Hoe BoJo Brexit kan bespelen

Hoe BoJo Brexit kan bespelen

22 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

  • Crash uit de EU. Laat de Ierse grens open blijven. Immers, sinds de Goede Vrijdag-overeenkomst heeft Groot-Brittannië nooit gedreigd de grens te sluiten … waarom zou Groot-Brittannië dit nu doen?

“Degenen die tegen de backstop zijn en geen realistische alternatieven voorstellen, ondersteunen juist het herstel van een grens. Zelfs als ze het niet toegeven. ”   –Donald Franciszek Tusk, president van de EU

Fout. Geen enkele Britse leider heeft sinds de Goede Vrijdag-overeenkomst ooit een harde grens tussen Noord-Ierland en de Ierse Republiek voorgesteld – alleen de Europese Unie heeft voorgesteld en gedreigd deze af te dwingen in geval van een harde Brexit. Nu is het tijd voor Boris Johnson om de EU te bluffen.

Te lang heeft de EU het argument aangevoerd dat het de leiding heeft over hoe en onder welke omstandigheden het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zal verlaten. De situatie moet worden omgekeerd terwijl Groot-Brittannië de leiding heeft – iets dat Theresa May niet kon zien of politiek werd gedwongen om af te zien. Nu is de enige manier voor het nieuwe Britse leiderschap om dit te spelen, door te accepteren dat Groot-Brittannië alleen door proactief initiatief de leiding kan nemen en de bestuurdersplaats kan innemen.

Johnson moet dit moment daarom als een unieke kans zien, en niet als een rem voor de overblijfselen – die niet alleen Groot-Brittannië tot slaaf willen maken van een anachronisme dat de Europese Unie wordt genoemd, maar willen dat elke schijn van democratische parlementaire vertegenwoordiging wordt vernietigd.

Helaas heeft Johnson deze kans al enigszins verspild door te suggereren dat een tijdelijk verblijf voor de status van Ierland in de douane-unie via alternatieve bilaterale handel tussen Groot-Brittannië en de EU (zoals zogenaamd voorgesteld door de EU!) Op de een of andere manier haalbaar is. Dat voorstel zal niet worden aanvaard, laat staan ​​serieus genomen door Ierland of de EU.

Het feit dat Johnson een dergelijk DOA-voorstel als een onwerkbare bilaterale overeenkomst voor Ierland heeft gebruikt, toont aan dat Johnson mogelijk al in het gedrang is gekomen door de overblijfselen. Met andere woorden, in plaats van vast te houden aan zijn mantra dat de backstop verdoemd moet worden, heeft Johnson een grondig onwerkbaar scenario voorgesteld dat zo dood is als een eend als de backstop zelf.

Nu, met het Parlement grotendeels en stevig in de zak van gevestigde belangen en in dodelijke angst voor een algemene verkiezing waardoor Jeremy Corbyn de macht zou kunnen krijgen, doemt het vooruitzicht op een harde Brexit op, hoewel het Parlement de Britten al heeft verraden door dreigend hun wil te negeren.

Dus … wat nu en is de backstop echt dood? Met nieuw leiderschap is Theresa backstop verleden tijd en nu stelt alleen de EU voor om dit te accepteren. Johnson bevindt zich nu in een perfecte positie om de controle over te nemen en de EU in hun eigen spel te spelen.

Lees ook:  EEN RAMP MET OLYMPISCHE AFMETINGEN BROEIT IN JAPAN

Crash uit de EU. Laat de Ierse grens open blijven. Immers, sinds het Goede Vrijdag-akkoord heeft Groot-Brittannië nooit gedreigd de grens te sluiten … waarom zou Groot-Brittannië dit nu doen? Gelukkig uit de EU en met nieuwe vrijhandelsmogelijkheden is er voor Groot-Brittannië geen reden om een ​​harde grens met Ierland op te zetten.

En het wordt beter. Groot-Brittannië stort neer uit een corrupte en machteloze Europese Unie. Een Europese Unie die het niet kan opnemen tegen de Verenigde Staten of haar wil overal in de geopolitieke wereld kan uitoefenen, zelfs niet effectief binnen haar eigen grenzen. Zo laat Groot-Brittannië de wereld zien wat soevereiniteit betekent, dat het een soevereine staat is die aan zijn volk wordt verplicht, en niet aan zijn monarchie of grotendeels corrupte parlement, of een externe entiteit zoals de EU.

Door uit de EU te vallen, kan Groot-Brittannië een ongelooflijk krachtig punt maken over soevereiniteit voor de rest van de wereld en de grens met Ierland open laten zoals het altijd heeft beloofd dat te doen, sinds de Goede Vrijdag-overeenkomst. Ironisch genoeg zal een dergelijke gebeurtenis de Europese Unie dwingen om een ​​harde grens met Noord-Ierland te beginnen … iets dat de hypocriete, tandeloze en lefloze bureaucraten van Brussel nooit zullen doen.

Kun je je voorstellen? – Brussel gedwongen door Groot-Brittannië om een ​​harde grens te creëren tussen de Ierse Republiek en Noord-Ierland! Afgezien van het feit dat dat niet zou gebeuren, zou dat de dood van de Europese Unie zijn. En Brussel weet dat … laten we hopen dat de heer Johnson dat ook doet.

Groot-Brittannië heeft altijd begrepen dat er zonder politieke unie geen monetaire unie kan zijn. En vanwege zijn soevereine valuta kan Groot-Brittannië zich met succes terugtrekken uit de EU. Door bovendien de kwestie van de Ierse grens te forceren en dat de EU die harde grens bij vertrek moet aanroepen – niet Groot-Brittannië – kan Groot-Brittannië het gordijn dichttrekken en laten zien dat de EU zelf dood is, niet alleen de backstop.

Denk er eens over … Groot-Brittannië uit de dodelijke greep van de EU; Groot-Brittannië herwint de soevereiniteit … en laat de grens met Ierland open. Door dit te doen, stelt Groot-Brittannië de EU bloot als de jakhals en het onverklaarbare wonder dat het altijd is geweest, en dat de meerderheid van de mensen die op Brexit hebben gestemd, altijd heeft geweten dat het zo is. Laten we hopen dat BoJo de taak aankan!


Steve Brown is de auteur van de redacteur van “Iraq: the Road to War” (Sourcewatch) van “Bush Administration War Crimes in Iraq” (Sourcewatch) “Trump’s Limited Hangout” en “Federal Reserve: het monetaire systeem uitbesteden aan de Money Trust Oligarchen sinds 1913 “; Steve is een anti-oorlogsactivist, een gepubliceerde geleerde over het Amerikaanse monetaire systeem en verscheen als gastbijdrager voor de Duran, Fort Russ News en Strategika51.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  De EU heeft de democratie nooit gesteund en zal die nooit steunen

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Nederland moet zijn grenzen sluiten voor steeds meer islamitisch geweld
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments