We zijn net getuige geweest van de 4e grootste eendaagse daling in de Amerikaanse beursgeschiedenis

We zijn net getuige geweest van de 4e grootste eendaagse daling in de Amerikaanse beursgeschiedenis

15 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Je kunt je beter vastmaken, want het lijkt erop dat we een hobbelige rit tegemoet gaan. Op woensdag daalde de industriële gemiddelde van Dow Jones maar liefst 800 punten. Niet alleen was dat de slechtste dag van 2019, maar zoals je hieronder zult zien, zijn er slechts drie dagen in de Amerikaanse geschiedenis geweest die slechter zijn geweest.

Een omkering van de rentecurve bracht beleggers in paniekmodus en de verkoop was snel en furieus. En natuurlijk waren we op 5 augustus getuige van een daling van 767 punten. Dus dit is nu de tweede historische achteruitgang die we deze maand tot nu toe hebben gezien, en de maand is slechts ongeveer de helft voorbij. Zou het kunnen dat we aan de vooravond staan ​​van een grote ineenstorting van de aandelenmarkt?

Een daling van 800 punten is absoluut zeldzaam. Volgens CNN waren de volgende de 10 grootste afname van één dagpunt voor het industriële gemiddelde van Dow Jones vóór woensdag …

02/05/2018… -1,175.21

02/08/2018… -1.032.89

10/10/2018… -831.83

12/04/2018… -799.36

09/29/2008… -777.68

08/05/2019… -767.27

10/15/2008… -733.08

03/22/2018… -724.42

09/17/2001… -684.81

12/01/2008… -679,95

Dat betekent dus dat de duik van woensdag officieel de 4e grootste duik van één dag was die we ooit hebben gezien.

De ‘te grote om te falen’ banken waren aan de voorhoede van de achteruitgang, en enkele van de grootste namen in het bankwezen kregen absoluut apenhammer …

Bankaandelen leidden tot de achteruitgang, omdat het voor de groep moeilijker wordt om winst te maken door geld te lenen in een dergelijke omgeving. Bank of America en Citigroup daalden respectievelijk 4,7% en 5,2%, terwijl JP Morgan ook 4,15% daalde. De S&P 500 Financials Sector dook op intraday-basis onder in correctiegebied.

Zoals u zich zult herinneren, zijn bankaandelen ook in 2008 vooropgelopen.

Lees ook:  Koningin Máxima in Pakistan de Trojaan horse van de banken-elite

Gaat de geschiedenis zichzelf herhalen?

Het belangrijkste dat deze nieuwe paniekgolf op Wall Street veroorzaakte, was een inversie van de rentecurve …

De Amerikaanse staatsobligatiemarkt klonk woensdag alarm toen beleggers die risicovollere activa ontvluchtten, het rendement van de 30-jarige obligatie naar een recordhoogte brachten en het 10-jaars rendement voor het eerst sinds 2007 onder de koers van de tweejaars daalde.

De opbrengst van 10 jaar Treasury daalde maar liefst 1,9 basispunten onder de opbrengst van twee jaar in wat wordt beschouwd als een voorbode van een Amerikaanse economische recessie die in de komende 18 maanden begint.

Wanneer obligaties met een langere looptijd minder opleveren dan obligaties met een kortere looptijd, is dat een teken dat beleggers verwachten dat de economische omstandigheden zullen verslechteren. En zoals de geschiedenis ons heeft laten zien, worden recessies bijna altijd voorafgegaan door inversies van de rentecurve, en zovelen beschouwen dit als een uiterst verontrustend teken.

Dus nu zijn alle ogen gericht op de Federal Reserve en andere wereldwijde centrale banken, en veel analisten dringen er sterk op aan om iets te doen …

“De obligatiemarkt zegt dat centrale banken achter de curve zitten”, zegt Marc Ostwald, wereldwijd strateeg bij ADM Investor Services in Londen. “Het is allemaal ondergang en somberheid op de wereldeconomie.”

Persoonlijk gebruik ik de term “somberheid en ondergang” niet graag, maar het is absoluut een passende uitdrukking voor wat we op dit moment waarnemen. Woensdag kregen we nog meer echt slecht economisch nieuws uit Duitsland en uit China …

Lees ook:  Mag de regering onze burgerrechten tijdens crisis zomaar aan de kant zetten?

De economische output in Duitsland, de op drie na grootste economie ter wereld, kromp in het tweede kwartaal volgens een rapport woensdag , terwijl een rapport over de productie van fabrieken in China, de op een na grootste economie, lager uitviel dan verwacht .

“Het is bijna alsof we een studieboekversie van een pre-recessieperiode beginnen te zien,” zei Nicholas Akins, CEO van American Electric Power Co. uit Ohio , woensdag in een interview. Het bedrijf levert elektriciteit aan industriële, commerciële en residentiële klanten in 11 staten.

Natuurlijk, hoe meer iedereen op Wall Street het heeft over een ‘recessie’, hoe meer iedereen zich zal gaan gedragen alsof er iemand komt, en dat zal iemand waarschijnlijker maken.

En het is niet alleen Wall Street dat bruist van het potentieel voor een economische vertraging. Volgens de Federal Reserve Bank van New York zijn de kansen op een recessie in de komende 12 maanden nu de hoogste die ze zijn sinds de laatste financiële crisis …

De curve is niet het enige dat hoog alert knippert. De index van de Federal Reserve Bank of New York met de waarschijnlijkheid van een Amerikaanse recessie in de komende 12 maanden ligt dicht bij het hoogste niveau sinds de wereldwijde financiële crisis, met ongeveer 31%.

Steeds opnieuw zien we dingen gebeuren die sinds de laatste recessie niet meer zijn gebeurd. In het begin was de mainstream media langzaam aan te vangen, maar nu erkent bijna iedereen de waarschuwingssignalen die overal om ons heen zijn.

Helaas is de financiële zeepbel waarmee we vandaag worden geconfronteerd veel, veel groter dan die in 2008. En dus wanneer deze ook barst, zal de pijn veel groter zijn dan we de vorige keer hebben ervaren.

Lees ook:  Banken in VS manipuleren eigen aandelenkoers

Velen vrezen het ergste. Kijk bijvoorbeeld eens wat Martin Armstrong zegt …

Ik ben in het buitenland omdat er een crisis op komst is die velen het “Lehman-moment” zouden kunnen hernoemen tot iets actuelers. Het is duidelijk dat de inzet voor de wereldeconomie veel hoger is dan iemand echt zou kunnen waarderen. We lopen in de richting van een perfecte financiële storm.

Hmm – er is nog een andere prominente naam die de woorden “perfect” en “storm” samen gebruikt.

Heel interessant.

We zullen zien waar het hier naartoe gaat. Omdat de Dow al zo belachelijk hoog is, is een daling van 800 punten absoluut niet het einde van de wereld. Maar zonder twijfel begint het neerwaartse momentum van de markt te versnellen, en er is niet veel voor nodig om dit in een complete crash te veranderen.

Zoals ik al meerdere malen heb gezegd, zijn onze financiële markten op dit moment meer voorbereid op een crash dan in 2008. En wanneer deze “allesbubbel” eindelijk helemaal barst, zal de financiële slachting van de kaarten verdwijnen. Ik moedig u van harte aan om uw financiële woning op orde te krijgen , omdat het lijkt alsof de chaos vrij snel kan escaleren.

Elke grote zeepbel op de beurs in de Amerikaanse geschiedenis is slecht geëindigd, en deze ook. We wachten al een tijdje op dit verwrongen spel en het begint misschien te gebeuren.Comments

comments