Een van de grootste banken “to big to fail” in Amerika verklaart moedig dat “de wielen voor een recessie in beweging zijn”

Een van de grootste banken “to big to fail” in Amerika verklaart moedig dat “de wielen voor een recessie in beweging zijn”

22 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Nu geeft zelfs een van de grootste banken in het hele land openlijk toe dat er een “vertraging” op komst is. In de afgelopen week zijn de reguliere media gevuld met geklets over de mogelijkheid van een recessie en wat dat zou betekenen voor de Trump-campagne in 2020, en we blijven dagelijks meer bewijs krijgen dat de economische activiteit echt vertraagt . Alle cijfers wijzen in dezelfde richting, en ik ga enkele gloednieuwe cijfers met u delen in dit artikel. Maar eerst wil ik ingaan op wat Morgan Stanley zojuist voor het publiek heeft vrijgegeven. In een zojuist verschenen nota verklaarde de econoom van Morgan Stanley ondubbelzinnig dat “de wielen voor een vertraging in beweging zijn” …

De dalende trend in sommige mondiale economieën wordt besmettelijk omdat de zwakte in de productiesector zich begint te verspreiden, volgens Morgan Stanley, die klanten waarschuwde dat “de wielen voor een vertraging in beweging zijn.”

“Zelfs als we onze groeiprojecties lager hebben herzien, blijven we benadrukken dat de risico’s beslist naar beneden gericht zijn,” waarschuwde Chetan Ahya, de belangrijkste econoom van de bank, in een nota die dinsdag werd gepubliceerd. “We verwachten dat als de handelsspanningen verder escaleren … we in drie kwartalen een wereldwijde recessie (dwz een wereldwijde groei van minder dan 2,5% Y) zullen aangaan .”

Wanneer banken “te groot om te falen” de handdoek in de ring gooien en beginnen te waarschuwen voor “een wereldwijde recessie”, is dat een heel slecht teken.

Maar laten we Morgan Stanley de eer geven om tenminste eerlijk te zijn. De economische cijfers zijn geleidelijk slechter geworden en we hebben net vernomen dat de binnenlandse zendingen van campers tot nu toe maar liefst 20 procent zijn gedaald in 2019. Het volgende komt van Zero Hedge …

Om meer te vertellen over ons juli-rapport getiteld ” Trade War Chaos: Trump’s Tarieven Crash American RV Industry “, lijkt het erop dat de RV-industrie nog steeds een recessie waarschuwingslampje knippert.

De Wall Street Journal meldt dat Elkhart, Indiana, de industriële hub van de Amerikaanse RV-productie is, door analisten en economen gebruikt als een toonaangevende indicator van de consumentenvraag naar luxeartikelen.

Binnenlandse zendingen van campers naar dealers zijn dit jaar tot nu toe met 20% gedaald, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, na een daling van 4% in 2018, volgens de Recreational Vehicle Industry Association.

De RV-industrie wordt beschouwd als “een geweldige bellwether van de economie” , en nu schreeuwt het dat er een recessie komt.

Ondertussen blijft er meer slecht nieuws uit de vastgoedsector komen en blijken zelfs rijke mensen zich nu “terug te trekken” van het kopen van huizen …

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Een Trump-functionaris blokkeert nog steeds de presidentiële overgang van Biden. Huisdemocraten willen antwoorden.

Rijke kopers trekken zich terug van enkele van de duurste huizenmarkten in de VS, het laatste teken dat torenhoge prijzen en de angst voor een recessie op een belangrijke sector van de economie drukken .

Toll Brothers Inc., de grootste beursgenoteerde luxe woningbouwer van het land, zei eind dinsdag dat de koopovereenkomsten 3% daalden ten opzichte van een jaar eerder, erger dan een daling van minder dan 1% die werd verwacht door een Bloomberg-enquête bij zes analisten. De orders van het bedrijf in Californië, de thuisbasis van enkele van de duurste markten van het land, daalden 36% ten opzichte van een jaar eerder.

Natuurlijk, als ik cijfers als deze begin op te roepen, wijzen sommige sceptici op de werkgelegenheidsstatistieken als ‘bewijs’ dat het echt niet zo erg is.

Nou, het blijkt dat die werkgelegenheidscijfers enorm onnauwkeurig waren.

In feite heeft het Labor Department zojuist toegegeven dat de VS feitelijk 501.000 banen minder hebben dan ze eerder dachten …

De arbeidsmarkt leek vorig jaar de zwaartekracht te trotseren en genereerde meer dan 200.000 banen per maand, ondanks een historisch lage werkloosheid waardoor werkgevers moeilijker werk konden vinden.

Blijkt dat de banengroei niet zo robuust was als hij leek.

Het arbeidsdepartement heeft de totale banengroei van april 2018 tot maart 2019 met 501.000 herzien , zei het bureau woensdag, de grootste neerwaartse revisie in een decennium .

Een fout van meer dan een half miljoen banen is kolossaal en het zal het voor ons moeilijker maken om vertrouwen te hebben in de “officiële cijfers” die ze ons in de toekomst geven.

Uiteindelijk blijkt dat al die gloeiende krantenkoppen over de werkgelegenheid in de VS in 2018 erg overschat waren. Als deze herziene cijfers juist zijn, dan is de banengroei nauwelijks bijgehouden met de bevolkingsgroei in 2018, en natuurlijk zijn we begonnen de werkgelegenheidscijfers de afgelopen maanden te zien verslechteren.

Maar als je naar enkele experts luistert, zou je in de verleiding komen om te denken dat we alleen maar bang hoeven te zijn. Overweeg bijvoorbeeld wat Brian Moynihan zojuist aan CNBC heeft verteld …

“Ik zou graag willen zeggen dat het optimistische universum waarschijnlijk zal zegevieren, maar de pratende hoofden praten eindeloos over hoe een recessie onvermijdelijk is,” zei hij. “Dit soort praat zaait angst, waardoor het vertrouwen wordt aangetast, en zonder vertrouwen pauzeert het bedrijf zijn nieuwe medewerkers en zijn investeringen, wat vervolgens leidt tot een daling van de consumentenuitgaven, wat vervolgens leidt tot een recessie.”

En Jim Cramer van CNBC houdt vol dat alles goed zal komen als de “boze retoriek” wordt afgezwakt …

“Als de president gewoon de retoriek over China zou kalmeren, in plaats van ze aan te nemen als een soort van pratende sprekende brede ontvanger, zouden de beren hun grootste kruk verliezen,” zei de “Mad Money” gastheer, die vrees de schuld gaf de obligatiemarkt op “boze retoriek en beangstigende jeremiades van veronderstelde experts” die naar conferentiegesprekken zouden moeten luisteren.

Nee, onze hoofden in het zand steken en doen alsof alles goed komt, zal niets oplossen.

De Amerikaanse economie heeft al langere tijd de economische wetten overtreden, maar nu worden al onze fouten ons ingehaald en de komende crisis zal zeer pijnlijk zijn.

Helaas zullen veel van de zogenaamde “experts” het voor de hand liggende blijven ontkennen, zelfs wanneer ze hen in het gezicht staren, en dit zal resulteren in een enorme hoeveelheid verwarring onder gewone Amerikanen terwijl onze natie in een angstaanjagende toestand verandert economische nachtmerrie.Lees ook:  Waarom de komende economische ineenstorting NIET wordt veroorzaakt door het Corona-virus

Comments

comments