Airstrip One pleit om hulp van Oceanië en Big Brother Trump

Airstrip One pleit om hulp van Oceanië en Big Brother Trump

25 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Hoe toepasselijk dat de 70ste verjaardag van George Orwell’s publicatie van zijn legendarische dystopische roman ‘1984’ zou moeten zien dat een andere profetie van het genie wordt vervuld. Begin augustus vloog de nieuwe internationale handelssecretaris Liz Truss van Groot-Brittannië in de naïeve – inderdaad wanhopige – hoop dat de Amerikaanse president Donald Trump haar land uit de Brexit-ramp zou kunnen redden.

In termen van ‘1984’ schreeuwde Airstrip One om hulp aan Oceanië en zijn heerser, die in de roman alleen bekend stond als ‘Big Brother’.

Orwell zag in zijn visie op de toekomst, gepubliceerd in juni 1949, zijn geliefde Engeland – nog in die dagen de trotse heerser van een kwart van de bevolking en gebieden van de aarde – teruggebracht tot Airstrip One – een bescheiden offshore-eiland dochteronderneming van een totalitaire evolutie van de Verenigde Staten – in de roman die bekend staat als Oceanië.

Truss is een ervaren politicus, maar toch slaagt ze erin om de buitengewone onschuld van een kind te projecteren. Angstaanjagend lijkt dit geen handeling te zijn. De vrouw bij wie de hoop op economische overleving van 65 miljoen mensen woont, lijkt echt zo onschuldig, simplistisch en geesteloos als ze eruit ziet (haar voorganger Liam Fox was nog erger).

In een verschijning bij de uber-conservatieve Heritage Foundation van Washington gaf Truss, zonder het te beseffen, toe dat de Britse regering van premier Boris Johnson in totale chaos verkeert. Het heeft geen idee en heeft geen hoop op het soort handelsovereenkomsten dat het de afgelopen drie jaar heeft geprobeerd en niet heeft kunnen bereiken.

“We verlaten de Europese Unie op 31 oktober. Er zullen geen maren zijn als er geen maren zijn”, vertelde ze haar Heritage-publiek. Als we zonder afspraak moeten vertrekken, het zij zo. ‘

Wat zou de toekomst van Groot-Brittannië dan zijn als deze werd afgesneden van de grote geïntegreerde markt van 450 miljoen mensen waar het zijn welvaart en stabiliteit in de afgelopen 40 jaar had herwonnen?

Truss was daar duidelijk over: “Werken met de VS wordt heel belangrijk”, zei ze. “U bent onze belangrijkste economische partner in economische termen.”

Angstig genoeg leek Truss echt te geloven in de hersenloze ruzie die ze in Heritage spoot. Cliché opgestapeld op cliché zoals Pilion opgestapeld op Ossa.

Truss verliet de EU en zei: “Zal ons nieuwe vrijheden geven en naar mijn mening staat het vermogen om een ​​nieuwe vrijhandelsovereenkomst met de VS te sluiten zeer hoog op de lijst.

“We geloven niet in de gloomsters en de doomsters.”

“We denken dat onze beste dagen voor ons liggen.”

“Het is weer ochtend in Groot-Brittannië.”

Lees ook:  Morele paniek over vluchtelingen in het Engelse Kanaal is het lelijke gezicht van de Brexit

“Wij geloven dat Groot-Brittannië goed geplaatst is om Europa’s grootste economie te worden.”

“Leeds en Manchester – waarom kunnen ze geen wereldsteden worden op het wereldtoneel?”

“Samen [met de Verenigde Staten} zijn we de ideeënfabriek van de wereld.”

Hier was de geheime aas in de mouwen van Johnson en Truss: Donald Trump en de Verenigde Staten – “Uncle Sam” – zullen hen op magische wijze redden.

Met andere woorden, de slaafse afhankelijkheid van de Verenigde Staten blijft – net als in de afgelopen eeuw – het enige idee dat de eens trotse en machtige Britten zijn vertrokken.

In het verleden heeft een lang lijdende Verenigde Staten inderdaad vaak en vrijgevig de feckless en gemene Britten uit de brand geholpen. Ze redden hen van een anders bepaalde nederlaag door keizerlijk Duitsland in 1918. Zij en de Sovjetunie redden de Britten van nederlaag en uitroeiing door toedoen van Adolf Hitler en Nazi-Duitsland en zij beschermden de Britten tijdens de Koude Oorlog.

Trump en zijn huidige nationale veiligheidsadviseur, John Bolton, zijn in feite oppervlakkig welwillend tegenover een handelsovereenkomst met Groot-Brittannië.

Maar ze zullen het niet krijgen – en Brexit is de reden waarom.

Er zijn meer dan 50 miljoen mensen in de Verenigde Staten van Ierse of gedeeltelijke Ierse afkomst en de meesten van hen koesteren de noodlottige Good Friday-overeenkomst die de oude landgrens tussen de Republiek Ierland en het door conflict verscheurde kleine Noord-Ierland oploste in het kader van de EU.

De harde, no-deal Brexit of exit uit de EU die Johnson heeft beloofd, zou die grens echter onvermijdelijk herstellen.

In augustus verklaarden voorzitter van het Huis Nancy Pelosi en senaatsleider Chuck Schumer beiden heel duidelijk dat elke Brexit-oplossing die een harde grens herstelt – en de dreiging van hernieuwde burgeroorlog – in Dead Dead on Arrival in Congress was.

Volgens de parlementaire regels van de VS is de medewerking van de Democraten – die het Huis beheersen en ruim een ​​derde lid van de Senaat zijn die nodig zijn om een ​​veto te sluiten tegen elk buitenlands verdrag of handelsdeal – van essentieel belang voor de vrijhandelsovereenkomst die Johnson en Truss hard nodig hebben.

De deadline voor deze handelsdeal is dichtbij – iets meer dan twee maanden. Johnson – trouw aan zijn imago als “BoJo de Clown” heeft toegezegd om op 31 oktober Brexit op een of andere manier te leveren. Dat is de datum voor de ramp in Groot-Brittannië.

Bottom Line: Boris Johnson door zijn eigen roekeloze drive om een ​​harde, no-deal Brexit te lanceren heeft ook alle hoop vernietigd voor de speciale handelsovereenkomst met de Verenigde Staten waarvan hij dacht dat deze ramp zou voorkomen. Hij zal het niet krijgen. Airstrip One gaat eindelijk zinken. En deze keer kan zelfs Oceanië het niet redden.Lees ook:  NO BREXIT DEAL CHAOS IN OPERATION YELLOWHAMER

Comments

comments