Is Groenland de laatste kans om Amerika weer groot te maken?

Is Groenland de laatste kans om Amerika weer groot te maken?

23 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Donald Trump als een niet-politicus die meteen de sprong maakte naar de politiek en het hoogste ambt in het land won, is abnormaal en deze abnormaliteit in zijn achtergrond maakt hem zeker een meer onvoorspelbare en verfrissende leider, zelfs als sommige van zijn overpeinzingen een grote vreemde of uit het linker veld. 

Dit keer is het de wens van Trump om Groenland op te kopen en goed uit te kopen, dat Amerikaanse en wereldwijde krantenkoppen haalt . Maar waarom probeert hij dit te doen, zou een vrijwel onbewoonde 51 staat iets voor Amerika doen en is dit allemaal mogelijk?

Natuurlijk, omdat Trump denkt dat het grijpen van wat Groenland een goed idee is, moeten de Mainstream Media het onmiddellijk aan de kaak stellen, zelfs als ze niet helemaal zeker zijn hoe ze dat moeten doen. Het lijkt erop dat de primaire vorm van poepen het idee luidruchtig impliceert dat het, omdat het een ongewoon idee is, daarom op de een of andere manier onmogelijk moet zijn. Hun logica is in wezen dat, aangezien grote gebieden niet op regelmatige basis worden gekocht en verkocht, het voor Trump op de een of andere manier absurd zou moeten zijn om te denken dat hij dit zou kunnen doen. Blijkbaar vergeten veel van deze Amerikaanse ‘journalisten’ dat The Donald president is van een land dat Alaska en een groot deel van zijn grondgebied van de Fransen heeft gekocht. Amerika ziet er zoals vandaag uit op een kaart, deels vanwege grote landaankopen van buitenlandse mogendheden. Iedereen die slaagt voor 2e graad sociale studies in de VS zou dit moeten weten.

Er is nog een argument dat, omdat Groenland al bevolkt is door mensen, het kopen van Denemarken onmogelijk is. Dit praatpunt heeft geen zin, aangezien het grondgebied van de Louisiana Purchase (hoewel dunbevolkt) bij lange na niet verstoken is van mensen (hetzelfde met Alaska) zowel van inheemse als van Europese origine. Dus, is er een historisch precedent in de VS voor het kopen van grote stukken land van buitenlandse overheden – ja. Daarom zou het theoretisch mogelijk moeten zijn om het opnieuw te doen. Dit is niets nieuws, alleen iets dat vele generaties niet op grote schaal is gedaan.

Het is dus mogelijk om Groenland te kopen, maar de vraag is waarom zelfs moeite doen? Het is koud, geïsoleerd, relatief ver van de rest van Amerika en heeft economisch weinig te bieden.

Als u eerst naar een wereldbol kijkt, liggen delen van Groenland net zo dicht bij Moskou als enkele NAVO-lidstaten zoals Portugal en Spanje. Op het eerste gezicht zit Groenland mooi tussen het Land of Opportunity en de Snow Bad Guys.

We moeten niet vergeten dat Trump vanaf het begin van zijn campagne kritisch is geweest over de NAVO en dat ook zo blijft . Hij koos er ook voor om de VS uit het Intermediate-Range Nuclear Forces (INF) -verdrag te halen . De president lijkt open te staan ​​voor een beetje defensieherstructurering en Groenland zou een goed ‘lanceerplatform’ kunnen zijn voor een andere militaire strategie van de VS in een post-NAVO- en heronderhandelde INF-verdragswereld.

Groenland

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Coronavirus: 8 februari wordt kritisch - Sommige hoge ambtenaren in Beijing stierven aan het coronavirus

Europa begint opstand te krijgen en volledige en totale controle over Groenland is een stuk eenvoudiger dan het veroveren van grondgebied op het continent. Zelfs als Denemarken protesteert (wat ze zijn), is het heel moeilijk om ‘nee’ te zeggen tegen de Verenigde Staten op de lange termijn en erg slecht voor je gezondheid. Als de VS bereid is om NAVO-lid Turkije openlijk te bedreigen met sancties voor het durven (als een soevereine natie) om technologie van de Russen te kopen, dan zou je je kunnen voorstellen dat de Denen gemakkelijk te lijden zouden kunnen krijgen omdat ze hun zeer grote toekomstige VS niet zouden opgeven Luchtmachtbasis voor een aantal mooie kralen en een paar lege beloften.

Groenland biedt ook het feit dat het op veel mooie natuurlijke hulpbronnen zit waarmee Amerika zou kunnen graven voor wat het wil in plaats van het eventueel in Moskou te kopen. De aankoop van het eiland is een win-win voor de toekomst van Amerika, zowel vanuit het perspectief van Hard Power als Economic Soft Power. Trump is eerst een zakenman en hij ziet duidelijk de logica in het grijpen van de “productiemiddelen” in plaats van alleen te kopen bij een buitenlandse macht die soms de VS uitdaagt.

Velen zouden beweren dat de 50.000 inwoners van Groenland zouden protesteren of gewoon niet accepteren dat ze worden gekocht. Dit is waar, er zouden massaprotesten zijn en de bevolking zou dit niet goedkeuren, maar wat dan nog? Wat kunnen ze eraan doen? Ze kunnen met tekenen rondlopen, het zal niets veranderen. De Lakota-indianen smeken en protesteren al enige tijd voor onafhankelijkheid (net als Hawaiianen), en hoe gaat dat voor hen?

De Mainstream Media zullen de onvermijdelijke protesten niet dekken, dus het verhaal van ‘arme Groenlanders’ zal nooit in het mondiale bewustzijn komen en hun smeekbeden zullen alleen door God worden gehoord. De Russen zullen waarschijnlijk twee verslaggevers sturen om een ​​zeer officiële documentaire over hen te maken, die de wereld zal negeren, omdat een blanke beroemdheid dreadlocks draagt ​​en dat op de een of andere manier schadelijk is voor iemand.

Bovendien is Groenland een slechte locatie, de VS kunnen de hele bevolking eenvoudig omkopen met $ 10.000 elk voor een totaalbedrag van $ 500.000.000, wat in de begroting van Washington pinda’s is. Harten en geesten moeten worden gewonnen, maar vaak kunnen ze gewoon worden gekocht. Materialisme is een van de grootste middelen van repressie die we ooit hebben gekend, het werkt gewoon zo een beetje omkoping en de belofte van mooie wegen zou moeten werken om de bevolking te dwingen, zeker in Oost-Europa in de jaren 90,

Als Trump de deal kan sluiten of afdwingen, zou Groenland een enorme overwinning zijn voor de toekomst van Amerika.

  • Het zou Amerika toegang geven tot middelen waardoor het niet hoeft te kopen van Rusland.
  • Het zou verdere (vermeende) ontwikkelingen op het grondgebied van de Chinezen blokkeren.
  • Het zou Amerika een vervangbaar stuk grondgebied geven dat net zo dicht bij Moskou ligt als sommige NAVO-lidstaten, wat van cruciaal belang zou kunnen zijn wanneer / wanneer de NAVO oplost.
  • Het eiland heeft een kleine bevolking. Het assimileren van miljoenen kost tijd, maar het voorzien in en assimileren van 50.000 mensen is geen enkel probleem voor de VS.
  • Het omkopen van de locas zou goedkoop zijn, en Groenland is ver genoeg om buiten de radar van de Mainstream Media te blijven. Wat er op Groenland gebeurt, blijft op Groenland, dus er kan geen opstand ontstaan, ongeacht wat de VS daar koopt of doet.
  • Wat kan Denemarken doen om weerstand te bieden, behalve vastlopen totdat een meer gangbare Amerikaanse president aan de macht komt?

“Make America Great Again” is de slogan van Trump op zijn rode hoed en wanneer landen op hun “grootste” zijn, zijn ze vaker wel dan niet aan het uitbreiden. Die 50 perfect georganiseerde sterren op de vlag werden hoe dan ook saai.Lees ook:  Trump bracht extreemrechts naar een nieuw niveau van populariteit

Comments

comments