Trump zegt dat de VS ‘verre van een recessie’ is terwijl de economische angst van het Witte Huis toeneemt

Trump zegt dat de VS ‘verre van een recessie’ is terwijl de economische angst van het Witte Huis toeneemt

21 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Het sluiten van een deal met China wordt als een topprioriteit binnen het Witte Huis gezien, terwijl zorgwekkende economische tekenen groeien vóór de verkiezingen in 2020.

WASHINGTON – President Donald Trump zei dinsdag dat hij een verlaging van de loonbelasting woog – een idee waar zijn adviseurs op hadden aangedrongen, werd niet overwogen, gezien het potentieel om de bezorgdheid van de administratie over een verzwakkende economie te signaleren. “Het is iets waar ik aan denk”, zei hij tegen verslaggevers in het Witte Huis.

Even later leek hij het idee te verwerpen dat de economie die dramatische noodmaatregel nodig zou hebben. “We zijn erg ver van een recessie,” zei hij.

Donald Trump , Politiek , Andrew Jackson , Vladimir Poetin , Rusland , Burgeroorlog , Abraham Lincoln , Frederick Douglass , Thomas JeffersonTrump zocht dinsdag voor een zevende dag om de angst voor de economie te kalmeren, het praten over een recessie af te weren en zijn beslissing om China aan te pakken te verdedigen, terwijl de echte angst in het Witte Huis opzag over het beëindigen van een handelsoorlog die het risico loopt de VS mee te sleuren naar een recessie tijdens een verkiezingsjaar.

De president toonde weinig aanwijzingen om zijn afstand tot China te verlichten, zelfs ten koste van de VS op korte termijn. Hij gaf zijn voorgangers de schuld voor het feit dat hij China’s oneerlijke economische praktijken niet had aangepakt en aan hem overgelaten, en droeg opnieuw een afkoeling in de economie toe aan de Federal Reserve.

“Iemand moet China aannemen”, vertelde Trump aan verslaggevers tijdens een ontmoeting met de Roemeense president. “Of het goed of slecht is voor ons land op korte termijn, het is slecht voor ons land op lange termijn. Of goede of slechte korte termijn niet relevant is.”

Maar ondanks de openbare geruststellingen van Trump over de economie en de vastberadenheid over China, groeide binnen het Witte Huis een groeiende erkenning dat de handelsoorlog met China het risico liep de Amerikaanse economie naar beneden te slepen.

Hoewel het bereiken van een deal met Beijing altijd als belangrijk werd beschouwd voor de kansen van Trump voor 2020 , hebben de waarschuwingsborden die op de economie flitsen en een 800-punts tuimelen in de Dow vorige week adviseurs een schok gegeven, zei Witte Huis assistenten.

De adviseurs van Trump hebben hem gezegd zijn boodschap te richten op de tekenen van kracht in de economie, zoals lage werkloosheid, en vermijden zijn succes te koppelen aan de aandelenmarkt, die de president publiekelijk heeft gebruikt als ECG van zijn presidentschap, volgens mensen die bekend zijn met de discussies.

Ondertussen heeft het Witte Huis een full-court pers van surrogaten gestuurd om terug te dringen tegen waarschuwingen van economen dat een recessie opdoemt, terwijl de president zelf een vlaag van retweets uitzond die de boodschap dinsdagochtend weergalmden.

Lees ook:  De media hebben moeite om wreedheid jegens Iran en Venezuela te rechtvaardigen terwijl de pandemie uitbreidt

“Sorry dat ik Democraten teleurstel, maar de economie is nog nooit zo sterk geweest!” zei Trump-campagneleider Brad Parscale in een bericht van de president dat nieuwsorganisaties ervan beschuldigde dat ze “de economie aanmoedigden om te tanken”. Trump heeft later een supporter geretweet die zei dat hij “deze Economy zoemt als een fijn afgestelde motor.”

De adviseurs van Trump zijn verdeeld over hoe moeilijk het is om China een deal te geven, zeiden mensen die bekend waren met de gesprekken. Minister van Financiën Steve Mnuchin, wiens belangrijkste focus ligt op de aandelenmarkt en economische indicatoren op de korte termijn, is een voorstander geweest van het bereiken van een soort overeenkomst, terwijl staatssecretaris Mike Pompeo en nationale veiligheidsadviseur John Bolton een hardere lijn hebben ingenomen met China , gezien het wereldwijde veiligheidsrisico dat het land met zich meebrengt.

Vice-president Mike Pence, die heeft aangedrongen op een deal waarin ook concessies voor de mensenrechten worden opgenomen, ziet in toenemende mate behoefte aan een deal, zei een assistent van het Witte Huis. Pence is de belangrijkste persoon in de administratie voor degenen in landbouwstaten, waar boeren zwaar worden getroffen door de handelsoorlog.

Die verdeling heeft ertoe bijgedragen dat het Witte Huis gemengde signalen heeft afgegeven over hoe graag de VS een deal willen.

Trump zei vorige week dat hij $ 156 miljard aan tarieven zou uitstellen omdat hij de Amerikaanse consumenten niet wilde kwetsen tijdens het kerstinkopenseizoen, terwijl hij volgende maand nog eens $ 100 miljard aan tarieven wilde toestaan. Hij heeft ook de beslissing om de Chinese technologiegigant Huawei Technologies, die hij heeft omschreven als een nationaal veiligheidsrisico, een uitbreiding van 90 dagen om onderdelen van zijn Amerikaanse leveranciers te kopen uitgesteld.

Nu bestaat het risico dat economische angsten in de VS China een grotere hefboomwerking kunnen geven bij de onderhandelingen – waarschuwingen dat als de VS de tarieven niet opheft, China door de verkiezingen wraak zal blijven nemen. China heeft al vergeldingsrechten ingevoerd en stopte eerder deze maand met het kopen van Amerikaanse landbouwproducten.

Trump moet een politieke lijn volgen in China – en niet alleen vanwege de economie, zei een assistent van het Witte Huis. Hij heeft het land herhaaldelijk ten laste gelegd van zijn achterban en het de schuld gegeven voor het verlies van productiebanen, en recente protesten in Hong Kong hebben de mensenrechtenschendingen van China aan het licht gebracht. Als Trump wordt gezien als een deal alleen omwille van het beëindigen van de handelsoorlog zonder belangrijke concessies van China te krijgen, kan hij worden beschouwd als zwak voor Beijing.

“De basis van president Trump en vele andere Amerikanen voelen zich al lang ongemakkelijk bij de groeiende macht van China,” zei Christopher Wilson, een Republikeinse pollster met WPA Intelligence, in een e-mail. “Gebeurtenissen zoals de protesten in Hong Kong, vooral als ze eindigen in de schijnbaar onvermijdelijke onderdrukking van de Chinezen, zullen het wantrouwen van de Amerikanen ten aanzien van China alleen maar versterken. Dus een harde lijn blijven volgen en niet akkoord gaan met een deal alleen om een ​​deal te sluiten, is waarschijnlijk een electoraal voordeel voor de president. ‘

Pence waarschuwde China dat het handelsbesprekingen zou schaden als de protesten in Hong Kong niet vreedzaam zouden worden opgelost, waardoor een extra laag werd toegevoegd aan de complexiteit van het sluiten van een deal.

“We willen niet dat de Chinese markten lijden,” zei Pence in een toespraak maandag in Detroit. “In feite willen we dat ze gedijen. President Trump heeft een positieve relatie met president Xi en we hebben veel respect voor het Chinese volk. We zitten midden in de discussie met China en ze zullen de komende weken doorgaan. “

“Maar als de Verenigde Staten een deal met China willen sluiten, moet Beijing zijn verplichtingen nakomen,” voegde hij eraan toe.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Revolutie uit het midden

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  VS-president Trump spreekt eigen inlichtingendiensten tegen: "Ik zag bewijs dat coronavirus uit Chinees lab komt"
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments