Unieke klimaatverandering heeft geen natuurlijke oorzaak

Unieke klimaatverandering heeft geen natuurlijke oorzaak

24 augustus 2019 3 Door Indignatie redactie

Europese en Amerikaanse wetenschappers hebben een punt opgehelderd dat al decennia lang aan klimaatwetenschap knaagt: de planeet warmt niet alleen  sneller op dan ooit in de afgelopen 2000 jaar , maar deze unieke klimaatverandering heeft echt geen historisch precedent noch een natuurlijke oorzaak.

Andere historische veranderingen – de zogenaamde middeleeuwse warme periode en vervolgens de  “kleine ijstijd”  die de 17e tot de 19e eeuw markeerde – waren niet mondiaal. De enige periode waarin het wereldklimaat overal en tegelijkertijd is veranderd, is nu.

En andere verschuivingen in het verleden, gekenmerkt door oprukkende gletsjers in de Alpen en aanhoudende droogte in Afrika, kunnen worden vastgehouden aan  een vlaag van gewelddadige vulkanische activiteit .

De huidige aanhoudende, alomtegenwoordige opwarming is uniek omdat deze rechtstreeks kan worden gekoppeld aan de industriële revolutie, het kappen van bossen, de bevolkingsgroei en het gebruik van fossiele brandstoffen.

De bevinding maakt deel uit van een langdurig onderzoek van de wereldwijde klimaatgeschiedenis, niet alleen gebaseerd op geschreven en picturale gegevens, maar ook op studies van oude sedimenten, ijskernen, boomringen en ander bewijsmateriaal verzameld door een internationaal partnerschap genaamd het  Past Global Changes Consortium . Het is gemeld in het tijdschrift  Nature .

“Dit artikel moet eindelijk ontkenners van klimaatverandering stoppen en beweren dat de recent waargenomen samenhangende opwarming van de aarde deel uitmaakt van een natuurlijke klimaatcyclus”

Onderzoek als dit is een opruimactie. Klimaatwetenschappers, natuurbeschermers, glaciologen, mariene biologen, geologen en economen weten allemaal dat klimaatverandering plaatsvindt en dat dit gebeurt als gevolg van versnelde menselijke activiteit in de afgelopen twee eeuwen.

Maar vanaf het begin zijn er altijd knagende vragen geweest: is het klimaat niet altijd veranderd? Als de mondiale temperaturen tussen 700 AD en 1400 AD zijn gestegen en daarna weer zijn gedaald, is wat er nu gebeurt dan geen onderdeel van een soortgelijke langetermijncyclus? En tot nu toe is dat zonder een zelfverzekerd, categorisch antwoord gebleven.

Dus de nieuwste studie verrast niemand. Maar het doet ertoe, omdat de natuurstudie een punt van mogelijke verwarring opheldert. Er zijn veranderingen in de moderne menselijke geschiedenis geweest, maar geen van deze is globaal en synchroon (gebeurt tegelijkertijd). Het waren willekeurige fluctuaties in het klimaatsysteem, en zelfs  veranderingen in zonneactiviteit  of  vulkanische pieken  konden niet de hele planeet op een bepaald moment beïnvloeden.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Open brief aan alle KLIMAATTERRORISTEN en hun leider Greta Thunberg

“Het is waar dat het in de kleine ijstijd over de hele wereld over het algemeen kouder was”, zegt  Raphel Neukom van de Universiteit van Bern  in Zwitserland en eerste auteur, “maar niet overal tegelijkertijd. De piekperioden van pre-industriële warme en koude perioden vonden op verschillende tijdstippen op verschillende plaatsen plaats. ”

En  zijn Bern-collega Stefan Brönnimann  verduidelijkt een ander punt in een verwant onderzoek op de pagina’s van  Nature Geoscience .

Vulkanische invloed

De kleine ijstijd begon in Europa zonder duidelijke trigger, maar werd zeker versterkt en uitgebreid door meer gewelddadige dan gebruikelijke vulkanische activiteit in de tropen tussen 1808 en 1835. Mt Tambora in wat nu Indonesië is, bracht zoveel as in de stratosfeer om te screenen zonlicht en dalingstemperaturen die 1816 bekend werden als  het jaar zonder zomer .

Maar er waren ook vier andere uitbarstingen. Tussen 1820 en 1850 zijn de  gletsjers in de Alpen – nu in een alarmerend toevluchtsoord  – zelfs geavanceerd. Afrikaanse en Indiase  moessonsystemen verzwakt en regen die op hete gronden had moeten vallen, viel als meer sneeuw over Europa.

“Gezien de grote klimatologische veranderingen in het begin van de 19e eeuw, is het moeilijk om een ​​pre-industrieel klimaat te definiëren, een begrip waarnaar al onze klimaatdoelstellingen verwijzen,” zei professor Brönnimann. “Frequente vulkaanuitbarstingen veroorzaakten een daadwerkelijke versnelling in het mondiale klimaatsysteem.”

Mark Maslin, een klimatoloog aan het University College London , zei over de bevindingen van de natuur  : “In de afgelopen 2000 jaar is de enige tijd dat het mondiale klimaat synchroon is veranderd in de laatste 150 jaar toen meer dan 98% van het aardoppervlak heeft opgewarmd. Dit artikel zou eindelijk ontkenners van klimaatverandering moeten stoppen en beweren dat de recent waargenomen coherente opwarming van de aarde deel uitmaakt van een natuurlijke klimaatcyclus.

“Dit artikel toont het echt grote verschil tussen regionale en gelokaliseerde veranderingen in klimaten van vroeger en het echt wereldwijde effect van antropogene broeikasgasemissies.”  – Climate News NetworkLees ook:  5G ziet eruit als het volgende beste ding in tech, maar het is echt een Trojaans paard voor het schaden van de mensheid

Comments

comments