Facebook verbiedt advertenties uit The Epoch Times na enorme pro-Trump-aankopen

Facebook verbiedt advertenties uit The Epoch Times na enorme pro-Trump-aankopen

23 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Door de donkere advertentie-uitgaven van miljoenen dollars te verbergen, omzeilde de organisatie de regels van de politieke advertentietransparantie van Facebook.

Facebook heeft The Epoch Times, een conservatieve nieuwswinkel die meer geld heeft uitgegeven aan pro-Trump Facebook-advertenties dan elke andere groep dan de Trump-campagne, verboden voor toekomstige advertenties op het platform.

De beslissing volgt op een NBC-nieuwsrapport dat The Epoch Times zijn uitgaven op Facebook in de afgelopen maand had verschoven, schijnbaar in een poging de connectie met ongeveer $ 2 miljoen aan advertenties die de president en complottheorieën over zijn politieke vijanden bevorderden, te verdoezelen.

“In het afgelopen jaar hebben we accounts verwijderd die verband houden met de Epoch Times wegens schending van ons advertentiebeleid, inclusief het proberen omzeilen van onze beoordelingssystemen,” zei een woordvoerder van Facebook. “We hebben vandaag op extra accounts gehandeld en deze kunnen niet meer bij ons adverteren.”

De beslissing van Facebook kwam naar aanleiding van een beoordeling naar aanleiding van vragen van NBC News. De woordvoerder legde uit dat advertenties disclaimers moeten bevatten die de naam van de sponsors van de advertentie nauwkeurig weergeven.

De nieuwe methode van de Epoch Times om de pro-Trump-samenzweringsadvertenties op Facebook te pushen, die verscheen onder paginanamen zoals ” Honest Paper ” en ” Pure American Journalism “, stelde de organisatie in staat haar miljoenenuitgaven aan donkergeldadvertenties te verbergen , omzeilen in feite Facebook’s regels voor politieke advertentietransparantie. Het verbod van Facebook heeft alleen invloed op het vermogen van The Epoch Times om advertenties te kopen; de pagina’s met sokpopjes die waren gemaakt om de nieuwe advertenties die beleid schenden, te hosten, waren nog actief op het moment van publicatie.

Nicholas Fouriezos, een verslaggever voor de website OZY, tweettedonderdag over de verhuizing. Het werd vorige week voor het eerst opgemerkt door Lachlan Markay van The Daily Beast.

Een recent onderzoek van NBC News onthulde hoe The Epoch Times was geëvolueerd van een non-profitkrant die de anti-communistische boodschap van een Chinees-Amerikaanse religieuze beweging naar een conservatieve online nieuwsgigant bracht die president Donald Trump en samenzweringsinhoud omarmde.

De religieuze groep die de krant stilletjes opereert, gelooft in een komende oordeelsdag die communisten naar de hel zal sturen en zegt dat Trump helpt om die tijdlijn te versnellen.

Sinds 2016 is de omzet van The Epoch Times meer dan verdubbeld, en het bereik van zijn online content schoot voorbij aan die van elke andere nieuwsorganisatie en trok miljarden weergaven over zijn vele platforms. Het werd ook een speler op het conservatieve mediapodium en kreeg interviews met leden van het Trump-kabinet, loyalisten en familieleden, evenals leden van congres- en republikeinse mediasterren.

Tot half juli had The Epoch Times zijn advertenties geplaatst via accounts die duidelijk hun aansluiting bij de bredere organisatie kenden. Via het overkoepelende account, Coverage of the Trump Presidency by The Epoch Times, gaf de nieuwsorganisatie het afgelopen jaar $ 1,5 miljoen uit aan meer dan 11.000 Trump-vriendelijke Facebook-advertenties.

Lees ook:  VN: “Nederland is islamofoob en racistisch”

In mei, nadat een populaire nieuwsbrief van het politieke adviesbureau ACRONYM de belangrijkste Facebook-uitgaven van The Epoch Times had benadrukt, merkte journalist Judd Legum in zijn nieuwsbrief op hoeveel advertenties in strijd waren met het beleid van Facebook. NBC-nieuwsjournalisten hebben in juni contact opgenomen met The Epoch Times en hebben een defensieve open brief van de uitgever van de site gevraagd.

In juli vertoonden de officiële accounts van The Epoch Times geen advertenties meer op Facebook, volgens zoekopdrachten van Facebook’s Ad Library, het transparantietool dat verondersteld wordt het gemakkelijk te maken om informatie achter advertenties te vinden “gerelateerd aan politiek of kwesties van nationaal belang .”

De advertenties worden nog steeds weergegeven, alleen niet onder de officiële accounts. Medio juli waren Epoch Times-advertenties verschoven naar meerdere pagina’s met ondoorzichtige namen zoals Honest Paper , Patriots of America , Pure American Journalism en Best News . Andere Epoch Times-advertenties werden gesponsord door een inmiddels ter ziele gegane pagina genaamd The News Express.

The Epoch Times heeft de afgelopen 30 dagen meer dan $ 450.000 uitgegeven aan duizenden advertenties van deze vijf accounts. Het is onduidelijk of er andere accounts zijn.

Er verschijnen nu meerdere anonieme klanten in het gedeelte ‘waarvoor wordt betaald’ van elke advertentie. Waar advertenties van Epoch Times vroeger duidelijk waren gemarkeerd als betaald door The Epoch Times, beweren advertenties nu dat ze zijn betaald door groepen zoals “Chronicle Media” of “MarketFuel Subscription Services”.

De nieuwe advertenties zetten potentiële klanten ertoe aan om soortgelijke generieke websites te bezoeken, zoals genuinenewspaper.com en truthandtradition.news, websites die privé zijn geregistreerd op respectievelijk 24 en 25 juli, volgens een zoekopdracht op DomainTools, een domeinonderzoeksbureau. Beide sites verwijzen beide naar de abonnementspagina van The Epoch Times.

De uitgever van de Epoch Times, Stephen Gregory, heeft geen verzoek om commentaar teruggestuurd.

e groei en legitimiteit van The Epoch Times is grotendeels te danken aan Facebook, waar het afgelopen jaar $ 2 miljoen aan pro-Trump-advertenties heeft geplaatst, meer dan enige andere organisatie buiten de herverkiezingscampagne van Trump en meer dan wat de meeste Democratische presidentskandidaten besteedden tegelijkertijd aan hun eigen campagnes.

Brendan Steinhauser, een republikeinse strateeg die The Epoch Times adviseerde over hoe in te breken in de bredere conservatieve beweging, vertelde NBC News dat hij zijn introductie had geregeld op CPAC, de Conservative Political Action Conference, en tientallen interviews met rechtse nieuwsmakers had georganiseerd.

Hoewel hij hun sociale mediastrategie niet beheert – Steinhauser zei dat The Epoch Times dat intern afhandelt – zei hij dat het maken van meerdere pagina’s en accounts zonder hun verbinding met de bredere organisatie duidelijk te benoemen, een gebruikelijke praktijk was die werd gebruikt door public relations of politieke campagnes om abonnees en donoren.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Coronavirus laat zien hoe DOM en BIzar Donald Trump werkelijk is

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Een dag geleden sprak Rutte u en mij toe vanuit het 'Torentje'.
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments