koning willem alexander heeft nieuwe adviseur Hassan Outaklla

koning willem alexander heeft nieuwe adviseur Hassan Outaklla

16 augustus 2019 1 Door Indignatie redactie

Zeg niet dat de Oranjes niet met hun tijd meegaan. Sinds donderdag heeft de koning een persoonlijk adviseur met wat tegenwoordig een ‘migratieachtergrond’ heet. De blanke hofhouding kon inderdaad wel een kleurtje gebruiken. Alleen, Hassan Outaklla is net als zijn voorgangers een ambtenaar.

Er is in principe niets mis met ambtenaren. Zoals de filosoof zou zeggen, we zijn allemaal mensen. Maar als je echt meer diversiteit, niet alleen qua kleur, aan het hof wil hebben, is het misschien niet gek om mensen uit andere sectoren met andere ervaringen aan te stellen. Er zijn ongetwijfeld zakenlui, wetenschappers en wie weet sportmensen die ongeacht hun achtergrond bereid zijn hun kennis en ervaring in dienst te stellen van zo’n verheven doel. Het mag ook best een paar centen kosten. Want het koninklijk paar behoeden voor rare uitglijders is zoals we weten geen sinecure.

Volgens de taakomschrijving moet Hassan Outaklla het koningspaar adviseren in kwesties als ‘wie moeten ze ontmoeten en wie niet?’. ‘Welke afspraken moeten ze aannemen en welke niet?’. ‘Verbinden’ is daarbij het toverwoord. Beetje afgekloven inmiddels, iedereen, van politicus tot zakenman, is tegenwoordig hartstikke druk met verbinden. Maar goed, je kan inderdaad zeggen, verbinden is de hoofdtaak van de vorst. Als hij niet meer verbindt, kunnen we hem beter meteen afschaffen.

De activiteiten van Outaklla liggen vooral op binnenlands terrein. Dat is jammer. Want daar valt weinig winst te behalen. Wat je ook van het koningspaar kan zeggen, echt stomme dingen zullen ze in het binnenland niet gauw doen. Wie je wel en niet moet ontmoeten zal ze inmiddels wel duidelijk zijn. Louche types zijn niet gewenst. Dat zal de koning mogen we hopen toch wel hebben opgestoken van de handel en wandel van zijn grootvader die grossierde in louche contacten. Hoewel, je schijnt de hardleersheid van de Oranjes niet te moeten onderschatten. Maar zolang het bij een huisconcertje blijft van iemand als René Froger is er niets aan de hand.

Lees ook:  Oranjes gaven grof belasting geld uit bij de VN en zinloze symbool-politieke uitspraken van koning Willem-Alexander

Nee, de pijn zit in het buitenland. Daar wil nog wel iets misgaan. Biertje met Poetin, dubieuze vastgoedtransacties en zoals onlangs toen de koningin meende een kopje thee te moeten drinken met de Saoedische kroonprins. Dat laatste was een wel heel pijnlijke faux pas. De kroonprins was volgens goed ingelichte bronnen betrokken bij het vermoorden en in stukken hakken van een lastige journalist. Je zou zeggen een mens, ook een koninklijk, bedenkt zich wel drie keer voor zij zich met zo’n figuur inlaat.

Maar nee, dat soort advies gaat Outaklla niet geven. En dan vraag je je toch onwillekeurig af, wat voegt hij toe dat die andere binnenlandse adviseurs niet kunnen? Zou hij een netwerk meebrengen dat zo bijzonder is dat het zijn aanstelling rechtvaardigt? Kan natuurlijk, hij en het hof hebben recht op het voordeel van de twijfel. Maar zou het ook, heel mischien, mogelijk zijn, je krijgt het bijna niet over de lippen, dat ze Outaklla aanstellen omdat het wel netjes staat, iemand ‘van kleur’ in het blank gepoetste paleis? Hoe dan ook, we wensen hem bij deze natuurlijk van harte succes en, vooral, veel sterkte.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  RUTTE EN MAXIMA ZEER NAÏEF SALMAN GEEFT TOE VERANTWOORDELIJK MOORD KHASHOGGI

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  George Soros & Mabel Wisse Smit een gevaarlijke koppel die de wereld angstig maakt door islam te bevorderen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments