Advocaten stellen vragen nadat medisch onderzoeker verklaart dat Epstein zelfmoord heeft gepleegd

Advocaten stellen vragen nadat medisch onderzoeker verklaart dat Epstein zelfmoord heeft gepleegd

17 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

Op vrijdag publiceerde de eerste medische onderzoeker van New York City, Dr. Barbara Sampson, de officiële conclusie van de autopsie van multimiljonair financier en beschuldigde sekshandelaar Jeffrey Epstein. Het armatuur in top Wall Street en politieke kringen, gekoppeld aan prominente figuren als Donald Trump, Bill Clinton en de Britse prins Andrew, werd dood aangetroffen in zijn cel in het Metropolitan Correctional Center van New York op de ochtend van 10 augustus onder mysterieuze en nog te verklaren omstandigheden.

De dood in federale hechtenis van een man die belast is met het runnen van een seksring waarbij minderjarige meisjes betrokken waren, die werd geconfronteerd met een proces dat mogelijk criminele activiteiten door leden van de zakelijke en politieke elite had blootgelegd, heeft begrijpelijk en legitiem vermoedens gewekt, vooral in het licht van meerdere schendingen van gevangenisprotocollen die zijn onthuld sinds het overlijden van Epstein.

Toch hebben de bedrijfsmedia, geleid door de New York Times , alle vragen over de omstandigheden rond Epstein’s dood als ongegronde ‘complottheorieën’ aan de kaak gesteld.

De naakte verklaring van het kantoor van de medische onderzoeker was beperkt tot de bewering dat “na zorgvuldige controle van alle onderzoeksinformatie, inclusief volledige autopsiebevindingen, de doodsoorzaak werd vastgesteld als zelfmoord door te hangen. Er zijn geen feiten of details verstrekt in de korte verklaring om deze bevinding te ondersteunen.

De verdedigingsadvocaten van Epstein zeiden dat ze de uitspraak niet accepteerden en van plan waren om hun eigen onderzoek in te stellen. Ze hebben beweerd dat hun cliënt geen tekenen van zelfmoordneigingen vertoonde, een goed humeur had en vele uren had besteed aan het voorbereiden van zijn juridische verdediging.

“We zijn niet tevreden met de conclusies van de medisch onderzoeker”, aldus de advocaten. “We zullen de komende dagen een vollediger antwoord krijgen.”

Nieuwe onthullingen van de afgelopen dagen hebben het vermoeden van vals spel vergroot in verband met de dood van Epstein, die zonder twijfel de meest prominente gevangene in het Amerikaanse gevangeniswezen was. Dit zou een verhoogde druk op Dr. Sampson hebben kunnen uitoefenen om haar uitspraak uit te vaardigen. Ze had de vaststelling van de doodsoorzaak enkele dagen na de voltooiing van de autopsie uitgesteld en beweerde dat ze meer informatie van de politie en andere ambtenaren nodig had.

Donderdag meldde de Washington Post dat uit de autopsie bleek dat Epstein meerdere gebroken nekbeenderen had, inclusief het kleine hyoid bot dat zich achter de adamsappel bevindt. De hyoid kan tijdens het hangen breken, maar is veel waarschijnlijker gebroken als gevolg van wurging.

Forensisch patholoog Cyril Wecht vertelde USA Today dat “fracturen van het hyoid bot bijna altijd worden geassocieerd met wurging … [b] omdat de hand hoog onder de kin van het slachtoffer komt.”

Wecht merkte verder op dat “meerdere breuken en breuken zeldzaam zijn in suïcidale gordijnen,” en dat hoewel ze kunnen gebeuren, ze veel kracht vereisen.

Lees ook:  Een open uitnodiging voor tirannie

Het officiële verhaal gepromoot door de Times , de New York Post en anderen is dat Epstein zichzelf heeft opgehangen door een laken aan een stapelbed te binden, op de grond geknield en voorovergebogen om zichzelf te doden. Volgens Wecht zou deze actie waarschijnlijk niet de kracht hebben opgeleverd die nodig is om zoveel botten te breken als werden gevonden.

Epstein was minstens 12 uur voor zijn dood na zijn celgenoot alleen in zijn cel achtergelaten in de speciale wooneenheid in het Metropolitan Correctional Center. Dit is een overtreding van een regel waarbij gevangenen die het risico lopen om altijd een tweede persoon in zijn of haar cel te hebben. Een dergelijke beweging was des te onverklaarbaar omdat Epstein vorige maand met verwondingen aan zijn nek was gevonden en zes dagen op zelfmoord was geplaatst. Waarom hij na zo’n korte periode van zelfmoordwacht werd gehaald, is niet uitgelegd.

Bovendien hadden zijn bewakers urenlang zijn cel niet gecontroleerd, ook in strijd met de gevangenisregels. Eindelijk doken er eerder deze week rapporten op dat er vóór zijn dood schreeuwen uit Epstein’s cel werden gehoord.

Ondanks al dergelijke vragen publiceerde de New York Times een “nieuwsartikel” over de uitspraak van de medisch onderzoeker op vrijdag dat meer lijkt op een propagandavrijgave. Onder de kop “Jeffrey Epstein toont autopsieresultaten dat hij zichzelf in zelfmoord heeft opgehangen” verschijnt de tweede kop: “De vastberadenheid van de hoofdonderzoeker van de New York City weerlegt complottheorieën dat hij mogelijk is vermoord.”

In de tweede alinea staat: ‘Mr. De dood van Epstein heeft een golf van samenzweringstheorieën veroorzaakt, omdat mensen online speculeerden, zonder bewijs, dat hij misschien gedood was om hem te beletten informatie aan officieren van justitie te verstrekken over anderen in zijn sociale kring, waaronder president Donald Trump, voormalig president Bill Clinton en Prins Andrew van Groot-Brittannië. ‘

Er is geen feitelijke basis voor de haast van de Times en de meeste andere media om elke discussie over mogelijk vals spel bij de dood van Epstein af te sluiten. Hun hardhandige aanpak roept alleen vragen op over wat ze misschien willen verbergen.

Zelfs als men, omwille van het argument, aanneemt dat de uitspraak van de medisch onderzoeker correct is en de dood van Epstein een zelfmoord was, sluit dat geenszins de mogelijkheid, zo niet de waarschijnlijkheid uit van een samenzwering om hem te elimineren voorafgaand aan een proces of een pleidooi . De samenvloeiing van regelovertredingen, weglatingen en schijnbaar roekeloze beslissingen waardoor de beruchte gevangene met rust kon worden gelaten zonder te worden gevolgd, vereist een serieus onderzoek.

Het publiek, zich terdege bewust van de criminaliteit van de Amerikaanse heersende klasse, is volkomen gerechtvaardigd te geloven dat de autoriteiten in staat zijn om een ​​dergelijke operatie uit te voeren als zij het nodig achten een schandaal te bevatten dat anders het politieke en economische systeem zou kunnen destabiliseren.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Epstein's huis aan E 71st Street, naar verluidt het grootste privéhuis van de stad


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments