De krakelinglogica van het immigratiebeleid van Trump

De krakelinglogica van het immigratiebeleid van Trump

14 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Zijn regering verbergt een oude, racistische boodschap achter het nieuwe, op verdiensten gebaseerde immigratiebeleid.

De beste immigratiebeambte van Donald Trump probeerde dinsdag zijn hand op poëzie en vernieuwde ‘De nieuwe kolos’ – het sonnet van Emma Lazarus vereeuwigd in het voetstuk van het Vrijheidsbeeld – om te passen bij het nativistische beleid van de regering. Gevraagd door NPR als het Lazarus-gedicht – dat de beroemde regels bevat: “Geef me je moe, je armen, je ineengedoken massa’s die verlangen om vrij te ademen, het ellendige afval van je krioelende kust” – maakt nog steeds deel uit van de “Amerikaanse ethos”, Cuccinelli haalde de vraag van zich af. “Dat zijn ze zeker,” zei Cuccinelli. “Geef mij uw moe en uw armen – die op eigen benen kunnen staan ​​en die geen openbare aanklacht zullen worden.”

Als poëzie is het zeker niet te vergelijken met Lazarus’s stijgende beeldtaal, noch haar troostende bedoeling – hoewel dat niet echt een verrassing is gezien de geschiedenis van Cuccinelli. (In 2012, terwijl hij als procureur-generaal van Virginia diende, vergeleek hij immigranten met dieren . “[Het DC-natuurbeschermingsbeleid] is slechter dan ons immigratiebeleid – je kunt geen rattenfamilies uit elkaar halen. Of wasberen of de rest en je kunt ze zelfs niet doden, “zei Cuccinelli.” Het is ongelooflijk. “) Op maandag citeerde Cuccinelli het gedicht van Lazarus terwijl hij een van de meest agressieve inspanningen van de regering Trump onthulde om de legale immigratie te beteugelen.

Het plan, gebaseerd op een 19e-eeuws (en nooit geformaliseerd) “publiekrechtelijk” principe, zou groene kaarten en burgerschap kunnen weigeren aan immigranten die gebruik hebben gemaakt van openbare diensten, zoals Medicaid, SNAP (voedselbonnen) of CHIP, of aan degenen die als ” waarschijnlijk ‘om ze in de toekomst te gebruiken. Per The Washington Post :

Lees ook:  Trump: Ziek Europa moet buiten blijven!

Factoren die kunnen tellen tegen een aanvrager van een groene kaart zijn onder meer “een medische aandoening” die het werk of de school kan verstoren; niet genoeg geld hebben om “redelijkerwijs te verwachten medische kosten” te dekken die verband houden met een dergelijke medische aandoening; met “financiële verplichtingen”, die zijn goedgekeurd om een ​​openbaar voordeel te ontvangen, zelfs als de persoon het voordeel niet daadwerkelijk heeft ontvangen; een lage kredietscore hebben; het ontbreken van een particuliere ziektekostenverzekering; de afwezigheid van een universitair diploma; niet de Engelse taalvaardigheden hebben ‘voldoende om de arbeidsmarkt te betreden’, of een sponsor hebben die ‘onwaarschijnlijk’ is om financiële ondersteuning te bieden.

De administratie is van plan deze maatregelen sinds vorig jaar te implementeren. In de persconferentie van maandag benadrukte Cuccinelli dat het plan bedoeld was om “zelfredzaamheid” bij immigranten te bevorderen. Maar het waarschijnlijke effect is om immigranten die mogelijk openbare diensten nodig hebben, te ontmoedigen hen te zoeken, uit angst dat dit hun kansen op verblijfsstatus of naturalisatie zou kunnen schaden.

Het is ook een ander teken van de regering die worstelt om een ​​oplossing in haar aanpak van immigratiebeleid. De hardliners in de administratie, zoals Cuccinelli en senior adviseur Stephen Miller, gaan eindelijk voorbij de focus op illegale immigratie om beperkingen op te leggen aan legale immigratie – iets dat hun ultieme doel is sinds de vroegste dagen van deze regering. Maar dit Witte Huis probeert ook de zakelijke belangen te behartigen door te beweren dat het op ‘verdienste gebaseerde’ immigratie vooruitgaat, met name H-1B-visa, die door vele industrieën worden begunstigd, met name de technologiesector.

Tot op zekere hoogte is deze benadering symbolisch voor een regering die heeft geprobeerd de populistische, xenofobe retoriek van Trump te bevorderen en tegelijkertijd vast te houden aan een pro-business, anti-regulerende Republikeinse agenda die voldoet aan moerasnormen. Door aan te geven dat de ineengedoken massa’s niet langer welkom zijn, terwijl anderen in de administratie (met name Jared Kushner ) blijven pleiten voor de soorten visa die in Silicon Valley de voorkeur genieten, spint Team Trump dit als niet voor “nul immigratie”, maar voor de ” juiste vorm van immigratie.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Trump krijgt eindelijk wat hij altijd al wilde

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  De lelijke terreur van een fascistische afgrond schuilt op de achtergrond van deze pandemie
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments