BREKEND: Grote asteroïde op weg naar aarde en Elon Musk luidt de noodklok

BREKEND: Grote asteroïde op weg naar aarde en Elon Musk luidt de noodklok

28 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Op 14 september gaat de aarde ongewenst bezoek krijgen. Een asteroïde die twee keer zo groot is als het Empire State Building zal met ruim 23.000 kilometer per uur vlak langs de aarde vliegen. Gelukkig gaat het deze keer nog net goed, maar in de toekomst zal het gegarandeerd een keer fout gaan. Elon Musk maakt zich grote zorgen en stelt dat we op dit moment geen enkele vorm van verdediging hebben.

De asteroïde, genaamd 2000 QW7, die over iets meer dan twee weken voorbij vliegt, zal dus niet voor problemen gaan zorgen. Wie dat mogelijk wel gaat doen is de Apophis, die beter bekend staat als the doomsday space rock. Deze asteroïde is groter dan de Eiffeltoren en is onderweg naar onze aarde. In 2068 is er een kans van 1 op 250.000 dat hij daadwerkelijk in zal slaan. Dat is een kleine kans, maar als het gebeurt, zijn de gevolgen niet te overzien.

Vernietigende asteroïden zijn onderweg naar de aarde

Als de Apophis neerkomt op de aarde zal er een explosie ontstaan die 65.000 keer krachtiger is dan die van de nucleaire bom die op Hiroshima gegooid werd. Dit betekent nog niet het einde van de wereld, maar je kunt je wel voorstellen dat de schade enorm zal zijn. Naast de Apophis heeft NASA nog een aantal asteroïden op de radar staan. De meesten zijn minder groot dan de zogenaamde doomsday space rock, maar er zijn er een paar die vele malen groter zijn.

Lees ook:  "Als iets uit het boek Exodus": sprinkhaan-legers verslinden hele boerderijen in Kenia "In slechts 30 seconden"

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenGelukkig is de kans dat we door deze vliegende rotsen geraakt worden klein en we hebben nog even om een plan te bedenken. Zo duurt het nog bijna vijftig jaar voordat de Apophis hier is. Die tijd moeten we als het aan Elon Musk ligt gaan gebruiken om ons te verdedigen. De oprichter van Tesla en SpaceX waarschuwt dat we ooit een keer geraakt gaan worden en dat we op dit moment geen enkele vorm van verdediging hebben.

Hoe kan Elon Musk ons redden?

Hoewel de kans klein is dat we geraakt worden, zijn de mogelijke gevolgen te groot om op onze handen te zitten. De volgende vraag is alleen wat je kunt doen tegen dit gevaar uit de ruimte. Kun je ze opblazen met een flinke bom? Of gaat misschien toch de film Armageddon in de toekomst werkelijkheid worden?Comments

comments