Jeffrey Epstein aanklager Jennifer Araoz klaagt Ghislaine Maxwell, 3 Epstein-stafleden aan

Jeffrey Epstein aanklager Jennifer Araoz klaagt Ghislaine Maxwell, 3 Epstein-stafleden aan

14 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

Jennifer Araoz beweert dat ze herhaaldelijk seksueel werd aangevallen door Jeffrey Epstein in zijn herenhuis in New York toen ze 14 en 15 was, inclusief een gewelddadige verkrachting in 2002.

Een nieuw front in de Jeffrey Epstein-zaak opende woensdagochtend, toen zijn aanklager Jennifer Araoz een rechtszaak aanspande tegen zijn nalatenschap, zijn oude medewerker Ghislaine Maxwell en drie niet nader genoemde vrouwelijke personeelsleden.

Araoz beweert dat ze herhaaldelijk seksueel werd aangevallen door Epstein in zijn herenhuis in New York City toen ze 14 en 15 jaar oud was, inclusief een gewelddadige verkrachting in 2002. Ze openbaarde haar vermeende misbruik voor het eerst in een exclusief “Today” show-interview met Savannah Guthrie van NBC News op 10 juli, dezelfde dag dat ze papieren in de rechtbank van New York neerlegde waarin ze voornemens was Epstein aan te klagen.

De klacht die Araoz woensdag heeft ingediend, beweert dat Maxwell en de stafleden “met elkaar hebben samengewerkt om seksueel misbruik en verkrachting van eiser mogelijk te maken en anders te vergemakkelijken .”

“Vandaag is mijn eerste stap in de richting van het terugvorderen van mijn macht”, zei Araoz tijdens een telefoongesprek woensdag na de aanklacht. “Jeffrey Epstein en zijn netwerk van enablers hebben me gestolen. Ze hebben me beroofd van mijn jeugd, mijn identiteit, mijn onschuld, mijn eigenwaarde. Ze zijn te lang aan de verantwoording ontsnapt. Ik ben hier vandaag omdat ik van plan ben dat te veranderen. “

Araoz publiceerde woensdag ook een opiniestuk in The New York Times waarin ze haar beslissing om een ​​rechtszaak aan te spannen toelichtte.

“Het streven naar rechtvaardigheid eindigt niet. Het begint nu, “zei de civiele advocaat van Araoz, Dan Kaiser.

Hij zei dat de ‘volwassen enablers’ rond Epstein het misbruik van zijn cliënt mogelijk maakten.

“Volwassenen nauw binnen de baan van Epstein – ze zijn allemaal verwijtbaar. … Ze deelden verbindingen en middelen met elkaar om deze misdaden verborgen te houden. ‘

Kaiser zei ook dat als er machtige mannen deelnamen aan de vermeende sekshandel van Epstein, ze ook enablers zijn, en hij zou overwegen namen aan het kostuum toe te voegen zoals feiten dicteren.

“Onze natie zou dit soort misbruik door de elite en de plutocraten niet moeten tolereren,” zei hij.

Kaiser zei dat het belangrijk zou zijn om een ​​verklaring van Maxwell te krijgen, en alle andere informatie op het gebied van getuigenissen en documenten die kunnen helpen een niet nader genoemde vermeende ‘recruiter’ te identificeren.

De rechtszaak is een van de eersten die na zijn dood door kennelijke zelfmoord zaterdag werd aangespannen tegen Epstein’s nalatenschap. Het wijzigt een rechtszaak die Araoz wilde indienen tegen hem om zijn nalatenschap als verdachte te benoemen.

Het is ook een van de eerste rechtszaken die zijn aangespannen onder de nieuwe Child Victims Act van de staat New York, die woensdag van kracht wordt. De historische wet stelt slachtoffers van seksueel misbruik van kinderen in staat civiele zaken in te stellen tegen vermeende misbruikers voor de komende 12 maanden, ongeacht wanneer het misbruik plaatsvond. Na het jaar hebben slachtoffers tot 55 jaar nog steeds de mogelijkheid om civiele zaken in te dienen.

De zaak van Araoz werd niet geciteerd in de aanklacht wegens sekshandel tegen Epstein in juli. Na zijn aanklacht en nadat ze haar beschuldigingen openbaar had gemaakt, werd ze geïnterviewd door zowel de FBI als de federale officieren van justitie voor het zuidelijke district van New York als onderdeel van hun onderzoek naar Epstein. Araoz blijft samenwerken terwijl de criminele focus zich richt op potentiële Epstein-samenzweerders, vertelde haar advocaten aan NBC News. Araoz-procureur Kimberly Lerner zei dat Araoz door de FBI een slachtoffernummer heeft gekregen en ook contact heeft gehad met het kantoor van de officier van justitie in Manhattan.

Lees ook:  ELEKTRISCHE AUTO´S WAAROM DE LEUGENS STEEDS GROTER WORDEN

Meerdere jonge vrouwen hebben Maxwell, nu 57, de jongste dochter van de overleden Britse publicatiemagnaat Robert Maxwell, beschuldigd van medeplichtigheid aan de vermeende sekshandel in Epstein. Ze zeggen dat ze ze rechtstreeks heeft gerekruteerd of logistieke ondersteuning heeft geboden, zoals het plannen van bezoeken aan het huis van Epstein.

De vermeende rol van Maxwell kwam vorige week scherper in beeld in nieuw niet-afgesloten gerechtelijke dossiers, waaronder verklaringen van voormalige masseuses, stafleden en medewerkers van Epstein. Ze schilderen een portret van Maxwell als belangrijkste enabler van de beschuldigde seksuele roofdier.

De indieningen zijn gerelateerd aan een 2015 lasterproces dat het vermeende Epstein-slachtoffer Virginia Roberts Giuffre heeft ingediend tegen Maxwell. Die zaak werd in 2017 buiten de rechtbank beslecht.

Maxwell is niet strafrechtelijk aangeklaagd en heeft herhaaldelijk de beschuldigingen tegen haar ontkend. In het pleidooi van 2007 van Epstein kwamen officieren van justitie overeen geen strafrechtelijke vervolging in te stellen tegen andere potentiële samenzweerders die in de loop van het onderzoek werden geïdentificeerd. Maxwell werd niet genoemd in de overeenkomst als een potentiële mede-samenzweerder. Epstein pleitte schuldig aan twee misdrijven in de prostitutie van de staat, diende 13 maanden in een gevangenis in de provincie – met vrijlating overdag – en geregistreerd als zedendelinquent. De deal is breed bekritiseerd door juridische experts.

De zaak van Araoz vertegenwoordigt een nieuwe wettelijke aansprakelijkheid voor Maxwell en het huishoudelijk personeel – een secretaresse, een meid en een ‘recruiter’ die Araoz zegt dat ze buiten haar middelbare school een paar blokken van Epstein’s huis in het najaar van 2001 tegenkwam.

De rechtszaak beweert dat Maxwell “heeft deelgenomen aan en Epstein heeft geholpen bij het handhaven en beschermen van de sekshandelring van verdachte Epstein” door te zorgen voor een gestage stroom van jonge vrouwen door het identificeren en inhuren van “recruiters”, het plannen van afspraken met Epstein, evenals het intimideren van potentiële getuigen en het waarborgen van de schema bleef geheim.

Hoewel Araoz zegt dat ze Maxwell nooit persoonlijk heeft ontmoet, trekt haar pak een directe lijn tussen de vermeende administratieve ondersteuning van Maxwell van Epstein’s sekshandel en de mishandeling die ze ervoer. “Op basis van informatie en overtuiging”, zegt de klacht, “heeft Maxwell samengewerkt met Epstein bij de implementatie en het onderhoud van zijn criminele onderneming die op haar beurt het slachtoffer was van mevrouw Araoz.”

De advocaten van Maxwell hebben niet onmiddellijk gereageerd op een verzoek om commentaar of een vraag over haar verblijfplaats. Araoz-advocaat Kaiser zei dat de advocaten van Maxwell “kort contact met ons hadden. Ze waren afwijzend tegenover de aantijgingen. “Hij zei dat ze geen specifieke feitelijke bewering ontkenden.

“De krachtige en rijke Epstein ingeschakeld”, vertelde Kaiser aan NBC News. “De goed verbonden leden namen allebei deel aan de ring van sekshandel en hielpen bij de verhulling en bestendiging ervan. Ze zullen nu verantwoordelijk worden gehouden. “

Op haar oproep met verslaggevers zei Araoz: “Hoewel ik boos ben dat de dood van de heer Epstein betekent dat hij mij nooit persoonlijk zal antwoorden voor de rechtbank, wordt mijn besluit om gerechtigheid na te streven alleen maar versterkt. Mijn verhaal en mijn ervaringen – degenen die zijn crimineel gedrag mogelijk hebben gemaakt en vergemakkelijkt – niets daarvan is verminderd of geïmmuniseerd simpelweg omdat hij blijkbaar ervoor koos zijn eigen leven te nemen. “

Lerner zei dat het Araoz juridische team juridische stappen overweegt tegen de federale gevangenis waar Epstein zaterdag niet reageerde. “Ze hadden één plicht, om die gevangene veilig te houden. … Er moet verantwoordelijkheid zijn.”

De advocaten van Epstein reageerden niet op verzoeken om commentaar. In eerdere gesprekken met de advocaten van Araoz hadden de advocaten van Epstein haar geloofwaardigheid in twijfel getrokken.

De nieuwe Child Victims Act van New York heeft ook betrekking op strafzaken – het statuut van beperkingen is vijf jaar toegenomen, zodat slachtoffers nu tot 28 jaar de tijd hebben om een ​​aanklacht in te dienen wegens seksueel misbruik en 25 jaar voor misdrijven.

Zoals NBC News eerder heeft gemeld, heeft Araoz nooit contact opgenomen met de autoriteiten om haar verhaal te vertellen, maar ze zegt dat ze minstens vier mensen – haar moeder, haar oude vriend en twee goede vrienden – heeft verteld over de Epstein-ontmoetingen enkele jaren nadat ze plaatsvonden. Bereikt door NBC News, alle vier bevestigden dat ze hen jaren geleden vertelde dat ze seksueel was aangevallen door Epstein.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Het geheim van twee PM's in een lekgevoelige regering


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments