Erger dan de Cubaanse crisis, maar de bevolking van het Westen wordt in het donker gehouden

Erger dan de Cubaanse crisis, maar de bevolking van het Westen wordt in het donker gehouden

18 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Een informatief Zweeds weekblad heeft het hoge drama onthuld – erger dan de Cubaanse crisis – dat de wereld in maart omhulde terwijl de bevolking van het Westen onwetend werd gehouden.

Nya Tider heeft onbekende gebeurtenissen ontrafeld die recent zichtbare effecten heeft gegenereerd, zoals een herschikking aan de top in Washington, terwijl onzichtbare en ernstige risico’s zijn ontstaan.

Volgens verschillende analisten was de wereld rond 13 maart dicht bij een wereldoorlog, die uiteindelijk werd voorkomen door een telefoontje van een Russische generaal. We kijken specifiek naar onbekende omstandigheden rond het ontslaan van Rex Tillerson als Amerikaanse staatssecretaris en de ontwikkelingen in Syrië, factoren die cruciaal zijn geweest en zullen zijn voor lopende en komende evenementen in het Midden-Oosten en de wereld.

In maart hebben dramatische gebeurtenissen plaatsgevonden achter de diplomatieke en politieke schermen. De maand begon noodlottig toen de Russische president Vladimir Poetin verschillende nieuwe Russische nucleaire wapens introduceerde die hij verkondigde dat westerse robotafweersystemen niet konden detecteren.

Poetin drong er vervolgens bij het Westen op aan naar Rusland te gaan luisteren. In de loop van de maand vonden er een aantal topconferenties plaats en werden belangrijke politieke en militaire beslissingen overwogen en genomen.

Volgens hardnekkige geruchten zat een samenzwering op het hoogste niveau, met Groot-Brittannië als hub, achter een aantal hiervan. Sommigen resulteerden in bekende verklaringen en gebeurtenissen, zoals de massale uitwijzing van ongeveer 148 Russische diplomaten uit 27 westerse landen, die Londen initieerde door 23 Russische diplomaten op 13 maart te verdrijven – een datum die nog moet worden genoteerd.

De intense ontwikkeling kwam niet in het minst tot uiting in Syrië, waar cruciale militaire gebeurtenissen zowel open als verborgen waren. De twee meest bekende waren Turkije en de verpletterende overwinning van hun geallieerde FSA-rebellen op de Koerdische YPG-militie in Afrin in het noordwesten van Syrië, en de onverwacht snelle overwinning van Syrische regeringstroepen op verschillende hardcore soennitische islamitische terroristische groeperingen in Oost-Ghouta, net buiten de hoofdstad Damascus.

Een van de minder bekende is de snelle inzet van Moskou van helikopters voor elektronische oorlogvoering, een teken dat de spanning tussen de Verenigde Staten en Rusland de inperkingslimiet had bereikt.

Herschudden schudt Washington

Een van de meest zichtbare en belangrijke gebeurtenissen waren de dramatische veranderingen in de regering Trump, toen staatssecretaris Rex Tillerson op 13 maart werd ontslagen en werd vervangen door voormalig CIA-directeur Mike Pompeo.

Het feit dat een staatssecretaris na iets meer dan een jaar op de functie wordt ontslagen, is zeer ongebruikelijk, en dat het zou moeten gebeuren zonder zoveel verbaal contact met het staatshoofd, suggereert dat er iets uitzonderlijks schuilgaat achter zijn ontslag.

Op 23 maart zag de belangrijke rol als nationale veiligheidsadviseur HR McMaster ook vervangen door de bekende neoconservatieve John Bolton. Formeel treedt de voormalige VN-ambassadeur Bolton op 9 april aan.

Onze bronnen met connecties in het politieke spel van Washington vertellen ons dat er meer veranderingen op topniveau te verwachten zijn. Een naam die wordt genoemd onder degenen die waarschijnlijk zullen worden vervangen, is de huidige minister van Defensie James Mattis.

Zowel Mattis als de voorzitter van de Joint Chiefs of Staff, Joseph Dunford, worden gemeld in de Israëlische media, omdat ze sinds enige tijd niet langer deel uitmaken van de “binnenste cirkel” van het Witte Huis. Het kan zowel worden geïnterpreteerd als uit de gunst van Trump te zijn gevallen of dat de zogenaamde “de diepe staat” wil dat het als zodanig wordt gezien.

De diepe staat kan worden omschreven als diepgewortelde verborgen machtsstructuren in de Amerikaanse financiën en het bedrijfsleven, evenals in politiek en media, die, onafhankelijk van de politieke partij of president van de macht, de controle behouden over alle essentiële instellingen – niet in het minst de inlichtingendiensten . Het wordt soms het “militaire industriële complex” genoemd, maar ondanks zijn grote economische en dus politieke invloed is het volgens onze bronnen slechts een deel van de diepe staat.

Aanhoudende geruchten

Uit Franse linkse politieke kringen, onder andere, de geruchten die met Nya Tider in detail zijn gedeeld, is dat Tillerson in samenspraak was met verschillende vooraanstaande Europese politici, niet in het minst Britse, om een ​​staatsgreep tegen Moskou uit te voeren waar de trigger was gepland de vergiftiging van de Russische voormalige dubbelagent Sergei Skripal en zijn dochter in de Britse stad Salisbury op 4 maart.

SERGEJ SKRIPAL is een voormalige Russische dubbelagent die samen met zijn dochter (links) werd vergiftigd door de zenuwagent Novichok, die afkomstig was uit de Sovjetunie. Moskou heeft sterk ontkend dat ze achter de aanval zitten. Het feit dat Rusland zijn voorraden vernietigde voor internationale waarnemers en dat landen zoals het Verenigd Koninkrijk en zelfs Zweden er toegang toe hebben, is iets dat westerse media niet willen melden. Skripal zou de bron zijn geweest van het beruchte Trump-dossier dat voormalig MI6-agent Christopher Steele de tegenstanders van Trump voorzag. Het dossier, dat de banden van Trump met Moskou zou bewijzen, bleek zonder inhoud te zijn, wat velen ertoe bracht te speculeren dat de ‘diepe staat’ van de Verenigde Staten de bron van Skripal wilde zwijgen. Wie is de mysterieuze heer die de foto maakt en is hij ook vergiftigd? Foto: mk.ru

Het complot was bedoeld om snel – voordat onderzoeken anders konden bewijzen – Rusland als schuldig te identificeren en een verband aan te tonen met chemische aanvallen in Syrië.

Lees ook:  EU-commissie Vakbond waarschuwt voor "green deal": miljoenen banen in gevaar

Een foto van een moorddadige Poetin die meedogenloos de oppositie aanvalt en de wereld met zenuwgas en chemische wapens zou dan worden geschilderd, iets dat ook in de westerse media gebeurde. Onder begeleiding van een massale mediajacht, met de bijbehorende media en politieke druk op alle niveaus in het Westen, moest een resolutie worden ingediend bij de Algemene Vergadering van de VN met het verzoek om Rusland onmiddellijk uit te sluiten van de VN-Veiligheidsraad, waar Rusland – en voorheen de Sovjetunie – was een permanent lid sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.

De staatsgreep zou de basis leggen voor de onmiddellijke en massale NAVO-bombardementen op Syrië, waarbij president Assad en zijn gezin naast overheidsgebouwen, militaire installaties en belangrijke eenheden binnen het Syrische leger tot de prioritaire doelen behoorden.

Het doel zou zijn om de terroristen in Oost-Ghouta die door het Westen en sommige Golfstaten worden gesteund te redden, en ervoor te zorgen dat Assad voor eens en altijd van macht werd beroofd. Dat is het doel geweest, vaak officieel vermeld, sinds het begin van de oorlog tegen Syrië in 2011.

Deze informatie is onder meer verstrekt door de Franse onderzoeksjournalist Thierry Meyssan, die vorig jaar de International Journalism Award won op het gebied van geopolitieke analyse.

Bedreigingen en schaamteloze leugens

Het was op maandag 12 maart dat de situatie echt ernstig werd volgens verschillende experts, waaronder een in de VS gevestigde en internationaal gerenommeerde voormalige NAVO-analist die in contact is geweest met Nya Tider .

VN-ambassadeur Nikki Haley, onlangs geprezen door de pro-Israëlische lobbygroep AIPAC, dreigde dat de VS Syrië zouden aanvallen tenzij Damascus en Moskou een wapenstilstand van 30 dagen in Oost-Ghouta accepteerden. De resolutie was bedoeld om het regeringsoffensief en de dreigende ineenstorting van de verdediging van de rebellen- en terroristische groeperingen te stoppen.

Men denkt dat een massale NAVO-aanval op Syrië in maart is vermeden dankzij de tussenkomst van de Amerikaanse president Donald Trump. Zo ja, dit is niet de eerste keer. Weinigen weten dat om drie uur op 31 augustus 2013 de jachtvliegtuigen van de NAVO, inclusief grote delen van de Franse luchtmacht, klaar waren om te vertrekken vanaf Europese luchtmachtbases. Een groot aantal oorlogsschepen had aanvalsposities ingenomen in de Middellandse Zee, en honderden kruisraketten hadden Syrische doelcoördinaten geprogrammeerd. Sommige Franse gevechtsvliegtuigen vertrokken zelfs voordat de voormalige Amerikaanse president Barack Obama op het laatste moment contact opnam met zijn collega François Hollande om het begin van een groot incident in Syrië te voorkomen. Net als in Libië in 2011, duwde Frankrijk en wilde een leidende rol. Militaire analisten waarmee Nya Tider contact heeft gehad, beweren dat het risico op een wereldoorlog in maart van dit jaar het grootste was sinds de Cubaanse crisis in oktober 1962. Ze beweren dat de geplande NAVO-aanvallen op Syrië in de zomer van 2013 helemaal niet vormen hetzelfde risico, omdat de Russische strijdkrachten destijds niet het risico liepen een doelwit te worden. De foto’s vertegenwoordigen een Amerikaanse UGM-109 Tomahawk-kruisraket die boven een oefendoel explodeert. Foto: US Navy

Het Verenigd Koninkrijk viel op toen ze toetraden tot het Amerikaanse ultimatum. De VN-ambassadeur John Allen van Londen vroeg onder andere retorisch of burgers het slagveld mochten verlaten. “Geen enkele. Nogmaals, het is het regime dat hun burgers niet toestaat om dringende medische zorg te verkrijgen, ”antwoordde Allen op zijn eigen vraag.

Hij vergat echter bewust te vermelden dat Syrië en Rusland, die eenzijdig elke dag vijf uur een staakt-het-vuren introduceerden, voortdurend hebben geprobeerd humanitaire corridors te creëren zodat burgers het slagveld konden verlaten. Hij vermeldde ook niet dat het de Westerse en door de Golf gesteunde rebellen waren die niet alleen massamoord op burgers in Damascus vermoordden met artillerie gericht tegen uitsluitend burgerdoelen, maar ook beschoten en dus alle burgers die probeerden te ontsnappen uit Oost-Ghouta beschoten. Westerse media herhaalden zonder kritiek dezelfde boodschap als Allen.

De waarheid komt naar voren

Toen het succes van de Syrische regeringstroepen de burgers kort daarna liet ontsnappen, waardoor hun stemmen voor het eerst in meer dan vijf jaar werden gehoord, bleken de westerse propaganda pure leugens te zijn.

Ze vertelden over het terroristische schrikbewind en bevestigden eerdere Syrische informatie over hoe ze als menselijke schilden werden vastgehouden en voorkomen dat ze konden ontsnappen. Duizenden familieleden van overheidsfunctionarissen waren ook onder moeilijke omstandigheden vastgehouden en velen waren gestorven.

De rebellen en de terroristen kregen door het Syrische leger vrije doorgang aangeboden met hun persoonlijke wapens. Deels om grote verliezen onder regeringssoldaten en burgers te voorkomen, deels omdat de terroristen dan overtuigd konden worden om de tienduizenden burgers die als menselijke schilden werden vastgehouden, het gebied te verlaten.

Lees ook:  Extreemrechts vuurwapenfestival stimuleert verkiezingssamenzweringstheorieën

Ondervraagde rebellen beweerden ook dat hun buitenlandse sponsors eisten dat geen burgers het gebied zouden verlaten en dat ze zich niet tot elke prijs zouden overgeven, iets waar Rusland en Syrië in slaagden door een combinatie van zware militaire druk en dezelfde onderhandelingsvaardigheden die met succes werden toegepast 2016 in Aleppo.

De regeringsvertegenwoordigers onderhandelden samen met Russische adviseurs afzonderlijk met de groepen, waardoor onzekerheid en divergenties ontstonden. Terroristische groeperingen konden niet langer vertrouwen op hun flanken en steunen om verdedigd te blijven als een andere groep plotseling zou kiezen om op te geven.

Dit is precies wat er gebeurde, wat resulteerde in interne vuurgevechten en een instortende verdediging voor die groepen die zich nog niet hadden overgegeven.

Zelfmoordaanslagen tegen de evacuatiebussen werden ook voorkomen nadat Russische soldaten meer dan 30 Al Qaida-terroristen arresteerden die probeerden ongeveer 50 explosieve vesten aan boord te smokkelen. Al-Qaida Field Commander heeft eerder onthuld dat ze directe steun van de westerse mogendheden hadden.

Turkije is weer de Joker in het spel

De sleutel tot het succes, volgens onze Syrische bronnen, was Turkije, dat de door Ankara gecontroleerde groepen overhaalde om in te stemmen met de Russisch-Syrische eisen, terwijl aanvankelijk door het Westen en de Golfstaten gecontroleerde groepen weigerden. Er was echter een domino-effect toen de eerste groepen vielen. Alleen de door Saoedi gesteunde terroristische groep Jaysh al-Islam in de stad Douma weigert zich over te geven.

Burgers hebben daar sinds 28 maart geprotesteerd tegen het terroristische regime. Onderhandelingen vonden plaats tijdens onze drukkerij terwijl het Syrische leger een aanval voorbereidde.

Het Syrische leger onthulde na de massale evacuatie ook hun bevindingen die bewees dat er substantie was achter de angst voor een geplande valse vlagaanval met chemische wapens in Oost-Ghouta.

“Het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken wijst erop dat meer dan 40 ton giftige stoffen zijn gevonden in gebieden die zijn bevrijd van terroristen”, zei Igor Kirillov, de commandant van de Russische nucleaire, biologische en chemische beschermingsmacht op 21 maart.

Verschillende laboratoria voor de productie van chemische wapens werden ook gevonden. Westerse media weigerden echter om hierover te rapporteren en probeerden tot het einde de leugens die vele jaren herhaald waren te handhaven dat Damascus in plaats daarvan giftig gas had gebruikt, iets wat de media gedeeltelijk konden doen door alleen naar rebellenbronnen te blijven verwijzen.

Op 30 maart verklaarde het Russische ministerie van Defensie dat 13 800 ‘militanten’ zich hadden overgegeven en Oost-Ghouta hadden verlaten. Ook hebben ongeveer 130 000 burgers het gebied verlaten en naar verluidt zijn ongeveer 20 000 familieleden van de terroristen. Zo’n 40.000 burgers hebben ervoor gekozen om in het door oorlog verscheurde gebied te blijven.

MI-8MTPR-1 is een speciale versie van de Russische Transporthelikopter Mi-8 en fungeert als een platform voor elektronische oorlogsvoering. Het is uitgerust met de zeer krachtige actieve jammer Rychag-Av, die vijandige doelen zoals jagers en kruisraketten tot op 400 kilometer afstand kan verstoren en ‘blind’ kan maken. Toen de VS-Rusland dreiging van open oorlog rond 13 maart heel dichtbij was, heeft Moskou verschillende Mi-8MTPR-1’s ingezet in Syrië, waar ze waren gestationeerd op strategische locaties, zoals de twee Russische basissen en de vele Syrische ruimtevaartstations waar Rusland aanwezig is op. Rychag-Av wordt verondersteld een van de Russische jammers te zijn die ervoor zorgde dat een meerderheid van de Amerikaanse cruise-robots hun doelen miste (15 november 2017) toen de Verenigde Staten, na Damascus te beschuldigen van een nucleaire wapenaanval, de Syrische luchtmachtbasis aanvielen Shairat in april 2017. Foto: KRET De inzet toont het eerste gelekte beeld van een Mi-8MTPR-1 in Syrië op 14 maart. Aan de zijkant ziet u de actieve jammer die de fabrikant KRET aangeeft tot 100 kilowatt (kW). Foto: Twitter @Syr_Mil_Wik
Wereldoorlog bedreigd

De Franse geruchten beweren dat dit de achtergrond was van de chef van de generale staf van de strijdkrachten van Rusland, en de eerste ongekende scherpe waarschuwing van Valerij Gerasimov op 13 maart dat Rusland met militaire actie zal reageren als de Verenigde Staten lucht lanceert stakingen na een nepaanval met chemische wapens, waarvan hij zei dat Moskou wist dat die was gepland, waarover Nya Tider uitgebreid schreef ( NyT v.12, 2018 ).

Het feit dat de Verenigde Staten kort tevoren 24 uur per dag vluchten hadden opgezet met AWACS-bewakingsvliegtuigen om elke vierkante meter van Syrië te bewaken, versterkte de Russische bezorgdheid. De Russische generaal maakte duidelijk dat Rusland alle ‘platforms’ zou neutraliseren die bij een dergelijke aanval worden gebruikt, waarbij niet alleen Amerikaanse jachtvliegtuigen betrokken zijn, maar ook oorlogsschepen zoals vliegdekschepen.

De wereld stond daarmee aan de vooravond van een wereldoorlog en verschillende militaire analisten gaven wanhopige waarschuwingen dat de situatie veel gevaarlijker werd dan die tijdens de Cubaanse crisis in 1962.

We hebben bevestiging ontvangen dat deze verklaringen echt zijn afgelegd en dat Gerasimov – buiten diplomatiek protocol – dezelfde dag de Amerikaanse voorzitter van de Joint Chiefs of Staff Joseph Dunford had gebeld.

Volgens de Franse geruchten, waarvan sommige voortkomen uit hun militaire inlichtingendienst DGSE, waar sommige elementen zeer bezorgd waren over de ontwikkeling, zou Dunford zijn Russische collega hebben verzekerd dat de Verenigde Staten dergelijke plannen niet hadden.

Lees ook:  Trump dichter bij afzetting: 6 hoogtepunten uit de 'explosieve' getuigenis van Oekraïense gezant Bill Taylor

Hij bracht vervolgens de minister van Defensie en president Trump op de hoogte. De president riep de huidige CIA-directeur Mike Pompeo op, die de taak had de samenzweerders te onthullen. Pompeo kwam later onrustig terug en onthulde dat er elementen binnen de CIA bleken te zijn die, in een samenspanning met buitenlandse actoren, eigenlijk deze koers hadden gepland, en dat ook staatssecretaris Tillerson erbij betrokken was.

Op dezelfde dag had Tillerson, in tegenstelling tot de verklaringen van Trump en het Witte Huis, verklaard dat de Skripal-vergiftiging “een echt grove daad” was en dat “Rusland waarschijnlijk verantwoordelijk is”.

REX TILLERSON wordt ontvangen door de Amerikaanse ambassadeur Robert Wood Johnson IV wanneer hij op 14 september 2017 in Londen landt. Tillerson werd in 2015 al door Forbes gerangschikt als een van de 25 machtigste mensen ter wereld. Hij wordt verondersteld lid te zijn van de invloedrijke Pilgrims Society, een veronderstelling op basis van zijn voorzitterschap van het oliebedrijf Exxon in 2006-2017, aangezien alle voormalige voorzitters van de raad van bestuur vervolgens hebben bewezen geheime leden te zijn. De Pilgrims Society is een gesloten en gedeeltelijk geheime Brits-Amerikaanse Alliantiefederatie op het hoogste niveau. Beroemde leden zijn Henry Kissinger en aan het roer van vandaag zijn onder andere het hoofd van de Britse luchtmacht, Lord Stirrup. Traditioneel houden nieuw benoemde Amerikaanse ambassadeurs in Groot-Brittannië altijd hun eerste toespraak voor de “pelgrims”, zoals ze zichzelf noemen.

Trump heeft Tillerson onmiddellijk ontslagen, zonder zelfs eerst met hem te praten. Dit is bijna ongekend in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Twee telefoontjes later tussen Gerasimov en een verontschuldigende Dunford werd de dreiging van de Wereldoorlog geëlimineerd.

Tillerson was aanvankelijk door Trump binnengehaald om zijn administratie te versterken door de goede en unieke contacten van Tillerson met Europese topmanagers die Trump minachtend keken. Onder de vele indicaties is het onder andere duidelijk dat het Tillerson was die in januari een plan presenteerde voor een grotere Amerikaanse militaire aanwezigheid in Syrië met als doel: “zorgen voor een overgang naar leiderschap na Assad”.

Westerse media bleven Poetin en Rusland echter aanvallen alsof er niets was gebeurd, maar het complot om vanuit de Veiligheidsraad en Syrië een staatsgreep te plegen tegen de tijd was al op tijd afgeweerd.

Tijdens deze dramatische dagen sliep het publiek in het Westen goed, gelukkig onbewust van hoe dicht bij een nucleaire oorlog de wereld was geweest.

Eén stap vooruit, twee stappen terug

Op 26 maart volgde Trump, die tot nu toe echter weigerde Rusland aan te wijzen als schuldig aan vergiftiging door Skripal, uiteindelijk het voorbeeld van Londen en verdreef 60 Russische diplomaten. Moskou reageerde door net zoveel te verdrijven als de Verenigde Staten en andere westerse landen. Israël koos ervoor om geen diplomaten uit te zetten, en de media van het land die niet als propaganda-bevooroordeeld worden beschouwd zoals in het Westen, gaven hiervoor twee redenen: Tel Aviv gelooft niet dat Rusland schuldig is, en bovendien maken de ontwikkelingen in Syrië ze willen op goede voet staan ​​met Moskou.

Op 27 maart verklaarde VN-ambassadeur Bashar Jaafari in Syrië in de VN-Veiligheidsraad dat Damascus vastbesloten was al zijn grondgebied te bevrijden van ‘terroristen en vijandige buitenlandse mogendheden’. Hij beschuldigde ook de landen Israël, Qatar, Turkije, de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk voor het voeren van een “wereldwijde terreuroorlog” tegen Syrië. Deze gedurfde verklaring zou niet door Damascus zijn afgelegd zonder de steun van Moskou.

Op 29 maart maakte Trump opnieuw een van zijn 180-graden bochten en kondigde aan: “We komen binnenkort uit Syrië. Laat de andere mensen er nu voor zorgen. Zeer binnenkort, zeer binnenkort, zullen we vertrekken. ”Tegelijkertijd uitte het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken bezorgdheid over berichten over inlichtingen dat de Verenigde Staten grote hoeveelheden zware wapens naar zijn basis al-Tanf in het zuidoosten van Syrië hebben getransporteerd. Ze bekeken de verklaring van Trump sceptisch en noemden het een ‘PR-verklaring’ met een beetje verband met de realiteit.

De Israëlische bronnen van Nya Tider beweren dat de tegenstrijdige acties van Trump voortkomen uit een combinatie van gedwongen worden om thuis politiek te manoeuvreren, waar hij onder hoge druk staat, en een verlangen om Europese steun te krijgen voor het opbreken van de nucleaire overeenkomst met Iran – iets wat de pro is -Israëlische lobby duwt heel hard, en de Europeanen waren eerder terughoudend om te doen.

Dit wordt bevestigd door het feit dat Pompeo en Bolton vóór hun respectieve benoemingen achter de schermen met de Europeanen aan deze kwestie werkten. In dit licht moeten ook verschillende EU-topreizen naar Israël in maart, zoals de Duitse en Franse ministers van Buitenlandse Zaken, worden gezien.

Op 30 maart meldde het persbureau Reuters dat anonieme Amerikaanse topfunctionarissen meldden dat Trump ‘luid’ de aanwezigheid van de VS in Syrië voor zijn adviseurs in twijfel trok en zei dat hij het zo snel mogelijk wilde zien eindigen.

De adviseurs waarschuwden vervolgens Trump dat een vroege terugtrekking uit Syrië de invloed van Iran zou versterken, iets waar Israël sterk tegen is. Israël beschouwt het de facto verlies in de war-by-proxy tegen Syrië en de gevolgen daarvan als volkomen onaanvaardbaar. De nabije toekomst zal uitwijzen of Trump aan hun eisen zal blijven voldoen, of Amerikaanse belangen op de eerste plaats zal zetten zoals hij tijdens de verkiezingen heeft beloofd.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments