Het gevecht escaleert dramatisch terwijl beide partijen zich voorbereiden op ‘De laatste oorlog’ tussen Israël en Iran

Het gevecht escaleert dramatisch terwijl beide partijen zich voorbereiden op ‘De laatste oorlog’ tussen Israël en Iran

27 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

Gaan we de derde wereldoorlog in het Midden-Oosten zien uitbarsten? In de afgelopen dagen heeft Israël geprobeerd aanvallen van Iraanse troepen en hun bondgenoten te voorkomen door doelen in Syrië, Gaza, Libanon en Irak te raken. 

Zoals u hieronder zult zien, beschuldigen politieke leiders in zowel Libanon als Irak nu Israël van een “oorlogsverklaring” en Hezbollah belooft Israël zeer hard terug te slaan. Natuurlijk, als een volledige oorlog tussen Israël en een van haar buren uitbarst, wordt het waarschijnlijk vrijwel onmiddellijk een multi-front oorlog. Maar in de kern is dit een conflict tussen Israël en Iran. De Iraniërs hebben herhaaldelijk toegezegd de natie Israël van de planeet af te vagen, en de komende “laatste oorlog” zal letterlijk een kwestie van leven of dood zijn voor die twee naties.

Juist in de afgelopen dagen zijn de gevechten enorm geëscaleerd omdat de Israëli’s operaties hebben uitgevoerd in vier verschillende gebieden …

Israëlische troepen claimden openlijk aanvallen in het weekend in Syrië en de door Palestijnen bestuurde Gazastrook en kregen de schuld voor twee extra operaties in Libanon en Irak. Toen er berichten verschenen over wat er in de hele regio gebeurde, liet de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zien dat zijn land zich in het buitenland nog steeds inspant en dat hij op maandag een planningsbijeenkomst vertelt dat “we onze wortels zullen verdiepen en onze vijanden zullen aanvallen”.

De aanslagen in Syrië, Libanon en Irak waren specifiek gericht op Iraanse troepen en hun bondgenoten, en het doel was om dreigende aanvallen op Israël te voorkomen …

In Syrië hebben Israëlische oorlogsvliegtuigen twee leden van de Libanese Hezbollah vermoord. Israël zegt dat de individuen een complot van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde steunden om met explosieven beladen drones naar Israël te lanceren. De Israëliërs zeggen dat de specifieke verantwoordelijke eenheid van de Islamitische Revolutionaire Garde de Quds Force was, geleid door Qassem Soleimani. Als dat waar was, gebruikte de Quds Force Hezbollah waarschijnlijk als een ontkenbare proxy om directe banden tussen het complot en Teheran te voorkomen.

Bij een andere operatie in Libanon richtte Israël zich op een andere aan Iran gelieerde groepering, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina. In Irak beschuldigden hooggeplaatste Iraanse figuren Israël van een nieuwe luchtaanval.

Raketten vliegen nog niet rechtstreeks heen en weer tussen Israël en Iran, maar op dit moment bestaat er in wezen een staat van oorlog en velen maken zich grote zorgen over wat er gaat gebeuren.

In het bijzonder lijkt het erop dat Hezbollah op elk moment een grootschalige aanval op Israël kan lanceren, omdat hun leiderschap absoluut woedend is dat de Israëli’s net hun hoofdkantoor in Beiroet raken …

Hassan Nasrallah, de secretaris-generaal van Hezbollah, dreigde Israël aan te vallen als vergelding voor een drone-aanval in het weekend op het hoofdkantoor van de organisatie in Beiroet. De spanningen tussen Israël en Hezbollah zijn nu op hun hoogste punt sinds de oorlog van 2006.

En de Libanese regering zelf is ook extreem boos. In feite heeft de president van Libanon publiekelijk verklaard dat wat Israël net heeft gedaan in wezen het equivalent is van “een oorlogsverklaring” …

De Libanese president Michel Aoun ontmoette maandag de speciale coördinator van de VN voor Libanon, Jan Kubis, en noemde de bewegingen van Israël in Beiroet en Qusaya ‘een oorlogsverklaring’.

De verklaring weergalmde de woorden van de krachtige Fateh-alliantie van Irak, die afzonderlijke stakingen noemde die een militiecommandant in de grensstad Al-Qaim ‘een oorlogsverklaring aan Irak en zijn volk’ hebben gedood, aldus de Associated Press.

Dit is een uiterst ernstige situatie. Israël staat letterlijk op de rand van oorlog met Hezbollah, en velen denken dat een dergelijke oorlog onvermijdelijk is.

Ondertussen heeft een zeer krachtig blok in de Iraakse regering Israël ook beschuldigd van “een oorlogsverklaring” …

Een krachtig blok in het parlement van Irak heeft opgeroepen tot terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Irak , na een reeks luchtaanvallen gericht op door Iran gesteunde sjiitische milities in het land die de schuld hebben gekregen van Israël .

De Fatah-coalitie zei maandag dat het de Verenigde Staten volledig verantwoordelijk houdt voor de vermeende Israëlische agressie, “die wij beschouwen als een oorlogsverklaring aan Irak en zijn volk.”

Tot voor kort hadden we de Israëlische militaire stakingsdoelen in Irak niet gezien, en deze laatste aanval heeft de sjiitische milities absoluut woedend gemaakt. Tijdens de begrafenisstoet voor de commandant die tijdens de aanval was gedood, vertrapten sommige sjiitische jagers de Amerikaanse vlag …

De sjiitische militiegroep hield ondertussen een begrafenisstoet in Bagdad voor de commandant die op zondag was vermoord.

“Er is geen grotere God dan God!” Schreeuwden de rouwenden terwijl ze achter een vlag marcheerden met de woorden “Dood aan Amerika” en “Dood aan Israël”. Sommigen vertrappelden op een Amerikaanse vlag terwijl ze marcheerden.

Duizenden Amerikaanse soldaten stierven, duizenden raakten gewond en we brachten triljoenen dollars uit in het proces van het “bevrijden” van Irak, en dit is hoe ze over ons denken.

Wat een kolossale verspilling.

Uiteindelijk zal niets de massale oorlog in de regio kunnen stoppen. De Iraniërs en al hun bondgenoten hebben een religieus gevoede haat voor Israël die de meeste mensen in de westerse wereld nooit zullen begrijpen, en ze zijn absoluut geobsedeerd door het permanent vernietigen van de natie Israël zoals het vandaag bestaat. Er zal nooit vrede zijn tussen de twee partijen, en het komende apocalyptische conflict zal letterlijk een strijd voor nationaal overleven zijn.

Dit kan absoluut worden omschreven als een tijd van “oorlogen en geruchten van oorlogen” , en de situatie ter plaatse is momenteel extreem vloeiend. Het feit dat de Israëli’s weer een nationale verkiezing in het vooruitzicht hebben, voegt hieraan nog een extra complexiteit toe, en die verkiezingen kunnen ervoor zorgen dat gebeurtenissen nog sneller versnellen dan velen hadden verwacht.

Laten we bidden voor vrede, want op dit moment zijn de spanningen extreem hoog en lopen de zaken uit de hand.

En wanneer er een echte oorlog uitbreekt, is het zeer waarschijnlijk dat de VS erbij betrokken zullen raken, en dat heeft enorme implicaties voor ons allemaal.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments