Een indicator met een 100% perfect trackrecord van voorspellende recessies zegt dat er nog een komt

Een indicator met een 100% perfect trackrecord van voorspellende recessies zegt dat er nog een komt

28 augustus 2019 0 Door Indignatie redactie

Je kunt geloven dat we deze keer op een of andere manier de kansen zullen verslaan als je wilt, maar de geschiedenis is volledig tegen je. Een van de grootste redenen waarom er op dit moment zoveel angst is op Wall Street, is vanwege hoe de rentecurve zich gedraagt. 

We hebben rentecurve-inversies gezien vóór elk van de laatste zeven Amerikaanse recessies, en nu is het opnieuw gebeurd. Misschien helpt dit om te verklaren waarom insiders op dit moment aandelen dumpen alsof er geen morgen zal zijn . Als je op zoek was naar een gigantische wuivende rode vlag om je te vertellen dat het tijd is om naar de uitgangen te rennen, wordt het niet veel beter dan dit. Deze week zagen we de rentecurve iets doen dat het al 12 jaar niet heeft gedaan …

De spread tussen de 10-jaars Treasury-opbrengst en de 2-jaarsrente daalde tot negatieve 5 basispunten, het laagste niveau sinds 2007. Dit wordt een inversie van de rentecurve genoemd. Experts zijn er bang voor omdat het in het verleden aan recessieperioden is voorafgegaan. De driemaands Treasury-factuurrente werd ook hoger verhandeld dan het 30-jaars obligatierendement.

“Het belangrijkste is dat de opbrengsten met enige versnelling dalen en dalen”, zegt Art Cashin, de directeur van floor operations bij UBS.

Bovendien bereikte de spread tussen 3 maanden Treasury-obligaties en 10-jarige Treasury-obligaties slechts 50 basispunten. We hebben dat sinds maart 2007 niet meer zien gebeuren.

En zoals David Rosenberg heeft opgemerkt , wanneer de spreiding tussen staatsobligaties van 3 maanden en 10 jaars staatsobligaties gedurende ten minste drie maanden negatief wordt, hebben we 100% van de tijd een recessie …

We hebben nu drie maanden een inversie van de opbrengstcurve van 3 maanden / 10 jaar gehad. Het track record dat dit heeft gehad in het voorspellen van recessies: 100%.

Ja, het is theoretisch mogelijk dat deze indicator deze keer onjuist kan worden bewezen.

Maar wilt u echt wedden tegen een indicator met een track record van 100% nauwkeurigheid?

Bovendien hebben we deze keer een handelsoorlog met China. Hoopvolle opmerkingen van president Trump versterkten maandag kort de markten, maar prominente stemmen blijven in China koud water gieten over het idee dat er binnenkort een deal zal komen. Hier is een voorbeeld van dinsdag …

Sentiment werd ook getemperd nadat Hu Xijin, hoofdredacteur van de Global Times in China, tweette dat China “zoveel nadruk legt op handelsbesprekingen”, eraan toevoegend dat “het voor de VS steeds moeilijker wordt om China onder druk te zetten concessies ”naarmate de Chinese economie in toenemende mate wordt aangedreven door haar binnenlandse groei. China heeft maatregelen aangekondigd om het verbruik te stimuleren, waaronder mogelijk het opheffen van beperkingen op het kopen van auto’s.

Tenzij één partij ervoor kiest om te folden als een pak van 20 dollar, komt er in de nabije toekomst geen oplossing voor deze handelsoorlog, en dat gaat een enorme hoeveelheid pijn betekenen voor de VS, China en de VS. hele wereldeconomie.

Een andere aanwijzing dat het slecht gaat worden, is het feit dat investeerders naar edelmetalen beginnen te stromen.

Goud en zilver worden beschouwd als ‘veilige haven’ tijdens een financiële crisis, en op dit moment stijgen goud en zilver beide …

Goudprijzen zijn gematigd hoger in de vroege Amerikaanse handel, terwijl de zilvermarkt weer fors hoger is en ‘s nachts opnieuw een hoogtepunt van twee jaar bereikt. Bullish technische houdingen in beide metalen blijven de op kopers gebaseerde kopers uitnodigen om aan boord van de lange kant te klimmen. Een zwakkere Amerikaanse dollarindex ondersteunt vandaag ook de markten voor edele metalen. De goudfutures in december waren de laatste $ 4,60 per ounce op 1.541,90. De Comex-zilverprijzen in december stegen met $ 0,295 op $ 18,075 per ounce.

Maar voor de meeste hardwerkende Amerikanen zal het veel belangrijker zijn om een ​​noodfonds op te bouwen naarmate we dieper in deze nieuwe crisis gaan, en dit is iets waar ik herhaaldelijk over heb geschreven . De reden waarom zoveel Amerikanen hun huizen verloren tijdens de laatste recessie, was omdat ze financieel op het randje leefden. Het is absoluut noodzakelijk dat u een financieel kussen hebt zodat u uw basisuitgaven kunt betalen wanneer het echt moeilijk wordt.

Helaas zijn het vaak jonge mensen die het moeilijkst krijgen tijdens een economische neergang, en dit is iets dat Annie Lowrey besprak in haar meest recente artikel …

Recessies zijn nooit goed voor iedereen. Een sputterende economie betekent ellendige financiële, emotionele en lichamelijke gevolgen voor iedereen, van baby’s tot gepensioneerden. Maar de volgende – als het gebeurt, wanneer het begint te gebeuren – zal deze veel kwaadaardige generatie bijzonder hard treffen. Voor volwassenen tussen de 22 en 38 jaar is de laatste recessie immers nooit echt geëindigd.

Millennials zijn sterk geworden in de recessie, hebben moeite met het herstel en zijn nu kwetsbaarder dan andere, oudere cohorten. Naarmate ze ouder worden, slagen ze er niet in de middenklasse te bereiken en zijn ze waarschijnlijk de eerste generatie in de moderne economische geschiedenis die slechter afloopt dan hun ouders. De volgende recessie zou er zeker van kunnen zijn, hun carrière blokkeren en hun loon wegzuigen terwijl de millennials hun eerste verdienjaren ingaan.

Ik begrijp dat veel mensen dit misschien niet willen horen, maar elke economische indicator vertelt ons dat er een recessie in de VS komt en veel experts denken dat het veel erger zal zijn dan de vorige.

Als je je van tevoren voorbereidt op wat komt, zal dat helpen om angst uit de vergelijking te halen. Want wanneer dingen echt gek worden, zijn het degenen die niet begrijpen wat er gebeurt die zullen toegeven aan angst, depressie en wanhoop.

We hebben zo’n economische omgeving in tien jaar niet gezien, en er is geen reden om te geloven dat er een wonder zal gebeuren en ons zal redden van de storm die nu boven ons opdoemt.

De komende maanden beloven behoorlijk “interessant” te zijn, en niet op een goede manier.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments