Is er een verborgen politieke agenda? De mainstream media staat plotseling vol met verhalen over de komende recessie

Is er een verborgen politieke agenda? De mainstream media staat plotseling vol met verhalen over de komende recessie

16 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Plots lijkt het erop dat de reguliere media gewoon niet kunnen stoppen met praten over “de komende recessie”. Als u naar Google Nieuws gaat en het woord ‘recessie’ typt, krijgt u letterlijk tientallen artikelen van de afgelopen paar dagen met ‘recessie’ in de kop. En het is natuurlijk waar dat er tekenen zijn van wereldwijde economische problemen overal om ons heen.

Dus we willen de mainstream media niet bekritiseren wanneer ze daadwerkelijk besluiten de waarheid te vertellen, omdat er zeker een recessie komt, maar zou het kunnen dat er ook een verborgen politieke agenda aan het werk is? De economie wordt over het algemeen beschouwd als een van de lichtpunten voor president Trump, en politieke agenten aan de linkerkant begrijpen duidelijk dat een grote economische neergang nu bijna zeker ondergang zou betekenen voor de kansen van Trump om de 2020-verkiezingen te winnen. 

En wanneer reguliere journalisten het hebben over de mogelijkheid van een recessie bij het naderen van de volgende verkiezingen, lijken velen van hen bijna vrolijk omdat ze beschrijven hoe het Trump politiek kan schaden. Uiteindelijk, als het echt slecht begint te worden, is het onvermijdelijk dat de reguliere media de schuld direct aan de voeten van Trump leggen. Het is gemakkelijk om een ​​verhaal voor te stellen in de trant van “Trump’s omgang met de economie heeft de natie in een recessie gedompeld” die het volgende jaar meedogenloos in de hoofden van Amerikaanse kiezers wordt gestampt. En als het eindresultaat is dat Trump niet op kantoor wordt gestemd, zal meer dan 90 procent van degenen die voor de grote nieuwsbedrijven werken daar prima mee overweg.

Deze week hebben we een absolute explosie gezien in het aantal verhalen over de mogelijkheid van een naderende recessie. Hier volgen enkele van de verhalen die ik tegenkwam tijdens het onderzoek eerder vandaag …

– Een wereldwijde recessie komt misschien veel sneller dan iemand dacht

– Recessiebewaking: 6 financiële bewegingen te maken wanneer de economie vertraagt

– Trump 2020 kan zich geen recessie veroorloven

– De recessievraag die we ons moeten stellen is niet ‘wanneer’ maar ‘hoe erg?’

– Recessieangst uitgelegd in één simpele zin

– Recessie vooruit? Dow, aandelen tank uit angst dat de obligatiemarkt een neergang aangeeft

– Recessie-indicator met perfect track record rood knipperend

– Recessieborden knipperen, maar Amerikanen winkelen nog steeds bij Walmart

– Bezorgd over een recessie? Raak niet in paniek, maar wees voorbereid

Natuurlijk zijn veel van deze verhalen aangewakkerd door een grote gebeurtenis die we net op Wall Street hebben gezien. Het volgende komt van Fox Business …

De rentecurve laat een recessie-waarschuwing schallen.

De spread tussen de Amerikaanse 2-jaars en 10-jaars rendementen op woensdag werd voor het eerst sinds 2007 negatief. Een dergelijke ontwikkeling vond plaats vóór elke Amerikaanse recessie van de afgelopen 50 jaar, soms leidend tot wel 24 maanden .

Ja, het is mogelijk dat de rentecurve deze keer fout is, maar ik zou er niet op wedden.

Lees ook:  The Great Game of the 21st Century

En het economische nieuws dat van over de hele wereld binnenkomt, blijft bevestigen dat de omstandigheden verslechteren. Donderdag kwamen we erachter dat de Amerikaanse industrie is teruggevallen naar krimpgebied , en eerder deze week kregen we echt verontrustend nieuws uit Duitsland en China …

Duitsland – de grootste economie van Europa – meldde dat zijn bruto binnenlands product, een maat voor de gezondheid van een economie, in het tweede kwartaal negatief was.

In China bereikte de industriële productie van het land in juli een dieptepunt van 17 jaar, zei Detrick. De detailhandelsverkopen en investeringen in onroerend goed en andere vaste activa zijn verzwakt, een indicatie dat de op een na grootste economie ter wereld druk voelt.

Het is dus niet alsof de reguliere media in dit geval oneerlijk tegenover ons zijn. De wereldwijde economische activiteit vertraagt ​​absoluut en velen denken dat het in de tweede helft van dit jaar veel erger zal worden.

En een wereldwijde economische vertraging zou vreselijk nieuws zijn voor de Trump-campagne, omdat hun hele verhaal afhangt van het feit dat president Trump de economie weer geweldig maakt. Een aanzienlijk percentage Amerikaanse kiezers is ervan overtuigd dat Trump, omdat hij miljardair is, de economie echt goed moet begrijpen. En volgens een CNN-enquête van eerder dit jaar , zijn de prestaties van de economie een van de belangrijkste redenen voor zijn huidige steunniveau …

Op dit moment is de belangrijkste reden waarom kiezers de prestaties van Trump goedkeuren de economie. Uit een CNN-enquête van eind mei bleek dat 26% van degenen die de prestaties van Trump goedkeuren, zei dat dit vooral te wijten was aan de economie. Dat was meer dan het dubbele van het volgende meest gegeven antwoord. Bovendien zei 8% dat banen / werkloosheid de belangrijkste reden was waarom ze Trump goedkeurden. Onder degenen die afkeurden, zeiden slechts weinigen dat iets dat verband hield met de economie de belangrijkste reden was waarom ze Trump afkeurden. Slechts 1% zei bijvoorbeeld dat de belastingverlagingen van Trump zijn.

Maar als de Amerikaanse economie in een pijnlijke recessie duikt, verandert het spel volledig.

Voor degenen die links willen dat Trump in 2020 wordt weggestemd, zal de timing van de volgende recessie cruciaal zijn. Als de volgende recessie pas in de tweede helft van 2020 begint, is er misschien niet voldoende economische pijn vóór november om de verkiezingen in het voordeel van de Democratische kandidaat te laten verlopen. Dus wat links echt nodig heeft, is dat een recessie begint in de tweede helft van 2019 of de eerste helft van 2020, zodat Amerikanen echt lijden tegen de tijd dat de verkiezingsdag begint.

Ik weet dat dit een zeer zieke manier van denken is, maar dit zijn de soorten gesprekken die deze mensen eigenlijk hebben. Bijvoorbeeld, in zijn eigen tv-programma verklaarde Bill Maher publiekelijk dat een recessie “de moeite waard” zou zijn als Trump in 2020 wordt weggestemd. Naarmate we de volgende verkiezingen naderen, zullen velen aan de linkerkant zo wanhopig zijn om Trump te zien verdwijnen dat ze bereid zijn om zowat elke prijs te betalen om dat te zien gebeuren.

En om eerlijk te zijn, de Amerikaanse economie is absoluut veel te laat voor een grote recessie, en daarom is het alleen verstandig om voorbereid te zijn op moeilijke tijden . Op dit moment biedt zelfs USA Today ons “tips voor recessieoverleving” …

Heb je echt dat bundelpakket van je kabelaanbieder nodig, of om een ​​tuinman te betalen om je gazon elke week te maaien? Misschien is het een goed moment om erachter te komen wat een essentiële uitgave is en wat u kunt loslaten.

“Controleer het gezinsbudget om te zien wat kan worden verlaagd of verlaagd als het maandelijkse inkomen plotseling daalt”, zegt Richard Fleming, een gecertificeerde financiële planner gevestigd in Colorado Springs, Colorado. “Wees bereid om die verminderingen (of) bezuinigingen te maken zodra het nodig wordt.”

Dat is eigenlijk heel goed advies.

Dit is het moment om kosten te besparen, uit de schulden te raken en uw noodfonds op te bouwen.

Het komende jaar belooft behoorlijk chaotisch te worden, en degenen die president Trump haten, zullen waarschijnlijk alles uit de kast halen in een allesomvattende poging om hem in 2020 te laten stemmen.Lees ook:  Coronavirus bedreigt China's wereldwijde handels- en investeringsregime

Comments

comments