4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Raad eens wie China de schuld geeft van de rellen in Hong Kong?

china

 13 total views,  7 views today

Dit gaat niet goed eindigen. Als gevolg van onze voortdurende handelsoorlog verslechterden de Amerikaanse betrekkingen met China al snel, maar nu dreigt de chaos in Hong Kong hen volledig te vernielen. Geweld tussen politieke demonstranten en oproerpolitie komt overal ter wereld in het nieuws, en zoals u hieronder zult zien, geven de Chinezen de Verenigde Staten de schuld van wat er gebeurt.

 Op dinsdag werden vluchten op Hong Kong International Airport geannuleerd voor een tweede dag op rij, en de oproerpolitie bestormde de luchthaven in een poging om de duizenden demonstranten die het bezetten te verdrijven. Dit resulteerde in extreem gewelddadige botsingen, en je kunt hier onbewerkte video van een van deze confrontaties zien . Onnodig te zeggen dat de Chinese regering zeer gealarmeerd is door deze ontwikkelingen. VolgensABC News , een topambtenaar, vertelde de pers dat deze protesten in Hong Kong “begonnen tekenen van terrorisme te vertonen” …

De botsingen leken een escalatie te vertegenwoordigen 10 weken na het massale, vreedzame begin van het protest begin juni, toen honderdduizenden in de semi-autonome stad marcheerden tegen een nu geschorste uitleveringswet. Een Chinese functionaris zei dinsdag dat demonstranten “begonnen zijn tekenen van terrorisme te vertonen,” en China leek een hardhandig optreden tegen de democratische beweging te wegen.

Gesteund door woede over het harde optreden van de politie van Hong Kong, zijn de protesten de afgelopen weken meer confronterend geworden en bereikten ze afgelopen maandag een nieuw niveau met een stadsaanval die het verkeer verstoorde en honderden vluchten.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat er een groot optreden optreedt. Er wordt gemeld dat China troepen naar Hong Kong heeft verplaatst en de Chinezen weigeren nu ook Amerikaanse oorlogsschepen te laten stoppen in Hong Kong . Blijkbaar zijn ze bang dat de aanwezigheid van Amerikaanse oorlogsschepen de situatie kan escaleren en dus willen ze geen enkel risico nemen.

En het kan heel lang duren voordat de Amerikaanse marine in de toekomst de havens van Hong Kong kan gebruiken. Op dit punt hebben de Chinezen geconcludeerd dat ‘externe buitenlandse strijdkrachten’ verantwoordelijk zijn voor de protesten in de stad, en de schuldige wordt direct op de Verenigde Staten gericht. Het volgende komt van NPR …

Samen met zijn steeds snellere retoriek heeft Beijing samenzweringstheorieën aangemoedigd die nu populair zijn in China dat de protesten werden opgezet en gefinancierd door de Verenigde Staten. In een tweede persconferentie vorige week gaf het Chinese kantoor in Hong Kong de schuld aan “buitenlandse strijdkrachten” voor het protest, onder verwijzing naar verschillende ontmoetingen die Amerikaanse leiders hadden met Hong Kong-aanhangers van pro-democratie dit voorjaar in Washington.

De ideeën hebben veel steun gekregen op het vasteland van China: toen een prominente commentator van internationale betrekkingen de theorieën over steun van de CIA voor de protesten verwierp als een ongegronde samenzwering, werd hij als verrader door online bloggers belasterd .

De meeste Amerikanen zijn niet diep boos op China, en daarom begrijpen ze niet waarom ze diep boos op ons zouden zijn. Maar het is van cruciaal belang voor ons om te begrijpen dat de Chinezen de Verenigde Staten nu als vijand # 1 beschouwen , en het anti-Amerikaanse sentiment wordt voortdurend gevoed door officiële verklaringen van de Chinese regering. Woordvoerster Hua Chunying van het ministerie van Buitenlandse Zaken vertelde bijvoorbeeld onlangs aan de pers dat de protesten in Hong Kong “op de een of andere manier het werk van de VS” zijn en zij waarschuwde dat degenen die zich in Hong Kong mengen “zich alleen maar zullen verbranden” …

“Zoals jullie allemaal weten, zijn ze op de een of andere manier het werk van de VS,” zei woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken Hua Chunying op een persconferentie in Beijing.

Hua voegde eraan toe dat China “nooit buitenlandse strijdkrachten zou toestaan ​​om zich te bemoeien met de semi-autonome stad, en waarschuwde dat” degenen die (met) vuur spelen alleen zichzelf zullen verbranden. “

En het helpt zeker niet dat ambtenaren uit de Verenigde Staten een ontmoeting hebben gehad met belangrijke organisatoren van de protesten in Hong Kong. In feite hebben de Chinese staatsmedia dit feit gebruikt als bewijs dat de protesten “zijn gesponsord door de VS” …

Chinese staatsmedia hebben meerdere redactionele artikelen uitgegeven die de VS de schuld geven van de chaos. Het door de staat gerunde tabloid Global Times beweerde maandag dat er “ongekend niveau van contact” was geweest tussen Hong Kong-pro-democratie leiders en westerse regeringen.

“Het is een open geheim in Hong Kong dat de troepen die protesteren tegen de uitleveringswet gesponsord zijn door de VS”, aldus de krant.

Toen een foto van de officiële Julie Eadeh-ontmoeting van het ministerie van Buitenlandse Zaken met een groep Hongkongse demonstranten op sociale media werd geplaatst , ging deze onmiddellijk viraal. Overal in China waren er kreten dat de VS een revolutie in Hong Kong probeerden te starten, en het anti-Amerikaanse sentiment steeg naar een geheel nieuw niveau.

Chen Weihua (陈卫华) on Twitter: “There were reports suggesting Julie Eadeh is a trained subversion expert at the US consulate in Hong Kong. Her meeting with HK protesters would be evidence of US inciting and instigating the riots in Hong Kong. Is she under the direct order of former CIA chief Mike Pompeo? pic.twitter.com/jHazIpMM4K / Twitter”

There were reports suggesting Julie Eadeh is a trained subversion expert at the US consulate in Hong Kong. Her meeting with HK protesters would be evidence of US inciting and instigating the riots in Hong Kong. Is she under the direct order of former CIA chief Mike Pompeo? pic.twitter.com/jHazIpMM4K

Of het nu gerechtvaardigd is of niet, het zou moeilijk zijn om te overdrijven hoe boos de Chinezen nu zijn. Op dit moment is er zoveel woede dat zelfs een van de meest gerespecteerde nieuwsankers in het hele land een expletief gebruikte tijdens zijn nieuwsuitzending over de Verenigde Staten …

Een van de meest opmerkelijke anti-Amerikaanse uitbarstingen kwam vorige week toen Kang Hui, een van China’s meest erkende televisie-nieuwsankers, de Verenigde Staten in de lucht aanviel als een hegemon die anderen pestte en bedreigde.

“Ze zorgen voor meer problemen en hunkeren naar de hele wereld om in chaos te zijn en zich te gedragen als een **** – roerstokje,” zei Kang in het meestal stoere nationale nieuwsprogramma om 19.00 uur op CCTV, de Chinese staatsomroeporganisatie. Het explosief werd al snel een van de meest gezochte zinnen op Chinese sociale media.

Natuurlijk zijn de demonstranten in Hong Kong niet bepaald verlegen over hun voorliefde voor de Verenigde Staten. Ze zijn gefilmd met Amerikaanse vlaggen en het Amerikaanse volkslied . Ze hadden gehoopt op meer steun van president Trump, maar tot nu toe heeft Trump een uitgesproken neutrale houding aangenomen en hij lijkt gefrustreerd dat de Chinezen hem de schuld geven van wat er gebeurt …

“Velen geven mij, en de Verenigde Staten, de schuld voor de problemen in Hong Kong. Ik kan me niet voorstellen waarom? ‘Trump tweette dinsdag. Hij voegde eraan toe: “Onze inlichtingen hebben ons laten weten dat de Chinese regering troepen naar de grens met Hong Kong verplaatst. Iedereen moet kalm en veilig zijn! ‘

In afzonderlijke opmerkingen voor verslaggevers zei Trump: “Het ding in Hong Kong is een zeer moeilijke situatie. Ik hoop dat het vreedzaam werkt. Ik hoop dat niemand gewond raakt. Ik hoop dat niemand wordt gedood. ‘

Zoals met zoveel andere dingen in het leven, is perceptie vaak belangrijker dan de realiteit, en wat er echt toe doet in deze situatie is dat de Chinezen er 100 procent van overtuigd zijn dat de Verenigde Staten achter de protesten van Hong Kong staan.

President Trump of andere Amerikaanse functionarissen zouden waarschijnlijk niets kunnen doen om hen ervan te weerhouden dit te geloven, en dat betekent dat het anti-Amerikaanse sentiment in China waarschijnlijk zal blijven toenemen zolang de protesten in Hong Kong voortduren.

Onnodig te zeggen dat dit een handelsovereenkomst nog minder waarschijnlijk maakt, en dat is echt slecht nieuws voor de hele wereldeconomie.

De twee grootste economieën op de hele planeet zijn nu verwikkeld in een confrontatie met hoge inzet, en het resultaat zal zeer ernstige gevolgen hebben voor elke man, vrouw en kind op de hele planeet.

Helaas weten de meeste Amerikanen nog steeds helemaal niet wat er echt aan de hand is. De meesten van ons lijken nog steeds te geloven dat alles op de een of andere manier goed gaat komen, en ik wou dat dat echt waar was.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments