Vergeet ‘Operation YellowHammer’ – de originele heet ‘The Doomsday Plan’

Vergeet ‘Operation YellowHammer’ – de originele heet ‘The Doomsday Plan’

19 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

De enorme reguliere berichtgeving in de media van ‘Operation YellowHammer’ is een opzettelijk lek, niet door een Remainer in de Tory-rang of het kabinet – het is een opzettelijk ontworpen lek om het denken van het publiek opnieuw af te stemmen op wat te verwachten.

Vergeet niet dat in het artikel in The Times alle verstrekte informatie het minimum is dat door overheidsfunctionarissen wordt verwacht als direct gevolg van een harde Brexit. Iets meer dan een jaar geleden stond het harde Brexit-scenario niet op de kaart, maar waren specifieke risico- en dreigingsrapporten aan overheidsfunctionarissen bezorgd. De belangrijkste was destijds het ‘Doomsday plan’. Dit document heeft de verwachtingen van de overheid van een no-deal Brexit doorgegeven. The Times lekte het toen – onder een afbeelding van hun kop achter een betaalmuur.

doomsday

Dit is de eerste paragraaf van The Times-  artikel (paywall) over het Britse Doomsday Brexit-plan .

“Groot-Brittannië zou binnen veertien dagen worden getroffen door tekorten aan medicijnen, brandstof en voedsel als het VK zonder een deal de Europese Unie probeert te verlaten, volgens een Doomsday Brexit-scenario opgesteld door hoge ambtenaren voor David Davis.”

The Times bevestigt dat de haven van Dover “op de eerste dag” instort als Groot-Brittannië uit de EU crasht, wat leidt tot kritieke tekorten . Dit was het midden van drie scenario’s van senior adviseurs. Een soort beste gast als je wilt. U wilt gewoon niet de uitkomst weten van het ergste van die drie scenario’s. We zijn inderdaad van dergelijke details gespaard gebleven.

Het artikel stelt dat de RAF zou moeten worden ingezet voor de bevoorrading van veerboten door Groot-Brittannië. En ja, we zitten nog steeds in het middelste scenario.

“Je zou medicijnen in Groot-Brittannië moeten brengen, en aan het einde van week twee zouden we ook zonder benzine komen te zitten,” zei een bron die hieraan bijdroeg.

Het rapport blijft zaken beschrijven zoals cross-channel verstoring voor vrachtwagens, wat ook catastrofaal zou zijn. Enorme parkeergarages zijn vereist.

Een hoge functionaris zei in het Brexit-plan ‘Doomsday’: ‘We zijn volledig afhankelijk van het feit dat Europa onze houding aanneemt dat we niets zullen doen om de goederenstroom naar het VK te belemmeren. Als Europa om welke reden dan ook besluit om dat aanbod te vertragen, dan zijn we de lul. reden of een andere.

Thuissecretaris Sajid Javid maakt een niet overtuigende opmerking dat hij ‘zeker’ is dat er een deal zal worden gesloten. Dat is nauwelijks het soort zekerheid dat we nodig hebben, toch?

Ambtenaren van het VK benadrukten dat de EU-top van juni op 28 juni op weg was naar een “auto-ongeluk” omdat er “sinds maart geen vooruitgang is geboekt” om plannen te maken voor een langetermijnovereenkomst. Als je vertrouwen in de Brexit begint af te nemen, maak je geen zorgen, de helft van de natie is niet alleen angstig maar ronduit angstig – vooral omdat noch in of uit enig concreet bewijs van waarschijnlijke resultaten heeft gegeven. Dit komt waarschijnlijk omdat de Brexit nog niet eerder is gedaan – en op die manier is ontworpen. Opzettelijk.

Lees ook:  Politieke EU elite viert feest u bent er in getrapt geld niets meer waard alleen maar schuld

Wat het document ‘Doomsday Brexit Plan’ zegt, zou ons allemaal bang moeten maken

Een ambtenaar zei: “de scenario’s zijn zo explosief dat ze alleen zijn gedeeld met een handvol ministers en” zijn opgesloten in een kluis. “

 

In welk stadium van hun ongelukkige gekmak, constante ruzie en zielige pogingen om de kus van het leven toe te dienen aan het lijk dat Brexit is gebleken, verdient een politicus officieel de titel van – domme idioot?

“Gewoon verdomme ermee doorgaan”, roepen de Brexiteers, behalve dat zij en de Britse regering nog steeds niet kunnen beslissen wat ‘het’ is.ç

Toch hebben we geen zorgen, we hebben een ‘speciale relatie’ met de Verenigde Staten van Amerika. Groot-Brittannië stuurt ongeveer 19 procent van de totale export naar de VS (vergeet de 44 procent naar de EU). Maar we zijn er net achter gekomen dat we niet meer speciaal zijn. Eerlijk gezegd waren we nooit en zijn we er nooit geweest, maar nu hebben we bewijs. Er begint een handelsoorlog. En we zullen erin zitten – maar aan de kant van de EU.

Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten maken deel uit van de G7. Behalve nu dat kleine club al wordt verwezen naar de G6 + 1, de plus is de VS. De andere zes zijn woedend dat de VS hen ervan beschuldigen een nationale veiligheidsdreiging te zijn voor simpele zaken als metaalverkoop.

Laten we ons geen zorgen maken over het feit dat China, Rusland, India en een kwart van Afrika nu oliehandel buiten de USD uitvoeren. Laten we ons geen zorgen maken dat de rest van de wereld zich nu verenigt in het isolationistische Amerika om de wereldorde af te breken. Denk daar maar eens even over na. We staan ​​aan de verkeerde kant – we zijn aan de verliezende kant, omdat we bij Amerika zijn – behalve nu niet. En hoe dan ook, wie zou de hele natie steunen op een man als Trump en een land als Amerika ??

Lees ook:  Potverterend Frankrijk eist nog meer belastinggeld van ons, anders “zet Nederland toekomst Europa op het spel!”

Liam Fox, een afschuwelijke man die terecht de toegang tot een winkel op de hoek moet worden ontzegd, laat staan ​​dat hij over de toekomstperspectieven van Groot-Brittannië moet onderhandelen, beloofde 40 handelsovereenkomsten die tegen maart zijn ondertekend. Hoeveel hebben getekend? Nul, neant, null en nulo. Niet een.

Fox heeft eerder beweerd dat het sluiten van een handelsovereenkomst met de EU na Brexit zou zijn, en ik citeer : “de gemakkelijkste in de menselijke geschiedenis.” Hij had het mis.

Dan hebben we de Five-Eyes Alliance – het wereldwijde spionage- en communicatienetwerk van de VS, het VK, NZ, Canada en Australië. Als er iets is, zou dit iets te maken hebben met die speciale relatie, vooral omdat Groot-Brittannië uitblinkt in het overtreden van internationale wetten op gebieden zoals illegaal toezicht. Behalve dat valt ook uit elkaar, omdat NZ door niemand anders dan Amerika wordt bedreigd – omdat het nauw samenwerkt met China aan een aantal projecten waarvan Amerika denkt dat het kwetsbaar is voor Chinese invloed. Wat gebeurt er als Trump eraan wordt herinnerd dat een van ‘s werelds grootste kerncentrales zich in Groot-Brittannië bevindt – die momenteel gedeeltelijk wordt gebouwd en gefinancierd door … ahem … China.

Ondertussen wordt Groot-Brittannië gedwongen om fantastische verhalen te verzinnen over Russen die rond de Shires rennen met dodelijke zenuwagenten, terwijl we kijken naar £ 1 miljard projecten die worden opgeschort door het verbieden van eigenaars van voetbalclubs die tientallen jaren hebben gewoond en zwaar in het land hebben geïnvesteerd. Groot-Brittannië is van farce naar tragedie gegaan. Net toen Thatcher wegliep van de vrijemarktideologie van extreem neoliberaal kapitalisme en alles wat dit heeft gebracht, liep Cameron weg van zijn kleine ‘misrekening’ door een ontevreden electoraat een proteststem aan te bieden. De rest van ons kan niet weglopen van een land in crisis – we hebben weinig anders dan onze zogenaamde leiders te volgen.

Het enige geloofwaardige plan dat ze hebben en laten we eerlijk zijn, zij waren het die het land in de eerste plaats in deze positie plaatsten, het  Doomsday Brexit Plan genoemd .

Uitstekend. In het begin was je angstig, daarna een beetje zenuwachtig, maar nu zou je echt gealarmeerd moeten zijn. Wat als de Brexiteers ongelijk hebben en de ambtenaren en ambtenaren die dit document hebben gemaakt, gelijk hebben? Wat dan?

Lees ook:  Is het tijd voor een parlementair onderzoek naar de Duitse staatsomroep, ernstige beschuldigingen en racisme?
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments