Monsanto proeft eindelijk zijn eigen gif

Monsanto proeft eindelijk zijn eigen gif

15 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Monsanto is het typische kwaadaardige bedrijf.

In de jaren zestig produceerde het Agent Orange, een defoliant – hardcore onkruidverdelger – die de VS tijdens de oorlog in Vietnam gebruikte. De militairen spoten enorme delen van het oerwoud en veroorzaakten vreselijke gezondheidseffecten zoals kanker en aangeboren afwijkingen bij Amerikaanse veteranen en Vietnamese burgers die aan de chemische stof waren blootgesteld.

Toen bracht Monsanto hun producten naar de VS en begon het gif op het thuisland te dumpen.

Glyfosaat is het hoofdingrediënt in Roundup, veel gebruikt als onkruidverdelger. Monsanto heeft patenten op gen-bewerkte variëteiten van gewassen die zijn gemodificeerd om het herbicide te weerstaan ​​terwijl onkruid om hen heen sterft. Het wordt ook gebruikt om tarweplanten te doden voor eenvoudiger oogsten.

Dit betekent dat vrijwel iedereen in de VS die reguliere voedingsproducten consumeert, wordt blootgesteld aan Roundup.

Er zijn aanwijzingen dat glutenintolerantie gerelateerd kan zijn aan glyfosaatintolerantie. En de opkomst van bepaalde soorten kanker in de VS komt ook overeen met het gebruik van de onkruidverdelger van Monsanto .

Amerikaanse regelgevende instanties zoals het USDA (Amerikaanse ministerie van Landbouw) en EPA (Environmental Protection Agency) beweren dat glyfosaat veilig is voor mens en milieu.

Maar Amerikaanse rechtbanken smeken om te verschillen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Bayer probeert het publiek ervan te overtuigen dat glyfosaat 'veilig' is, misleidende marketing blootgelegd

Ongeveer 13.000 civiele zaken tegen Monsanto lopen door het rechtssysteem.

De eerste drie kwamen terug in het voordeel van de eisers. Het bewijs toonde aan dat Roundup kanker veroorzaakte bij mensen die werden blootgesteld aan de onkruidverdelger.

Tot nu toe heeft de prijs $ 2 miljard opgebracht voor het bedrijf, maar het lijkt erop dat dit nog maar het begin is.

Ondertussen daalt het moederbedrijf, Bayer, dat vorig jaar Monsanto kocht, snel in waarde.

Bayer nam vorig jaar Monsanto over voor $ 63 miljard.

Nu vluchten investeerders , en de waarde van Bayer is met 40% gedaald sinds het Monsanto kocht. Bayer is nu $ 59 miljard waard, minder dan het voor Monsanto heeft betaald.

Het wordt tijd dat iemand betaalt voor de schade die Monsanto aan mensen heeft vergiftigd. Te lang heeft dit bedrijf samengewerkt met de Amerikaanse overheid om de bevolking te vergiftigen voor winst.

Het zal bevredigend zijn als de civiele schade oploopt tot het punt waarop deze bedrijven worden geliquideerd om de slachtoffers te betalen. Het is alleen maar passend dat de Roundup vergiftigt en de bedrijven vernietigt die ervan hebben geprofiteerd.

En nu Amerikaanse rechtbanken bedrijven uiteindelijk verantwoordelijk houden voor de mensen die ze schade toebrengen, zullen andere winstzoekende bedrijven niet meer in de buurt van het gifglyfosaat gaan.

Nu, als we de Amerikaanse regering gewoon verantwoordelijk kunnen houden voor haar aandeel in het in stand houden van haar mensen en het verdedigen van Monsanto …Lees ook:  Het geheime wapen van Bayer-Monsanto: Ex-groene lobbyist om de wereld te vertellen dat het kanker glyfosaat het klimaat zal redden

Comments

comments