De waarheid over islamitisch Spanje


Toen multiculturalisme het officiële beleid van de westerse regeringen werd – vooral in de late jaren 1990 – was een historisch voorbeeld nodig om een ​​dergelijk suïcidaal geloofssysteem te rechtvaardigen. Het voorbeeld dat voor het eerst werd gebruikt, was het islamitische Spanje, dat in de reguliere media wordt afgeschilderd als een middeleeuws ‘multicultureel paradijs’. Dit verhaal werd ingevoegd in studieboeken, televisiedocumentaires, radioshows en tijdschriften. Het probleem is natuurlijk, net als het latere verhaal dat beweerde dat de door Ottomanen bezette Balkan een ‘multicultureel paradijs’ was, dat het volkomen onjuist is.

Alleen omdat verschillende etnische en culturele populaties samenwoonden, betekent dit niet dat ze met elkaar konden opschieten. Het betekent ook niet dat ze elkaar als gelijken behandelden of van elkaar hielden. De islamitische bezetting van Iberia (711AD -1492AD) was een tijd van islamitisch supremacisme. Moslims stonden aan de top, met Joden die op de tweede plaats kwamen en christenen die als laatste kwamen. Het idee dat Arabieren Iberia hebben veroverd en vervolgens de veroverde gelijke rechten en voorrechten hebben gegeven, is absurd naïef, maar deze mening is gebruikelijk in de moderne wereld, vooral dankzij liberale propaganda.

Niet-moslims kregen de titel Ahl al-dhimma, wat ‘het volk onder bescherming’ betekent, waarbij elke volwassen man in een niet-moslimgezin gedwongen werd een jizya- belasting te betalen , wat in wezen een eerbetoon was. Homoseksualiteit, hoewel zwaar bekritiseerd in de islam, het christendom en het jodendom, was heel gebruikelijk in het islamitische Iberia. Wetten of sociale normen die het ontmoedigden, werden meestal niet volledig afgedwongen of genegeerd, en het was bekend dat de heersende elite regelmatig homoseksuele activiteiten ontplooide. Sommige heersers, waaronder Abd el-Rahmn III, Hakam II en Al Mu’tamid, hadden mannelijke harems. Van mannelijke prostituees is bekend dat ze een hogere prijs halen dan vrouwen. Dit had een negatieve invloed op Europeanen die in Iberia en in nabijgelegen landen woonden op het moment dat ze overweldigend werden gezocht voor een dergelijke handel.

Joodse slavenhandelaren, met netwerken in heel Europa, Noord-Afrika en Centraal-Azië, waren een van de belangrijkste krachten die blanke Europeanen gevangen, kochten en verkopen op islamitische slavenmarkten in Iberië. Agobard van Lyon (779AD-840AD), een in Spanje geboren priester die aartsbisschop van Lyon werd in het Frankische rijk, was zeer kritisch over de joden en hun praktijken . Joden zouden, als een kwestie van routine, blanke Europeanen over de Pyreneeën vangen en castreren naar Islamitisch Iberië. Europese heersers keken hun ogen vaak uit het oog, in ruil voor financiële gunsten van machtige Joden. Islamitische overvallers hebben ook slaven gevangen genomen, met behulp van grensovervallen en piraterij op volle zee om hun menselijke lading te vangen, vervoeren en vervolgens te verkopen.

De onverdraagzaamheid van de islam van vocale muziek (zingen / zingen, enz.) Betekende dat dergelijke muziek gedurende zeven eeuwen werd verboden in de gebieden die nog steeds in handen zijn van de Arabieren. Dit droeg ertoe bij dat Italië en Duitsland een enorme vlucht namen in muziek, schilderkunst en theater. Een andere bewering van hedendaagse liberale geleerden is dat het islamitische Spanje de Grieks-Romeinse cultuur heeft gered, inclusief al zijn geschiedenis, literatuur, archieven, kunst en educatie. Dit is gewoon vals. Het is waar dat er in de middeleeuwen culturele prestaties waren in Iberië. Deze waren echter eigenlijk onbeduidend in vergelijking met de latere Renaissance, die in Italië begon. Ook was het eigenlijk het Oost-Romeinse rijk (395AD -1453AD) – nu bekend als het Byzantijnse rijk – dat de Grieks-Romeinse cultuur bewaarde, voornamelijk in Constantinopel en Griekenland. Griekse christelijke geleerden vertaalden de cultuur van de oude wereld voor de Arabieren; het was zeer zelden andersom.

Het is geen toeval dat, toen Iberia in 1492 volledig werd heroverd, slechts enkele maanden later Christopher Columbus vertrok en het Amerikaanse continent opnieuw ontdekte. Deze reis was alleen mogelijk omdat gezamenlijke vorsten Koning Ferdinand en Koningin Isabella niet langer werden afgeleid door vechtende moslims op het schiereiland. De glorie die door grote expedities van verovering werd gebracht om de reconquistate bekronen, was te verleidelijk om te weigeren. Het is ook geen toeval dat de Renaissance tegelijkertijd ook in Italië tot bloei kwam. De Europese herovering van Zuid-Spanje betekende dat goederen, diensten en ideeën – voor het eerst in zeven eeuwen – vrij konden worden uitgewisseld tussen Europeanen in Italië en Europeanen in Zuid-Andalusië. Dat de Spanjaarden en Portugezen de Nieuwe Wereld gingen veroveren in de komende decennia is nog een indicatie van hoeveel Iberia profiteerde van het einde van de islamitische heerschappij.

De Reconquista-periode was een moeilijke, langdurige tijd voor de Europeanen die zo’n donkere periode hebben doorgemaakt. Christelijke staten vochten niet alleen tegen de moslims, maar ook tegen elkaar. Sommige christenen zijn zelfs verbonden met de moslims in daden die alleen als verraad kunnen worden gezien. De moderne liberale samenleving zal in het verleden proberen elke samenleving met een multi-etnische of multiculturele bevolking als een succesverhaal af te schilderen, hoewel dit nooit het geval is geweest.

Een les voor de toekomst – blijf bij de uwe en verdedig de grens.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord