Dringende actie vereist tegen milieupiraten zoals Bolsenaro en Trump

Dringende actie vereist tegen milieupiraten zoals Bolsenaro en Trump

26 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Er is een nieuw type piraat op het internationale toneel. Dit zijn niet de roekeloze brigades van weleer, maar nationale leiders die van plan zijn de meest milieuvriendelijke hulpbronnen van de wereld te plunderen en te plunderen. Van het Amazone-regenwoud, beschreven als de “longen van de aarde” omdat het 20 procent van de zuurstof van onze planeet levert, tot Groenland en Antarctica, brengen gewetenloze en onwetende leiders de hele planeet in gevaar. 

Deze leiders zijn onder meer Donald Trump en Brazilië’s Jair Bolsonaro, die zichzelf ziet als de ‘tropische Trump’. Bij het afwijzen van wetenschappelijke methoden voor het meten en volgen van de negatieve effecten van klimaatverandering, zijn politieke leiders zoals Trump, Bolsonaro, de president van de Filipijnen Rodrigo Duterte en anderen het beoefenen van een vorm van epistemologisch nihilisme,

Het is een hechte race om te bepalen of Trump of Bolsonaro de grootste negatieve impact hebben op het klimaat op aarde. Hoewel beide goede wetenschappelijke methoden verwerpen, grenst Bolsonaro enigszins aan Trump vanwege het feit dat de ‘intellectuele’ goeroe voor Bolsonaro, een extreem-rechtse Braziliaanse ‘eindtijd’ evangelische ‘christen’, een in Virginia gevestigde samenzweringsmonger genaamd Olavo de is Carvalho. Onder zijn andere fantasievolle ideeën, koestert Carvalho het idee dat de aarde geen bol is maar plat.

Terwijl bosbranden van bijbelse proporties Alaska, Siberië en het Amazonebekken pesten, treffen Europa ongekende hittegolven en smelten de Groenlandse ijskap en West-Antarctica terwijl Trump uitzoekt hoe ze Groenland vanuit Denemarken kunnen annexeren, Bolsonaro friemelt terwijl het Amazone-regenwoud brandt . De Amazone wordt de ‘longen van de aarde’ genoemd vanwege de voorziening van 20 procent van de zuurstof op onze planeet. Bolsonaro, die, net als Trump, zijn natie uit het klimaatakkoord van Parijs heeft gehaald, heeft de overontwikkeling van het Amazonebekken aangemoedigd en groen licht gegeven aan de ecocide van het bos en de genocide van een miljoen inheemse stammen die de regio millennia lang hun thuis hebben genoemd.

Bolsonaro en Trump handelen samen om te zien wie de meeste schade aan de aarde kan toebrengen. Trump heeft de wereldwijde klimaatverandering een “Chinese hoax” genoemd en heeft de meeste federale milieubeschermingswetten geschrapt, waardoor hij op gespannen voet staat met gouverneurs en advocaten-generaal en het leiderschap van de Amerikaanse auto-industrie. Bolsonaro, die klimaatwetenschap afwijst zoals een moderne Luddiet, heeft de rol van het Braziliaanse Nationale Instituut voor Ruimteonderzoek (INPE) bij het uitvoeren van satellietbewaking van het Amazone-regenwoud afgesneden en de directeur ontslagen voor het verstrekken van nauwkeurige statistieken over de snelheid van Amazon-vernietiging. Bolsonaro besteedt de functie uit aan een privaat bedrijf, een van de vele verbonden met zijn bedrijfsnetwerk van corrupte politieke vrienden. Bolsonaro, op Trumpiaanse wijze,

De capriolen van Bolsonaro hebben hem scherpe berisping uit Europa opgeleverd, waar de effecten van planetaire opwarming hebben geleid tot dramatische gevolgen, waaronder verschroeiende hittegolven. Het Elysee Palace gaf een verklaring af dat Bolsonaro tegen president Emmanuel Macron had gelogen toen hij de Franse leider vertelde dat hij de biodiversiteit van de Amazone zou beschermen. Frankrijk en Ierland hebben hun verzet aangekondigd tegen een handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en het handelsblok Mercosur, dat nu wordt gedomineerd door rechtse regimes in Brazilië, Argentinië en Paraguay. Duitsland en Noorwegen hebben hun financiële hulp aan het Amazon-fonds van de Braziliaanse overheid opgeschort omdat het Bolsonaro-regime niet heeft voldaan aan zijn verplichtingen om het Amazonegebied te beschermen.

Lees ook:  Een nieuwe "koude oorlog" is officieel begonnen en zou de hele wereld in chaos kunnen brengen

Macron was bereid om de vernietiging van de Amazone te bespreken op de G-7-top in Biarritz. Toen hij echter opmerkte dat Trump waarschijnlijk een traditioneel communiqué zou overtreffen, besloot hij af te zien van de consensusverklaring, omdat Trump onder andere zijn collega-milieupiraat Bolsonaro waarschijnlijk zou verdedigen tegen elke poging om Brazilië te selecteren voor kritiek.

Trump en Bolsonaro zijn niet de enige milieu-piraten die vrij rondlopen in de wereld, maar ze zijn de meest destructieve. Duterte van de Filipijnen heeft klimaatwetenschappers gecategoriseerd als ‘lawaaierig’ en hij ontsloeg een van zijn regeringsfunctionarissen omdat hij te veel klimaatconferenties bijwoonde. Duterte is ook sceptisch over de voordelen van de Overeenkomst van Parijs. Andere klimaatmisdadigers zijn de Midden-Amerikaanse landen Guatemala en Honduras, beide geregeerd door rechtse autoritaire regimes. Onvoldoende aandacht voor verlammende droogtes die veel Guatemalteekse en Hondurese boeren en hun families hebben gedwongen naar het noorden naar de Verenigde Staten te migreren om nog meer trauma te ondergaan door de grensveiligheidstroepen van Trump zijn de kenmerken geweest van de regimes in Guatemala City en Tegucigalpa.

De Indiase premier Narendra Modi is een andere leider die een geelzuchtig beeld heeft van de werkelijke oorzaken van klimaatverandering, een gebeurtenis die uiteindelijk zal leiden tot het smelten van de Himalaya-gletsjers en resulteert in het opdrogen van de belangrijkste rivieren van India die de meeste van water voorzien De enorme bevolking van India. In 2014 beantwoordde Modi een vraag over klimaatverandering van een student uit Assam, een staat in de Himalaya die al werd getroffen door de verwoestingen van klimaatverandering. Modi antwoordde de student en zei: “Klimaatverandering? Is deze terminologie correct? De realiteit is dat sommige mensen in ons gezin oud zijn. . . Ze zeggen dat het deze keer kouder is. En het vermogen van mensen om kou te verdragen wordt minder. . We moeten ook vragen is deze klimaatverandering of zijn we veranderd. We hebben tegen de natuur gevochten. Daarom moeten we leven met de natuur in plaats van ertegen te vechten.

Modi is niet echt een milieupiraat op de schaal van Trump, Bolsonaro en Duterte, maar hij heeft een grote belofte getoond om zo’n schande te bereiken. Iemand die al tot de paria van het milieubeleid behoort, is de Australische premier Scott Morrison. Op een recente top van het Pacific Islands Forum in Tuvalu heeft Morrison de verzamelde leiders van Oceanië verhinderd een krachtig slotcommuniqué uit te brengen waarin werd opgeroepen tot dringende maatregelen om de snel veranderende klimaatverandering het hoofd te bieden. Morrison, die eigendom is van en wordt geëxploiteerd door de kolenbedrijven van Australië, drong aan op een verwaterde slotverklaring van de leiders, een actie die de forumgastheer, Tuvaluan premier Enele Sopoaga, ernstig teleurstelde. Tuvalu kan een van de eersten zijn die bezwijkt aan stijgende zeespiegel, waardoor het ‘s werelds eerste ex-situ natie is als gevolg van klimaatverandering.

Milieupiraten zijn ook te vinden in de leiding van extreemrechtse politieke partijen over de hele wereld, waaronder het Alternative für Deutschland (AfD). De AfD-beleidsplank over het klimaat predikt de klassieke canon van de ontkenning van de klimaatverandering door te benadrukken dat “de invloed van CO 2 op de mondiale temperaturen niet kan worden bewezen en maatregelen ter vermindering van de CO2-uitstoot dus niets doen om het klimaat te beschermen.”

De opkomst van de macht van de eco-nihilisten – Trump, Bolsonaro, Duterte, Morrison en anderen – zal toekomstige historici intrigeren. Ze zullen zich afvragen waarom bepaalde wereldleiders, geconfronteerd met degelijke wetenschappelijke gegevens, erop stonden niets te doen om de ondergang van hun eigen naties en de mondiale beschaving te voorkomen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Trump's dag van woede: godslastering, valse beschuldigingen en een druk op de pers

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Turkije en Rusland graven zich in voor een lange campagne in Idlib, Israël bestudeert elke beweging
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments