Britten zullen altijd, altijd, altijd slaven zijn in geregeerd Britannia

Britten zullen altijd, altijd, altijd slaven zijn in geregeerd Britannia

16 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Geen Brexit uit “EUgypt” en geen Mozes om ons te leiden.

Slavernij, niet vrijheid, is het grootste deel van de geschiedenis de standaardpositie van de meeste mensen geweest. Net als de vervelende standaard in Microsoft Word, die steeds weer terugkeert naar Amerikaans Engels en sterk terug moet naar Brits Engels, is de standaardinstelling van de meeste mensen meestal lijfeigenschap, geen vrijheid.

“Slavernij is een van de meest alomtegenwoordige van alle menselijke instellingen, in de tijd en plaats, vanaf de vroegste geschiedenis tot, volgens sommigen, de huidige dag,” merkt de redactie op in de Cambridge World History of Slavery.

De Exodus is een catastrofale kloof in de universele acceptatie van slavernij. Een bonte bemanning van Hebreeuwse slaven eist vrijheid van Farao, Chief Tyrant of Egypt, de wereldwijde grootmacht van zijn tijd. Dit dramatische verhaal van vrijheid, de Exodus, wordt het archetypische metanarratief van de westerse wereld.

In de 17e eeuw inspireerde het Engelse puriteinen en parlementariërs om tegen een onderdrukkende koning te vechten. Het galvaniseert de Pilgrim Fathers terwijl ze de Atlantische Oceaan bevaren op zoek naar een nieuwe wereld. Thomas Jefferson en Benjamin Franklin gebruiken het in een schets voor het Grote Zegel van de VS. Franklin stelt zich Mozes voor met zijn hand over de zee tegenover een uitdagende farao, met het motto op de zeehondenlezing: “Opstand aan tyrannen is gehoorzaamheid aan God”.

Wanneer Afrikaanse slaven van vrijheid zingen, zingen ze: “Ga naar beneden in Mozes, ver weg in Egypte, vertel de oude Farao, laat mijn volk gaan.” Toen 20.000 Boer Voortrekkers het Britse imperialisme ontvluchtten en in 1836 een ‘Grote Trek’ begonnen, hun reis als een “uittocht” en hun beloofde land als Jeruzalem.

In 1999 noemt Time magazine het album Exodus van Bob Marley, het beste album van de 20e eeuw. Het boek Exodus van romanschrijver Leon Uris over de oprichting van het moderne Israël wordt de grootste bestseller sinds Gone with the Wind . Cecil DeMille’s grootste film The Ten Commandments is genomineerd voor zeven Academy Awards en uitgeroepen tot de zevende meest succesvolle film aller tijden. The Prince of Egypt , een animatiefilm gebaseerd op het boek Exodus, wordt de meest succesvolle niet-Disney animatiefilm van zijn tijd.

Politiek theoreticus Michael Walzer vat het kort samen: 
“… er heeft in het Westen een karakteristieke manier van denken over politieke verandering bestaan, een verhaal dat we elkaar herhalen…. Dit verhaal wordt niet overal verteld; het is geen universeel patroon; het hoort bij het Westen, meer in het bijzonder bij Joden en christenen in het Westen, en de bron is de Exodus van Israël uit Egypte … Exodus is een verhaal, een groot verhaal, een verhaal dat onderdeel werd van het culturele bewustzijn van het Westen … Dit verhaal maakte het mogelijk om andere verhalen te vertellen … Ik heb de Exodus bijna overal gevonden. ‘

De Exodus biedt een paradigma voor vrijheid; het biedt ook een model voor slavenmentaliteit. Vaker wel dan niet blijven slaven slaven omdat ze een verhaal over vrijheid missen; ze verkiezen de beloningen van slavernij boven de verantwoordelijkheid van vrijheid; ze zijn niet bereid risico’s te nemen; Bovenal hebben ze een slavenmentaliteit ontwikkeld die tevreden is met de standaardinstelling Slavernij. Deze slavenmentaliteit is zo oud als de slavernij zelf en weerspiegelt een van de permanente waarheden van de menselijke natuur.

In de afgelopen dagen hebben we de opkomst en ondergang gezien van twee belangrijke vrijheidsbewegingen – elk rekening houdend met een potentiële uittocht uit Egypte. De uittocht van Groot-Brittannië uit de Europese Unie en de uittocht van conservatieve evangelicalen Anglicanen uit de Kerk van Engeland zijn beide als farao’s strijdwagens vastgelopen in het moeras van een slavenmentaliteit die diep geworteld is in het leiderschap en het lidmaatschap van deze bewegingen.

De Hebreeuwse slaven zaten 400 jaar aan hun tong vanwege een dergelijke mentaliteit. Geen piep uit hen. Geen gekreun, alleen gekreun. Voelden ze zich thuis in de modderpoelen van Egypte? Herkenden ze niet hoe ontmenselijkend hun slavernij was? Vier eeuwen lang hadden ze stilzwijgend ingestemd met de tirannie van hun tasmeesters. Het was pas toen ze begonnen te “kreunen” dat God werd bewogen om voor hen in te grijpen. Israëls redding begint niet met Gods actie, maar met de klaagzang van de slaven, merkt oud-testamentische geleerde Terence Fretheim op.

Het duurde lang voordat Britten begonnen te protesteren tegen de tirannie van de EU. Helaas is aanhoudend protest nog steeds merkbaar afwezig in het klooster van conservatieve evangelicalen. Sporadisch kronkelt een zachte berisping van de zwakke pen van een liggende evangelische leider zich een weg naar de nationale media om alleen maar lachend te worden neergeslagen door de verstikte generaals van Farao in de paleizen van Lambeth en Bishopthorpe.

Ondertussen blijven progressieven marcheren door de Kerk van Engeland in incrementele stappen, het opleggen van heterodoxe praktijken onbetwist en het verlaten van conservatieven om zichzelf te misleiden met het comfort dat er doctrinally nog geen rode lijn is overschreden.

Slavenmentaliteit is pathologisch omdat slaven die erdoor worden getroffen geen vrijheid willen. Ze nemen liever genoegen met de bekendheid van Egypte en het gratis spul uitgedeeld door de verzorgingsstaat van Farao. “We herinneren ons de vis die we in Egypte aten die niets kostten, de komkommers, de meloenen, de prei, de uien en de knoflook,” klagen de Hebreeuwse slaven bij Mozes , zelfs nadat ze Egypte hadden verlaten. Onzin! Hun voedsel als slaven moet heel mager zijn geweest. Maar als het gaat om het verlaten van de veiligheid van Egypte, is er de neiging om het gratis eten van Egypte te romantiseren.

Geïnspireerd door het elixer van rechten, zijn met name millennials tegen de Brexit . Ze noemen gratis universitair onderwijs (inclusief het Erasmus-programma), goedkopere vliegtickets en roamingtarieven en betaalbare huisvesting . En wat de slaven die Egypte verlieten zagen als een komkommersnood, ziet de slaafse BBC als een chocoladetekort . Bedrijven slaan ingrediënten op voor het maken van chocolade in het geval van Brexit, het dreigt!

Lees ook:  Wil je haat? We laten je haat zien ...

In het geval van Anglicaanse overblijfselen zijn de heerlijke meloenen die ze gevangen houden kerkgebouwen, stipendia en pastorens met 4 slaapkamers, zoals veel geestelijken toegeven. Een vooraanstaande conservatieve evangelische advocaat vertelde me hoe conservatieve Afrikaanse bisschoppen rond Anglicaanse kathedralen, paleizen en andere Ramses-achtige gebouwen worden genomen om te voorkomen dat ze de Anglicaanse communie verlaten.

Er is adembenemende cognitieve dissonantie te zien, omdat evangelicals beweren verankerd te zijn in de Bijbel en niet in gebouwen. Bovendien beveelt God na de uittocht van Israël zijn volk om voor hem een ​​mobiele, draagbare tent te maken. De tempel van Jeruzalem, veel later gebouwd door koning David, wordt het symbool van goddelijke domesticatie; de tabernakel is een contra-cultureel symbool van goddelijke vrijheid.

Waarom blijven? Waarom de buik van het beest achterlaten waar warmte is? Waarom zou je de Church of England verlaten als je je taart en het glazuur kunt krijgen – het recht op voorrecht, afgezien van koud geld. Deze maand meldde de Church Times de capitulatie van een cluster van prominente conservatieve evangelische kerken, waaronder St Helen’s Bishopsgate, All Souls Langham Place, Christ Church Mayfair en St Nicholas Cole Abbey in de stad Londen. Deze kerken zullen niet langer een Crexit overwegen omdat het bisdom Londen hen de bevoorrechte status van “nationale hulpbron-kerken” heeft verleend!

Vorig jaar zei William Taylor, rector van St. Helen, uitdagend dat zijn kerk niet langer zou deelnemen aan deaneeractiviteiten van City of London “die partnerschap in het evangelie impliceren”. Zijn eerste vraag aan Sarah Mullally, bisschop van Londen, zou zijn:

“Ben je openlijk bereid om als zonde te verklaren wat God zonde noemt, en om alle mensen tot bekering te roepen en dit publiekelijk te doen?”

Taylor bedreigde Brexit van de CofE als de nieuwe bisschop homoseksuele relaties niet als zondig zou veroordelen. Hij sloeg op zijn preekstoel: ” Als het antwoord ‘nee’ is, dan is er een ‘onvermijdelijke vermijding’ voor ons allemaal .” Net als Mozes zou hij geen deal sluiten met Farao. Het zou een No Deal Brexit zijn.

Plotseling heeft William ‘Moses’ Taylor een U-bocht gemaakt en veel gedaan, nu zijn volgelingen dwingend om harder te werken en meer stenen te bakken voor Farao Mullally. Zijn kerk zal tenslotte delen in de pot met goud ter waarde van £ 8,69 miljoen die zo verleidelijk onder zijn neus wordt geplaatst.

Is dit soort omkoping niet het enige dat Remainers in slavernij houdt? Wetenschappers vrezen het verlies van een half miljard pond EU-financiering na een Brexit zonder deal. We verliezen de subsidies van het Europees Sociaal Fonds (ESF) als er geen Brexit-deal is. Wat gebeurt er met £ 5 miljard EU-financiering na de Brexit ? Dus afhankelijkheid verdient de voorkeur boven soevereiniteit? Als Mozes deze vragen had gesteld, zouden de Hebreeën nog steeds in Egypte zijn gebleven.

Natuurlijk gebruikten Hebreeuwse overblijfselen herhaaldelijk Project Fearom Mozes over te halen terug te keren naar Egypte. “Waarom hebben jullie ons uit Egypte opgevoed om in de woestijn te sterven?”, Vragen ze aan Mozes. “Is het omdat er geen graven in Egypte zijn dat u ons hebt meegenomen om in de wildernis te sterven? Wat heb je ons aangedaan om ons uit Egypte te halen? Is dit niet wat we in Egypte tegen je zeiden: ‘Laat ons met rust om de Egyptenaren te dienen’? Want het zou beter voor ons zijn geweest om de Egyptenaren te dienen dan om in de woestijn te sterven ‘, zeggen ze tegen Mozes.

Ze willen geen vrijheid; ze willen gratis spullen. Ze zijn zo succesvol gecoöpteerd door de imperiale verbeelding van Farao dat ze zich niet kunnen voorstellen als een levensvatbare, onafhankelijke natie. Ik weet dit maar al te goed. De Portugezen koloniseerden mijn voorouders bijna 500 jaar. Toen India zijn vrijheid kreeg in 1947, bonsden mijn voorouders hun neus op onafhankelijk India. Het was pas in 1961 dat Goa vrij werd van koloniale heerschappij en dat ook omdat het Indiase leger Goa aanviel en van Portugese heerschappij bevrijdde.

Mijn voorouders geloofden meer in Portugal dan zij in Goa geloofden. Ze geloofden niet echt dat Goa een toekomst zou hebben zonder de Portugezen. Onze heersers geloven niet meer in Groot-Brittannië, laat staan ​​te geloven dat we “Groot-Brittannië weer groot kunnen maken”. Onze conservatieve Anglicanen zijn tevreden met hun hoek van het moeras – ze geloven in de leugen van de liberale krokodil die hen verzekert dat hij zich zal beperken tot het verslinden van zijn prooi elders.

Evangelische anglicanen en Britse overblijfselen zijn slaafs tevreden met wat de Franse historicus Alexis de Tocqueville een ‘zachte tirannie’ noemde en weigerde toe te geven dat dit steeds meer onderdrukkend wordt, wat leidt tot een harde tirannie. Ze denken zelfs niet dat ze slaven zijn – de ultieme vorm van slavernij. Het meest tragisch is dat ze geen Mozes hebben om hen te leiden – of hun Mozes is de staart omgedraaid en teruggekeerd naar Des Teufels Lustschloss – het demonische plezierpaleis van Farao.

Het was de grote advocaat, redenaar en grondlegger Patrick Henry die op 20 maart 1775 een van ‘s werelds grootste toespraken hield in de St. John’s Episcopal Church in Richmond, Virginia. Zijn woorden kunnen heel goed worden herhaald in het Parlement als onze vertegenwoordigers ervoor kiezen om een ​​Faustiaans koopje met slavernij te maken of een Mozaïsche breuk met tirannie:

“Er is geen terugtocht dan in onderwerping en slavernij! Is het leven zo dierbaar, of vrede zo lief, om te worden gekocht voor de prijs van kettingen en slavernij? Verbied het, Almachtige God! Ik weet niet welke koers anderen kunnen volgen; maar wat mij betreft, geef me vrijheid of geef me de dood! ‘Lees ook:  UK's Covid-vaccin en een nepconcurrentie met de EU

Comments

comments