11 redenen waarom zoveel experts geloven dat er een Amerikaanse economische crisis dreigt

11 redenen waarom zoveel experts geloven dat er een Amerikaanse economische crisis dreigt

20 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

De cijfers vertellen ons dat we nog nooit zo dicht bij de volgende recessie zijn geweest als nu. De stormwolken die zich aan de horizon verzamelden, bevinden zich nu direct boven ons, en plotseling staan ​​de reguliere media vol met verhalen over wanneer de volgende recessie zal beginnen en het effect dat dit kan hebben op de kansen van president Trump om te winnen in 2020. Sterker nog, er is zoveel over gepraat dat zelfs president Trump erover praat . Overal op televisie speculeren experts ademloos over wanneer de komende recessie zal beginnen, en ze geven veel advies over hoe mensen zich erop moeten voorbereiden.

Welk bewijs heeft ertoe geleid dat zoveel van deze pratende hoofden tot een dergelijke conclusie kwamen?

Nou, het volgende is 11 redenen waarom zoveel experts nu geloven dat een Amerikaanse economische crisis op handen is …

# 1 Vorige week werd de “spreiding tussen de Amerikaanse 2-jaars en 10-jaars rendementen” voor het eerst in 12 jaar negatief. Een omkering van de rentecurve heeft plaatsgevonden vóór elke Amerikaanse recessie sinds de jaren 1950, en dit is een van de belangrijkste economische signalen die we tot nu toe hebben gezien.

# 2 Het Amerikaanse consumentenvertrouwen daalde net tot het laagste niveau dat we in heel 2019 hebben gezien .

# 3 74 procent van de economen die zijn ondervraagd door de National Association for Business Economics geloven dat een recessie in de Verenigde Staten zal beginnen tegen het einde van 2021.

# 4 De industriële productie in de VS is net teruggetrokken naar het gebied van de krimp .

# 5 De IHS Markit Manufacturing Purchasing Managers ‘Index daalde net tot het laagste niveau dat we sinds september 2009 hebben gezien .

# 6 Net zoals we in 2008 hebben gezien, zijn angst en volatiliteit op een belangrijke manier teruggekeerd naar Wall Street. Tot dusverre hebben we deze maand tot nu toe al het 4e en 7e grootste dagpuntdaling in de Amerikaanse beursgeschiedenis gezien.

LEES   700 aardbevingen raakten een belangrijke seismische zone in Californië en Tar borrelt letterlijk door de straten van Los Angeles

# 7 Het totale aantal faillissementsaanvragen in de Verenigde Staten is gestaag toegenomen, en het steeg nog eens 5 procent in de maand juli.

# 8 Grote Amerikaanse retailers blijven meer winkels sluiten , en we hebben een tempo aangehouden dat het record voor winkelsluitingen in een jaar zou breken.

# 9 Zoals ik gisteren heb besproken , is het volume vrachtvervoer in de VS nu acht jaar achter elkaar gedaald .

# 10 Volgens de Federal Reserve Bank van New York is de kans dat zich binnen de komende 12 maanden een recessie zal voordoen de hoogste die het sinds de laatste financiële crisis is geweest .

# 11 President Trump suggereert dat de Federal Reserve de rente met 100 basispunten moet verlagen en dat de Fed de kwantitatieve versoepeling zo snel mogelijk moet hervatten. Beide bewegingen worden beschouwd als “noodmaatregelen” die alleen zouden moeten plaatsvinden als er een grote economische neergang dreigt.

Lees ook:  Wat is het echte bedrog wanneer leugenaars, valsspelers en dieven het verhaal beheersen?

In die lijst vermeldde ik niet eens onze snel escalerende handelsoorlog met China. De twee grootste economieën op de hele planeet zijn verwikkeld in een extreem bitter handelsgeschil, en dat alleen kan de hele wereldeconomie in een zeer diepe neergang storten.

Op het eerste gezicht probeert de Trump-regering ons te verzekeren dat alles goed komt, maar achter de schermen lijken ze zich op het ergste voor te bereiden. We hebben bijvoorbeeld net vernomen dat de administratie van Trump eigenlijk overweegt om te dringen op een verlaging van de loonbelasting …

Verschillende hoge functionarissen van het Witte Huis zijn begonnen met het bespreken van een tijdelijke verlaging van de loonbelasting om een ​​economische vertraging te stoppen, zeiden drie mensen die bekend waren met de discussies, en onthulden de groeiende bezorgdheid van de belangrijkste economische hulpverleners van president Donald Trump.

De besprekingen zijn nog in een vroeg stadium en de ambtenaren hebben niet besloten of ze het Congres formeel zullen dwingen de verlaging goed te keuren, zeiden deze mensen, sprekend op voorwaarde van anonimiteit omdat ze niet bevoegd waren om interne discussies openbaar te maken. Maar het Witte Huis is de afgelopen dagen op zoek gegaan naar voorstellen die een vertragende economie kunnen stoppen.

Als de Amerikaanse economie echt ‘booming’ was, zou een verlaging van de loonheffingen in noodsituaties helemaal geen zin hebben.

LEES   Nieuwe tarieven, voorraden duik, productie valt opnieuw en meer ontslagen

Maar als we aan de vooravond staan ​​van een zeer ernstige economische crisis, zou een dergelijke stap volkomen logisch zijn.

Natuurlijk zijn de VS zeker niet de enige grote economie die voor ernstige problemen staat. In feite zijn er de laatste tijd overal ter wereld tekenen van economische problemen …

De economieën in Duitsland, Brazilië, Italië, Mexico en een aantal andere landen vertonen ook  kwetsbaarheden , zeggen experts. De onzekerheid wordt verergerd door de vrees voor de mogelijke  financiële gevolgen  die kunnen optreden als het Verenigd Koninkrijk in oktober de Europese Unie verlaat zonder eerst een akkoord te bereiken over de voorwaarden voor zijn vertrek.

Vooral de ontwikkelingen in Duitsland zijn behoorlijk verontrustend. Hun economie is het afgelopen kwartaal zelfs gekrompen en de Duitse regering bereidt zich voor op ‘nieuwe fiscale stimuleringsmaatregelen omarmen als haar economie in een diepe recessie terechtkomt’ …

Bijna twee weken na Der Spiegel heeft haar eerste proef ballon over de vooruitzichten dat de Duitse regering zou het opendraaien van de fiscale stimuli als grootste economie van Europa glijdt in een recessie (die, zoals we vorige week verklaard , is al op het punt van het doen), de proefballonnen zijn de Atlantische Oceaan overgestoken.

Bloomberg rapporteerde maandag dat de Duitse regering zich voorbereidt op het omarmen van nieuwe fiscale stimuleringsmaatregelen als haar economie in een diepe recessie terechtkomt, “met vermelding van twee mensen met directe kennis van de zaak.”

We hebben zoiets al heel lang niet meer gezien. Voor veel mensen is de extreme pijn veroorzaakt door de economische crisis van 2008 en 2009 bijna uit het geheugen verdwenen, maar de waarheid is dat veel experts geloven dat wat ons te wachten staat nog erger zal worden .

Als alles goed zou komen, zou president Trump niet proberen de Federal Reserve zover te krijgen dat hij extreem diepe renteverlagingen doorvoert . In het leven is wat mensen doen veel belangrijker dan wat ze zeggen, en de bewegingen die wereldleiders nu maken, vertellen ons dat er enorme problemen komen.

Dus geniet van de relatieve stabiliteit die we momenteel ervaren terwijl je dat nog steeds kunt, omdat het lijkt alsof het niet te lang zal duren.Lees ook:  Als Trump verliest, zal hij een meedogenloze lamme eend zijn

Comments

comments