Amerikaanse leger probeert bewoners te kalmeren over de aanstaande golf van militaire oefeningen in Noord-Carolina


 4 total views,  2 views today

Niets kalmeert het publiek zoals geweerschoten in dichtbevolkte gebieden. Niettemin heeft het Amerikaanse leger plannen om dat precies te doen vanaf 30 augustus en doorlopend tot 12 september in 21 geselecteerde provincies in North Carolina.

Hoewel exacte locaties niet worden vrijgegeven, moeten  inwoners van  The Charlotte Observer in de volgende provincies niet worden gealarmeerd door geweervuur, fakkels en helikopteractiviteiten die kunnen worden gezien, zoals te zien in de video hieronder:

De 21 provincies omvatten Alamance, Anson, Cabarrus, Chatham, Cumberland, Davidson, Davie, Guilford, Harnett, Hoke, Lee, Montgomery, Moore, Randolph, Richmond, Robeson, Rowan, Schotland, Stanly, Union en Wake provincies, ambtenaren gezegd. 

Pogingen om het publiek van tevoren te kalmeren komen na enkele tragische incidenten uit het verleden waarbij ten minste één soldaat stierf en massale paniek volgde nadat een soortgelijke oefening als een echte gebeurtenis werd beschouwd.

Deze nieuwste groep oefeningen maakt deel uit van “Robin Sage”, een reeks doorlopende trainingsoefeningen die worden uitgevoerd vanuit de militaire basis van Fort Bragg. Volgens  The Charlotte Observer wordt dit jaar de nadruk gelegd op  onconventionele oorlogvoering, waarbij ‘studenten het verstand zullen matchen met meer ervaren soldaten, die’ optreden als realistische tegenkrachten en guerrilla-vrijheidsstrijders ‘,  zeiden ambtenaren in een release. “

Het is niet duidelijk in het rapport van de  waarnemer of deze reeks oefeningen iets te maken heeft met een grotere missie van het Amerikaanse leger om zich voor te bereiden op oorlogvoering in megasteden in korte gevechten, maar het lijkt erop dat sommige van die elementen aanwezig zijn.

Zoals  ik in 2017 heb gemeld , gaf het Pentagon een zeer duidelijk beeld van waar zij geloven dat oorlogvoeren in de toekomst gaat, terwijl de steden in de wereld blijven zwellen en snelkookpannen worden voor mogelijke opstand. Het maakt deel uit van een programma genaamd “Thunderstorm Spiral.”

Boren zoals ‘ Unified Quest’  die jaarlijks door het Amerikaanse leger worden uitgevoerd, hebben in 2014 ook een scherpere wending genomen in de richting van het probleem van gevechten in megasteden – gedefinieerd als steden met meer dan 10 miljoen mensen, waarvan er al bijna 25 zijn en naar verwachting tegen het jaar 2025.

Er zijn verzoeken om ‘gevechtseenheden tegen gemeenschappen’ ingediend door mensen die zo prominent aanwezig zijn als West Point-wetenschapper en voormalig Ranger-instructeur, John Spencer. Zijn  artikel over het onderwerp  is een must-read.

Hoewel militaire gevechtstraining natuurlijk een noodzaak is, lijkt het wel een trend dat deze oefeningen steeds dichter naar dichtbevolkte gebieden in de Verenigde Staten komen. Dat zou alarmerend genoeg moeten zijn.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord