Wij laten de jeugd in de steek maar doen er niets aan

Wij laten de jeugd in de steek maar doen er niets aan

15 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

Tieners zijn buitengewoon capabel. Louis Braille bedacht zijn taal voor blinden toen hij 15 was. Mary Shelley, dochter van de libertarische feministe Mary Wollstonecraft , schreef Frankenstein toen ze 18 was. Als jonge tiener documenteerde Anne Frank haar leven van het verbergen voor de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. Malala Yousafzai won de Nobelprijs op 17-jarige leeftijd.

Dit zijn zeker opmerkelijke mensen, maar tieners kunnen opmerkelijke dingen bereiken wanneer ze vrijheid en kansen krijgen. In plaats daarvan onderschat onze cultuur systematisch tieners, coddling ze als peuters, beperkt ze zich tot steeds meer scholing en verbreekt ze de verbinding met de volwassen wereld die ze binnenkort zullen betreden.

Onze lage verwachtingen van tieners creëren een vicieuze cirkel. We denken dat tieners lui, ongemotiveerd en niet in staat zijn om hun eigen leven te regisseren, dus beperken we hun vrijheid en beheren ze hen. Dit proces laat tieners geloven dat ze in feite lui, ongemotiveerd zijn en behoefte hebben aan micromanagement. Volgens Peter Berg, auteur van The Tao of Teenagers en een leraar die al meer dan 25 jaar met tieners werkt, ontstaat deze cirkel omdat velen van ons op deze manier werden behandeld als tieners. We kunnen het moeilijk vinden om tieners te vertrouwen omdat we zelf niet vertrouwd waren. Berg zegt me:

We weten dat veel mensen in onze samenleving helaas tieners niet begrijpen, niet goed met hen omgaan en eigenlijk, volgens mijn ervaring, bang zijn voor tieners. Gedeeltelijk geloof ik dat dit komt omdat ze zich als tieners worstelden en niet goed werden behandeld door volwassenen. Vanuit deze mindset is het gemakkelijk om tieners te onderschatten en gemakkelijk alles te zien dat tieners doen door een lens die bevestigt dat we hen moeten onderschatten.

Als tieners vertrouwd en goed behandeld worden, zijn ze ongelooflijk enthousiast en competent. Ik bracht deze week in Austin, Texas, met 14- tot 17-jarigen deel aan een van FEE’s leiderschapsseminars voor tieners in de zomer . Verre van lui en ongemotiveerd te zijn, waren deze jonge mensen betrokken en nieuwsgierig – zelfs wanneer ze geconfronteerd werden met vlezig materiaal zoals Economie in één les . Ik zag zelfs meer volwassenen tijdens de colleges in slaap vallen dan tieners! Natuurlijk, tieners houden van hun smartphones en sociale media, maar dat doen velen van ons ook volwassenen. Zoals Berg zegt:

Wat me het meest irriteert, is de mythe van de luie, altijd-op-sociale-media, niet-geëngageerde tiener. Tieners zijn verloofd en zijn verre van lui. De meeste tieners hebben tegenwoordig schema’s die veel volwassenen niet konden navigeren. Tieners geven er wel om – misschien niet altijd om dingen waar volwassenen denken dat ze om moeten geven – maar ze geven wel om kleine dingen, grote dingen en alledaagse dingen. Tieners willen wat volwassenen willen: gerespecteerd, serieus genomen, verzorgd en eerlijk behandeld worden.

Op de rand van de volwassenheid hebben tieners behoefte aan en verlangen naar authentieke connectie met het echte, dagelijkse leven, maar ze worden steeds meer afgesneden van deze ervaring. Zelfs als staten als Oregon aandringen om de stemgerechtigde leeftijd te verlagen tot 16, met het argument dat tieners volledig in staat zijn tot democratische besluitvorming, verhogen ze de verplichte schoolleeftijd tot 18 jaar. Sta vrij om te stemmen, maar je moet ( letterlijk ) opgesloten blijven scholing.

Lees ook:  Femke Halsema: ‘Amsterdammers moeten meer bewegingsvrijheid krijgen, jongeren moeten weer naar Artis kunnen!’

Tieners brengen nu meer tijd op school en minder tijd op het werk door dan ooit tevoren in onze geschiedenis – zelfs in de zomer. Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics was 42 procent van de tieners ingeschreven op school in juli 2016 vergeleken met slechts 10 procent in juli 1985. Over het algemeen is de arbeidsparticipatie van tieners gedaald van een hoogtepunt van 57,9 procent in 1979 tot slechts 34,1 procent in 2011. Een deel van deze daling houdt verband met meer nadruk op academici, buitenschoolse activiteiten en andere gestructureerde programmering voor adolescenten. Maar de openbare orde kan ook de schuld zijn.

Het verhogen van het minimumloon heeft, zoals veel staten agressief hebben gedaan, een onevenredige impact op jonge werknemers die nog niet over de vaardigheden en ervaring beschikken om een ​​werkgever te rechtvaardigen die hen een hoger loon betaalt. Als gevolg hiervan worden deze neofieten niet aangenomen en krijgen ze dus niet de nodige ervaring om uiteindelijk een hoger loon te rechtvaardigen. Het is algemeen bekend dat wetten op het minimumloon leiden tot hogere werkloosheid, met name voor jonge en laaggeschoolde werknemers die dan geen belangrijke loopbaanvaardigheden op instapniveau kunnen verwerven.

Volgens een rapport van het Congressional Budget Office in juli over een voorgesteld federaal minimumloon van $ 15,

De optie van $ 15 zou voor sommige groepen de werkgelegenheid meer veranderen dan voor andere. Bijna 50 procent van de nieuwe werkloze werknemers in een bepaalde week – 600.000 of 1,3 miljoen – zouden tieners zijn.

Econoom Diana Furchtgott-Roth schreef voor PBS in 2016 hetzelfde:

Jongeren zouden het meest worden geschaad door het minimumloon te verhogen. Bijna de helft van de werknemers met een minimumloon is jonger dan 25 en 19 procent is tiener.

Slechts 1,8 procent van de Amerikaanse werknemers werd betaald tegen of onder het federale minimumloon in 2015, dus het is een klein segment van de totale bevolking op dit loonniveau, maar een groot percentage jongeren.

Aanmelden: Ontvang Kerry’s Wekelijkse Opvoedings- en Onderwijsnieuwsbrief!

In plaats van tieners als lui te bekritiseren en meer controle en structuur nodig te hebben, moeten we de manieren herkennen waarop onze cultuur haar tieners infantiliseert. We beperken ze tot dwangscholen en schoolachtige activiteiten voor het grootste deel van hun adolescentie, beperken hun autonomie en voorkomen dat ze in banen werken en waardevolle loopbaanvaardigheden verwerven. Is het echt een wonder dat ze zich terugtrekken in hun mobiele telefoons als ze de kans krijgen? Het is misschien het enige moment van hun dag waarop ze daadwerkelijk de controle hebben en verbonden zijn met de wijdere wereld.

Van stijgende leerplichtige leeftijden tot stijgende minimumlonen, we behandelen tieners als peuters en scheiden ze van de echte volwassen wereld waar ze zich binnenkort bij zullen aansluiten. Zoals Berg zegt:

Voor veel tieners bestaan ​​hun dagen uit een verwachting om een ​​verhaal of script te leven dat anderen voor hen hebben gemaakt.

Misschien moeten we tieners de vrijheid en gelegenheid geven om hun eigen scripts te maken en getuige te zijn van de opmerkelijke dingen die ze zullen doen.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  75% van de jongeren wil de Zuid-Koreaanse 'hel' ontsnappen


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments