Het probleem met Europa is de mentaliteit van de bevolking

Het probleem met Europa is de mentaliteit van de bevolking

15 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Er is de afgelopen jaren veel  nieuws geweest. Eerst was er Brexit en daarna was er de verkiezingsoverwinning van Donald Trump in Amerika. Toen dit jaar werd Viktor Orban herkozen in Hongarije, kwam de partij van Matteo Salvini in de regering via een coalitie in Italië, en deze week won de nationalist Jair Bolsonaro een grote overwinning bij de presidentsverkiezingen in Brazilië, ondanks dat hij tijdens een campagne in de maag werd gestoken.

Al deze gebeurtenissen hebben de wereld veranderd of u nu achter of voor het beleid staat van deze populisten, een ding is zeker de wereld is aan het veranderen.

Dit zijn allemaal prestaties die gevierd moeten worden; eerlijk gezegd terug in 2015 dacht niemand van ons dat dit mogelijk zou zijn of op zijn minst haalbaar in zo’n korte tijd. Desondanks doemt het duistere spook van massa-immigratie nog steeds op over Europa en wordt het met de maand sterker. Er lijkt een muur van links staal te zijn die de landen van Spanje, Frankrijk, België, Luxemburg, Nederland, Duitsland en Zweden omringt. Uit electoraal oogpunt lijken ze een onneembare ei dat het dissidente recht gewoon niet kan kraken.

Ondanks massale immigratie in de derde wereld op een schaal die nog nooit eerder is gezien, ondanks politieke correctheid en cultureel marxisme dat elk aspect van het leven en de samenleving infiltreert, lijkt elk verzet op dit moment weinig resultaten te hebben opgeleverd. Nu zou je kunnen zeggen, hoe zit het met de wekelijkse anti-immigratie protestbewegingen in Duitsland? Om je de waarheid te vertellen waar ze sinds 2014 mee bezig zijn – nog voordat de migrantencrisis in 2015 begon – en hoewel ze worden geprezen, hebben hun inspanningen niet geleid tot enig verkiezingssucces, in tegenstelling tot andere landen. Bij recente lokale verkiezingen won de nationalistische AfD-partij wel terrein , maar de extreem-linkse Groene Partij won zelfs nog meer terrein dan zij, waarbij de CDU-partij van Merkel ondanks verliezen nog steeds algemeen won.

Deze terughoudendheid wordt ook gezien in Zweden en Nederland, waar de nationalistische Zweedse democraten en Geert Wilders beide zijn verslagen in de afgelopen twee jaar. In Frankrijk verlaten kiezers eerder de reguliere partijen, maar dit heeft nog steeds geen succes bij de verkiezingen opgeleverd. Emanuel Macron versloeg Marine Le Pen in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in 2017, en de campagne van Jean Le Pen tegen Jacque Chirac in de presidentiële race in het jaar 2002 was ook niet succesvol.

Europese globalisten zoals Angela Merkel overleven omdat het Duitse volk haar blijft toestaan ​​om te overleven. Ja, het is waar dat ze heeft aangekondigd dat ze zich terugtrekt in 2021, maar dat tijdsbestek is het equivalent van 2/3 van de termijn van een kanselier, dus ze staat duidelijk niet onder zoveel druk als velen zouden denken. Het feit dat politici zoals zij niet zijn verwijderd, komt voort uit de onwil van veel Europeanen in de landen die ik heb genoemd om de Europese Unie uit te dagen. U ziet, ondanks het zien en lijden van de catastrofale gevolgen van massale immigratie, cultureel marxisme en politieke correctheid, de burgers van deze landen nog steeds zwaar geïnvesteerd in hun steun aan de EU. Daarom stemmen ze niet op partijen die voorstander zijn van vertrek, zelfs als ze het eens zijn met de immigratiepositie van die partij.

Lees ook:  Schokkend Solna in Zweden: Migranten verkrachten twee jongens en begraven ze levend

Dus in Duitsland zijn de meeste kiezers het eens met het standpunt van de nationalistische AfD over immigratie, maar ze zullen niet op hen stemmen omdat de AfD voorstander is van het verlaten van de EU, en de meerderheid van de Duitse kiezers niet. En in Zweden steunt meer dan 50% van de kiezers het standpunt van de nationalistische Zweedse democraat over immigratiekwesties , maar slechts 12% van de kiezers stemde op hen tijdens de algemene verkiezingen van dit jaar. Dit komt opnieuw omdat de partij voorstander is van het verlaten van de EU en de Zweedse bevolking dat niet doet.

Zelfs in Italië ging Matteo Salvini enigszins zacht over zijn anti-EU retoriek tijdens zijn verkiezingscampagne en de daaropvolgende coalitieonderhandelingen. Dus in plaats van zich te houden aan zijn belofte om de euro te verlaten, concentreerde hij zich in plaats daarvan op het idee om een ​​chaotische exit uit de valuta te vermijden . Hij liet ook zijn kernbeleid vallen om de EU te verlaten en kwam in plaats daarvan met een nieuw beleid dat draaide om het heronderhandelen van bestaande Europese verdragen. Natuurlijk, als hij eenmaal veilig was in zijn positie als vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken, opende hij een volledige breedband tegen Brussel, maar als hij dit had gedaan tijdens de verkiezingscampagne en coalitieonderhandelingen, zou hij pro-EU zwevende kiezers hebben vervreemd – kiezers die hij hard nodig had.

Een winnende formule voor het dissidente recht in continentaal Europa ( behalve Engeland en Wales ) lijkt dus het aannemen van een manifest dat in strijd is met de EU, maar niet gepaard gaat met het verlaten van de EU. Zonder deze houding zouden de conservatieve regering van Polen, Victor Orban en Matteo Salvini zeker niet zijn gekozen. Vanuit een ideologisch perspectief is deze strategie zeker niet ideaal, maar het lijkt wel resultaten te boeken.

Er is een zekere ‘conformiteit’-mentaliteit onder veel Europeanen, vooral in Duitsland en Zweden, die hen volgens mij naïef maakt en overdreven vertrouwen in de Europese Unie. Voor de armere Europese staten en de mediterrane landen houden financiële subsidies hen echt in de EU. Zolang die subsidies blijven bestaan, zullen Hongarije en Polen, ondanks hun reactionaire regeringen, liever binnen de EU tegen Brussel vechten dan het van buitenaf te belegeren.

Zelfs met een strategie om anti-EU te zijn maar in de EU te willen blijven, zie ik nog steeds geen nationalistische partijen doorbreken in de landen die ik hierboven beschreef als een ‘muur van links staal’. Op dit moment is er gewoon niet het gevoel of de wil. En zelfs in Frankrijk, waar een nationalist de tweede ronde van een presidentsverkiezing kan bereiken, verliezen ze nog steeds met een ruime marge. Misschien met betrekking tot landen als Duitsland, is versnelling echt nodig voor het Overton-venster om te verschuiven – ik denk dat alleen de tijd zal leren.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Is Europa in opstand gekomen?

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Symptomen, Risico's, Bescherming Covid-19 al uit de hand? De belangrijkste reacties op de coronapandemie
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments