dat de UNESCO de islam nog steeds het meest vredelievende geloof ter wereld noemt is ons een raadsel.

De verhouding van Bill Clinton met de sharia-georiënteerde onderwijsinstelling heeft kritiek geoogst van anti-terrorisme deskundigen.

EXCLUSIEF: Perzische Golf Sheikhs gaven Bill & Hillary $ 100 miljoen

Uit een onderzoek van de Daily Caller News Foundation blijkt dat Bill en Hillary Clinton ten minste $ 100 miljoen hebben ontvangen van autocratische Perzische Golfstaten en hun leiders, waardoor de claim van de Democratische presidentskandidaat Hillary mogelijk wordt ondermijnd dat zij een onafhankelijk Midden-Oostenbeleid kan voeren.

Als presidentskandidaat is de hoeveelheid buitenlands geld dat de Clintons hebben verzameld uit de Perzische Golfstaten “gewoon ongekend”, zegt analist Patrick National.

“Deze regimes kopen toegang. Je hebt de Saoedi’s. Je hebt de Koeweit, Oman, Qatar en de VAE. Er zijn enorme belangenconflicten. Het is onbegrijpelijk, ‘vertelde Poole TheDCNF in een interview.

In totaal heeft de Clinton Foundation volgens de website van de stichting meer dan $ 85 miljoen aan donaties ontvangen van vijf Perzische Golfstaten en hun vorsten.

Activistische groeperingen hebben de vijf staten aangeklaagd – Saoedi-Arabië, Koeweit, Qatar, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) – tal van mensenrechtenschendingen begaan.

Jarenlang hebben de beschuldigingen zich geconcentreerd op de Perzische Golfpraktijk van het importeren van honderdduizenden arme buitenlandse arbeiders die werken voor lage lonen, waaronder honderdduizenden vrouwelijke “huishoudelijk personeel” die geen arbeidsrechten hebben en vaak worden geconfronteerd met uitbuiting en seksueel misbruik.

Jarenlang hebben de beschuldigingen zich geconcentreerd op de Perzische Golfpraktijk van het importeren van honderdduizenden arme buitenlandse arbeiders die werken voor lage lonen, waaronder honderdduizenden vrouwelijke “huishoudelijk personeel” die geen arbeidsrechten hebben en vaak worden geconfronteerd met uitbuiting en seksueel misbruik.

Lees ook:  Lichten! Camera! Doden! Hollywood, het Pentagon en keizerlijke ambities

De aanhoudende financiële relatie van Clinton met despotische Perzische Golfstaten kan Hillary als een voorstander van arbeidsrechten schaden en haar imago als krachtige voorstander van vrouwen aantasten.

Maar als staatssecretaris probeerde Clinton bewust en actief de sjeikdom te legitimeren door middel van vele nieuwe programma’s van het Department of State.

Het is onduidelijk wat voor soort beloften of concessies de Clintons de vorsten hebben gegeven in ruil voor hun overvloedige financiële steun door de jaren heen, maar vorige maand heeft de kandidaat haar langdurige steun voor fracking teruggedraaid.

Hillary’s nieuwe positie, vorige maand onthuld tijdens een CNN-presidentieel debat met Democratische tegenstander Sen. Bernie Sanders, bracht haar in overeenstemming met het beleid van de Golfstaat dat zich verzet tegen Noord-Amerikaanse olie- en gasfracking.

De FBI is naar  verluidt gestart met een tweede onderzoek  naar de voormalige secretaris naast haar onderzoek naar haar privé-e-mailserver. In dit onderzoek wordt gekeken naar ‘politieke corruptie’ en wordt gezocht naar bewijsmateriaal waarbij voormalig secretaris Clinton officiële overheidsgunsten heeft aangeboden aan stichtingsdonoren.

Het meest verontrustend voor Hillary zou echter Bill’s persoonlijke, vijfjarige zakelijke samenwerking met de autoritaire heerser van Dubai, Sheikh Mohammed bin-Rashid al-Maktoum  en zijn algehele vriendschap met de heersers van de Verenigde Arabische Emiraten kunnen zijn – een confederatie van staten die Dubai omvat .

Toen Bill bin-Rashid persoonlijk achtervolgde  om zich bij hem te voegen als een zakenpartner via zijn Dubai Investment Group , was de sjeik de kroonprins van Dubai.

Tijdens het partnerschap van Bill met bin-Rashid steeg zijn gestalte. Hij is nu de onbetwiste heerser van Dubai en de premier van de VAE.

De voormalige president en bin-Rashid hebben hun private financiële deals gesloten met een in Californië gevestigd private equity-fonds genaamd Yucaipa Partners, dat eigendom is van miljardair en democratische financier Ron Burkle. De drie werden zakenpartners en wilden een offshore soeverein vermogensfonds voor Yucaipa oprichten.

Clinton beëindigde zijn partnerschap met de beleggingsonderneming vijf jaar later, maar niet voordat hij ten minste $ 15 miljoen aan ‘gegarandeerde betalingen’ van het bedrijf inzamelde, volgens zijn persoonlijke belastingaangiften van 2003 tot 2008. De voormalige president zou naar verluidt nog eens $ 20 miljoen ontvangen van ‘ geld weglopen ‘ om het partnerschap te verlaten, volgens The Daily Beast.

Vandaag is Bill een regelmatige bezoeker van Dubai. Zijn vriend bin-Rashid runt Dubai als een absolute monarchie waar geen verkiezingen zijn. Mensenrechtengroepen betreuren de arbeidspraktijken van zowel Dubai als de VAE voor de uitbuiting van minstens 250.000 buitenlandse arbeiders.

De Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), opgericht door Samuel Gompers van de Amerikaanse Federatie van Arbeid na de Eerste Wereldoorlog en nu het belangrijkste internationale arbeidsorgaan van de arbeid organiseert, blijft de arbeidsomstandigheden in de Perzische Golfstaten bekritiseren.

In het rapport ‘World Employment and Social Outlook ‘ uit 2016 staat dat de regeringen in de Perzische Golf ‘gedwongen arbeid, moderne slavernij, mensenhandel en de ergste vormen van kinderarbeid’ gebruiken

“Gezien de grote afhankelijkheid van migrerende werknemers, kan het risico van dwangarbeid of mensenhandel in de Arabische staten niet worden genegeerd,” concludeerde de IAO.

Een Human Rights Watch-rapport uit 2014 was  ook gericht op de 146.000 vrouwelijke arbeidsmigranten die in de Verenigde Arabische Emiraten werken. De mensenrechtengroep beschuldigde de vrouwen ‘dat zij leed aan misbruik dat neerkwam op dwangarbeid en mensenhandel’.

Arbeidsmigranten zijn uitgesloten van de arbeidswetgeving van het land. “Huishoudelijke werknemers hebben vrijwel geen wettelijke waarborgen voor hun tewerkstelling,” meldde de activistische groep.

Lees ook:  Zweedse activiste gearresteerd en geterroriseerd omdat zij zich uitsprak tegen de intolerantie en geweld in haar land

De banden van de Clinton Foundation gaan verder dan steun van regeringen. Vier miljardair Saoedi’s, samen met groepen de Dubai Foundation en Friends of Saudi Arabia, hebben volgens de website van de stichting nog eens $ 30 miljoen bijgedragen aan de Clinton Foundation.

Bill’s Dubai-links gaan dieper dan alleen zijn omgang met sjeiks. Tussen 2011 en 2014 ontving hij $ 5,6 miljoen van het in Dubai gevestigde bedrijf GEMS Education voor zijn functie als ‘erevoorzitter’.

De American University of Dubai heeft een William Jefferson Clinton Scholars-programma en de voormalige president was een frequente gast van de universiteit.

Toen ze staatssecretaris was, versterkte Hillary ook de Clinton-VAE-relatie. Het ministerie van Buitenlandse Zaken keurde Bill’s spreekbeurten aan de VAE goed, die hem $ 1,1 miljoen aan spreekgeld opleverden.

In 2005 adviseerde Bill Dubai persoonlijk over de controversiële deal waarbij het emiraat zes Amerikaanse havens zou bezitten. De deal werd krachtig tegengewerkt door inlichtingenfunctionarissen die de haven beschouwden als kwetsbaar voor terroristische infiltratie. In het Congres geconfronteerd met hevige oppositie, trok Dubai zijn inspanningen terug om de Amerikaanse havens te kopen.

Arabische hervormers hebben de programma’s van Clinton’s State Department hard bekritiseerd om het imago van de VAE te versterken en het fortuin van vele monarchieën in de Golf te legitimeren.

“De vrucht van Clinton’s eigen beleid heeft in feite de oude regimes kracht bijgezet”, zegt Dr. Zuhdi Jasser, president van het American Islamic Forum for Democracy en mede-oprichter van de moslimhervormingsbeweging.

Terugkijkend op haar vier jaar als staatssecretaris, zei Jasser tegen TheDCNF: “Ik kon nergens zien waar zij hervormers in staat stelde.” Hij zei dat Bill en Hillary deel uitmaken van de “wereldwijde vestiging” die de status quo nastreeft.

“De ‘wereldwijde vestiging’ heeft de volkeren van deze landen al generaties lang verstikt,” vertelde hij TheDCNF. “En Hillary Clinton maakt deel uit van de wereldwijde vestiging van vorsten, autocraten en dictators.”

Hillary lanceerde belangrijke initiatieven die werden verwelkomd door de VAE. In september 2012 organiseerde ze persoonlijk op het ministerie van Buitenlandse Zaken een conferentie bijgewoond door leidinggevenden van 90 Amerikaanse bedrijven, genaamd de Global Infrastructure Conference. Het werd bijgewoond door acht leiders van de VAE.

De voormalige secretaris promootte en sprak ook sterk vóór een programma van het State Department in december 2012, genaamd de “Third Global Entrepreneurship Summit with Entrepreneurial Ventures of Arabia”, die in de VAE werd gehouden. De Perzische Golf-natie noemde de conferentie van het State Department “het vlaggenschipplatform van de VAE voor innovatie.”

Haar inspanningen hielpen het slechte wereldwijde imago van de VAE te legitimeren. Een Freedom House-rapport uit 2015  rangschikte de VAE vlak als ‘niet gratis’. Op een schaal waar men ‘beste’ en een ‘slechtste’ zeven was, plaatste Freedom House de VAE een zes voor burgerlijke vrijheden, politieke rechten en algemene vrijheid.

Tijdens de ambtstermijn van Hillary organiseerde het Amerikaanse consulaat in de Verenigde Arabische Emiraten ook met hoge functionarissen van de Verenigde Arabische Emiraten een handelsmissie die door de Verenigde Staten reisde op zoek naar Amerikaanse investeringen.

In december 2011 leidde Hillary persoonlijk een Amerikaanse delegatie naar de VAE en ontmoette bin-Rashid in zijn Zabeel Palace met de minister van Buitenlandse Zaken van de VAE en feitelijk leider Sheikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan. De familie Zayed gaf tussen de $ 1 miljoen tot $ 5 miljoen aan de Clinton Foundation, volgens de website van de stichting.

De Clinton Foundation lijkt extremistische islamisten in hun kantoren in het Midden-Oosten te hebben getolereerd. Een Egyptische rechtbank veroordeelde een voormalige topmedewerker van de Clinton Foundation , Gehed el-Haddad, tot levenslange gevangenisstraf wegens ‘aanzetten tot geweld’ en het ondersteunen van een islamistisch protest tegen de door de militairen geleide verdrijving van de voormalige Egyptische president Mohamed Morsi.

Lees ook:  Undercover in polen: Polen en Roemenen misbruiken Nederland als uitkeringsgrabbelton

Van 2007 tot 2012 was el-Haddad een stadsdirecteur van Caïro van de Clinton Foundation in Egypte en voerde het kantoor in het land, evenals geregisseerde communicatie.

El-Haddad had een bekende reputatie voor het bevorderen van de radicale islam. Hij trad formeel toe tot Morsi’s Freedom and Justice Party in mei 2011 als senior adviseur voor buitenlandse zaken, overlappend gedurende meer dan een jaar tijdens zijn ambtstermijn bij de Clinton Foundation, volgens zijn Linked-In sociale media-pagina.

Clinton zou ook kunnen bieden voor de Golfstaten op binnenlandse aangelegenheden. Zoals eerder vermeld, heeft ze onlangs haar steun voor fracking teruggedraaid en haar oppositie hiertegen aangekondigd.

Hydraulische breuk van schalie heeft de Verenigde Staten van een importeur van olie en gas veranderd in een exporteur, die olieproducerende staten bedreigt, maar met name olieproducenten zoals Saoedi-Arabië en de golfstaten.

Een artikel  uit het linkse Mother Jones Magazine uit 2014 haalde uit naar Clinton’s agressieve promotie van fracking overzee. “Onder haar leiding werkte het ministerie van Buitenlandse Zaken nauw samen met energiebedrijven om fracking over de hele wereld te verspreiden,” riep het.

Het was met name kritisch dat ze in augustus 2010 een conferentie over schalieolie voor het ministerie van Buitenlandse Zaken belegde die voor de pers was gesloten. “De media waren niet aanwezig en ambtenaren weigerden basisinformatie te onthullen, inclusief welke landen eraan deelnamen,” meldde moeder Jones.

In een CNN-debat van 6 maart keerde Clinton haar frackingpositie echter om en legde ze veel voorwaarden op die ze als president zou stellen aan de voortzetting van fracking.

“Tegen de tijd dat we door al mijn omstandigheden gaan, denk ik niet dat er veel plaatsen in Amerika zullen zijn waar fracking zal blijven plaatsvinden,” vertelde ze het publiek.

Richard Rahn van het Institute for Global Economic Growth zei dat hij gelooft dat Hillary haar melodie gedeeltelijk heeft veranderd om de sjeiks in de Golf te sussen.

“De Clinton’s doen altijd alles op een berekende manier. “Ok, ik ga na fracking, waarom niet doorgaan en mijn milieuvrienden gelukkig maken, maar tegelijkertijd de vruchten plukken van inkomsten uit buitenlandse bronnen door mijn Sheikh’s gelukkig te maken,” “vertelde hij TheDCNF.

Dr. Steven J. Allen, vice-president van het Capital Research Centre, dat donkere geldstromen naar belangenorganisaties volgt, was het daarmee eens.

“Waarom zou ze een standpunt innemen over fracking dat mensen in plaatsen zoals Pennsylvania zou vervreemden nadat het niet aannemelijk is dat Bernie de nominatie zou kunnen krijgen,” vroeg Allen.

“De oliestaten in het Midden-Oosten zouden geïnteresseerd zijn in het niet bereiken van energieonafhankelijkheid. Dus fracking zou iets zijn waar ze tegen zouden zijn en zou heel blij zijn met haar omkering, ‘zei hij.

MSNBC-gastheer Rachel Maddow vroeg Clinton in maart of ze de Clinton Foundation moest sluiten. “Moet er een zaak worden aangevoerd, een ethische zaak die moet worden aangevoerd dat de Clinton Foundation en het wereldwijde initiatief in wezen als een familiestichting moeten worden afgebouwd terwijl u zich kandidaat stelt voor de president,” vroeg ze aan de Democratische kandidaat. “Ik denk dat het niet onredelijk is om te vermoeden dat mensen donaties kunnen geven aan The Clinton Foundation in de hoop dat zij uw mening over hen, als presidentskandidaat, of uiteindelijk als president als u wordt verkozen, positief zullen beïnvloeden.”

Clinton omzeilde de vraag.

De Clinton-campagne heeft niet gereageerd op een e-mailverzoek van TheDCNF over haar relatie met leiders van de Perzische Golf.Comments

comments