‘Child Actorvism’ en de uitstervingsagenda van neoliberale racisten


Er is geen tekort aan sociale rechtvaardigheid veroorzaakt door het Westen † met een draaiende medley van “kinderacteurs” op de voorgrond. De logische waarnemer kan zich afvragen of deze eindeloze multi-miljard dollar campagnes überhaupt een tastbaar effect hebben gehad, behalve dat ze als stalkend paard dienden voor massamedieerde bemoeienissen in de aangelegenheden van andere landen.

Of het nu gaat om immigratie, onderwijs of het  witwassen van terroristen , ze zijn er, klaar met hun gescripte berichten. De nieuwste sensatie is toevallig de Zweedse tiener Greta Thunberg die de mensheid probeert te redden van een milieu-apocalyps door spijbelen te spelen vanaf school. Gefabriceerde doyens zien echter handig de echte vooruitgang over het hoofd in de activistische gebieden waarvoor ze werden verzorgd, wat een sterk patroon van vooringenomenheid in het proces onthult.

Op vrijdag 9 augustus 2019 hebben meer dan een miljoen Indiërs in één dag 220 miljoen bomen geplant, waarbij elke boom een ​​inwoner van de staat Uttar Pradesh (UP) vertegenwoordigt. Volgens functionaris Awanish K. Awasthi van de rijksoverheid: “De kuilen zijn geotagged en de jonge boompjes dragen een QR-code. We kunnen dus registreren hoeveel jonge boompjes worden geplant en waar. ”De BBC had eerder twijfels geuit over de vraag of Ethiopië  in juli 350 miljoen bomen had geplant  vanwege het ontbreken van een verificatiemechanisme.

Dit was niet de eerste bebossing van India. In 2016 plantten bijna 800.000 vrijwilligers in UP  50 miljoen bomen op één dag, terwijl een jaar later  66 miljoen jonge boompjes  werden ingebed in slechts 12 uur door vrijwilligers in het naburige Madhya Pradesh.

India streeft naar een  totale bosbedekking  die 33 procent van zijn landmassa omvat tegen 2030. Hoewel dit initiatief werd gelanceerd onder de algemene noemer van klimaatverandering, waren er meer directe problemen op het spel. De spookjes van woestijnvorming en  uitputting van grondwater  waren voldoende om gewone Indianen tot actie te mobiliseren.

De pure opzet, organisatie en coördinatie van de Indiase onderneming kan nog jaren worden bestudeerd. Na verificatie kan het bebossingsmodel worden aangepast op gebieden variërend van big data, kunstmatige intelligentie, deeleconomie tot noodplanning. Een enigszins vergelijkbaar mobilisatiemodel werd gebruikt toen Cyclone Fani Oost-India trof tijdens de eerste dagen van mei. Zoals  The Conversation  op 13 mei meldde:

Een record van 1,2 miljoen mensen (gelijk aan de bevolking van Mauritius) werd in minder dan 48 uur geëvacueerd en bijna 7.000 keukens, geschikt voor 9.000 schuilplaatsen, werden ‘s nachts functioneel gemaakt. Bij deze mammoetoefening waren meer dan 45.000 vrijwilligers betrokken.

Na het bestuderen van de grimmige statistieken voor orkaan Maria (Puerto Rico, VS; 2017), Hurricane Harvey (Texas, VS; 2017) en Cyclone Idai (Mozambique, Madagascar, Malawi en Zimbabwe; 2019), concludeerden de auteurs dat de ‘wereld kan leren van ”uit de Indiase ervaring.

Maar de tijdelijke fascinatie voor de massale mobilisatie-vaardigheden van India verdween net zo snel als de storm zelf. De wereldwijde risico-onderzoeker, verbijsterd door uren BBC-programmering, liet zich afvragen: waar zijn die follow-up diepgaande analyses? Waarom kwam de wereld pas via een kort  rapport van Associated Pressop de hoogte van de recente mijlpaal voor het planten van bomen in India  ? Is klimaatverandering niet de  dernier cri ?

Je zou de BBC kunnen verontschuldigen voor het negeren van de vergroeiingen van Uttar Pradesh, omdat het  naast de gebruikelijke verdachten zoals Al Jazeera en Reuters te druk was met het  maken van video’s over ‘grootschalige protesten’ in Kashmir. Zelfs  Malala Yousafzai stapte naar voren om de wateren te testen, maar werd summier afgewezen.

Er kunnen hier andere redenen zijn voor de onverschilligheid van de neoliberale media. De minister-president van Uttar Pradesh, Yogi Adityanath, had eerder de kardinale zonde begaan van het hernoemen van de stad Allahabad als  Prayagraj . Dit is een compleet nee-nee in een Westen dat onvermijdelijk de kant kiest van de militante islam. Neem een ​​kijkje in Servië, Syrië, Libië en Myanmar, naast tal van andere voorbeelden. Bovendien werd de bebossingscampagne van India (2016 tot 2030) uitgevoerd buiten het bereik van parasitaire westerse NGO’s met een schamele investering van  $ 6 miljard . India heeft de weg gewezen in kostenbesparing en op vrijwilligers gebaseerde duurzaamheid, zonder de behoefte aan met sterren bezaaide evenementen waar kinderacteurvisme van gedijt.

Neoliberale selectiviteit

De inheemse inspanningen van New Delhi sinds 2015 werden daarom als onbevredigend beschouwd door Extinction Rebellion superster Thunberg. Ze  schandpaal genageld India’s premier Narendra Modi in februari 2019 video post:

Geachte heer Modi, u moet nu actie ondernemen tegen de klimaatcrisis,  niet alleen erover praten,  want als u zo doorgaat, zaken doet zoals gewoonlijk, en gewoon  praat  over en  opschept  over de kleine overwinningen, zult u falen . En als je faalt, zul je in de toekomst worden gezien als  een van de ergste schurken in de menselijke geschiedenis . En dat wil je niet. (Nadruk toegevoegd).

Zoek geen scintilla van gezond verstand in de uitbarsting hierboven. Let in plaats daarvan op de timing: het werd gepost tijdens de aanloop naar de Indiase algemene verkiezingen van april-mei 2019, waar Modi’s Bharatiya Janata-partij (BJP) won door een aardverschuivingsoverwinning en de verwachtingen overtrof dankzij neoliberale sissige aanvallen die worden getypeerd door mensen als Thunberg.

Beschouwt Thunberg het planten van 50, 66 en 220 miljoen bomen ‘s nachts – waaronder schoolkinderen niet minder – als een van die onbeduidende “kleine overwinningen”? Wie doet het praten en opscheppen en wie doet hier het daadwerkelijke planten? Een van de andere “kleine overwinningen” van India was het opheffen van  271 miljoen mensen  – meer dan de helft van de EU-bevolking – uit armoede in slechts 10 jaar.

Als de opvattingen van Thunberg geen weerspiegeling zijn van het westerse neoliberale racisme, vertel me wat dan wel? Hier worden raciale supremacistische onderstromen slim gemaskeerd door de duidelijke roep van ‘sociale rechtvaardigheid’. Niets dat niet-westerlingen doen, is goed genoeg, tenzij er westerse belangen bij betrokken zijn. Neoliberals en hun neoconservatieve neven voelen dat ze het recht hebben om de zaken van andere naties te leiden. Als de grens niet wordt overschreden, staat een leger van “kinderacteurs” klaar om  nationale leiders selectief te  benoemen en te beschamen . Waarin verschilt dit van het gebruik van kindsoldaten en menselijke schilden door een assortiment gewelddadige misdadigers en jihadisten? En net als jihadisten, zou een valse vlagramp die een kindacteur wordt toegebracht internationale sympathie oogsten voor de ‘oorzaak’, nietwaar? We zullen zien wat de toekomst in petto heeft …

Heel opmerkelijk, als het gaat om uitsterven, vat de Frans-Libanese auteur Amin Maalouf perfect de heersende westerse hypocrisie samen: “Bedreigingen voor panda’s  veroorzaken meer emotie  dan bedreigingen voor het uitsterven van christenen in het Midden-Oosten”. Een andere kinderacteur, Bana Alabed, is binnengehaald om die specifieke genocide te bespoedigen.

De ongeneeslijk gekoloniseerde

In plaats van India’s Modi zou Thunberg haar wapens op Zuidoost-Aziatische politici kunnen hebben getraind omdat ze het Westen in staat stellen miljoenen tonnen  zeer giftig afval in de hele regio te dumpen  . (India behaalde nog een ‘kleine overwinning’ door ze te  verbieden ). Het kan niet zieliger worden dan  Pakistaans afval dat op een illegale Maleisische stortplaats verschijnt! Is Thunberg echt zo milieubewust als ze beweert te zijn? De georganiseerde misdaadnetwerken die betrokken zijn bij het regionale afvalracket houden zich ook bezig met het witwassen van geld, smokkel, oogsten van organen en  mensenhandel .

Neoliberals en neoconservatieven hebben echter een goede plek voor Zuidoost-Azië (zonder Mynamar) om een ​​goede reden: de leiders en samenlevingen hebben een ongeneeslijk minderwaardigheidscomplex ten opzichte van alle westerse dingen, waardoor ze liggende en ontvankelijk zijn voor machinaties van de andere kant van de wereld . De regio herbergt talloze door het Westen gesteunde ngo’s en filialen die als enige taak hebben  het lokale politieke proces te  verstoren en vorm te geven. Dat wil zeggen, wanneer ze geen onderscheid maken tussen native talent, native ideeën en native oplossingen. Voor een regio die verschillende ontwikkelingsstappen heeft gemaakt boven India, moet Zuidoost-Azië nog steeds wetenschappers, innovators en producten van wereldklasse produceren, waardoor het voor het Westen gemakkelijk wordt om hun “expertise” en goederen tegen enorme kosten aan te bieden. De media in ‘ Aziatische waarden”Bastions zoals  Maleisië  en  Singapore  vieren eerder de theatrics van Thunberg dan echte Aziatische succesverhalen te onderzoeken.

Net als neoconservatisme verdeelt neoliberalisme de wereld netjes volgens klassieke koloniale lijnen. Kunnen George Soros en zijn neoliberale achterban één enkel succesverhaal claimen uit de ontelbare agitprops die wereldwijd worden ontketend? In plaats daarvan hebben dergelijke interventies een reeks gebroken, geëmasculeerde en disfunctionele samenlevingen achtergelaten. Vrouwen en kinderen zijn hier de grootste slachtoffers. Je zou ook Thunberg’s Zweden kunnen opnemen in de lijst van landen met een  toename van seksueel geweld  tegen vrouwen en kinderen. Zweedse scholen zijn  niet langer veilig  en op de een of andere manier is er geen kinderactivist naar voren gekomen om  deze zeer nabije kwestie te  publiceren . †† Wat doet de gevierde ‘vrouwelijke onderwijsactivist’ Malala Yousafzai eigenlijk?

Ontslagen verenigingen

Het idee dat het Oosten en het Westen op gelijke voet kunnen samenwerken, complimenteren en concurreren, is een anathema voor neoliberale en neoconservatieve geesten. Het is echter in ‘overbodige samenlevingen’ waar neoliberals de meest vruchtbare grond vinden voor zijn destructieve agenda’s. Overbodige samenlevingen zijn degenen die de wereld nauwelijks zou missen in het geval dat haar populaties ‘s nachts op magische wijze uitgestorven zouden zijn – ondanks korte termijn grondstoffen en verstoringen van de toeleveringsketen. Is dat het kernidee achter Extinction Rebellion? Minder mensen zijn geweldig voor het milieu, niet?

Een land dat minder besmet is door de neoliberale agenda is een land dat klaar is voor groei en technische doorbraken. Kijk naar de wereld om ons heen: het relatief nationalistische Zuid-Korea, Japan, China en India (het ‘effectieve Azië’), Israël, Rusland en Oost-Europa vormen al een uitdaging voor de dominantie van het Westen op veel kritieke gebieden. Zelfs Iran doet het niet slecht gezien de omstandigheden.

In de tussentijd hoopt men dat Thunberg flotsams van plastic tegenkomt terwijl ze jaagt naar de komende VN-powwow in New York. Als dat zo is, kan dit afval blijken te zijn dat vermoedelijk door Zuidoost-Aziatische landen is gerepatrieerd, maar die onderweg  door schepen zijn gedumpt  . Om dergelijke ‘ongegronde aantijgingen’ als deze te voorkomen, zou Thunberg echt werk op milieugebied kunnen proberen door beweringen te onderzoeken, in kaart te brengen en te verifiëren dat alle gerepatrieerde afval inderdaad zijn bestemmingen in toto had bereikt  , zoals beweerd. Misschien is dit een te zware taak voor Thunberg. Laten we zulke kleine details overlaten aan het toekomstige proefschrift van een Indiaas schoolmeisje, zullen we? Ze zou tenslotte letterlijk haar handen vuil hebben gemaakt bij het planten van de toekomst, terwijl anderen het grote gesprek hadden tijdens evenementen met veel geld.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord