3 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Een kritieke drempel is zojuist overschreden en de dingen zullen nooit meer hetzelfde zijn …

china

 7 total views,  3 views today

Net toen het een beetje rustiger leek te worden, is ons conflict met China plotseling geëscaleerd tot een gevaarlijke nieuwe fase. Dit is niet langer alleen maar een “handelsoorlog” en onze relatie met China zal nooit meer dezelfde zijn. Zoals u hieronder zult zien, noemde president Trump de Chinese president Xi Jinping net onze “vijand”, en dit is iets dat de Chinezen uiterst serieus gaan nemen. 

In China is de nationale leider een vertegenwoordiging van de regering als geheel, en de regering als geheel is een vertegenwoordiging van de hele provincie. Dus voor het Chinese volk zal wat Trump zojuist zei worden geïnterpreteerd als “de Verenigde Staten en China zijn nu vijanden”. Natuurlijk zou het voor Trump morgen allemaal vergeven zijn als de Chinezen volledig toegaven aan zijn eisen en allerlei leuke dingen over hem begonnen te zeggen, maar voor de Chinezen zal generaties lang worden onthouden wat zich de afgelopen maanden heeft afgespeeld. President Trump heeft keer op keer hun nationale eer beledigd, en dat soort dingen is misschien niet meer zo belangrijk voor ons hier in de westerse wereld, maar in China staat hun gevoel van eer centraal in wie ze als volk zijn. Na alles wat al is gezegd en gedaan, is er geen weg meer terug en zien we nu een toekomst tegemoet waarin de Verenigde Staten en China zeer bittere vijanden zullen zijn.

In reactie op eerder aangekondigde Amerikaanse tarieven verbaasde China de wereldwijde markten toen het vroeg op vrijdag een nieuwe golf van tarieven voor Amerikaanse goederen aankondigde …

De handelsoorlog tussen de VS en China escaleerde verder vrijdag toen Beijing een nieuwe reeks tarieven voor Amerikaanse producten aankondigde, waardoor de beurs kelderde.

De China State Council kondigde aan dat het tarieven variërend van 5% tot 10% op een extra $ 75 miljard aan Amerikaanse goederen zou opleggen, volgens de staat media outlet Global Times.

Nadat Trump hiervan op de hoogte was, raakte hij het plafond en ging hij onmiddellijk op een Twitter-tirade waarin hij beloofde Chinese goederen te raken met nog hogere tarieven …

Al vele jaren profiteert China (en vele andere landen) van de Verenigde Staten op het gebied van handel, diefstal van intellectueel eigendom en nog veel meer.

Ons land heeft HONDERD MILJARDEN DOLLARS per jaar verloren aan China, zonder einde in zicht.

Helaas hebben China in het verleden China zo ver voorop kunnen lopen op eerlijke en evenwichtige handel dat het een grote last voor de Amerikaanse belastingbetaler is geworden.

Als president kan ik dit niet langer toestaan! In de geest van het bereiken van Fair Trade moeten we deze zeer oneerlijke handelsrelatie in evenwicht brengen.

China had geen nieuwe tarieven op 75 MILJARD DOLLARS product uit de Verenigde Staten moeten zetten (politiek gemotiveerd!).

Vanaf 1 oktober worden de 250 MILJARD DOLLARS aan goederen en producten uit China, die momenteel worden belast tegen 25%, belast tegen 30%.

Bovendien zullen de resterende 300 MILJARD DOLLARS goederen en producten uit China, die vanaf 1 september met 10% werden belast, nu tegen 15% worden belast. Bedankt voor uw aandacht voor deze kwestie!

Trump tweette vervolgens dat Amerikaanse bedrijven “hierbij worden opgedragen onmiddellijk te zoeken naar een alternatief voor China, inclusief uw bedrijven THUIS te brengen en uw producten in de VS te maken.” Hij gaf niet onmiddellijk de autoriteit aan die hij dacht te kunnen gebruiken om bedrijven te dwingen verlaat China.

Toen ik voor het eerst zag dat ik nauwelijks kon geloven wat ik zag, en je hebt misschien dezelfde reactie gehad.

Kan Trump dat ook echt?

Wel, nee, de waarheid is dat hij dat niet kan.

Hij kan Amerikaanse bedrijven zeker aanmoedigen om China te verlaten, maar zoals CNN heeft opgemerkt , heeft hij niet de bevoegdheid om al onze bedrijven eenzijdig te bevelen een heel land te verlaten …

Hier is het ding: Donald Trump kan het Amerikaanse bedrijfsleven niets laten doen. Er is een reden waarom het bedrijfsleven bekend staat als de ‘private sector’ – omdat het geen eigendom is van of beheerd wordt door de overheid (ook bekend als de ‘publieke sector’). We hebben geen door de staat gerunde industrie (of media). De president van de Verenigde Staten kan particuliere bedrijven niet ‘bevelen’ om veel van alles te doen.

En bovenop al het andere plaatste president Trump nog een tweet waarin hij de Chinese president Xi Jinping onze ‘vijand’ noemde. Het volgende komt rechtstreeks van Trump’s Twitter-account …

Zoals gewoonlijk deed de Fed NIETS! Het is ongelooflijk dat ze kunnen ‘spreken’ zonder te weten of te vragen wat ik aan het doen ben, wat binnenkort zal worden aangekondigd. We hebben een zeer sterke dollar en een zeer zwakke Fed. Ik zal “briljant” werken met beide, en de VS zullen het geweldig doen …

… Mijn enige vraag is, wie is onze grotere vijand, Jay Powell of voorzitter Xi?

De hoop op een handelsovereenkomst met China tijdens de regering Trump was al dood, maar dit heeft nog meer spijkers in de kist gestopt.

Toen de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie beter waren, was het niet zo belangrijk om een ​​handelsovereenkomst met China te sluiten, maar nu zijn de dingen dramatisch veranderd.

Op dit punt laten zelfs de interne interne voorspellingen van het Witte Huis zien “dat de economie het komende jaar aanzienlijk zou kunnen vertragen” …

Topadviseurs van het Witte Huis hebben president Trump eerder deze maand op de hoogte gebracht van enkele interne voorspellingen die aantoonden dat de economie het komende jaar aanzienlijk zou kunnen vertragen, zonder een recessie te stoppen, maar zijn pad naar herverkiezing in 2020 bemoeilijkt.

De privévoorspelling, een van de vele aan Trump gegeven en beschreven door drie mensen die bekend zijn met de briefing, staat in schril contrast met de triomfantelijke retoriek die de president en zijn surrogaten herhaaldelijk hebben gebruikt om de economie te beschrijven.

Dingen blijven gewoon nog somberder worden. De Amerikaanse productie is net voor het eerst sinds 2009 gecontracteerd en de financiële markten beginnen te ontdekken dat er geen veelbelovende oplossingen aan de horizon zijn.

Op vrijdag maakte de onrust in de handelsoorlog beleggers enorm bang en eindigde de Dow de dag met meer dan 600 punten …

De Dow Jones Industrial Average sloot 623,34 punten lager, of 2,4% op 25.628,90. De S&P 500 gleed 2,6% om te sluiten op 2.847,11. De Nasdaq Composite daalde met 3% om de dag te eindigen op 7.751,77. De verliezen brachten de daling van de Dow in augustus tot meer dan 4%.

De belangrijkste indexen boekten ook wekelijkse verliezen voor de vierde keer op rij. De Dow daalde deze week ongeveer 1% terwijl de S&P 500 1,4% terugtrok. De Nasdaq verloor 1,8%.

Zoals ik eind vorige maand opmerkte , begon de aandelenmarkt in juli te dalen en nu is deze hier elke week in augustus gedaald. Net als in “The Beginning Of The End” worden we mogelijk geconfronteerd met een scenario waarin we in de tweede helft van het jaar grote economische en financiële onrust ervaren.

Telkens weer heb ik mijn lezers gewaarschuwd dat onze betrekkingen met China steeds slechter zouden worden. We verwachten dit al lang, maar de meeste Amerikanen begrijpen de implicaties van deze crisis nog steeds niet.

Dit conflict tussen de Verenigde Staten en China gaat alles veranderen. Een buitengewone hoeveelheid pijn komt onze kant op, en onze samenleving is volledig en volkomen onvoorbereid om ermee om te gaan.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments