Liegen als Bernhard

Liegen als Bernhard

18 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Er is over deze zogenaamde held van het verzet meer dan voldoende geschreven.

De rode draad door alle verhaallijnen van deze notoire vreemdganger en landverrader is de leugen. Als je kunt liegen als Bernhard, dan ben je in staat bijna honderd jaar oud te worden en nog steeds in hoog aanzien te staan bij een groot deel van de bevolking. Een ander deel van de bevolking veracht je dan, maar kijkt het liefst de andere kant op om erger te voorkomen. Wij horen bij een pruttelende minuscule minderheid, die tegen beter weten in maar blijft zeiken over de door ons zelf gefinancierde verzameling parasieten der “hoge adel”.

De grootste stunt van deze prins-gemaal is nog steeds het feit dat hij als een der hoogste deserteurs het land is uit gevlucht en als Opperbevelhebber van de NBS, Luitenant-generaal Zur Lippe Biesterfeld door duizenden als held wordt verwelkomd en in de watten gelegd. Vervolgens een zegetocht door het land onderneemt en links en rechts ook wat uitdeelt. Het gevolg is één bekend bastaardkind uit die triomfantelijke periode, de rest weet het misschien zelf niet (meer).

Toch moeten wij ook melden, dat hij waarschijnlijk ook één keer niet heeft gelogen. In 1965 gaf hij een van zijn talloze interviews aan de geknevelde pers en deed een uitspraak over zijn legertje trouwelingen in de oorlog. In voormalig verzetsblad Trouw van 17 augustus 1965 beantwoordde hij ” een moeilijke vraag” als volgt:

bernard

Ongetwijfeld zal de man het bedoeld hebben als een prestatie van formaat, wat wij op zijn conto moeten schrijven. Maar het zegt meer iets over zijn arrogante domheid en hoe de situatie werkelijk was.

Lees ook:  Máxima en haar donkere kanten, de listige prinses van de elite

De kapitein-ritmeester bataljon Gele Rijders van de Huzaren van Boreel inspecteerde voor de oorlog de verdedigingsstellingen van Nederland en gaf zijn bevindingen door aan het Duitse opperbevel. De opgewaardeerde viceadmiraal schreef op 24 april 1942 samen met zijn echtgenote een brief aan zijn chef A. Hitler, of hij geen baantje als “Statthalter der Niederlande” voor hem had. Met de goedkeuring van zijn schoonmoeder, die vond dat haar dochter de kans moest pakken om in Nederland weer aan de bak te kunnen.

Dus dat leger van de Binnenlandse Strijdkrachten was in 1945 binnen 4 dagen verdubbeld tot een kwart miljoen man onder de wapenen onder zijn bevel. Dat feit alleen al was voor de geallieerde bevelhebbers reden om via een noodverordening de dat prinselijk leger amateurs te verbieden met wapens op straat te verschijnen. In dat geval liepen ze namelijk het risico dat de Canadezen hen gericht onder vuur zouden nemen.

Toen de Luitenant-generaal Zur Lippe B. direct na de capitulatieshow van Wageningen in den lande rondtrok om kanonnenvoer voor “de bevrijding van Nederlands Indië” te ronselen, is dat machtige leger waarschijnlijk binnen de kortste keren verdampt tot een paar duizend man. Vandaar dat dienstplichtigen werden gedwongen de grondwet te overtreden. Volgens Artikel 192 GW mochten dienstplichtigen niet worden ingezet in de koloniën, althans niet “te land”. In 1948 werd er snel even een grondwetswijziging door het parlement gejast. Nederlands Indië was toen plotseling Indonesië en toen mocht het wel “te land”. Dienstweigeraars werden opgesloten bij NSB’ers, Waffen SS’ers en criminelen en zo mogelijk nog rottiger behandeld.

Lees ook:  Pas op voor de Schering Trotskyists

Over de desertie van Ritmeester Benno Zur Lippe is geen woord vuil gemaakt. Ook niet over de dappere officieren die in de Meidagen 1940 hun insignes van het uniform afscheurden en naar huis gingen toen de wapenbroeders van de uitgeknepen verzetsprinz in zicht kwamen. Maar liefst 2.300 man sneuvelden om de aftocht van “Oranjes” met medeneming van Nederlands goud af te dekken.

Vreemd, daar hoor je nooit iemand over.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

Lees ook:  Liegen voor Israël: waarom bijna iedereen in Washington het doet

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments